• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir verir misiniz??

Ben isme yorum yapmamıştım, çocuğunuzu doğuştan Türkçü ve sağ görüşlü kisvesi altına sokmanız ne kadar doğru sizce bence bu kısmı da düşünmelisiniz... İsimler sizin için çok güzel gelebilir ama bu çocuk ömrünü bu isimle geçirecek ya hani... Buraları biraz daha düşünün derim... Ben de erkek olursa 'Han' ismini koymayı düşünürken bile bi gidip geliyorum...
Bu isimler neden Türkçü ve sağcıların tekelinde olsun ki? Yaygınlaşması güzel bir şey. Yeni nesil, dandik Arapça isimlerden iyidir.

Bu isimler neden Türkçü ve sağcıların tekelinde olsun ki? Yaygınlaşması güzel bir şey. Yeni nesil, dandik Arapça isimlerden iyidir.

Türkiye'de yaşıyoruz Margaret 😊 kimsenin tekelinde olmaması gerektiği konusunda kesinlikle hemfikirim, bir insanın evladının ismini Türk tarihinin tanınmış ismlerinden koymak istemesi kadar doğal bir şey olamazz... Ama bu ülkede insanlar iş bulabilmek için çocuklarının isimlerini ....... falan koydular şimdi de ..... ..... koyarak hala da yapıyorlar :KK70: ne Mustafa'lar Kemal'ler kaynadı arada... Biraz daha anlatırsam ben kaynayacağım sitede... Korkum buydu. açıkça yazdırdınız :KK70: teşekkürler ❤️

Türkiye'de yaşıyoruz Margaret 😊 kimsenin tekelinde olmaması gerektiği konusunda kesinlikle hemfikirim, bir insanın evladının ismini Türk tarihinin tanınmış ismlerinden koymak istemesi kadar doğal bir şey olamazz... Ama bu ülkede insanlar iş bulabilmek için çocuklarının isimlerini ....... falan koydular şimdi de ..... ..... koyarak hala da yapıyorlar :KK70: ne Mustafa'lar Kemal'ler kaynadı arada... Biraz daha anlatırsam ben kaynayacağım sitede... Korkum buydu. açıkça yazdırdınız :KK70: teşekkürler ❤️
Bu isim çilesini en çok eşim ve abisi çekmiş. Burs vermemişler, polislik sınavında elemişler (Fetöcüler), bazı öğretmenleri takmış falan. Adam yine de vazgeçmiyor böyle “Ben buyum” diye bağıran isim koymaktan. Aynı endişelerle ben de buna karşı çıktım ve yine Türkçe ama daha normal isimler koydum çocuklarıma. Kılıç kalkan kuşanıp sefere çıkmayan isimler sjksks ama yine de o dandik isimlerdense böyle olmasını tercih ederim. Konu sahibinin isim kombinasyonları saçma duruyor sadece. Tek isim koysa daha güzel durur.

Bu isim çilesini en çok eşim ve abisi çekmiş. Burs vermemişler, polislik sınavında elemişler (Fetöcüler), bazı öğretmenleri takmış falan. Adam yine de vazgeçmiyor böyle “Ben buyum” diye bağıran isim koymaktan. Aynı endişelerle ben de buna karşı çıktım ve yine Türkçe ama daha normal isimler koydum çocuklarıma. Kılıç kalkan kuşanıp sefere çıkmayan isimler sjksks ama yine de o dandik isimlerdense böyle olmasını tercih ederim. Konu sahibinin isim kombinasyonları saçma duruyor sadece. Tek isim koysa daha güzel durur.
tam olarak bunu anlatmaya çalıştım ben de aşkım...

Merhaba arkadaşlar, henüz çok erken ama eşimle oğlumuz olursa isim seçebilme konusunda kararsızlık yaşıyoruz ikimizde Türk tarihi aşığı insanlarız aşağıdaki isimlere yorum yapabilir misiniz teşekkürler 🥰

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul
Günlük olarak en rahat kullanılacak olan İstemihan Tuğrul. Bence onu tercih edin. Ama ben isimlerden biri Türk Tarihinden olsun biri daha güncel olsun isterdim çocuğunuz olsam.

Nerde yazıyor ben mi kaçırdım🙄
Merhaba arkadaşlar, henüz çok erken ama eşimle oğlumuz olursa isim seçebilme konusunda kararsızlık yaşıyoruz ikimizde Türk tarihi aşığı insanlarız aşağıdaki isimlere yorum yapabilir misiniz teşekkürler 🥰

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul

5 haftalık hamileymiş ya kullanıcı

Sizi kırmak istemem ama bu isimler biraz şey gibi.
Yani çocuğun ileride nasıl bir hayatı olacak bilemezsiniz, belki yurtdışında yaşayacak. Ayrıca isimler çok uzun ve telaffuzu da çok zor geldi bana.
Mete falan koysanız hiç düşündünüz mü?

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul
Türk tarihî aşığısınız ama çoğu insanın kulağı dahi ilk defa duyuyordur bu isimleri ve bir bebek ve çocuk için çok uzun isimler. Aşırı da itici geliyor kulağa.
Sadece Melikşah veya Uluğ olabilir.

İstemihan Türkşad
İlteriş Melikşah
İstemihan Uluğ
İstemihan Tuğrul
Merhaba,

Ben tek isimciyim, 2 isim sevemiyorum pek ben de şu an hamileyim ve tek isim koyacağız.🙈 Yorum olarak fikrim ise uzun oldukları için birini seçmek daha uygun olacağı yönünde. İçlerinden Uluğ ve Melikşah'ı beğendim.❤️

Öztürkçe isimler olarak bunları da değerlendirebilirsiniz. Anlamları da güzel🤗

Alpkunt, Artun, Ayberk, Talu, Tunahan, Seğmen, Tankutay, Arkın, Kayhan, Arıkan, Berkan

Kolay gelsin, ismiyle mutlu bir çocuk olsun inşallah 🙏🏻

Back
X