Fikir yardımı:(

çok abartıyorsunuz ya şu evin hanımı ayaklarını.

Cıks. Her ev adeta bir ziyagil yalısı.
Hala bir yandan, Firdevs hanım bir yandan güç savaşları falan var :)
Yapışıyorlar evin hanımıyım diye abuk sabuk etiketlere, sonra kocam yardım etmiyor.
Adamın evde söz hakkı yok ki...
E evin hanımı sensin yap madem diyesim geliyor.

Eşimin misafiri benim misafirim ayrımı yapmam ben asla. İkimiz yaşıyorsak o evde misafirler de evimizin misafiridir. Yatılı misafir geldiğinde senin misafirin benim misafirim demedik hiç elimizden geldiğince ağırladık ikimiz de. Yeri geldi eşim hizmet etti yeri geldi ben. Ki eşinizin kardeşi evleniyormuş bir nevi düğün evi sayılırsınız siz de. Benim düğün zamanımda bizim eve gelen misafirden daha fazla ablam almıştı evine misafirlerimizi siz rahat edin evde diye. Zaten düğün telaşından hizmet etti etmedi mevzusu olmuyor pek herkes kendi telaşında oluyor.

Bu tür şeylerde niyet önemli bence
Tabii ki toplumsal kültürümüzde bu vardır yani misafir ağırlama. Hani o çok muhteşem misafir takımları bugünler içindir. Ben de yatılı misafir pek sevmem ama "tanrı misafiri" diyerek birkaç gün idare edilebilir diye düşünüyorum.
Bir arkadaşım nişanında arkadaşlarımı ağırlayabilir misin dediğinde tabii ki demiştim ama sonra yatılı kişi sayısı az olunca onlarda kalmışlar. Bende kalsalar da ağırlardım yemek vs birlikte yapılır zaten inanın böyle zamanlarda millet yabancılamadan mutfağa giriyor, işlere girişiyor

Konuyu açan arkadaşın eşinin ailesiyle olan iletişimini bilmiyoruz herkes ne kadar misafir aldığından bahsetmişte. Tabii ki normalde olması gereken o kimse iki gün için lafını etmez. Ama hak eden var hak etmeyen var. Eşi soracak kendisine müsait olup olmadığını. Bence konu sahibi siz eşinize yemek temizlik sen yapacaksan kabul et ben elimi vurmayacağım ona göre de. Eğer o zamanda bu şekilde kabul edebiliyorsa çağır gelsinler. Elbette eve gelen misafire hizmet edilmemezlik yapılmaz da eşin nabzı ölcülsün bir.

Ben şehir dışına gittiğimiz her düğün için otelde kalmayı tercih ettim,kendimiz ödedik kendimiz ayarladık,düğünü cemiyeti olan insanları bi de bu konuda yormak istemedik,ama maddi durumumuzda problem olmadığı için böyle yaptık,bende gelip kalmak isteseler seve seve ağırlarım o ayrı,alt tarafı iki gün ya bu kadar bencil olmayın,iyiliğin verdiği haz da başkadır bu da iyi gelir ruhunuza,fırsattır bunlar

Cıks. Her ev adeta bir ziyagil yalısı.
Hala bir yandan, Firdevs hanım bir yandan güç savaşları falan var :)
Yapışıyorlar evin hanımıyım diye abuk sabuk etiketlere, sonra kocam yardım etmiyor.
Adamın evde söz hakkı yok ki...
E evin hanımı sensin yap madem diyesim geliyor.

anlamadım ki evlenince evin içinde tellioğulları-seferoğulları mı olunuyor? onun misafiri benim misafirim falan nedir yani ortada bir misafir var ve o şehirde oturuyorsun ne olacak 2 gün kabul etsen? eşi sormamış şu bu aman ya böyle konulara gelemiyorum ya ben çok gamsızım ya da buradaki ablaların karnı çok dar bilemedim.

Mantık olarak eşiniz haklı, düğüne gelen insan otele yollanmaz.
Ama, emrivaki ile de evin gerçek sahibine sormadan ağırlatılmaz.
Ayrıca düğün için gelen en fazla 2 gün yatar, biri düğün gecesi diğeri de ya önceki ya sonraki gecedir.
Düğün günü misafir doğal olarak ağırlanamaz, diğer gün de kahvaltı evde akşam yemek dışarıda ya da tam tersi şekilde misafir hoş tutulur.
Şeytan ayrıntıda gizli, size emrivaki ile zorunlu tutarak sanki göreviniz gibi kimse misafir ağılatamaz, çok ayıptır!

Canim gelsinler ne var her zaman olmayacak bu ben 3 ev otede oturan gorumcemi misafir ettim 4 gun kiziyla dusun. Yan yrfta otryordu hemen hemen . Ailenin gelini olarak bazi seyler gorevlerimiz canim sen agirla misafirperverlgi goster esin icin gurur kaynagi olr bu sende ustune duseni yaomanin rahatligyla gezinirsin kmsede laf sokmaz

anlamadım ki evlenince evin içinde tellioğulları-seferoğulları mı olunuyor? onun misafiri benim misafirim falan nedir yani ortada bir misafir var ve o şehirde oturuyorsun ne olacak 2 gün kabul etsen? eşi sormamış şu bu aman ya böyle konulara gelemiyorum ya ben çok gamsızım ya da buradaki ablaların karnı çok dar bilemedim.

Adamdan kaynaklı olabiliyor bazen. Adam elini hiç bir şeye sürmeden kadına her şeyi yıkıyor.
Misafir mevzusunu da böyle özel zamanlarda degil haftada 1-2 rutine bağlıyor...
E eşek değiliz, ona eyvallah edilsin demez kimse.

Ama kardeşi evleniyor adamın. kuzeni gelecek, evinde misafir edemeyecek?
Amcası gelecek size otel ayarladım diyecek... garip valla, bilemedim.

Üniversiteden arkadaşım evlendi, şehir dışından gelen arkadaşlarımız bile kaldı bizde. Ailemize mi hayır diyeceğiz :)

Misafir rızkın onda birini yermiş dokuzunu haneye bırakırmış. Ne gerek var bir iki gün için sorun çıkarmaya

Esimin misafiri benim misafirim mi olur bizim misafirlerimiz ve dugun varmis ki boyle bir durumda esimin sormasina gerek bile yok ben zaten misafir kabul edecegimi bilirim..Seve seve de kapimi acarim..Bunu esim icinde ailesi icinde degil kendim istedigim icin yaparim..

Cok abartmissiniz
Insan insana her zmn lazim sakin boyle bsyi diretmeyin hic mi aileniz de bsy gormediniz paylasmadiniz dugun ve cenazede evim her zmn aciktir akraba olmasi sart degil arkadaslarim dostlarim komsularim benden ve ya esimden bunu isteyebilir

Cok kati yureklisiniz
Dugunde cenazede komsuyla bile yardimlasilir. Kaldi ki esinizin akrabalariymis. Esinizden size yardim etmesini isteyin,yemektir yatak yorgandir konularinda. Ayrica sizin akrabaniz size gelirken size sorar,esinizin akrabasi gelirken de esinize sorar. Olmasi gereken budur. Ben misal erkek kuzenime gidecegim zaman esini neden arayayim ne sacma? Kuzenimi ararim,kuzenim kendisi sorsun hanimina

Ben en çok senin misafirin benim misafirim tavrına şaşırdım. Ortak yaşam alanınıza helen herkes ikinizin misafiri. Ne demek senin, benim? Değişik kafa yapısı valla.

Amma buyutmussunuz dugunde kapinizi acmayacaksiniz nerde kaldi yakin akrabaliginizin anlami?

Kusura bakma ama düğün bu sonuçta. ve uzak birinin değil. 1-2 gün ağırlayacaksın. misafirhane ayarlamak nedir?
Sen ev hanımıysan evin yemeğini temizliğini yapıyorsan o adam da geçimini sağlıyor.
İllaki sana daha fazla yük düşecek ama bu kadın için zaten hayatın her alanında böyle değil mi?
Eşinden kendi ailenle ilgili konularda anlayış bekliyorsan öncelikle sen eşinin ailesine anlayış göstereceksin.
Emin ol aynı durumda ben de kalsam mutluluktan havalara uçmam ama idare edilemeyecek de bir şey değil.

Tüm bu eleştiriler ışığında umarım yaptığınızın yanlış olduğunun farkına varır ve daha ılımlı davranırsınız. Bizim değerlerimizde oaylaşmak var. Bu kadar bireysel yaşamak doğru değil.
Bazen fevri düşğnebiliyoruz o da olabikir ama eşinizi böyle bir şey yüzünden kırmayın kendinzi de üzmeyin derim.

Back
X