fikirlere ihtiyacım var- ev hanımı olarak en büyük imtihanım..

mihmandariye

sabır&dua&şükür
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
1.647
1.165
333
arkadaşlar pazar akşamı iftara 8 kişi gelecek kalabalık olduğu için ben çorba ve et yemeği yanında daha çok açık büfe gibi bir şey düşünüyorum yani zeytinyağlı birkaç çeşit salata vs gibi.

bana şimdi yapabileceğim örnek birşeyler sayabilrmisinz? 10 kişiye yetecek ekonomik (ekonomik derken mesela kolayca yetecek bol olabilecek gibi??)

hem kalabalık hem iftar geçen mesela tonbalıklı salata yaptım kimse yemedi? ablam iftar da kimse tonbalık yemez demişti

teşekkürler.

benimde misafirim gelcekte ana yemeğe karar veremedim et sote mi yapacaksın

davet menülerinde çorba ara sıcak mesela börek zeytinyağlı mesela fasulye veya dolma ana yemek yanına pilav ve püre veya farklı bi altenatif ve salata olmalı diye düşünüyorum tabi sonrasında da tatlı

börek yapabilirim sağol:)

evet et sote düşünüyorum şimdilik, güvecim olsaydı güveç yapardım

tatlı pek yapmam herhalde herkes birşeyler getiriyor çünkü ne dersin?? :)

ana yemek olarak et sote yapacaksanız yanına patates püresi ya da daha güzeli fırında kremalı patates yapabilirsiniz. pilav garnitürlü de olabilir sade de. zeytinyağlı bir yemek, taze fasulye, barbunya vs. yoğurtlu bir çeşit, kabak salatası, şehriye salatası ya da havuç salatası olabilir. bir de börek olmalı. yeşil salata da yaptınız mı tamamdır. tatlı olarak hafif sütlü bir tatlı yapın mesela kedidiliyle tiramisu yapabilirsiniz. misafirlerinizin getirdiği tatlılar olursa da yanına eklersiniz. başta çorba yazmamışım, domates çorbası ya da mercimek bu menüye uygundur

Son düzenleme:
Mercimek çorbası,et sote,tereyağlı pirinç pilavı,peynirli börek,zeytinyağlı fasulye,zeytinyağlı barbunya,yaprak sarması,zeytinyağlı semizotu kavurması,patlıcan salatası,patates püresi ve salatası cacık biber,patlıcan ve kabak dolması yapabilirsin.

Ortaya hurma,zeytin,peynir falan iftariyelik gibi,

Çorba

Sigara böreği ya da paçanga böreği falan

Sonra Mantarlı et sote Pilav patates püresi

Taze Fasulye ve Karışık kızartma domates soslu gayet güzel olur

Salata olarak Karışık salata , Amerikan salatası yada yoğurtlu semizotu salatası

Tatlı da sütlü bişi hafif olcak şekilde ...

İçecek komposto yapabilrsn vişne

Canım çekti yazarken =)

cumartesi günü iftara toplamda 10 kişi misafirim gelecek menümü kararlaştırdım , yapması kaldı:))
öncelikle hurma , fındık, ve kayısıdan oluşan iftariyeliklerim olacak
ezogelin çorbası

güveçte kaşarlı köfte
garnitürlü pilav
fırınlanmış sebzeler
bu 3'ü ana yemeklerim olacak , yani servis tabaklarına bu üçünü koymayı düşünüyorum... ortya da

zeytinyağlı taze fasulye
zeytinyağlı yaprak sarma
fırınlanmış kaşarlı mantar
yeşil salata
belki yoğurtlu bir salata daha yaparım

ardından da karagöz tatlısı yapacağım,, ilk defa deeyeceğim bu tatlıyıda umarım güzel olur://

süpersiniz kızlar, özellikle iftariyelik hiç aklıma gelmemişti.

ana yemeği o düz tabağa koyarsam ortadaki meze/ zeytinyağlıları da ona mı koyacaklar ? o zaman ikinci çukur tabağı koymayaym mı?
çorba kasesi ve düz tabak mı olsun?

Ben de bunu merak ediyorum mesela büyüz düz servis tabağına ana yemek konuyor yanında pilavı garnitürü filan mutfaktan öyle getiriliyor diye biliyorum ondan önce çorba desek bu hazırlanan mezeler, zeytinyağlılar, dolmalar filan ne ara yeniyor hangi tabağa konuyor bunu çözemedim yakında evleneceğim ileride davet filan verince aklımda bulunsun diye soruyorum.

canım mezeleride ortaya koyuyorsun herker istedikçe tabağına alıyor,bence en güzelide bu herkes istediğinden istediği kadar alıyor tabağa konduğu zaman kalması kötü oluyor

canım ben en son davetimde kaynımlar görümcemleri çağırdım 10 kişiden fazlaydımesela benim menüm şuydu....................şehriyeli yoğurt çorbası...........sonrasında servis tabağına.............2 parça fırın poşetinde tabuk yapmıştım ondan......... biraz izmir köfte.........1 dolma ve pilav koydum.......ortayada börek salata vişne hoşafı çok ta güzel yenditabi sonrasındada tatlı(çünkü bizimkiler gelirken bişeyler getirmiyor)

canım mezeleride ortaya koyuyorsun herker istedikçe tabağına alıyor,bence en güzelide bu herkes istediğinden istediği kadar alıyor tabağa konduğu zaman kalması kötü oluyor

Ortaya konuluyor da mesela önden çorba yenildi diyelim ondan sonra ana yemeği mutfakta doldurdum getirdim ben tabağa pilavıydı belki yanına garnitür filan tabak dolu olmuyor mu bu mezeleri filan hangi tabağa alacaklar onu anlamadım.

evet canım, herkes ne kadar isterse o kadar alır o ikinci çukur tabağı koyarsan çok kalabalık görünür,

canım ana yemekten biraz yedikten sonra azar , azar kendi tabaklarına alırlar.. hepsini aynı anda tabağa koymaya gerek yok yani,,

teşekkürler ptesi size anlatırım nasıl geçti diye. ilk defa bu kadar kalabalık misafirim oluyor, hem de iftar ondan panikledim

fikirleriniz için tşk ederim tkarardan, davet iyi geçti ama eşm de ben de çok yorulduk. yemekler iyi de ama oruçlu tadına bakamadığım için süper ötesi de değildi hani:) sadece bu davetlerde çooook zaman lazım çünkü bu kadar kişilik yemekte aksilik çıkabiliyor. neyse benm için deneyim oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…