Size kınadan örnek vereyim erkeğin ellerine kına yakması caiz değildir eski zamanda kına kadında süs olarak kullanıldığı için fakat saçına yapabilir. Altının erkeğe caiz olmama nedeni yine süs ve kadınsı hale bürünmemektir ama Alyans erkeği kadınsı hale büründürmez. Affinia sığınarak söylüyorum o Tuğrali büyük yüzükler tam kadın takısı gibi görünüyor hatta dikkat ederseniz o ebattaki yüzükleri eşcinseller özellikle takıyor. En iyisi sade gösterişsiz bir Alyans takmak. Zamanımızda Alyans takmanın büyük önemi var çünkü bir çok insan acaba evlimi diye ilk olarak parmaklara Alyans arıyor. Tabi sütü bozuk biriyse Alyans olsada eşinize bakar ama sadece ilk bakışta hoşlanan bir bayan eline bakıp aaa Alyans var diyip vazgeçer. Buda Bir çeşit günahı engelleme metodu değilmi günümüz şartlarında. Ayetlerle ilgili konularda esneklik olmaz haram daima haramdır. Ama tefsirler hadislere göre sertleştirilebiliyor ozaman da bu ince yönleri düşünerek karar vermek gerek diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısıHanimlar merhaba;
Benimki dert değil aslinda fikirlerinizi almak istiyorum.2 yillik evliyim yakin bir zamanda da anne olacağim ins.gayet anlayisli bir eşe sahibim çok şükür.Olay şu ki inancimiz gereği eşimin altin olan evlilik yüzüğünü gümüş bir alyansla değiştirelim dedik kendisi alyans değilde üzerinde osmanli tuğrasi olan büyükçe güzel bir yüzük beğendi(oğlumuzun adida Tuğra olacak ins.).Ben kararsizim bu konuda çünkü yüzük güzel olsada alyans değil eşimde çok beğendi siz ne düşünürsünüz fikirlerinizi bekliyorum...
Tövbe ya ... valla artık dinimiz alyansa da konu oldu ya ne deyim yahu benim dedem ile ninem zamanında duyulmamış din kuralları çıktı . dedem de takardı altın nenem de hatta onların annesi babası da . Allah rahmet eylesin ama şimdi onlar öteki dünyaya kafir mi gittiler TÖVBELER OLSUN ESTAĞFİRULLAH !!!Hanimlar merhaba;
Benimki dert değil aslinda fikirlerinizi almak istiyorum.2 yillik evliyim yakin bir zamanda da anne olacağim ins.gayet anlayisli bir eşe sahibim çok şükür.Olay şu ki inancimiz gereği eşimin altin olan evlilik yüzüğünü gümüş bir alyansla değiştirelim dedik kendisi alyans değilde üzerinde osmanli tuğrasi olan büyükçe güzel bir yüzük beğendi(oğlumuzun adida Tuğra olacak ins.).Ben kararsizim bu konuda çünkü yüzük güzel olsada alyans değil eşimde çok beğendi siz ne düşünürsünüz fikirlerinizi bekliyorum...
yüzük temsili bir şey ,sizi birbirinize bağlayan yüzük değil kalpleriniz ben cok sorun etmıyorum öyle şeyleri bence sende sorun etmemelisin bu arada TUĞRA beyi sağlıkla kucagına al güle güle büyüt bende cok sevmiştim bu ismi ama başka isim koymak nasip oldu
Tövbe ya ... valla artık dinimiz alyansa da konu oldu ya ne deyim yahu benim dedem ile ninem zamanında duyulmamış din kuralları çıktı . dedem de takardı altın nenem de hatta onların annesi babası da . Allah rahmet eylesin ama şimdi onlar öteki dünyaya kafir mi gittiler TÖVBELER OLSUN ESTAĞFİRULLAH !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?