siz bilmiyorsunuz diye din alet oldu diyemezsiniz...altin erkege haramdir tipki ipek kiyafet gibi...bunlar kadina helal kilinmistir...hos kim uyuyor bu konuya fazla bir kimse degil..kiz burda fikir istemis..boyle kucumseyerek ne yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum.
konu sahibi arkadasim...benim esimin alyansida gumus..o da takmiyor alyansini cunku kucuk geliyor suanda...beni sorarsan 2 tane alyansim var...biri evlenirken takilan digerinide sonradan hosuma gittigi icin aldim. degisikli takiyorum...bazende hic birini takmiyorum...gonul bagi olsun yeterki, yuzuk bagi cok onemli degil bana kalirsa...
Ve takılan aksesuar her ne olursa olsun çok gösterişli olmayacak ! kadın için de erkek için de . özetle tuğra şeklinde kocaman bir yüzük mü yoksa sade bir alyans mı derseniz sade bir alyans daha caizdir. Bu konuda en doğru bilgiyi siz veriyorsunuz tebrikler . . .Altın yüzük takmak dinimizce haram değildir erkeklere ancak gümüş yüzük takmak sünnettir. Bunun nedeni de Hz. Muhammed (SAV)'in yaşadığı dönemde altın yüzük takması, onu örnek alan diğer erkeklerin de altın yüzük takmasına neden olmuş. Hz. Muhammed efendimiz ise bunu görerek altın yüzüğünü gümüşle değiştirmiş. Ancak Kuran'ı Kerim'de erkeklerin altın takı takamayacağına dair bir ayet yok. Ayrıca İslam halifelerine bakarsanız özellikle Osmanlı hanedanından gelen İslam halifelerine bakarsanız sadece altın değil, altın, gümüş, yakut, pırlanta, elmas vs. bir çok süs eşyasını kullanmaktan kaçınmadıklarını görürsünüz. İpek konusu da aynı şekilde. Yani altın ve ipek giyim eşyasının kadına helal erkeğe haram kılınması gibi bir durum söz konusu değil. Yanlış bir bilgi. Eşiniz rahatlıkla altın alyansını takabilir. İçiniz rahat olsun.
Aslında bilmediği dini bir konuda farzdır ya da haramdır demek dinimizce sakıncalıdır. keşke insanlarımız her gün yeni bir din kuralıyla karşımıza çıkmak yerine kutsal kitabımızın mealini bir okusalar daha aydın ve kuru gürültülerle uğraşmayan bir toplum olacağız .Siz yanlış biliyorsunuz. Elimde olmadan uyarmak ihtiyacı hissettim ki okuyup da yanlış bilgi edinen insanlarımız olmasın. İslam'ın asıl ve değişmez kaynağı Kuranı Kerim'dir. Haram kılınanlar da sadece kutsal kitabımızda yazar. Oysa Kuran'ı okuduysanız hiçbir yerinde altın ziynet eşyası ya da ipek giyim eşyasının erkeklere haram kılındığına dair bir cümle bulamazsınız. Ancak İslamın yan kaynakları da vardır. Bu yan kaynakların biri Hz. Muhammed Efendimizin yaşamındaki davranışları yani bizim sünnet dediğimiz davranışlar, diğeri de yine Hz. Muhammed Efendimizin ve diğer İslam büyüklerinin sözleri ve nasihatlerinden oluşan hadislerdir. Ancak siz de bilirsiniz ki günümüze kadar gelen hadislerin yüzde doksan kadarı sahih değildir. Sünnetler ise sadece yapılması hoş karşılanan ancak yapılmaması haram olmayan davranışlardır. Hz. Muhammed Efendimizin gümüş yüzük takıyor olması altın yüzüğü erkeklere haram kılmaz yani. Çünkü haram ve helale ancak ve ancak Allah karar verir. Hz. Muhammed ise onun kulu ve elçisidir. Yani onun davranışları ve sözleri bile Kuran'ın önüne geçemez. Umarım biraz yardımcı olmuşumdur. Sevgiler.
Konuyu çok değiştirmek istemiyorum ama bu yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Hatta sakıncalıdırdan da öte asıl haram olan budur zira daha önce de dediğim gibi neyin haram olup olmadığına ancak ve ancak Allah karar verir ve haram olduğunu bildirdikleri de zaten Kuran'da yazar. Kuran'da yazılanlar dışında bir şeye haram diye hüküm vermek dinimizce şirke girer çünkü Allah'ın yerine hüküm bildirmek ve karar vermektir. Hz. Muhammed Efendimiz bile böyle durumlardan kaçınmıştır ki zaten kendisi de dinimize göre Allah'ın kulu ve elçisidir. Yani ilk olarak Allah'ın kuludur ve onun emirlerine uymakla yükümlüdür ikinci olarak ise Allah'ın elçisidir ve onun hükümlerini insanlara bildirmekle görevlendirilmiştir. Allah'ın hükümlerini insanlara bildirme görevini ise Kuran'ı Kerim aracılığıyla yapar. Yani 'erkeklerin altın takı takması haramdır' diyebilmemiz için bu hükmün Allah tarafından Cebrail Aleyhisselam aracılığıyla Hz. Muhammed Efendimize bildirilmesi gerekir. Yani Kur'an da ayet olarak yer alması gerekir. Dediğim gibi konuyu çok değiştirmek istemiyorum ama sanırım eşinin altın alyans takıp takamayacağını öğrenmek isteyen hanımlarımıza bir faydası olmuştur.Aslında bilmediği dini bir konuda farzdır ya da haramdır demek dinimizce sakıncalıdır. keşke insanlarımız her gün yeni bir din kuralıyla karşımıza çıkmak yerine kutsal kitabımızın mealini bir okusalar daha aydın ve kuru gürültülerle uğraşmayan bir toplum olacağız .
çok sakıncalı konuşuyorsunuz Allah affetsin diyecek bir şey bulamıyorum . Bunlarla zaman öldüreceğinize açınız kutsdal kitabımızın mealine bakınız eminim daha faydalı olacaktır. esenlikler dilerimistersen dini bi araştır sonra burda ayar çekersin.
Yüzük parmağina alyans yakisir kesinlikle katiliyorum tesekkür ediyorum Amin isteyen herkes sağlikla alir inşallah.Benim eşim altın alyans takıyor. Ama altın takmasa gümüş alyans alır takardı ya da aynı altın görünümlü ya da gümüş görünümlü çelik alyanslar var. Tuğralı yüzük tamam güzel de yüzük parmağına alyans yakışır.
Bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Çok güzel yorumunuz gülümsettiniz beni keşke altin alyansini beğenmiyor deseymisim dedim gercekten konu bayagi yüzükten uzaklastiKonu sahibi esim altin yuzugu sevmedi onun icin degistirmek istiyor deseydi kimsenin sesi cikmayacakti..
Fetva istedigini de belirtmemis aslinda ama yine de o kisimda takilmis biraz konu.
Dini icerik niye yasakmis kabak gibi ortada gercekten.
Erkekte saat isinda taki sevmeyenlerdenim ben de. Esim de alyans takmaz. Ben stedigim zaman takarim.
Zaten yanimda yuruyen koca bir alyansim var (kizim) :)
6 yillik evliyiz belki ondan saliverdik bilemiyorum.
Ama yerinde olsaydim konu sahibi, esim cok takmak istemisse al derdim o tugrali yuzugu.
Sonra takmasini stiyorsam bir ara ben gumus bir alyans alir torenle takardim esime :)
Ya da meyve suyu ictigi bardagin icine atardim ahaha co ilginc bir fikir oldu(!) farkindayim : D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?