fikirlerinize çok ihtiyacım var lütfen yardım...

canım eğer nişanlına güveniyosan yani nişanlın annesi gibi düşünmüyosa evlendikten sonra hep senin yanında olacağını düşünüyosan bu sorunların üstesinden gelirsiniz tabi sıkıntıda çekersin bu da bir gerçek
birde tavsiyem eşinin ailesine uzak oturman a.sberaber yada yakınında asla oturmalmaz:çünkü o zaman daha çok sıkıntı çekersin
mümkün olduğunca uzak otur az görüş

su cümle o kadar yalan kokan bir cümle ki

daha evlerine gelin diye ayagini atmamis kiza ,bu kadar baski yapiliyorsa

vede nisanlin yaptiriyorsa. bu iliskini gözden gecir derim guzelim

ama yerinde ben olsam. böyle bir aileye bile bile gelin gitmezdim (bile bile diyorum bak)

babam beni okutcak .devlette sözlesmeli calisicam .onlar istedi diye isimi birakcam öyle mi ?

nisanlinada cok guvenme isteseydi daha gelin olmamis nisanlisina bu baskilari yapmalarina izin vermezdi !

izinsiz disari cikmicakmis ! bakbakbak sen kimsin ki yha karisiyorsun

sanki bu zamana dek namusunu sen korudun bu kizin

sevgin mantiginin önüne gecmesin arkadasim

insan ne unutamam dediklerini unutuyor bu hayatta

Son düzenleme:
eğer yakın oturacaksanız kayınvalidenle çok bunalımlı bir hayat seni bekliyor demektir,

yakın oturacaksanız bence bu iş olmaz, daha evlenmeden ne öyle yok çalışmaz v.s

ailen seni boşa mı okuttu, ne olursa olsun bir kadın çalışıp kendi ayakları üzerinde durmalı, bu dünyanın hali belli olmaz

canım ben olsam silerdim düşünmeden neden diyeceksin bunlar şimdiden böyleyse evlendikten sonra dahada katı olurlar bunu bil..evlendikten sonra eşlerin ailesi kıymetli oluyor.eşinde ses çıkarmıyosa evlendkten sonra çk zorlanırsın aile bence eş kadar önemli evlilikte..şimdi herşey toz pembe gelir iş başa düşsün çok zorlanırsınn...ve cahil insanla uğraşmak çk zordur...herşeyin değişcek yaşantın ortamın vs...yolun başındayken iyi düşün derim....

eşinden destek görüyorsan ne ala tabi bu desteğini ailesinede yansıtması lazım şimdi zen bunu nişanlınla konussan oda ailesine anlatsa bu seferde sen kötü gelın olursun oğlumuzu fitneledi derler halbukı ne alaka.bu insanları anlamıyorum kesnlıkle çalış hemde develttesin ohhh kebap walla yaa...sakın cnm eşini ikna edersin olur biter...

kaynanaya gelinmi nişanlınıza eşmi olacaksınız buna iyi karar verin
ve nişanlınızdan şu konuda emin olun annesine gelinmi yapacak sizi yoksa kendisine eşmi sonrası malum zaten

canim benim esimde babasiyla calisiyor ve evlerimiz karsilikli.. Kesinlikle yurumez cicim aylari cabuk geciyor.. Her ne kadar esini evde tutmak icin kirk takla atsanda cop atmaya bile ciksa an az 1 saat takiliyor.. Surekli yuzyuzesin kapinin disinda , ne zaman nereye neden gittin hersey soruluyor.. Kendi evini bil bence en azindan yakinda lsa baska semtlerde ev kurmaya calisin, ayria bende uzulerek bazi arkadaslara katiliyorum. Esin simdiden benim karim evleince calisicak diyemiyorsa evlendikten sonrada onlarin bircok dediklerini kabul ediceklerdir, yani kocan kayinpederin olur sanki o ne derse eminim esin kabul edicektir.. Sesini evlenmeden once cikarki sennde ilerde savunman olsun ben sana demistim diye.. Yada evlenmeden once esinle aranizda gizlice evilik sozlesme yapin o senden istegidi, vaadettigi seyleri soylesin sen onun icin gidebilecegin noktayi belirle.. Ilerde seni cok uzerlerse elinde yasal bir belge olur..vereliniortak

bencede evlenmeden önce kötü gelini oynayıp hır çıkarki evlendikten sonra daha rahat hareket edebilesin, çünkü erkekler evlendikten sonra daha da düşkün oluyor anne babalarına net tavrını koy hatta aileler konuşsun aramızda deyip devam etmeyin çünkü birike birike evlendikten sonra birbirinizi yersiniz.Daha evlenmeden kvaliden dişlerini göstermiş sende karşılık ver susma....

canım eğer gerçekten seviyorsan ne yap ne et aynı apartmanda oturma...uzak otur...sonra çok problem yaşasın bence.çünkü ne tarz düşüncede oldukları belli.gelip gidip laf söyleler sende üzülürsün...aynı apartmanda olmazsan çok görüşmezsiniz...senin evin yolun ayrı olur.hem çalıştığınız için fazla muhattap olmazsın

babasıyla birlikte çalıştığı ve onlarla aynı yerde oturacağınız için kocanın ailesine karşı çıkması çok zor gibi geliyor bana..

aylar geçti bir süre ara verdim sevdiğimle.ama ne o yapabildi,ne ben yapabildim.ara verince ailemde bir rahatladı ki sormayın.etrafımdaki herkes bu en iyisiydi sana solemiyorduk o zaman dedi. ama gel gör ki mantığım kabul etti.kalbim...
konuşalım netleştirelim diye geldi.ahhh nasıl özlemişim bir bilseniz sanki zaman dursun yanında olduğunda hep boyle kalsın istedim.geceleri dua ettim allahım kollarında sımsıkı sarılmışken al canımı diye.hayata isyan eder buldun neden koparttın beni ondan diye.nasıl zor severken bitirmek.sanki hayatın anlamı yok,tadı yok onu üzmemek için herşeyi yaparım diyorum.ama ailem...onları atık çiğneyemiyorum.

sen ve erkek arkadaşın şu an anlaşabilir olabilirsiniz ama ailesizde yaşam oolmuyor

bol bol kavga edeceksiniz eşinizin ailesinden dolayı aileler hiçde uyumlu değiller

ama sende artık kaderimde ne varsa yaşayım diyorsun işi duygusal yönü kayıyorsun

sanırım bu aşk romanı hüzünlü bitecek

Konuyu açtıktan sonra bunca zaman geçmiş.
Bu arada hiç mi bir orta yol bulamadınızakannehir
Sen bu kadar severken nişanlın bir çözüm yolu için çaba sarfetmiyor mu?
Aileyi çiğnemeyin ama ikna etmek için bir yol olmalı bence.

bana güven diyor sadece güven diyor istediğimiz gibi olacak diye herşeyi kabul etti onun ailesi .bu sefer benim ailemde olmaz seni çok yıprattılar diye istemiyorlar.sen yapamazsın bi zseni tanıyoruz diyorlar.çıldırmamak içten değil.allahım herkese banada yardım et.

büyükleri yani kendi anneni babanı dinlemiyorsan yani burnunun dikine gideceksin

diyeceğim şu büyükler herşeyi daha olmadan görür olacağı,

erkek kısmıda evlendikten sonra zaten ana kuzusu kesiliyor hepsi köprüyü geçene kadar güzelim
arkadaşlık başka nişanlılık başka evlilik bambaşka sanırım evlendikten sonra çok üzüleceksin ve ailene hak vereceksin ama iş işten geçmiş olcak bütün ipler eşinin elinde olcak

sizi coook zor bir gelecek bekliyor...

muhtemelen ( insallah yaniliyorumdur ) evleneceksiniz... calismiyacaksiniz... cabucak cocuk da ister kayinvalide ... sonra nereye gidiyorsun.. ne giydin. ne dedin.. annenlerle cok görüsüyorsun... benden izinsiz bir yere gidemezsin ... falan filan...kayinvalide tarafindan yönetilen bir evlilik mutlu bir evlilik olmaz... yillar gecer... caniniza tak eder.. ayrilmak istersiniz sevsenizde. iste o zaman geldiginde aradan gecen yillarda calismadiginiz icin is bulamazsiniz. cocuklar sorun olur vs vs...

nisanliniz su an ne derse desin evlenince hersey degisir.. sözler unutulur heleki sizinki gibi aile lafindan cikmayan bir es kesinlikle unutur...

hersey güzel olsun insallah... ne karar verirseniz verin cok mutlu olun.

( ben senın kadar güçlü olup dayanamam sanırım böyle bişey olsa..
Allah yardımcın olsun. Valla onun ailesine çok sinir oldum. ama sevgilinde suç ki, ailesine sesini yükseltmesi lazım!! madem seviyor resti de çekmeyi bilmeli.....
keşke böyle olmasaymış....

inanın gerçekten kafam çok karışık.ne yapmam gerektiği ile ilgili sağlıklı karar alamıyorum.biraz zamana bırakmayı denicem, ama yinede sonuç ne olursa olsun çok acı çekiyorum...

nişanlının senin yaşadığın yere gelip çalışma şansı yok mu
belki bu şekilde ailesinden uzakta fazla problem yaşamazsınız
aksi takdirde çok sıkıntı çekersin gibime gelyo.özelliklede nişanlın ailesine sesini çıkaramayan bir erkekse arada kalacak sen de çok yıpranırsın
hakkında hayırlısı olsun canım

Ben senin yerinde olsam ayrılmazdım...

Nişanlıma bakarım, gerçekten bana güven veriyorsa sonuna kadar yanında kalırım... Bırak annesi konuşsun dursun, sonuçta çalışsan, sana işten çıkacaksın diyerek zor kullanamaz ya.
Sana benzer bir durum yaşıyorum ve erkek arkadaşım beni çok seviyor, her zamanda ailesinden ayrı tutacağını söylüyor bu yüzden bende olabildiğince ailesini düşünmemeye çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…