nişanlının senin yaşadığın yere gelip çalışma şansı yok mu
belki bu şekilde ailesinden uzakta fazla problem yaşamazsınız
aksi takdirde çok sıkıntı çekersin gibime gelyo.özelliklede nişanlın ailesine sesini çıkaramayan bir erkekse arada kalacak sen de çok yıpranırsın
hakkında hayırlısı olsun canım
siz olsaydınız ne yapardınız diye bir konum vardı onu lütfen bir oku canım
sorunlar ben geliyorum diye bangir bangir bagiriyor magleseflmaz:
nişanlıyım nişanlım başka şehirde yaşıyor.daha öncede kayınvalidem ile aynı apartmanda oturma durumum hakkında sizden yardım beklemiştim.iş ciddiye bindikçe daha büyük sorunlar yaşamaya başladım.mafoldumben
nişanlımın ailesi bize göre daha tutucu daha mazbut bir aile .nişanlımla üniversiteden tanışıp aşık olduğumuz için pek ailesi yapısında olmadığını biliyorum.evliliğe biraz daha yaklaştıkta ailesini daha yakınen tanıyorum.ben devlet kurumunda sözleşmeli çalısıyorum.ailem beni okuttu ve elinizde altın bileziğiniz olsun der her zaman babam.beni kendi ayakları üzerinde duran bir genç kız olarak yetiştirdi...
ancak kayınvalidem benim çalışmama karşı.bayanlar çalışmaz , çalışmayacak , kılık kıyafetine özen gösterecek,izinsiz evden çıkmayacak, bizim himayemizde burda gözümüzün önünde oturacak , daha dindar hareket edecek gibi isteklerde bulunmamı istiyor.(benim annemde kapalı ama baskı yapmadılar bana hiç bir zaman, daha modern davrandılar)
nişanlım her ne kadar ailesi gibi düşünmesede onlara saygısından dolayı çok karşı çıkmıyor.sadece sen bana güven herşey bizim istediğimiz gibi olacak diyor.çok sevdiğim için inanmak istiyorum ama etrafımdakiler seni alana dek ole yapar.sonra çok üzülürsün diyorlar.
çıldıracağım artık.ailem kararı bana bıraktı.ama yüzlerinde bitmesini bekler gibi bir ifade seziyorum.çok iyi düşün diyorlar sadece.:Saruboceq:
ayrılırsam bir daha başkasıyla yapamam gibi geliyor. senağlama ama bu şartlarda da çok zor.siz olsanız ne yapardınız yardımlarını bekliyorum.olumlu olumsuz her eleştiri ve fikire açığım
ilginize teşekkürler
Ben senin yerinde olsam ayrılmazdım...
Nişanlıma bakarım, gerçekten bana güven veriyorsa sonuna kadar yanında kalırım... Bırak annesi konuşsun dursun, sonuçta çalışsan, sana işten çıkacaksın diyerek zor kullanamaz ya.
Sana benzer bir durum yaşıyorum ve erkek arkadaşım beni çok seviyor, her zamanda ailesinden ayrı tutacağını söylüyor bu yüzden bende olabildiğince ailesini düşünmemeye çalışıyorum.
tatlim hersey en basindan belli...sakin ayni apartmanda oturup basini yapma. iki akrabamin bu konuda cok olumsuz tecrubeleri var...ayni apartmanda oturursaniz evinize ya da kendinize her aldiginiza, senin giydiklerine, dikkat cekici bir sac rengin var ise ona kadar karisirlar yani oyle soyliyim! bu sorunlarin hepsini cok yakindan gordum o yuzden asla asla asla diyorum asla ayni apartmanda oturmayi kabul etme! farkli sokaklarda oturursaniz ya da farkli semtlerde bu sana yazdigim sorunlar biraz daha hafifler ama ben eminim ki yine de esinin ailesi senin giyinmene, gittigin yerlere, yaptigin seylere cogu zaman dil uzatacaklardir cunku anlattigina gore tutucu insanlar. ne demek gelin bir yere giderken haberimiz olacak, kapali giyinecek, CALISMAYACAK gibi abuk sabuk herseye karismalar. esin sana hersey istedigimiz gibi olacak dese de inanma, soz konusu olan ailesi, onlari kirmamak adina senden bazi seylere uyum saglamani isteyecek sen de cok bunalacaksin cok sorunlar yasayacaksin. kimin bu sorunlari yasadigini yazmak isterdim ama malum burada birbirini taniyan insanlar var o yuzden aciklayamiyorum, ama cok yakinim...bu bakis acisindaki insanlarla ayni apartmanda oturarak hayatinin hatasini yaparsin. bak okumus etmis bilgili bir kiza benziyorsun ama neden is ask konusuna gelince insanin basireti baglaniyor, gozu kor oluyor, en gorulecek seyleri bile gormeyip ''seviyorum, sevdigim insan benim istedigimi yapar bisy olmaz'' deyip geciyorsun? ayrica hic bir erkek dunyada tek, bulunmaz degildir. su an sevdigin icin sana oyle geliyor ama emin ol bu kisiyle evlenirsen ve ailesinin bu sacma sapan isteklerine senden uymani istedigi isterse bu yaptigin evliligi yaptigin icin cok pisman olacaksin bu da cok acik...
aynı ailem ve yakın çevrem gibi konuşuyorsunuz.ama işin ayrı bir boyutu da ya düşündüklerim gibi yapmazsa sevdiğim.ya çok güzel bir yaşamı elimin tersiyle itiyorsam .acaba ve keşkelerle olmaz tabiki bunu biliyorum ama.çok canım yanıyor çok içim acıyor.allah herkese yardım etsin banada
aynı ailem ve yakın çevrem gibi konuşuyorsunuz.ama işin ayrı bir boyutu da ya düşündüklerim gibi yapmazsa sevdiğim.ya çok güzel bir yaşamı elimin tersiyle itiyorsam .acaba ve keşkelerle olmaz tabiki bunu biliyorum ama.çok canım yanıyor çok içim acıyor.allah herkese yardım etsin banada
bu sorulari kendine sorman cok dogal ama bazi yanlislara bile bile lades diyorsun resmen. iliskinde yanlis seyler gordun mu orada duracaksin canim, eger gormezden gelip devam edersen hersey icin cok gec olabilir. hangi guzel yasami elinin tersiyle itiyorsun ben oyle cok guzel bir yasam goremedim?? senin calismani istemeyen, din konusunda, kiyafet konusunda sana karisacak olan ve nereye gittigini ne yaptigini bilmek isteyen bir kaynanan olacak. bu mu guzel bir yasamdaki kaynanan yani?? kaynananin evlendikten sonra seni rahat birakacagini mi saniyorsun?? evlenince hersey daha ciddi bir boyut alacak, su yasadiklarin daha canim cicim aylari. sana daha evlenmeden bu istekleri sunan insanlar evlenince neler yapar tahmin edemiyor musun?? cevremdekiler gibi konusuyorsun demissin bana tatlim, bak buyuklerini ve cevreni dinle kendini yakma. hadi nisanlinla arani bozmadin diyelim en azindan ayni apartmanda oturma. tahmin ettigim kadariyla sana ayri ev acacak durumlari var nisanlinin ailesinin, ayri ev istiyorum yoksa bu evlilik olmaz diye tavrini koy. ailen de bu konuda tavrini koysun yoksa bu is olmaz desin bak sana nasil ayri bir ev aciyorlar!
canlarim benim bekarken insan boyle dusunuyor ama emin olun evlenince bir cok sey degisiyor. kendinizi kandirmayin...ask boyle insanin gozunu kor ediyor ama evlenince bu gormezden geldiginiz sorunlar su yuzune cikiyor ve siz ya sinir hastasi oluyorsunuz ya panik atak...ya da bosaniyorsunuz...erkeklere sizi ne kadar seviyor olsalar bile cok guvenmeyin...aile baska oluyor onlar icin...
nişanlıyım nişanlım başka şehirde yaşıyor.daha öncede kayınvalidem ile aynı apartmanda oturma durumum hakkında sizden yardım beklemiştim.iş ciddiye bindikçe daha büyük sorunlar yaşamaya başladım.mafoldumben
nişanlımın ailesi bize göre daha tutucu daha mazbut bir aile .nişanlımla üniversiteden tanışıp aşık olduğumuz için pek ailesi yapısında olmadığını biliyorum.evliliğe biraz daha yaklaştıkta ailesini daha yakınen tanıyorum.ben devlet kurumunda sözleşmeli çalısıyorum.ailem beni okuttu ve elinizde altın bileziğiniz olsun der her zaman babam.beni kendi ayakları üzerinde duran bir genç kız olarak yetiştirdi...
ancak kayınvalidem benim çalışmama karşı.bayanlar çalışmaz , çalışmayacak , kılık kıyafetine özen gösterecek,izinsiz evden çıkmayacak, bizim himayemizde burda gözümüzün önünde oturacak , daha dindar hareket edecek gibi isteklerde bulunmamı istiyor.(benim annemde kapalı ama baskı yapmadılar bana hiç bir zaman, daha modern davrandılar)
nişanlım her ne kadar ailesi gibi düşünmesede onlara saygısından dolayı çok karşı çıkmıyor.sadece sen bana güven herşey bizim istediğimiz gibi olacak diyor.çok sevdiğim için inanmak istiyorum ama etrafımdakiler seni alana dek ole yapar.sonra çok üzülürsün diyorlar.
çıldıracağım artık.ailem kararı bana bıraktı.ama yüzlerinde bitmesini bekler gibi bir ifade seziyorum.çok iyi düşün diyorlar sadece.:Saruboceq:
ayrılırsam bir daha başkasıyla yapamam gibi geliyor. senağlama ama bu şartlarda da çok zor.siz olsanız ne yapardınız yardımlarını bekliyorum.olumlu olumsuz her eleştiri ve fikire açığım
ilginize teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?