fikirlerinize çok ihtiyacım var lütfen yardım...

gelme ihtimali yok çünkü tek erkek çocuk ve babasının işinde onu devam ettiricek.
ama bir görseniz sadece ikimiz olunca nasıl mutluyuz nasıl huzurluyuz.allahım kimseyi bu durumlara getirmesin,yaşatmasın inşaalah(amin)

siz olsaydınız ne yapardınız diye bir konum vardı onu lütfen bir oku canım

demek istediğim mutlu olamayacaksan keşke mantıklı düşünüp doğru karar verebilsen.malesef bu aileyle zor görünüyor.inşallah eşin olgun,ailesiyle senin aranda denge kurabilen biri olur

bence insanların kişiliklerinin iki yönü vardır. birincisi herşey yolundayken ki kişilikleri, ikincisi sorun yaşanılan anlardaki kişilikleri.
nişanlınız şimdi ortada sorun olmadığı için birinci durumda, ama yarın öbür gün annesiyle aranızda ciddi çatışmalar çıktığında ne olacak kim bilir.
"o ailesi gibi değil" demişsiniz ama bence armut dibine düşer, istisnası çok nadirdir.
ailesinden uzakta yaşama şansınız olsaydı olabilirdi, ama onlarla hep yakın ilişki içinde olacaksanız bence bu iş çok zor. hele ki aile işini devralacaksa daha ne zorlamalarla karşılaşacaksınız kim bilir. iş yerinde eşinizn canını sıkmalar, parayı kullanarak hükmetmeye çalışmalar, mirastan mahrum etmekle tehdit etmeler, herşeyini bize borçlusun diye baskı kurmalar, daha neler neler.
nişanlınız bunlara ne kadar katlanabilecek, ne kadar göğüs gerebilecek? üzgünüm ama bence zor

kızlar ailesiyle olmuyorsa nişanlımızı seviyorsak ne olacak ??? ilerde onlarda mı değişir..aile yüzünden zaten yıpranıyoruz bu kesin ama ben arkadaslarımın kayınvalidelerini kıskanıyorum..nekadar hanımefendiler diyorum.. tamuyum sağlayamayacağımbir bayan kayınvalidem..we yanında gezemiyecek kadar

cANım ailesini gözden geçirip tekrar düşnücez çünkü ailesinede karışıcaz we ömrün bıyunca onlarlasın çocukların onların kanını tasıcak....iyi düşün derim ...wallahi yaa çok tersiz ben takıp koluma gezmek arkadas olmak isterdim .. ama olmayınca olmuyor..

tatlim hersey en basindan belli...sakin ayni apartmanda oturup basini yapma. iki akrabamin bu konuda cok olumsuz tecrubeleri var...ayni apartmanda oturursaniz evinize ya da kendinize her aldiginiza, senin giydiklerine, dikkat cekici bir sac rengin var ise ona kadar karisirlar yani oyle soyliyim! bu sorunlarin hepsini cok yakindan gordum o yuzden asla asla asla diyorum asla ayni apartmanda oturmayi kabul etme! farkli sokaklarda oturursaniz ya da farkli semtlerde bu sana yazdigim sorunlar biraz daha hafifler ama ben eminim ki yine de esinin ailesi senin giyinmene, gittigin yerlere, yaptigin seylere cogu zaman dil uzatacaklardir cunku anlattigina gore tutucu insanlar. ne demek gelin bir yere giderken haberimiz olacak, kapali giyinecek, CALISMAYACAK gibi abuk sabuk herseye karismalar. esin sana hersey istedigimiz gibi olacak dese de inanma, soz konusu olan ailesi, onlari kirmamak adina senden bazi seylere uyum saglamani isteyecek sen de cok bunalacaksin cok sorunlar yasayacaksin. kimin bu sorunlari yasadigini yazmak isterdim ama malum burada birbirini taniyan insanlar var o yuzden aciklayamiyorum, ama cok yakinim...bu bakis acisindaki insanlarla ayni apartmanda oturarak hayatinin hatasini yaparsin. bak okumus etmis bilgili bir kiza benziyorsun ama neden is ask konusuna gelince insanin basireti baglaniyor, gozu kor oluyor, en gorulecek seyleri bile gormeyip ''seviyorum, sevdigim insan benim istedigimi yapar bisy olmaz'' deyip geciyorsun? ayrica hic bir erkek dunyada tek, bulunmaz degildir. su an sevdigin icin sana oyle geliyor ama emin ol bu kisiyle evlenirsen ve ailesinin bu sacma sapan isteklerine senden uymani istedigi isterse bu yaptigin evliligi yaptigin icin cok pisman olacaksin bu da cok acik...

canlarim benim bekarken insan boyle dusunuyor ama emin olun evlenince bir cok sey degisiyor. kendinizi kandirmayin...ask boyle insanin gozunu kor ediyor ama evlenince bu gormezden geldiginiz sorunlar su yuzune cikiyor ve siz ya sinir hastasi oluyorsunuz ya panik atak...ya da bosaniyorsunuz...erkeklere sizi ne kadar seviyor olsalar bile cok guvenmeyin...aile baska oluyor onlar icin...

aynı ailem ve yakın çevrem gibi konuşuyorsunuz.ama işin ayrı bir boyutu da ya düşündüklerim gibi yapmazsa sevdiğim.ya çok güzel bir yaşamı elimin tersiyle itiyorsam .acaba ve keşkelerle olmaz tabiki bunu biliyorum ama.çok canım yanıyor çok içim acıyor.allah herkese yardım etsin banada

hadi ailesi kötü diye attık nişanı ya bunca aşk ne olacak..yaşanılanlar hatıralar..bir anda silip atmamız gerek..we birbaskasını nasıl sevicez hayatımıza alıcaz tekrardan...ben nişanlımı çok seviyorumama şimdiden ailesi yüzünden kavga edip soğuyoruz birbirimizden..

gelinmisin kölemisin anlamadım.ne kadar mazmut mutasıpta olsalar neden bu kadar karışırlar hiç anlamam şu kayınvalideleri...sen nişanlınla konuş bence canım ben çalışıcam işim önemli de..devlet işi gibi bir iş bulmuşsun yarın bi gün emekliliğin var ne kadar güzel...bi düşünsene evlendin herşey istediğin gibi gitmedi o zaman ne yapacaksın...hem şimdiden bu kadar karıştırıyorsa ailesini ilersini hiç düşünemiyorum...heleki modern ve rahat bi aileden geliyorsan vay geldi başınaa...kendimden biliyorum zamanla daralıp bunalıcaksın çok vakit geçmeden al önlemini.kararlı ve söylediklerinde tutarlı ol taviz verme..neticede okumuş bir insansın neden ezdiriyorsunki kendini..kabul ediyorlarsa böyle kabul etsinler senii...belki biraz katı yorum yaptım ama gerçeklerle yüzyüze geldiğinde daha fazla zorlanıp üzülme diyee...eşin olacak insan sana saygı duymalı...aileside istemesede saygı göstermelii bunu böle kabullendir derimm..hoşçakal...

valla benimde eşimin ailesi aynen seninki gibiydi hatta daha beterdi diyebilirim. ve benim eşim seninki gibi çok arkamda durmadı sadece başkaları gibi beni susturmadıda. yani hep ailem haklı diyodu ama benimde lafımı esirgemedğimide niye böyle anneme söyledin demiyodu. yani ne benden nede annesinden vazgeçemiyodu. ama şimdi kayınvalidem dili alınmış gibi kenarda duruyo hiçbişeye karışmıyo. halbuki önceden herşeyi mikser gibi karıştırırdı. nasıl oldu peki dersen nişanlıyken bile hiç yüz vermedim saygıdada kusur etmedim. başkası belki yüksek sesle yada kavga eder gibi söyleseydi belki olay çıkardı ama ben gayet sakin, alçak sesle söylediğim için kavga malzemesi bulamıyolardı ve bende lafımı sokup çekiliyodum ortamdan. ha şu anki hale gelene kadar az çekmedim,az tartışmadım ve az saçımı ağartmadım ama zafer benimdir. hele 3-4 yıl geçip evliliğin oturduktan sonra eşim artık hiçbişeyime karışmıyo kayınvalidemide kaıştırmıyo. yani zor olsada biraz mücadele etmen gerekecek. yakında ev olmasına gelince mümkün olduğunca uzağa kaç derim başka bişey söylemem. ama nişanlın anladığım kadarıyla iyi bir insan,mutlu olursun inşallah...kaydirigubbakcemile5

canımmm konuyu başından sonuna okudum... ayrılmanıza çok üzüldüm ben farklı düşünüyorum arkadaşlardan benim sana kesinlikle yapma diyeceğim bir şey var o da :

işten ayrılma... yani çalışmadan evde oturmaa.. bu iş olmassa başka iş olsun ama mutlaka çalış.. o zaman kayınvaliden bir şey yapamaz... elinde kendi kazandığın paranın olması kendine güven getirir.. bence iyi düşün.. birbirnizi seviyorsanız bu da kolay bulunmazz.. kayınvalide için terketme seni çok seviyorsa bence seni de düşünecektir. ha bir de şu var.. eğer evlenirsen biraz uyanık yaşaman gerekecek.. kayınvalidene fırsat vermemek adına..

herşey gönlünce olsunn.. allah yardımcın olsun..

acaba aile büyüklerimiz bu kaygılar üzerine konuşsa onların iyiliği için istediklerini destekleyelim falan dese.gençlere isteklerinde saygı duyalım dese, işler daha damı arapsaçına döner.kırgınlıklar mı oluşur.bu acaba iyi bir yol olabilir mi???? aklımda çözüm önerileri bulmaya çalışıyorum.

sevdiğim bana yemin ediyor.bize bunu yapma bitirmeyelim üzme ben bundan sonra sadece senin mutluluğun için çalışacağım herşey istediğimiz gibi olacak buna inan diyor.gerçekten içten söylüyor.

bende dedim ki eğer köprüyü geçinceye kadar mevzusunu ima ederek ben köprüyü geçemiyorum dedim.hayat bizim hayatımız ben senin üzülmene fırsat vermem dedi.

bu sorulari kendine sorman cok dogal ama bazi yanlislara bile bile lades diyorsun resmen. iliskinde yanlis seyler gordun mu orada duracaksin canim, eger gormezden gelip devam edersen hersey icin cok gec olabilir. hangi guzel yasami elinin tersiyle itiyorsun ben oyle cok guzel bir yasam goremedim?? senin calismani istemeyen, din konusunda, kiyafet konusunda sana karisacak olan ve nereye gittigini ne yaptigini bilmek isteyen bir kaynanan olacak. bu mu guzel bir yasamdaki kaynanan yani?? kaynananin evlendikten sonra seni rahat birakacagini mi saniyorsun?? evlenince hersey daha ciddi bir boyut alacak, su yasadiklarin daha canim cicim aylari. sana daha evlenmeden bu istekleri sunan insanlar evlenince neler yapar tahmin edemiyor musun?? cevremdekiler gibi konusuyorsun demissin bana tatlim, bak buyuklerini ve cevreni dinle kendini yakma. hadi nisanlinla arani bozmadin diyelim en azindan ayni apartmanda oturma. tahmin ettigim kadariyla sana ayri ev acacak durumlari var nisanlinin ailesinin, ayri ev istiyorum yoksa bu evlilik olmaz diye tavrini koy. ailen de bu konuda tavrini koysun yoksa bu is olmaz desin bak sana nasil ayri bir ev aciyorlar!

hikom mantığım bu dediklerini kabul ediyor ama duygularıma yeniliyorum çok sevdiğim için bu konuda güçlü hareket edemiyorum.

birde ayrı ev olayını ailesi kabul etti ama ya 3-5 sene sonra kendi evimize diyerek beni götürürse al baştan hikayeyi.üstelik geri dönüşüde daha zor o zaman .off allahım aklımı yitiricem.ya kavuştur bizi yada al onu gönlümden

Ben nedense böyle düşünmüyorum... Bir insan sorunu kendinden ne kadar uzaklaştırmak isterse o kadar sakin olur... Hep aynı şeyler üzerinde yoğunlaşmamak lazım.

bir musibet bin nasihattan iyidir demişler ama bence önemli olan o musibeti yaşamamak şuan bunları söyleyen benim kızkardeşim olsaydı ona bırak derdim yolun başındayken çünkü evlendikten sonra her şey çok daha farklı yani bazı şeyleri mecburiyetten değil de kabullenmek istedğin için kabullen eğer evlendiğinde keşke demeyecek kadar kararlıysan sonuna kadar git ama hassas biriysen ve bu tür baskılarada alışkan değilsen biraz zolaranırsın arada vazgeçemeyeceğin bi aşk varsa karar senin yani hayat tercihlerden ibarettir inş kazancı çok olan bi tercihte bulunursun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…