• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihityacım var

Birde sizlere sorum;aynı semtte oturmayı düşünüyoruz,acaba ilerde hayatıma müdahale edilir mi?Sözlüm annem çok domınat diyor,bende ilerde çok fazla samimi olmak istemiyorum

Birde sizlere sorum;aynı semtte oturmayı düşünüyoruz,acaba ilerde hayatıma müdahale edilir mi?Sözlüm annem çok domınat diyor,bende ilerde çok fazla samimi olmak istemiyorum
Ben istemezdim eğer seçeneğiniz varsa oturmayın bence ama illa da oturmanız gerekiyorsa mutlaka mesafeli davranın her an gelip gidebileceklerini düşünmesinler

O kadar iyi anlıyorum ki seni bende seninkine benzer olan şeyleri yaşadım onu alın bunu alın değilde o kadar para harcayamayız onları alamam falan gibi gerçekten zor bir durum ama sözlünüz gayet anlayışlı insan takmadan yapamıyor ama çokta üzmeyin kendinizi

Sorma canım,uykularım kaçıyor bu konudan. KV adayı yüzünden evlilikten korkuyorum,ilerde bunu biz aldık şöyle yaptık derler diye

Sözlün sana neden yansıtıyor bunları?
Kusura bakma ama tek cümlesi ile susturabilir.
Neden mi? Çünkü ben öyle istiyorum anne!
Bu konuda konuşma duymak istemiyorum artık.
Sizden bir şey beklemiyorum ben yapacağım sevdiğim için.
Diyecek ve kapatacak boş konuşan çeneleri..

Abartmıyorsun canım. Kendi durumun olmaz karşındakinden sürekli bir şeyler beklersin amenna ama sen sadece ihtiyaçlarınızı istiyorsun değil mi? O zaman kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Ayrıca boş ver erkek tarafı uğraşsın biraz. Adamı zora sokanlar daha kıymetli oluyorlar inan.

Öncelikler herkese iyi yıllar dilerim.
Benim derdim,ev eşyaları.Evlenirken alınacak eşyalar konusunda sözlüm ile anlaştık ve mutfak esyları ile yatak odası kız tarafı yapsın.,beyaz eşya ile salon erkek tarafının olsun dedık.Çünkü benim ailemin durumu sadece bunlara yetıyordu,Ama kayınvalıde ile kayınpeder adaylarım kız tarafı bı kac beyaz eşyayı da alsın demişler.İmkanımız olsa alırız ama bıldıklerı halde hala böyle söylüyorlar.Ve bu durum benım canımı cok sıktı.
Sadece bunlar değil,sözlüm tost makınası aldı kendi ödedi,ailesinden sakladı laf etmesinler diye,sanki erkek tarafı para harcanınca keyfi harcama gıbı mi desem nasıl desem bi düşmanlık seziyorum.Onun için sizin fkirlerinizi almak istedim,acaba ben mi abartıyorum diyorum.
Biz de kız tarafı oturma odasına oturma grubu,halısı,perdesi tv ünitesi ve televizyonu alır,yine komple bütün beyaz eşyaları kız tarafı alır,erkek tarafı ise yatak odası ve salon takımını alır.

Kaç yaşındasınız ki hala bu adetleri sürdürüyorsunuz şimdiden sorun çıkmış biz de ağustosta evlenicez hayırlısıyla yarıyarıya bölüşceZ masrafı

Durumu olan zaten alır. Ama ailen zaten genelde kız tarafının aldığı şeyleri alacaklarmış. Nişanlınla açıkca konuşsan durumunu. Maddi imkanımız olsa zaten alırız ama anca bu kadarını verebiliyor ailem de. Birde alışverişe nişanlınla siz çıkın. İmkanın varsa da eğer içinden gelmiyorsa çok yakın oturmazsın. Nişanlın sana annem çok dominant dediğinde sen ne dedi? Sonuçta herkesin dominantlığı kendi evinde geçerli olmalı ;)

Sözlün sana neden yansıtıyor bunları?
Kusura bakma ama tek cümlesi ile susturabilir.
Neden mi? Çünkü ben öyle istiyorum anne!
Bu konuda konuşma duymak istemiyorum artık.
Sizden bir şey beklemiyorum ben yapacağım sevdiğim için.
Diyecek ve kapatacak boş konuşan çeneleri..
Tek çocuk olduğu için,kırmak istemiyor, her şey ile ilgilen bir tek sözlüm var,ben herşeye peki der isteklerimizi keyfimize göre yaparız dedi.

Biz de kız tarafı oturma odasına oturma grubu,halısı,perdesi tv ünitesi ve televizyonu alır,yine komple bütün beyaz eşyaları kız tarafı alır,erkek tarafı ise yatak odası ve salon takımını alır.
Anladım, demek ki her yerde farklı.Benim zoruma giden ,imkanımız olmadığı halde diretilmesi:KK12:

Tek tavsiyem sende gencsin calismiyorsan eger bir is bul gir calis esyalari herseyi kendiniz alin kredi ile yada aldığınız yerlerde taksit yapiyor elden oyle alin ne kiz tarafi karissin ne erkek tarafi. Onlar sadece guclerine gore takilarini taksinlar yeter. Ben boyle yaptim iyiki de yapmışım kolay degil hatta cok zor ama yine de kimseye minnet duymama gerek yok sukur halimize. Tavsiyem budur...

Durumu olan zaten alır. Ama ailen zaten genelde kız tarafının aldığı şeyleri alacaklarmış. Nişanlınla açıkca konuşsan durumunu. Maddi imkanımız olsa zaten alırız ama anca bu kadarını verebiliyor ailem de. Birde alışverişe nişanlınla siz çıkın. İmkanın varsa da eğer içinden gelmiyorsa çok yakın oturmazsın. Nişanlın sana annem çok dominant dediğinde sen ne dedi? Sonuçta herkesin dominantlığı kendi evinde geçerli olmalı :KK66:
Sözlüm ile konuştuk söyledim sağolsun o anlayışlı.Ailesi birz vardan yoktan anlamıyor,alışveriş için bende aynısını söyledim iki kişi gidelim diye o da onayladı,çünküçok karışıyorlar.Domınant kelimesinde güldüm sadece çünkü bende sabrederim ama sonradan baya sinirlenirim,sözlümde bunu bildiği için çok muhatap etmiyor beni direk

Bir arkadasim yine benim gibi herseyi kendileri aldi. Sadece kv si bir hali vermis. Her evlerine gittiginde bu haliyi da iyiki vermisim diyormus dusunun yani tabiki iyi insanlarda var rabbim herkesi oyle iyilerle karsilastirsin ama senin kv pek oyle bir tipe benzemiyor malesef :(

Anladım, demek ki her yerde farklı.Benim zoruma giden ,imkanımız olmadığı halde diretilmesi:KK12:
Maddi durumunuz neye yetiyorsa onu alırsın tabi,zorlamaları güzel değil sonuçta sizde üstünüze düşeni yapıyorsunuz,düğün yakın mı peki nişan yapıldımı?

Öncelikler herkese iyi yıllar dilerim.
Benim derdim,ev eşyaları.Evlenirken alınacak eşyalar konusunda sözlüm ile anlaştık ve mutfak esyları ile yatak odası kız tarafı yapsın.,beyaz eşya ile salon erkek tarafının olsun dedık.Çünkü benim ailemin durumu sadece bunlara yetıyordu,Ama kayınvalıde ile kayınpeder adaylarım kız tarafı bı kac beyaz eşyayı da alsın demişler.İmkanımız olsa alırız ama bıldıklerı halde hala böyle söylüyorlar.Ve bu durum benım canımı cok sıktı.
Sadece bunlar değil,sözlüm tost makınası aldı kendi ödedi,ailesinden sakladı laf etmesinler diye,sanki erkek tarafı para harcanınca keyfi harcama gıbı mi desem nasıl desem bi düşmanlık seziyorum.Onun için sizin fkirlerinizi almak istedim,acaba ben mi abartıyorum diyorum.
Şimdi kız tarafı alsın der ilerde ise ben kv yım erkek annesiyim der önceliği hep kendi ailesine ister bunların hepsi aynı Mi acaba bor tane düzgün kv yokmu ya

Back
X