• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var acillll

Birlikte yaşadığınız hayatınızı etkileyecek sırlar ise elbetteki paylaşmalısın.
Fakat karşındaki kişinin de sana olan tavrı önemli.
İlerde konuyu açıp ısıtıp ısıtıp önüne koyacaksa, anlatmamakta fayda var.
Sırrın ne olduğu ile orantılı bu durum...
Aslnda ne biliyo musn yazarkn bile utaniyorm 9 10 yaslarndyken sinif arkadaslarmdan ikisi parmak atardi bana tehdt ederlerdi bunu yapacaklari icin ve o tehdtler beni oyle korkuturdu ki geceleri uyuyamazdm sirf bana karsmasnlar diye istedkleri bakkaldan onlara 3 defa seker bile caldm sirf bana dokunmasnlar diye sonra olacagi yoktu isin anneme soyledm seker caldgmi soyleyemedm tabi sonrada mudur yardmcsna olayi anlattm en basndan sonra dayaklarni yediler ustune onlarn ailelerne anlattm durumu beni tehdt etmek istedler ama ben artk onlari mudur yardmcisna gitmekle tehdt etmeye basladm zaten o gunden sonrada karsmadlar bana ama dedigm gibi orda burda gordklernde laf atarlardi gülerlerdi arkadaslaryla birlikte muhabbetleri neydi bilmiyorm tabi olay bundan ibaret iste :KK42::KK42::KK42:

Aslnda ne biliyo musn yazarkn bile utaniyorm 9 10 yaslarndyken sinif arkadaslarmdan ikisi parmak atardi bana tehdt ederlerdi bunu yapacaklari icin ve o tehdtler beni oyle korkuturdu ki geceleri uyuyamazdm sirf bana karsmasnlar diye istedkleri bakkaldan onlara 3 defa seker bile caldm sirf bana dokunmasnlar diye sonra olacagi yoktu isin anneme soyledm seker caldgmi soyleyemedm tabi sonrada mudur yardmcsna olayi anlattm en basndan sonra dayaklarni yediler ustune onlarn ailelerne anlattm durumu beni tehdt etmek istedler ama ben artk onlari mudur yardmcisna gitmekle tehdt etmeye basladm zaten o gunden sonrada karsmadlar bana ama dedigm gibi orda burda gordklernde laf atarlardi gülerlerdi arkadaslaryla birlikte muhabbetleri neydi bilmiyorm tabi olay bundan ibaret iste :KK42::KK42::KK42:

Kişisel fikrim:
Yaşadıklarınız hoş şeyler değil, insanda iz bırakan şeyler manevi olarak.
Ama bu noktada sizin utanmanızı ve çekinmenizi gerektiren bir durum yok.
Bu tamamen karşı tarafta bu eylemi gerçekleştirenlerin utanıp çekinmesi gereken bir durum.

Ne yapardım?
Empati yaptığım zaman aklıma ilk gelen şu oldu:
Madem aynı ortamda denk gelinesi bir durum var, tek tek anlatırdım herşeyi başından sonuna.
Bırakırdım kendi kararını kendisi versin.
Emin olun böylesi daha hayırlı, en azından sizi aynı ortama sokmaz!
Siz de bu strese girmek durumunda kalmazsınız.

Zaten geçmişte bu şekilde maneviyata hasar veren derecede yaşanmışlıkları her gün yüz yüze (sık sık diyelim) gelerek deşmenin de bir alemi yok.
Belli ki karşı taraf bir utangaçlık sergilemiyor, aksi halde onlar da bu durumu hatırlayacakları için aynı ortamda bulunmak istemez diye düşünürdüm.

Bazı insanlar çok pişkin malesef.

Sen içini ferah tut.
Duyulsa ne olur?
Eylemi yapan belli, utanması ve korkması gerekenlerde onlar!

bence bilmesi gereken kadarını anlatın onlara ...ilerde yuzunuze vurabılır...

Ya işte kadınlar bu yüzden eziliyor!
Haklı halde utanan, çekinen, üzülen taraf biz olduğumuz sürece, ezerlerde her şekilde tacizde ederler.

Lütfen haklıyken sinmeyin!

Ayni ortama gelmiyorz sadece sevgilimn arkadasnin arkadasyms yani sosyal medyada oyle gordum samimilk derecelerni de bilmiyorm.. yalnz bunu nasl anlaticam gercktn size yazarken bile zor yazdm utanarak yazdm ona nasl anlatacam yuzum kizarir herhalde aglarm ya da :KK42:

Onu ilgilendirecek biseyse şöyle sonradan sorun çıkmasın ama ilgilendirmiyo ve sonradanda öğrenmeyecekse ne gereği var soylemenin

Iste bende bilmiyorm ki sonradan ogrenir mi ogrenmez mi ogrenince nasil tepki verir bilmiyorm napcagmi da bilmiyorm o yuzden de sizlere danistm

Canım benim öğrenirse anlat çocukluktaki baş belalalarıydı dersin nasııl ne diye anlatılır ki bilemedim dersin
sen de unut çık bu psikikolojiden

evleniyorsunuz diye
s.çtığına kadar bilmesi gerekmiyor
geçmişte ne yaşandıysa yaşandı boşver
anlatmazdım

En cok da zaten buyumesnden korkuyorm kucuk bi sehirde oturuyorm duyulursa cok fena olur korkuyorm her seyden hepsnden korkuyorm

ama zaten zamanında duyulmuş yani esasen sır değil bu

okul idaresi vs biliyormuş

eşin de belki diyecek ki ben bunları bilsem seni o adamla aynı çatı altına getirmezdim şimdi hadi gidelim onların yanına dedim vs vs

evleniyorsunuz diye
s.çtığına kadar bilmesi gerekmiyor
geçmişte ne yaşandıysa yaşandı boşver
anlatmazdım
Yani bu benm özelim ve o zaman kendsi yoktu ailem ve okul idaresi gerekeni yapti ha konusldu edildi duyuldu belki ama ne konsldgnu nasl konusldgnu duymadm simdide soyleyip soylememe konusnda kendimle kararszm bi yanim soyle gitsn diyor bi yanm birak duyarsa konus diyo yani cikmazdaym :KK42::KK42:

O ögrenirse mi anlatym ögrenmeden bise anlatmiym mi yani ?

Önceki durumumda da demiştim anlatma o öğrenirse şayet öle anlat arkadaşların dediği gbi mıçtıgına kadar anlatmana gerek yok evleniyosun diye de sen yanlış bşy de yapmamışsın takma bu kadar ferah tut içini

Eşimin bile bilmediği sırlarım var.anlatmayıda düşünmem.eminim onunda bana vardır.ne ben ona anlatırım ne o bana anlatsın...

Kizlar evlenecegimiz kisiye bazi ozel sirlarimizi anlatmali miyz kendimzle ilgili yasanmis ama anlatlmak istenmeyen olaylari anlatmali miyiz yoksa sirlarmz bizimle mi kalmali ?
Onu ilgilendirmeyen hiçbir şeyi anlatma. Eninde sonunda sana yol su elektrik olarak geri döner emin ol. Erkekler bu tip şeyleri kavgada kullanmaya çok meyilli. Yarın öbürgün en ufak tartışmada vurur yüzüne.

Benm bu ruh halim iliskimize de yansiyor anlatmadgn bise mi war neden huzurszsn diyo sucu kendinde ariyo bise yok diyorm senle ilgili deil diyorm ama inanmiyo bise oldgnu dusunuyo ama bende soyleyemiyorm bise anlatamiyorm yani icinden cikamiyorm acikcasi :KK42:

Back
X