Fikirlerinize ihtiyacım var. Bebek kv?

Depresiff polianna

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
395
165
23
32
Kızlar merhaba
Bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Kv ile altlı üstlü oturuyoruz ve hayırlısıyla yakında bebeğimiz olucak.

Bebekten önce gayet resmi mesafeli çok gelip gitme durumlarımız olmuyor.

En başından bu sınırı çizdim. Fakat şimdi bebek olucak haliyle gelip gitmeler artıcak diye düşünüyorum. Ama yapım gereği çat kapı gelinip gidilmesinden hoşlanmam. Bende yapmam. Ama kv yapıcaktır eminim.
Ben mesafelerimi ve sınırlarımı bebekten sonrada korumak istiyorum.

Sizce nasıl davranmalıyım. Nasıl bi yol izlemeliyim. Kv aşırı meraklı. Herşeyi merak eder. Ama hiç bişeye elini sürmez sadece izlesin. Ve boş konuşsun. Buda benim sinirlerimi aşırı bozuyo. (Bu arada kesinlikle torununu görmesin vs böyle şeyler asla mevzu bile olamaz. İlk önce allahtan korkarım ama her dk mıç mıç olucaz diye ödüm kopuyor mevzu bu)

Son düzenleme:

Çünkü insanlarla yüz göz olmak istemiyorum. Aşırı boş konuşuyo. Bazen dayanamayıp cevap vericem bozucam diye aklım çıkıyo . Ömür boyu yüz yüze bakmak için altlı üstlü ilişkilerde mesafe şart oluyor.

Bu kadar tahammülsüz olmayın.
Boş konuşuyorsa "hıhı" dersiniz karışıyorsa "ben böyle yapıyorum" der geçersiniz.

Şimdi tüm vaktiniz sizin pek anlayamazsınız yakında tanıdık birinin olmasının önemini. Bir kaç ay sonra bebeğe 1 saat baksın da biraz dışarı çıkayım diye bakarsınız.

Benim kv yakında oturuyor. Misafirim falan geleceği zaman hazırlığımı yapıp alıyorum. Veya eşimle başbaşa çıkmak isteyince bir alo dememiz yetiyor.
Aile büyükleri ile büyüyen çocuklar daha sosyal oluyor..

Gelsin ilgilensin bebekle sen de dinlenirsin işte. Doğumdan sonra çok gelirse bebek uyudukça uyuyorum sonra gelirsin dersiniz.

Bu tamamen senin elinde görümcemin altında kayınvalidesi oturuyor ama bir işi olsa ya kaynanam gider çocuğa bakmaya yada o çocuğu kaynanama getirir

Ben Ankara da kayınvalidem Batman’da oturuyor
Üç gebeliğimdede 7. Ayımda geldi ve bebekler bir kaç aylık olana dek kaldı
Bakın bizde büyüğü olmayan başına taş koysun derler
Yani hep hata eder o taşa kafanızı vurursunuz
Büyükten zarar gelmez yapmayın ya
Kayınvalidem ile elbette hep aynı fikirde olmadık ama sen bilirsin annecim dedim
Böyle deyince ölünmüyor yani
Şimdi gidin sorun öz kızı neyse ben oyum çok şükür

Sen doğurup sabahlara kadar başında uykusuz günlerde tekrar yaz buraya bebeğim kolik hiç uyumuyor kaynanamı da boş konuşuyor çağırmak istemiyorum ne yapacağım ben diye

Bir süre onun yardımına ihtiyacınız olur muhtemelen ve ne yalan söyliyim ben kv olsam torunum olsa onu hergun görmek isterdim evet siz hoşlanmayabilirsiniz ama kv dede onu koklar özler merak eder kendini sınırlaması zor olur torun varken bu nasıl sınırlandırılabilir nasıl bir düzene oturtulur bilmiyorum

Vallahi olunur. Art niyetli konuşursa olunur.

Esas bebekten sonra lazim olacak o kaynana
Tuvalete girmek icin saatlerce sabrettiginizde,banyoya gunlerce giremeyip yagli saclarla dolandiginizda kiymetini anlayacaksiniz muhtemelen. Gelsin gitsin,yardim etmesini rica edin,yapmiyorsa da zaten onun da isine gelmez kapinizi calmak. Simdiden kolay gelsin

Duruşunuzla aynı mesafeyi devam ettireceksiniz..
Başka yapacak birsey mi var..
Benim hiç de öyle bebekten sonra aman gelsin de duşa gireyim, gazını cikarsin, uyuyayım bilmem ne diyebileceğim bir annem yada kv olmadı.
Anne toptan yoktu, ilk başlarda, kv de de varsa yoksa başımıza insan toplasin, uyuyan çocuğu misafir geldi diye uyandırmaya çalışsın, surat yapsın..
Acaba gözü ne renk olur diye 3 günlük bebeğin gözüne fener tutmaya çalışsın..
Yani tabi ki gelsin görsün, sevsin, ihtiyaç durumunda keşke yardım etsin..
Ama o kadar.. fazlasına karismasin.
En baştan dik durun, fazla yardım istemeyin yeter..

Allahım, hayırlı gelinler nasip et.....

Şimdiden bunun stresine bunşekilde girerseniz o kadının yaptığı hersey size batar .
Biraz iyi yanından baksanız ,mesela yakınımda biri var ,uykusuz kaldığım gecelerde gündüz yanımda olacak biri var .
Keşke benim ailem yada eşimşn ailesi bana yakın olsaydı .

Halden anlamasına az kalmış.

Ahhhh keske kaynanam altimda otursada boş konuşsa ziraâaa artik gücüm kalmadi...9 sene dir bekledigim bebegime tek basima bakmak hem dunyanin en guzel şeyi hem dunyanin en zor isiymiş.15 aydir kendim içinn hic bir sey yapamadim..bebgim basimin taci ama 1 saat carsi pazar gezebilsem ne bilim bi kuaföre gidebilsem rahatliyacam sanki...eşimle bile ilgilenemiyorum o da benle ilgilenemiyor vakit yok vakit kaldigindada halim yok..banyo yaptigimda dunyanin en mutlun insani oluyorum sanki ..cani saolsun bebegmin ama insan yaninda bi büyük istiyo lazim gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…