Fikirlerinize ihtiyacım var. Bi bakıverin size zahmet...:(

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
323
Merhaba papatyalar.. Ben burada yeniyim.. Forumda açılan bazı konuları okudum. Hatunlar arasındaki samimiyet sıcaklık çok hoşuma gitti.. Cok guzel fikirler veren, gercekten halden anlayan insanlar gördüm.. Bende sizden bir konuda fikir almak istiyorum..

Geçen gün görücülerimiz geldi.. Ailemın karşı taraf hakkında ilk izlenimleri olumlu fakat bu işin olamayacağını düşünüyorlar.. Bunu düşünmelerindeki sebepler şunlar :

1- Ben üniversiteden yeni mezun oldum ve kpss'ye girmeyi bekleyen bir öğretmen adayıyım. Eş adayı teknik lise mezunu... Bu konuda denk olmayışımız sorunlardan bırı aileme göre..

2- Eş adayının maaşı direkt olarak sorulmasa da bir sanayi fabrikasında son kontrolden sorumlu oldugunu goz onunde bulundurursak en fazla 1200 TL maaş alıyordur. BU meblaa ile geçinemeyeceğimizi düşünüyorlar..

3- Ben beylikdüzü'nde yaşıyorum. Onlar Beyoğlu-Hasköy'de yaşıyor.. Yerleşim ve sosyal yasam olarak burayla cok zıt oldugunu ve orada hayatımı surduremeyecegımı dusunuyorlar..

4- Eş adayının çok küçük de olsa bir evi varmış. Ben oldukça büyük bir evde yaşıyorum. Her alanı büyük olan bir ev.. Ailem küçük bir evde yaşayamayacağımı buna alıskın olmadıgımı dusunuyorlar..

5- Eş adayı ile boylarımız aynı olmasına ragmen yanyana gelınce benım yanımda cocuk gıbı duruyormus ve kısa gorunuyormus. Yakıstıramamıslar ve kımsenın yakıstırmayacagını dusunuyorlar..

Biz muhafazakar olarak adlandırabilecek bir aileyiz. Eş adayı ve ailesi de öyle. Bütün bu yukarıda saydığım sebeplerden dolayı ailelerimizin dini bakımdan uygun olması artı bir puanken maalesef bu güzel nokta gölgede kalmış oldu..

Sizden ricam, yukarıda yazdığım ailemin haklı olduklarını dusunduklerı konular sizce de problem teskıl eder mı?
Eş adayının aldığı o maaşla geçinmek mümkün mü?
Evli olan arkadaşlarım, sizin eşlerinizin aldıkları maaşlar neler ve ev idaresinde zorlanıyor musunuz?

Bi yardımcı olun bana çok arada kaldım.. Pişman olmaktan korkuyorum.. Aileme karsı mahcup olmaktan korkuyorum.. Objektif yorumlarınza ihtiyacım var.. :(

görücü gelmişler demek ki önceden eş adayı ile bir tanışıklık yok yani aranızda duygusal bir bağ oluşmamış.
öyle olsaydı yorum yapmazdım.
ama anlattığın şartlarda aileni haklı buldum.
ama yenlış yönlendirmek de istemem kader kısmet işi bunlar.
sen öncelikle evlilikten ve hayattan ne beklediğini düşün. belli ki daha düşünmemişsin.
ve hislerin ne diyor bu aday hakkında.. ona göre hareket et bence.
hayırlısı olsun.

Evet aynen öyle .. İlk izlenimlerim olumlu ama dediğim gibi kafam karışık.. Bı yandan idare edebilirim diyorum diger yandan cesaretim kırılıverıyor.. Ne zor işmiş :/

ben de ailenizi haklı buluyorum
madem duygusal bir bağ yok aranızda siz de mantık açısından yaklaşın duruma,ailenize hak vereceksiniz

Bır sure konusma fırsatımız oldu kendısıyle. Elbette kuvvetlı degıl ama bıseyler hıssettım kendısıne karsı.. Dua edın bana kızlar. Allah verecegım karar ne olursa olsun benı mahcup etmesın, pısman ettırmesın :/

ben sizi eş adayınızla denk görmedim açıkcası. madem görücü usuluyle evleneceksiniz, kendinize denk birisini bulun her açıdan..
bir heves, birazcık beğendim, elektrik aldım diye evlenilmez.
hem siz daha atanacaksınız, memur bulursunuz mesela. daha neler çıkar karşınıza acele etmeyin..

siz istiyormusunuzki cevrenizden bunca olumsuz duyuma ragmen yardım istiyorsunuz orayı anlayamadım hani siz çok istersiniz fln da etraf böle diyor napmalıyım diye sorarsınız ama sizde tanımıyorsunuz ve kendi düşüncenizide yazmamışsınız :44: herseyden önemlisi o onu öğrensek önce daha sağlıklı olurdu yorumlar

himm aileniz hakkli hayatta hersey para olmamasina ragmen onsuz yasanmiyor..inana bana evlendikten sonra bazi seyler resmen dokuluyor..eger cokta sevmiyorsan bir zaman sonra parasizliga dayanamazsin..kaldiki ailenin maddi durumu iyiken senin bunun ustunde biri ile evlenmem gerekiyorki esitlesin..hakkinda hayirlisi olsun ama bana sorsan tercih edermiyim etmem..

siz istiyormusunuzki cevrenizden bunca olumsuz duyuma ragmen yardım istiyorsunuz orayı anlayamadım hani siz çok istersiniz fln da etraf böle diyor napmalıyım diye sorarsınız ama sizde tanımıyorsunuz ve kendi düşüncenizide yazmamışsınız :44: herseyden önemlisi o onu öğrensek önce daha sağlıklı olurdu yorumlar

Ben konusma fırsatı buldugum sure ıcerısınde kafa yapılarımızın uyustugunu gordum. Aslında tam olarak tanıdıgım soylenemez tabıı ama bılmıyorum ıcımden bır ses 'o' dıyor.. Yanıltıyor mu benı içimden gelen bu ses bilmiyorum... :/

himm aileniz hakkli hayatta hersey para olmamasina ragmen onsuz yasanmiyor..inana bana evlendikten sonra bazi seyler resmen dokuluyor..eger cokta sevmiyorsan bir zaman sonra parasizliga dayanamazsin..kaldiki ailenin maddi durumu iyiken senin bunun ustunde biri ile evlenmem gerekiyorki esitlesin..hakkinda hayirlisi olsun ama bana sorsan tercih edermiyim etmem..
ayyyy resimdeki bebişi yerimmm ben ya senin çocuğunmu masallah :))

Ben konusma fırsatı buldugum sure ıcerısınde kafa yapılarımızın uyustugunu gordum. Aslında tam olarak tanıdıgım soylenemez tabıı ama bılmıyorum ıcımden bır ses 'o' dıyor.. Yanıltıyor mu benı içimden gelen bu ses bilmiyorum... :/
ya canım hakkında kim hayırlıysa o olsun kaderin inşş. ama bi konusmayla kafa yapısının uyduğunu nasıl anladın yada neye göre uyuyo bu tartışılır senen iysimi dua et hayırlıysa olsun değilse olmasın diye

ayyyy resimdeki bebişi yerimmm ben ya senin çocuğunmu masallah :))

:) benimki daha karnimde teyzesi 15 gun sonra katilacak insallah...ama bebek cok tatli dimi ben cok severek koydum resmi..benimkide hemen hemen buna benzer heralde..bizim ailenin cocuklarina cok benziyor diye koydum..

:) benimki daha karnimde teyzesi 15 gun sonra katilacak insallah...ama bebek cok tatli dimi ben cok severek koydum resmi..benimkide hemen hemen buna benzer heralde..bizim ailenin cocuklarina cok benziyor diye koydum..
yaaa bide kime bakarsan ona benzer derler ya sende buna cok bak hakkaten cok tatlı ya hayırlısıyla doğsun inşş

ya canım hakkında kim hayırlıysa o olsun kaderin inşş. ama bi konusmayla kafa yapısının uyduğunu nasıl anladın yada neye göre uyuyo bu tartışılır senen iysimi dua et hayırlıysa olsun değilse olmasın diye

Belkıde kendını, beklentılerını, ısteklerını, hedeflerını cok ıyı ıfade etmıs olmasındandır..:/ tesekkur ederım guzel dıleklerınız ıcın ınsallah hayırlısı olurr..

belirttiginiz noktalarin 1 tanesi haric hepsi maddi sayilicak sebebler. Adam olmak malesef okumayla olmuyor, mal mülk sahibi olmak bugünden yarina olmuyor .Hem demislerki güvenme güzelligine bir sivilce yok eder güvenme zenginligine bir kivilcim kül eder...

Eger imkaniniz varsa es adayini daha yakindan tanimaya calisin mali mülkü el ele yaparsiniz

Belkıde kendını, beklentılerını, ısteklerını, hedeflerını cok ıyı ıfade etmıs olmasındandır..:/ tesekkur ederım guzel dıleklerınız ıcın ınsallah hayırlısı olurr..
canım ben herkesin aksine sunuda eklemek istiyorum o lise sen üniv. mezunusun die arada ucurumlarda yok kültür olarak bakarsak ben nice doktorların arabasını çizdirdi die karısına lise mezununun demiyeceği lafları dediğini duydum yani kişinin kendisini geliştirmesiyle alakalı ama maddi olarak bakarsak seninde çalışacağın kesinmi herşey para değil tabi bulunduğun ortamın hayat koşulları pahalılğı ucuzuğu vs. yada karsındakının işi sana güven vermıyorsa gecinmenize onada bişi diyemem tabi

Son düzenleme:
belirttiginiz noktalarin 1 tanesi haric hepsi maddi sayilicak sebebler. Adam olmak malesef okumayla olmuyor, mal mülk sahibi olmak bugünden yarina olmuyor .Hem demislerki güvenme güzelligine bir sivilce yok eder güvenme zenginligine bir kivilcim kül eder...

Eger imkaniniz varsa es adayini daha yakindan tanimaya calisin mali mülkü el ele yaparsiniz

Haklısın arkadasım.. Cok tesekkur ederım tavsıyen ıcın <3

ben sizi eş adayınızla denk görmedim açıkcası. madem görücü usuluyle evleneceksiniz, kendinize denk birisini bulun her açıdan..
bir heves, birazcık beğendim, elektrik aldım diye evlenilmez.
hem siz daha atanacaksınız, memur bulursunuz mesela. daha neler çıkar karşınıza acele etmeyin..

Merhaba

Ben ne yazık kı hanımefendıye katılıyorum bıraz olumsuz gelebılır ama dogru soyluyor. Yasınızı bılmıyorum ama evlılık fazla cıddıye alınması gereken bısey bence. Kısmetse zaten bır gun olacaktır. Ikı gunde tanıdıgınız ınsanla evlenmenız ne kadar dogru olurkı? Helekı aılenızın onayı yokken onları karsınıza almanın hıc alemı yok. Bı kere gormekle olmaz bu ısler belkı bı sonrakı gorusunuzde o kadarda hosunuza gıtmıcek anlık bı heveste olabılır. Bence ıyı dunusun :)

Back
X