Fikirlerinize ihtiyacım var kızlar

Gelmesin. Konu sahibi yasaminda mutsuz. Yasam durumunu ama degistiremedigi icin eltinin dogumuna takti. Unutursam fisilda filminde kardeslerin tartistigi sahne vardi. Kücük kardes ablasina diyordu ki: sen hep kurban rolündeydin. Ama bu kapidan bir adim atacak yüregin yoktu senin. Gibi birsey. Buda böyle. Komu sahibi aslinda yasadiklarindan mutsuz o yüzden simdi eltinin dogumuna takti
Asla ben hayatımdan gayet mutluyum takmıyorum da, sadece yanlismi düşünüyorum diye fikir almak istedim haksızlık i yapıyorum yoksa, olması gerektiği gbimi davranıyorum diye siz beni çok yanlış anladınız anlayın yani sıkıntı yok

Kayinvalidem gitmiyor canım dedim söyledim aldım karşıma konuştum olsemde senin yanında diyor çünkü kadın oraya misafir olarak gider burnundan gelir biraya ağlayarak döner geri
Tamam da gülüm o zaman bir şey diyemezsin ki. Nasıl olur anca biliyor musun benim yengem annesine bakıyordu gelinler hem bakmıyordu hrm de senin dediğin gibi annesi gitmiyordu bu yüzden bakmayan diğer kardeşler yengeme belli miktar ücret ödüyordu çünkü sonuçta yengem bakımını, hastane, ilaç, yeme içmesini üstlenmişti.

Kayinvalidem gitmiyor canım dedim söyledim aldım karşıma konuştum olsemde senin yanında diyor çünkü kadın oraya misafir olarak gider burnundan gelir biraya ağlayarak döner geri
Yani düşününce de kayinvalden için de zor 76 yaşında demekki o eltinin yanında rahat olamayacak bakamayacagini düşünüyor.ama sen de haklısın.madem seni kızı gibi görüyor önce bu konuyu eşinle görüş rahatsızlığını dile getir.eger eşin cozmezse sen de kayinvalidenden başka birşey için para işte.baktin vermiyor o zaman o gelinine doğumu için yardım etmiştin dersin

Tamam da gülüm o zaman bir şey diyemezsin ki. Nasıl olur anca biliyor musun benim yengem annesine bakıyordu gelinler hem bakmıyordu hrm de senin dediğin gibi annesi gitmiyordu bu yüzden bakmayan diğer kardeşler yengeme belli miktar ücret ödüyordu çünkü sonuçta yengem bakımını, hastane, ilaç, yeme içmesini üstlenmişti.
Benim kimseden beklentim yok asla ben bakarım da hiç sıkıntı değil parası da umrum da değil sadece bu kadına Bu derece olup ta birde para istemesi benim tuhafıma gitti yani sanki isterken mecbursun vermeye der gibi istedi cidden abartmıyorum zaten normal şartlarda veriyor benim para vermesiyle alakalı hiç bir sıkıntı yaratmadım şimdi ye kadar

Asla ben hayatımdan gayet mutluyum takmıyorum da, sadece yanlismi düşünüyorum diye fikir almak istedim haksızlık i yapıyorum yoksa, olması gerektiği gbimi davranıyorum diye siz beni çok yanlış anladınız anlayın yani sıkıntı yok

Yalnis anladigimi zannetmiyorum. Size göre kvdenin bütün yükü sizde oldugu halde ondan eltiniz özel bir istekte bulunamaz. Siz yetinmeyi bilmissiniz, o neden yetinmiyor diye düsünüyorsunuz. Parayi verip vermemek kayinvalidenize kalmis, ama versede buna kizmaya hakkiniz yok. Yetinip devletde dogurmaya siz karar vermissiniz sonucta. Eltiniz de baska bir karar vermis.
Ve acik konusalim burda kendi aramizdayiz: Benim kayinvalidem ve kayinpederim de bizim binamizda ve bu elbette sorumluluklar yaninda getiriyor. Bunu tasimak da her zaman kolay olmuyor. Kimi zaman da zor oluyor. Ve tek basiniza tasimak istemeseniz de anlarim. Siz siz olun kendinize dikkat edin. Böyle seyleri takarak, kendinize negatif stres kaynagi yaparak zamanla sagliginiza zarar verirsiniz. Ve istediginiz birsey varsa da istemekten cekinmeyin.

Yalnis anladigimi zannetmiyorum. Size göre kvdenin bütün yükü sizde oldugu halde ondan eltiniz özel bir istekte bulunamaz. Siz yetinmeyi bilmissiniz, o neden yetinmiyor diye düsünüyorsunuz. Parayi verip vermemek kayinvalidenize kalmis, ama versede buna kizmaya hakkiniz yok. Yetinip devletde dogurmaya siz karar vermissiniz sonucta. Eltiniz de baska bir karar vermis.
Ve acik konusalim burda kendi aramizdayiz: Benim kayinvalidem ve kayinpederim de bizim binamizda ve bu elbette sorumluluklar yaninda getiriyor. Bunu tasimak da her zaman kolay olmuyor. Kimi zaman da zor oluyor. Ve tek basiniza tasimak istemeseniz de anlarim. Siz siz olun kendinize dikkat edin. Böyle seyleri takarak, kendinize negatif stres kaynagi yaparak zamanla sagliginiza zarar verirsiniz. Ve istediginiz birsey varsa da istemekten cekinmeyin.
İstekte bulunamaz değil aslında burdan onun herseyini verir kayınvalidem inan ki buraya bir tabak alınsa aynısını kendi de ister bir kaşık alınsa aynısını kendinede ister kaynımın ağzı açılınca benim babamın da parası zaten bu kadın onlara yardım ediyor para olarak ta gıda olarak ta ve ihtiyaçları yok eltimin iki tane bileziği var bende diyorum ki kayınvalidesine umut ederken veya isterken neden bileziğin bozdurup da, doğumunu etmiyor istediği yerde ben şahsen istemem oyuzden bana, abes geldi yani para da değilim

Durum lari çok iyi cidden bende diyorum ki öyle olunca yani kayınvalide olsun isterse kendi ailesi olsun istemek neden yani düşüncesi ne

Özelde doğum “etmek” için illa riskli gebeliğe gerek yok. Ben de özelde doğurdum hatta fazladan keyfi gece kaldım da yani de kendimiz ödedik. Kimseye güvenip özelde doğum yapmadım. Parası varsa yapsın özelde kvnizden niye istiyor? İlk torun olur hadi anlarım o da değil.

Özelde doğum “etmek” için illa riskli gebeliğe gerek yok. Ben de özelde doğurdum hatta fazladan keyfi gece kaldım da yani de kendimiz ödedik. Kimseye güvenip özelde doğum yapmadım. Parası varsa yapsın özelde kvnizden niye istiyor? İlk torun olur hadi anlarım o da değil.
Pp fotoğrafınıza bayıldım 🥰 sizden daha sert bir çıkış beklerdim😂😂

Yani doğumun nasıl olduğunu da biliyor ilk gebeliği de değil bende bundan bahsediyorum kedine güveniyorsa isterse yurtdisina doğum etsin beni ilgilendirmez ki ama umut etmesi emri vaki konuşması bile değişik yani isterken insan biraz mahcubiyet duyar anne bana yardımcı ol destek çık ben böyle düşünüyorum der insan oda yok mecbursun ne

Kimse kusura bakmasın konu sahibi gayette haklı
Onun yerinde olup da onun gibi düşünmeyecek tek hatun tanımıyorum
Ne demek ben bakacağım her hizmeti yapacağım diğeri gelip parasını alacak
Niye ?
Türküde diyor ya gülüşün ellere Nazın bana mı
O hesap faydası ellere kahrı konu sahibine mi ?

Yahu ultra çaba harcıyorsunuz bir konu açıldığında konu sahibini haksiz çıkarmaya vallahi
Kendi hayatlarında bırakın kayinvalideye bakmayı "kocama ayrım yapılıyor abisine kardeşine yardım ettiler bize etmediler" konuları sayisizken "olsun konu sahibi kaynanaya sen bakcan o da eltiye para verirse karismican" demeniz ne kadar komik duruyor burdan bilseniz

Kimse kusura bakmasın konu sahibi gayette haklı
Onun yerinde olup da onun gibi düşünmeyecek tek hatun tanımıyorum
Ne demek ben bakacağım her hizmeti yapacağım diğeri gelip parasını alacak
Niye ?
Türküde diyor ya gülüşün ellere Nazın bana mı
O hesap faydası ellere kahrı konu sahibine mi ?

Yahu ultra çaba harcıyorsunuz bir konu açıldığında konu sahibini haksiz çıkarmaya vallahi
Kendi hayatlarında bırakın kayinvalideye bakmayı "kocama ayrım yapılıyor abisine kardeşine yardım ettiler bize etmediler" konuları sayisizken "olsun konu sahibi kaynanaya sen bakcan o da eltiye para verirse karismican" demeniz ne kadar komik duruyor burdan bilseniz
Allah razı olsun anlayan çıktı demekki başına gelmeyen bilemiyor valla canım

Ne alaka üstte bende yazdım özelde doğuracağım diye. Bende hamileyim şu an hiçbir sorunumda yok Allah’a şükür ama özelde doğuracağım. Nedeni ise ben bi kaç kişiyle aynı odada kalamam, devlet hastaneleri yeterince temiz değil (odaları da tuvaleti de). Ayrıca param var yani ve ben kibar güzel hizmet almak istiyorum. Eltinizinde ister ilk ister ikinci çocugu olsun istediği yerde doğurur. Kayınvalidenizde ödemek istiyorsa öder size de bir şey demek

Allah razı olsun anlayan çıktı demekki başına gelmeyen bilemiyor valla canım
Kuzum yine diyorum burda bunu yaşayıp tepki göstermeyecek bir kisi yok kimse kusura bakmasın
Empati yapmak bu kadar zor mu ya ? Prim mi alıyorsunuz konu sahibinr haksiz yere sen haksızsın yazınca anlamıyorum ki
Kadin haklı iki kere iki dört

Ne alaka üstte bende yazdım özelde doğuracağım diye. Bende hamileyim şu an hiçbir sorunumda yok Allah’a şükür ama özelde doğuracağım. Nedeni ise ben bi kaç kişiyle aynı odada kalamam, devlet hastaneleri yeterince temiz değil (odaları da tuvaleti de). Ayrıca param var yani ve ben kibar güzel hizmet almak istiyorum. Eltinizinde ister ilk ister ikinci çocugu olsun istediği yerde doğurur. Kayınvalidenizde ödemek istiyorsa öder size de bir şey demek düşmez.
Siz kime umud ediyorsunuz mesela durumun varki
Kuzum yine diyorum burda bunu yaşayıp tepki göstermeyecek bir kisi yok kimse kusura bakmasın
Empati yapmak bu kadar zor mu ya ? Prim mi alıyorsunuz konu sahibinr haksiz yere sen haksızsın yazınca anlamıyorum ki
Valla bende anlamadım
ediyorsun Rabbım gönlüne göre versin birsey
Öyle yazanlar benim eltinin durumunda olanlar bence onun gibi düşünüyorlar baksana

Siz kime umud ediyorsunuz mesela durumun varki

Valla bende anlamadım
ediyorsun Rabbım gönlüne göre versin birsey

Öyle yazanlar benim eltinin durumunda olanlar bence onun gibi düşünüyorlar baksana
Kimseye umut etmiyorum canım benim özelde doğuran herkes birilerine umut etmiş demek değildir ya da herkes sizin eltiniz değil. Çok şükür maddi durumumuz gayet yerinde. Gebeliğimin başından beri özele gidiyorum orada da doğuracağım. Ayrıca ben kendimde çalışıyorum eşime dahi umut etmiyorum her konuda bilmem anlatabildim mi

Back
X