fikirlerinize ihtiyacım var(matematik problemi gibi oldu:))

Serencam83

ÖMRÜMÜN SERENCAMI
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2007
2.174
1.026
698
41
Arkadaşlar ben çok cesaretsiz bir insanım bu aralar önemli kararlar arefesindeyiz ancak cesaret edemiyoruz benim ikş çocuğum var .Eşim öğretmen ben devlet memuruyum oturduğumuz ev kendimizin ancak iki oda bir salon ve benim iş yeri güzergahıma çok ters bir yerde bunun içindaha düz ayakyani E5 hattında bir yerde bir ev bulduk satılık ...evimizi satmadan almak istiyoruz ..evimizin 1000 lira kira getirisi var .eşim yaklaşık 2500 lira alıyor ben yaklaşık 3500 lira civarı oğlumun okul taksidi 700 servisi 200 kızımın bakıcı masrafıda 800 tl yani çocuklar için ayda 1700 civarı birşey gidiyor .biz yaklaışk 200000 kredi çekeceğiz eğer alırsak ve aylık ödemesi 2800 civarı olacak evimizin kirasıda var 1000lira yanı ben aylık 1800 lira ödeyecekmişim gibi düşüneceğim sizce altından kalakabilirmiyiz yoksa evimizi satarakmı almalıyız 3-5 yıl değil 10yıl her ay b u meblağ ödenecek korkuyorum siz olsanız ne yapardınız

Arkadaşlar ben çok cesaretsiz bir insanım bu aralar önemli kararlar arefesindeyiz ancak cesaret edemiyoruz benim ikş çocuğum var .Eşim öğretmen ben devlet memuruyum oturduğumuz ev kendimizin ancak iki oda bir salon ve benim iş yeri güzergahıma çok ters bir yerde bunun içindaha düz ayakyani E5 hattında bir yerde bir ev bulduk satılık ...evimizi satmadan almak istiyoruz ..evimizin 1000 lira kira getirisi var .eşim yaklaşık 2500 lira alıyor ben yaklaşık 3500 lira civarı oğlumun okul taksidi 700 servisi 200 kızımın bakıcı masrafıda 800 tl yani çocuklar için ayda 1700 civarı birşey gidiyor .biz yaklaışk 200000 kredi çekeceğiz eğer alırsak ve aylık ödemesi 2800 civarı olacak evimizin kirasıda var 1000lira yanı ben aylık 1800 lira ödeyecekmişim gibi düşüneceğim sizce altından kalakabilirmiyiz yoksa evimizi satarakmı almalıyız 3-5 yıl değil 10yıl her ay b u meblağ ödenecek korkuyorum siz olsanız ne yapardınız

Şu an 6 bine yakın geliriniz var şu ana oturduğunuz evde kiraya verdiğinizi düşündüğümüzde 7000 oluyor.
Yerinizde olsam böyle bir borca girerdim çünkü geliriniz bunu ödeyebilecek seviyede.
ödemeniz 10 yıl boyunca sabit olacak ama geliriniz az da olsa artacak bu süreçte. İşsiz kalma gibi bir durumunuzda yok.
10 yıl diye düşünmeyin allah sağlık verdikten sonra zaman çabuk geçer.
Allah gönlünüze göre versin.

satmayın tabi. Kazancınız yerindeymiş. Eşinizle ödeyebilirsiniz. Sizin maaşı çocuklara, mutfağa harcadığınızı düşünün, gerisiyle ohooooo, neler neler yapılır.

Son düzenleme:
şimdi ben şöyle düşündüm benim maaşım ve evin kirası çocukların okul bakıcı ve servis+kredi aydatını ödüyor eşimin maaşı boş kalıyor Allahın izniyle geçiniriz ama hastalık var ne biliyim aklıma uç noktalarda şeyler geliyor hep dediğniz gibi ya Allah deyip girişmek lazım faizlerde çok yüksek şuan iki sene önce %0,7 civarı olan oranlar şimdi en düşük 1,06dan başlıyor Allah yardımcımız olsun fikirleriniz için çok teşekkür ederim

Doğru, faizler yüksek ama dişinizi sıkmadan da birşey sahibi olamıyorsunuz şu hayatta.
3.500 Siz kazanıyorsunuz+ 2.500 eşiniz +1.000 TL kira. 7.000 TL etti. 1.700 çocuklara çıktınız diyelim. 2.800 Kredi ye çıkalım. etti 4.500 toplam net gider. size kalır 2.500. Mutfak, doğalgaz+ elektrik+ su, ve diğer harcamalar 2.500'den ödenir ama biraz zorlanabilirsiniz işte. Eskisi gibi bol bol harcamazsınızda azıcık kısarsınız. Ödenir ödenir, satmadan alın siz bu evi.:6: İleride çocuklarınıza bırakacak eviniz olmuş olur.

Doğru, faizler yüksek ama dişinizi sıkmadan da birşey sahibi olamıyorsunuz şu hayatta.
3.500 Siz kazanıyorsunuz+ 2.500 eşiniz +1.000 TL kira. 7.000 TL etti. 1.700 çocuklara çıktınız diyelim. 2.800 Kredi ye çıkalım. etti 4.500 toplam net gider. size kalır 2.500. Mutfak, doğalgaz+ elektrik+ su, ve diğer harcamalar 2.500'den ödenir ama biraz zorlanabilirsiniz işte. Eskisi gibi bol bol harcamazsınızda azıcık kısarsınız. Ödenir ödenir, satmadan alın siz bu evi.:6: İleride çocuklarınıza bırakacak eviniz olmuş olur.

dediiniz gibi zorlanabiliriz ama sıkıntıya gelememek değil çocuklarımın sıkıntıya girmesini istemiyorum sadece ama dediğinz gibi sıkıntı olmadanda birşey olmuyor geçen seneyeye göre ev fiyatları istanbulda 100000 civarı arttı yok metroydu yok marmaraydı canımıza okundu:) zorlandığımız yerde evi satılığa çıkarıtıtız ne yapalım çok sağolun fikirleriniz için

Back
X