fikirlerinize ihtiyacım var...

öncelikle bir görüşün bakalım uyuşabilcek misiniz bir tartın ölçün. ilk buluşmada söylemeye gerek yok bence. zaman içerisinde yüz yüze daha çok görüştüğünüzde detaylı anlatırsınız. bu sürede laf arasında dolaylı yoldan bahsedersiniz. biraz zaman belirleyici olacak ilişkinizde.

Önce bir tanış yüz yüze. Belkide birbirinizi begenmezsiniz. Borç konulara gelince: bence is ciddiye binince söylenmeli. Benim esimin de kağıt üstünde borcu vardi (annesin babasının evi onun adı üstüne kredi cekilerek alınmış zamanında, sonra annesi babası kapatti zaten). Bana hepsini anlattı. Evlilik önceki borçlar zaten sizi bağlar, ama evlilige bir zarari olacaksa söylenmeli

Karsindakini tanimadan evlilik düsünmen..

Evlilik ve ebeveynlik basit seyler degil. Ciddi sorumluluk isteyen seyler. Ancak dogru kisi ve dogru zamanda güzel sonuc verir. Ilk önce evliligi düsünmeden flörtmesme yasamalisin. Asik olmalisin, icin kipir kipir olmali. Tanimaya zaman vermelisin. En az 2 yil bu flört dönemin olsun. Ondan sonra borc bitince ve bu kisi, dogru kisi ise evlenmeyi düsünüp, aileleri tanistirabilirsin.

"Gec" (ki gec degil) olsun ama güc olmasin. Burdaki konulari oku, nice mutsuz evlilikler var, kötü babalar var. Hemen gelin güven olma yani.

once bır tanısın
evlılık muhabbetı oldugunda 1-2 sene nişanlı kalalım borclarım var bıtsın ondan sonra dugun ıcın alısverıs yaparım evlenırız dersınız olur bıter

Öncelikle tabiki görüşün ön yargısız olsun fiziksel şeylere çok takılmayın kilo fiziksel bir sürü şey değiştirilebilir. Onceliginiz insani ahlaki değerleriniz hayat ideolojileriniz uyuyormu bunlara bakın olmazsa olmazlarinjz varsa bunları görüşün mesela çiftler arasında asıl unsur guvendir sarsıcı en ufak şeye tahammulum yok benim eşime en başta bunu söylemiştim. Bunun gibi şeyler konuşun borç meselesini öyle hemen gündeme getirmeyin neticede çalışıyorsunuz Allah nasip ederse evlenip giderseniz tazminatla belki bir kısmını ödersiniz gittiğiniz yerde çalışma imkânınız olur vs vs yani bu önemli değil . Ben çalışıyordum ama hiç çeyiz vs almamıştım o da sorun değil piyasada çok pahalı ben de hemen hemen herşeyimi internetten aldım hepsi de çok kaliteli ucuz olsun butceme uygun olsun diye kalitesiz şeyler almadım indirimleri takip ettim . Mesela nevresim takımını mağazada beğenip internetten aldım gerçekten çok uyguna geldi . Onceliginiz uyuşmak olsun ceyizdi borcdu bunlar çok sonraki aşamalar iş ciddilesince karşı tarafda eğer sizinle bir yola girmek devam etmek isterse borcu çeyizi konuşursunuz. Niyetinizin borcu ona yıkmak olmadığını anlatın bu benim sorumluluğum sadece bilmen gerektiğini düşündüm vs dersiniz . Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah birbirinize uygunsunuzdur hayırlısıyla güzel bi yuva kurup bebeğinize de kavuşursunuz

Siz bir tanışin, bir gorusun bakalim bir kafaniz uyusucakmi ? Elektrik alicakmisiniz, is ciddiye binince dusunun bunlari.

Ceyiz konusuna gelince senelerce bende calistim. Evlendikten snra biraktim hic birsey yapmadm anlicagin, annemin yaptigi bir kac sey wardi.
Evlendikten snra ihtiyac olan seyleri esimle aldik.

Borcunuzda kafaniza takilmasin,.erkekler evlenirken borcu warda bayanlarn olmucak mi. Ve zaten tazminatimla kapatirim diyorsunuz. Hakkinizda hayirlisi olsun

Nikahi önden yapar istifa eder tazminatla borcunuzu ödersiniz. Sonra bi süre başka işte çalışır öyle evlenirsiniz siz de. Önden açıklayın durumunuzu.

Daha tam olarak tanışmadan bu ayrıntılarda boğmayın kendinizi.

Ama daha görmemişsiniz bile
Hem hadi gördünüz yaza dügün mü olacak belki o beklemek isteyecek
Ayrıca tıp cok ilerledi kendimdende biliyorum dediginiz yaslardada tedavisiz cocuk olabiliyor merak etmeyin

tanisma icin cok ciddi bir konu olur bu bence,
zamani gelince soylersiniz borclarinizi da elbette,
ama su an korkutursunuz adami.

tanisin gorusun, isler ciddilesmeye baslarsa o zaman musait olmadiginizi soylersiniz.

hem sunu anlamadim,
hem ertelemek istemiyorum diyorsunuz, hem de maddi gucum yok diyorsunuz, sanki o kisiden maddi destek olmasini bekler gibi haliniz var.. bir de istifa ederim diyorsunuz. Ne bileyim, adamin yerinde olsam biraz garipserim su anda.

Madem beğendiniz borcunuz varsa da var ne olcak...herkes mi parayla pulla evleniyor? Hayat şartları artık çok zor zaten herkes kıt kanaat geçiniyor merak etmeyin :) İlk etapta borçtan falan bahsetmeyin tanımaya anlaşmaya bakın. Bu iş olyr gibime geldi içime iyi şeyler doğdu haydi mutluluklar dilerim.

Hiç tanımadığınız bir adamla evlilik düşünmek biraz fazla sanki.

Sırf evlenmek için evlenecek gibi görünüyorsunuz buradan ve evlilik sonuç olmaktan çıkıp amaç olduğu zaman yanında mutluluğu pek taşımıyor malesef. Yaşınız henüz genç, bu kadar aceleye gerek yok bence.

Kız bu ne mantıksız bir yorumdur. Nikah demek evlenmek demek zaten, evlendiği adamla iki sene sonra tekrar nasıl evlenecek?

Kız bu ne mantıksız bir yorumdur. Nikah demek evlenmek demek zaten, evlendiği adamla iki sene sonra tekrar nasıl evlenecek?
Nikah demek evlenmek demek biliyorum tabi :) düğünden bi sene önce nikah yapıp o süreçte ev kurmak için hazırlık yapsın dedim. Düğünden sonra birlikte yaşamaya başlarlar. Bunu memurlar yapıyor genelde eşin yanına atanabilmek için.

Şimdi fark ettim sonra evlenirsiniz dediğimi. Sonra birlikte yaşamaya başlarsınız olacaktı o

E o süreçte birbirlerini tanıyıp evlenmekten vazgeçerlerse ne olacak? Hadi memur, tayin vs. belki kabul edilebilir ki bence o bile büyük risk ama bu şekilde hiç tanımadığı adamla nikah kıyma riski alınabilecek oranda değil bence. Cıks mantıksız.

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim her birinize.
herşey olacağına varır düşüncesiyle gideceğim bakalım
görücü usulü dedikleri bu oluyor sanırım heyecanlandım daha önce hep kendi tanıştıklarım oldu.

maddiyat konusunda da gidişata göre yol izlemek en mantıklığı dediğiniz gibi. kısmette varsa olur bir şekilde önünde dağ olsa da olur :)

Ne kadar bir meblağ ki bu borç daha bir kere bile görmediğiniz adam sorun eder mi diye dertlenmişsiniz?

40 bin tl gibi bir rakam.

aslında sadece onun için sorun eder mi değil derdim. bu sebepten dolayı hayatım iyice çıkmaza girer mi diye endişe ediyorum hani olacak birşey sırf bu sebeple de olmazsa zaten hatamın bedelini ben ödüyorum

içinize doğan tüm güzellikler sizinle de olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…