Eşler için geçerli değil bu bence, eşim evlenirken sahip olduğu dini hassasiyetlerinden bir şekilde vazgeçerse benim içinde ciddi sorun olur.
Yine yakın bir arkadaşım kapanmak istediği ve hayat şeklini değiştirdiği için eşiyle ortak karar alarak ayrılmıştı çünkü birbirlerine ayak uyduramayacaklardi artık. Eşler birbirlerine baskı yapma hakkına sahip değil ama aynı yaşam şeklinde olmak istemek hakkına sahip, başta var olan bazı şeyler zamanla değişiyorsa , boşanma da gerçekleşebilir bu sebeple.
Düşüncelerinize katılmıyorum, en büyük nedeni ise bir kadının örtünmesi veyahut açılmasıyla alakalı erk kişiyi bağlayan hiçbir şey olmadığı gibi, yaşam tarzında da bir şey değiştirmez giyim hariç.
Bu düşüncenin altında örtünmeyen kadınları günahkar ilan etmek gibi bir şeydir.
Ya da kapalı her hamımın azize olması gibi bir izlenim vardır.
Örtü; dini vecibelere ve ortak bir paylaşıma ne engel ne destektir.
Diğer söylemlerinize ise, her koyun kendi bacağından asılır.
Din bir yaşam şekli değil, inanıştır.
Ve insan eşiyle bir hayatı yaşar.
Edep, haya, ar, vicdan, merhamet vb şeylerle bu hayat örülüdür, yanyana namaz kılmak gibi hayaller yoksa ortada, neden sorun olsun ki?
İnanışına uygun hayatı her iki taraf da yaşayabilir birbirlerine saygı göstererek.
Boşanma sebebi açılması değil ihanetmiş yalnıZ
Bu, karşı tarafın ithamı.
Karısı, hiçbir söz ve sorumluluk yükü olmadığı halde başını açtı diye tartışan adam, itham da eder, iftira da atar yargılar da.
Yanlış mıyım?