Fikirlerinize ihtiyacım var

nastygorl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
118
57
98
Merhabalar, haziran gibi buraya konu açmıştım, sıkıntılı eski sevgilimden ayrıldığımı anlatmıştım. Kısa bir özet geçmem gerekirse, karşımdaki insan baskıcı, otoriter, kıskanç bir tip. Bana hakaretler ettiği zamanlar oldu. Toksik bir ilişkiydi anlayacağınız. Haziran gibi ondan büyük bir kavgayla ayrıldım. Fakat yine durmadı ve bana ulaştı, aynı hataları yapmayacağını söyleyip, ikna etti.

O zamandan beri 1-2 ay oluyor, inanılmaz düzgün davranıyor, kızdığı şeylere sakince yaklaşıyor vs. Bu sırada bana evlilikle ilgili alttan alttan isteğini yine anlatıyor. Aile büyükleriyle tanıştırma planları yapıyor. Ben ama büyük bir çıkmazdayım. Bu iyi hallerine kanıp da evlenmek istemiyorum. Doğru mu yapıyorum yoksa ona haksızlık mı bilmiyorum. Şimdi ortada kavga bile yokken seninle gelecek düşünmüyorum demek sanki çok incitici geliyor. Ama asla eş olmaya uygun biri değil.

Alkole düşkün, öfke halleri yaşıyor ve bunları sakinleştirici ile atlatıyor filan. Evlendiğinde daha da durulacağını söylüyor sözde. Ama ben hata yapmak istemiyorum, sürekli iyi niyetime yeniliyorum, affediyorum. Ayrılmayı bile beceremiyorum. Buraya yazıyorum çünkü gerçekleri çat çat duymam lazım yine sanırım. Bu insanın evlenmeyle düzelmesi mümkün mü sizce? siz olsanız ne yaparsınız? bu aralar o kadar iyi davranıyor ki

Merhabalar, haziran gibi buraya konu açmıştım, sıkıntılı eski sevgilimden ayrıldığımı anlatmıştım. Kısa bir özet geçmem gerekirse, karşımdaki insan baskıcı, otoriter, kıskanç bir tip. Bana hakaretler ettiği zamanlar oldu. Toksik bir ilişkiydi anlayacağınız. Haziran gibi ondan büyük bir kavgayla ayrıldım. Fakat yine durmadı ve bana ulaştı, aynı hataları yapmayacağını söyleyip, ikna etti.

O zamandan beri 1-2 ay oluyor, inanılmaz düzgün davranıyor, kızdığı şeylere sakince yaklaşıyor vs. Bu sırada bana evlilikle ilgili alttan alttan isteğini yine anlatıyor. Aile büyükleriyle tanıştırma planları yapıyor. Ben ama büyük bir çıkmazdayım. Bu iyi hallerine kanıp da evlenmek istemiyorum. Doğru mu yapıyorum yoksa ona haksızlık mı bilmiyorum. Şimdi ortada kavga bile yokken seninle gelecek düşünmüyorum demek sanki çok incitici geliyor. Ama asla eş olmaya uygun biri değil.

Alkole düşkün, öfke halleri yaşıyor ve bunları sakinleştirici ile atlatıyor filan. Evlendiğinde daha da durulacağını söylüyor sözde. Ama ben hata yapmak istemiyorum, sürekli iyi niyetime yeniliyorum, affediyorum. Ayrılmayı bile beceremiyorum. Buraya yazıyorum çünkü gerçekleri çat çat duymam lazım yine sanırım. Bu insanın evlenmeyle düzelmesi mümkün mü sizce? siz olsanız ne yaparsınız? bu aralar o kadar iyi davranıyor ki
Sizce değişmiş olabilir mi ? Sizce gerçekten sakinledi mi ?
Bence gözünüzü boyamaya çalışıyor. Bir evet dedikten sonra size tekrar kabir azabı yaşatır. İnsan 7sinde ne ise 70inde de odur

Evliliğe uhrevi anlamlar yüklemeyin. Çünkü evlilik aslında bir kağıda imza atmaktan ibaret. İmzanın öncesi sonrası diye bir şey yok. Bir insan imza atmadan önce neyse attıktan sonra da aynı kişi olmaya devam ediyor. Şuna mı inanıyorsunuz? Nikahta kullanılan kalemle atılan imzanın bir sihri var ve bu sihirle adam meleğe dönüşecek. Yok öyle bir şey.

İnsanların huyları sabittir. Dönem dönem örterler. Alkole düşkünlüğü(bağımlılık belirtisi), kontrolsüz öfkenin şartlarla ilişkisi yok ki sakinleştirici alarak duruluyormuş. Kimsenin tedavi edicisi değilsiniz.
Kuzenim daha 1 yıllık evli bile değil, boşanacaklar alkol sorunu yüzünden. Çocuk alkollü iken başkasının arabasını perte çıkardı. Önüne geçemediler. Alkole düşkünlük evlilikte çok büyük sorun. Çocuk ne zaman içse, misafirlikte de olsalar evlerinde misafir de olsalar birbirine giriyorlar daha 10 ay anca oldu evleneli. Yakmayın gençliğinizi iki güzel söze lütfen ya

Evliliğe uhrevi anlamlar yüklemeyin. Çünkü evlilik aslında bir kağıda imza atmaktan ibaret. İmzanın öncesi sonrası diye bir şey yok. Bir insan imza atmadan önce neyse attıktan sonra da aynı kişi olmaya devam ediyor. Şuna mı inanıyorsunuz? Nikahta kullanılan kalemle atılan imzanın bir sihri var ve bu sihirle adam meleğe dönüşecek. Yok öyle bir şey.
Nikahta keramet var lafına inanıyorum ama onunda ömrü uzun değil. Cicim ayları dediğimiz süreç oluyor sanırım

Evlenmeyle düzelmez, daha da salabilir. 1-2 aylık iyi halinden söz ediyorsunuz bence evlilik için kesinlikle acele etmeyin. Ancak siz zaten bundan eş olmaz diyorsunuz, bunu söylüyorsanız cevabınızı kendiniz veriyorsunuz zaten. Onunla evlenmeyerek sizin gibi iyi bir eşten onu mahrum bırakacağınız için mi ona haksızlık yapmış olacaksınız? Peki ya kendinize?

Bir erkek ilişkide daha hakaretler etmişse o ilişkini geleceği belli. İstediği kadar şuan maske taksın. Evlendiğinizde ilk kavganız da kendinizi edeceği hakaretlere hazırlayın.

Benimde kafamda evlenince düzelir miydi düşünceler oluyor dönem dönem üzüntüden falan herhalde. Bende her ayrılık sonra değişmiştir umuduyla bekliyordum önce cok iyiydi çok uysal hediyeler anlayışlı olmalar sonra gene aynı. Bir iki ay bunun için erken bı süreç bence beş altı ay hatta bir sene durumuna bakın

Konunuzu bulamadım profilini sınırlı diğer konuyu ekler misin merak ettim benim eski iliskimde benziyor. Otoriter baskıcı kıskanç hakaret küfür. İki ay oldu benimde okumak istiyorum sadece.

evlenmeden fark etmişsin lütfen kendini yakma keşke hiç barışmasaydın bu adamla

karşımdaki insan baskıcı, otoriter, kıskanç bir tip. Bana hakaretler ettiği zamanlar oldu.
Ama asla eş olmaya uygun biri değil.
Siz her şeyin zaten farkındasınız, kimsenin size çat çat bişey söylemesine gerek kalmadan aslında gerçeği kendiniz yazdınız.

Kendimi sizin yerinize koyuyorum; bana BİR DEFA bile hakaret eden, kendini kapının önünde bulur. Nerde kaldı affetmeler, ikna olmalar... Siz size hakaret etmiş birini affedip hayatınıza geri almışsınız. Rahmetli babamın bir lafı vardı, "afedersin baba" dediğimde derdi ki: "Affedersem bi daha yaparsın".

Adam size hakaret dahi etse sizi ikna edebileceğini fark etmiş, muhtemelen istediği gibi manipüle edecek artık sizi.
"Ben o hakaretleri unutamıyorum, gururuma yediremiyorum, ayrılmak istiyorum" demek bu kadar zor değil inanın.

vlendiğinde daha da durulacağını söylüyor sözde.

Evlilik, öfke kontrolünün çözümü değildir.
Evlilik, psikolojik sorunların çözümü değildir.
Evlilik, kötü karakterin çözümü değildir.

Kimse evlenince bir anda melek olmaz, psikolojik sorunlarını geride bırakmaz ya da sakinleştirici içmiş gibi etrafta dolaşmaz.
Evliliği ne sanıyor da bu insanlar "evlenince düzelir" deyip herşeyi görmezden geliyorlar anlamıyorum.
Biriyle evlenince düzelir diye evlenilmez, düzgün biriyle evlenilir.
Bunu kulağınıza küpe yapıp ona göre karar vermenizi tavsiye derim.
Zaten bir fragman görmüşsünüz neden tekrar denediniz?
Hatta buraya konu açtığınıza göre evlenme fikrine yatkınsınız gibi.
Öfke kontolü olan biriyle evlenirseniz çok değil 6 ay sonra "dayak yiyorum" diye konu açarsınız.
Bile bile lades olacağım diyorsanız da siz bilirsiniz.

Bi arkadasinin evlendigini soyle
O da yakti basini sahsen ben evlilik lafindan bile urkuyorum de
Ordan konu acilir zaten
Sonra da icindekileri soylersin
Sirf su ara iyisiniz diye durduk yere kavga cikmasin diye ayip olmasin diye evleneceksin nerdeyse

işte en kötüsü kendim gayet farkındayken bu döngüden çıkamıyorum. Onun aşırı manipülatif biri olması daha da beter hale getiriyor. Bir de bu kişi hep kötü olsa kimse çekmez ama arada iyi olunca hep o iyi şeylere tutunuyorum. Ama evlilik bambaşka bir şey. Çevremde bazı kişiler aman olmazsa boşanırsın çok düşünme diyolar ama bunları yaşamak da istemiyorum bile bile

Evlendiğinde durulmak gibi bir konsept yok. Öfke halleri ile ilgili beraber çift terapisine gidin, yaşadığınız ilde iyi bir doktor araştırın, titiz olun eğer sizle evliliğe adım atmak istiyorsa alın karşınıza ciddi olarak konuşun, geri adım atmayın. Sana güvenim buna bağlı, başka türlü evlilik düşünemem deyin. Eğer gerçekten sizi istiyorsa bunu ciddiye alıp terapiye devam eder, önünüze 1-2 yıllık bir süre koyun, gidişata göre söz nişan şeklinde bu süreyi geçirebilirsiniz. Öfke sorunu ve diğer toksik özellikler 1 günde değiştirilemez.

Benim size dışarıdan bir göz olarak tavsiyem bu, ben yerinizde olsam bu süreci görmeden asla evlenmezdim.

Back
X