• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize ihtiyacım var...

kararsiz38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
3
0
86
Diğer
arkadaşlar bu siteye ilk yazışım. nasıl anlatacağımı da bilmiyorum.
evliliğimin 2. yılını doldurdum. dün yine eşimle kavga ettim. benim eşim çok sinirlidir. hatta sinir hastası boyutunda diyebilirim. doktora falan da gittik eskisine göre çok az düzelme var. sinirlendiği zaman ağzından çıkanı kulağı duymaz. sonrasında ise pişman olup gelir defalarca özürdiler. onun dışında ise pekçok iyi özellikleri vardır.
ikimizde ailemizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz. bugün memleketlerimize gidecektik ama ben şuan ne yapacağım konusunda çok kararsızım. çok üzgünüm ve geceden beri ağlıyorum.
dün akşam alışveriş yapmak için dışarı çıkacaktık. ben biraz açık, onun çok sevmediği bir tarzda giyinmiştim. ancak giyindikten sonra gösterdiğimde güzel olmuş dedi. normalde beğenmezse git başka şeyler giyin falan derdi. ve biz dışarı çıktık. alışveriş merkezine gittiğimizde bir kaç adam beni süzmeye bana dik dik bakmaya başladılar yanımda eşim olduğu halde....eşim de farkedince çok sinirlendi. ben sana böyle giyinme demiyor muyum falan demeye başladı. o an tatsızlık çıkacağını anladığım için hemen eve gidelim dedim. işlerimizi halletmeden eve geldik. tabi eşim çok sinirli eve gelince bağırmaya kızmaya başladı. bende suçlunun benim olmadığını, kıyafetimde bir anormallik olmadığını anlatmaya çalıştım ama çok sinirli olduğu için anlamak istemedi ve en son lafı beni çok kırdı. şuan bile buraya utanarak yazıyorum. bana "o..... gibi giyiniyosun"dedi. o an neye uğradığımı şaşırdım sadece "sen bana o...." diyemezsin dedim. ve yanından ayrıldım. bir süre sonra defalarca özürdiledi ben sana öyle demek istemedim çok sinirlendim. birileri sana bakınca deliye dönüyorum falan ne dedi. ancak ben çok incindim. çok üzüldüm. akşam bugün ailemin yanına gitmeyi düşündüm ve otobüsten yer ayırttığımı duydu. gitme diye defalarca özür diledi. yanında bile yatmadım.
çok üzüldüm kızlar içim acıyor ne yapacağımı şaşırdım. bugün bu lafı affedersem sonrasında neler olmaz diye düşünüyorum. nolur bir akıl verin

arkadaşım bence doktoru aksatmasın yoksa sonunda sen üzüleceksin...
başkada diyecek birşey bulamıyorum...

önce eşinizin yaptığı çok ayıp bunu belirtmek istiyorum..daha ciddi bir tedavi olması konusunda uyarın..
şu zamanı geçene kadar sizde giyiminize biraz dikkat edin.önce kendi huzurunuz için..kafanız rahat olsun..elbette bir şey yoktur giyiminizde ama hoşlanmıyorsa tedavisi tamamen bitene kadar huyuna gidin derim ben..
inatlaşarak zıtlaşarak hem kendinizi hem evliliğinizi yorarsınız..
o laf içinde konuşarak halledin..surat asarak bir yere varamazsınız..

Eşiniz densizlik etmiş..
Size bu şekilde bir yakıştırma yapması çok yanlış,söylediği kelime misal olamayacak kadar ağır ve sert..
Ancak diğer taraftan eşinizle normalde mutlu olduğunuzu ve sevdiğinizi anlıyorum.
Bakın çok iyi özellikleri var diyorsunuz
Öfke ile hareket etmeyin
Gitmeyin ama eşinizi de affetmeniz kolay olmasın..:1closedeyes:
Böylece ağzından çıkan kelimelere biraz daha dikkat eder hale gelir diye düşünüyorum

dedemin bi lafı vardır, çok severim
onun şivesiyle yazayım;
"madem biliysun g.tinin huyuni, ula niya iciysun ha bu yahninin suyuni"

sen eşinin huyunu bildigin halde o kıyafeti giymekle hata yapmışsın bi kere
dısariya bu kıyafetle cıkacagını bildigi halde onay vermesi onun hatası
ama sen söylüyorsun sinir hastası diye
bunun bilinciyle hareket etmen gerekmez miydi?
o elbiseyi giydiginde gayet iyi biliyodun ki gözler sana cevrilicek ve eşin rahatsız olacak
yani bile bile lades dedin
ehh sonra da haketmedigin sözler işittin
valla kusura bakmayın da
bazen kadınlarımızda oluyor hatalar be....
evin içinde nasıl giyiniyosan giyin
ama sinir hastası bi bi kocan varsa dışarı çıkarken de dekolte giyilmez ki...
sonra üzülürsün böyle işte...

tatlım eşin tedaviye başlayalı ne kadar oldu...
6 aydan önce tam bir düzelme söz konusu olmaz...
ve bazı kişilerin ömür boyu ilaç kullanması gerekebilir

dedemin bi lafı vardır, çok severim
onun şivesiyle yazayım;
"madem biliysun g.tinin huyuni, ula niya iciysun ha bu yahninin suyuni"

sen eşinin huyunu bildigin halde o kıyafeti giymekle hata yapmışsın bi kere
dısariya bu kıyafetle cıkacagını bildigi halde onay vermesi onun hatası
ama sen söylüyorsun sinir hastası diye
bunun bilinciyle hareket etmen gerekmez miydi?
o elbiseyi giydiginde gayet iyi biliyodun ki gözler sana cevrilicek ve eşin rahatsız olacak
yani bile bile lades dedin
ehh sonra da haketmedigin sözler işittin
valla kusura bakmayın da
bazen kadınlarımızda oluyor hatalar be....
evin içinde nasıl giyiniyosan giyin
ama sinir hastası bi bi kocan varsa dışarı çıkarken de dekolte giyilmez ki...
sonra üzülürsün böyle işte...

:dilcikar:................:hooray:a.s.

yanınızda eşiniz varken size bakan sapık beyinli erkekleri öncelikle kınıyorum
eşiniz rahatsızmış sinir hastalığı ciddi bir rahatsızlıktır doktoru ihmal etmeyin
ve sürecte eşinize anlayışlı davranın yanında olun

zaten adam hasta yaptıgının farkında degil....
baksanıza yapıp yapıp özür diliyor....
bence arkadaşım gerçekten tedaviyi aksatma....
hem kızdıgını bile bile de yapma yani...

Eşinizin huyunu bildiğiniz halde keşke o elbiseyi giymeseydiniz,bir kaç arkadaşın dediği gibi eşinize tedavi süresince destek olun,huyuna gidin.Bu tabii ki kendinizi ezdireceğiniz anlamına gelmez.Eşinizi seviyorsanız ona destek olun.
Bu arada "o... gibi giyinmişsin" derken tabii ki size o kelimeyi size söylemiş olmuyor.Sinirle söylenmiş bir sözü üzerinize alınmayın bence.

Yaşadığınız kötü bir olay gerçekten....
Ama sizinde payınız çok bunda. Eşiniz sinir hastası bile olmasa hoşlanmadığı bişeyi giymek pek mantıklı değil. Malesef erkeklerde sinir hastası dahi olmasa bu tarz kıskançlıklar oluyor bu bir gerçek....

Size ettiği laf çok ağır. Şimdi affedersem ardı arkası kesilmez diye korkuyorsun anladığım kadarıyla...Ama bence sen bu konuyu yaşasanda yaşamasanda eşin tam bir tedavi olmasaz ise zaten yaşayabilirsin benzerini. Alın karşınıza daha net bir şekilde konuşun. Tedaviyi devam ettirmeyi ve bu şekilde sizi yıprattığını

cnm merhaba benzer durumları bende yaşadım evliliğimde.anlam veremediğim dengesizlikler ve inanılmaz bir sinir.üstüne tuz biber anormal kıskançlıklar.dışarı çıktığımızda üzerimizde kaban bile olsa dik dik bakan birsürü görgüsüz erkek var.benide çok iyi tanır.buna rağmen.hep beni izlerdi.nereye bakıyorum niye gülüyorum.birgün ev telefonum bir kere çalıp kapandı.bana ne dese beğenirsiniz,SİNYALLEŞİYORMUSUN,ben bu lafı duyduktan sonra önce bir güzel etrafta ne varsa kafasına fırlattım avazım çıktığı kadar bağıyordum susmam için kapattığını hatırlıyorum boğuluyordum nerdeyse.sonra, sakinleştikten sonra bugün gidip boşanma davası açacaksın,başkasıyla sinyalleştiğinden şüphelendiğin bir kadını evinde karı diye tutamazsın dedim.yapmazsanda namertsin dedim.tabi arkasından özürler yalvarmalar başladı.bir aya yakın aynı odayı paylaşmadım.çok yakın bir zamandada aileden birinden küçükken çok ağır menenjit geçirdiğini duymuştum.buda sebep olurmuş.sonra doktora falan gittik.hastalığından bahsetmedik.çünkü bildiğimi bilmiyor.ilaç verdi doktor tabi hemen ama kullanmadı.bana söz verdi.elimden geleni yapıcam diye.bu aralar eskisine nazaran çok iyi.demekki istenirse olabilirmiş ben başardım arkadaşım.umarım sende huzura kavuşursun en yakın zamanda.kararlı ol.sana yaptığı haksızlıklara boyun eğme.sesini çıkar biraz.biz bu dünyaya onları çekmeye gelmedik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşinizin rahatsız olduğunu biliyorsunuz. Kaldı ki bir anlık öfke ile söylemiş ve arkasından özür dilemiş. Tedavisini aksatmaması şartı ile bir defa ya mahsus özrünü kabul edebilirsiniz ve kırıldığınızı uygun bir dil ile bariz bir şekilde belli edebilirsiniz. Bir daha hakaret boyutunda bir laf edersede kendi kaybeder. :delphin:

doktora gideli 2 aya yakın bi zaman oldu henüz. ama doktorda bu sinirliliğin biraz hastalıktan ziyade karakterinde olduğunu ve babasından geldiğni yani aileye çektiğni söyledi. babasıda önceden çok ama çok sinirliymiş. bir ilaç verdi onu kullanıyor.

verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.

peki ben şuan ne yapayım arkadaşlar. normalde bugün o işten geldiğinde memleketine ailesinin yanına ordan da benim ailemin yanına memleketime gidecektik. ancak ben ne yapacağım nasıl davranacağım konusunda çok kararsızım. onunla beraber gitsem mi yoksa ben yalnız ailemin yanına mı gitsem. ya şuan çok sağlıklı da düşünemiyorum galiba....

Normal bir zaman olsa gitme azıcık burnu sürtsün derdim :1closedeyes:
Yanlız gelen bayram büyüklerin bu konuda hiç bir suçu günahı yok.
Ailelerinizde kapıya bakıyor şu an bir an önce gitmeniz için.
Bence gidin. yerimseniben

peki ben şuan ne yapayım arkadaşlar. normalde bugün o işten geldiğinde memleketine ailesinin yanına ordan da benim ailemin yanına memleketime gidecektik. ancak ben ne yapacağım nasıl davranacağım konusunda çok kararsızım. onunla beraber gitsem mi yoksa ben yalnız ailemin yanına mı gitsem. ya şuan çok sağlıklı da düşünemiyorum galiba....

plana uyun bayramı bahane ederek barışman daha kolay olur canım

Ayrı ayrı gitmeyin bence
Eşinizle birlikte gidin ama muhatap olmayın :1closedeyes:
Zorunlu olmadıkça da konuşmayın
Bazen suskunluk en büyük lafları etmekten daha etkilidir..
Kendisini size affettirmek için uğraşsın birz,çaba sarfetsin
Ama bu konuda son hadde geldiğinizi belirtin
Sonuçta hiç birşey olmamış gibi de davranmak olmaz.

tabiki bahane derken gitmek zorundasınız ailerininizin yanına işte sende bunu bahane gösteririrsin ki seni hemen yumuşadı sanmasın ;)

Back
X