fikirlerinize ihtiyacım var.

sizce ne yapmalıyım

• bakıcında kalsın. idare etmeye çalış.

OY: 7 10,0%
  • kreşe ver

OY: 45 64,3%
  • yeni bir bakıcı bul

OY: 14 20,0%
  • ücretsiz izin al

OY: 4 5,7%

• Ankete Katılan
    70

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
bakıcı sorununm yine hortladı. durumu kısaca özet geçeceğim . bakıcımın ailev problemleri son zamanlarda hat safhaya ulaştı. iki senedir çok güzel gidiyodu herşey. sonra kızı ile ilgili problemler yaşadı. torun çıktı ortaya. hiç hesapta olmayan şeyler. şimdi hem torunlarına hem benim kızıma bakıyor. ara ara kızımı kızının evine götürüyo hepsine orda bakıyo. bugün küçük torununu bize getirmişti. kızım çok kıskanmış. çocuğa saldırdı oyuncaklarla. sonra hızını alamadı bana girişti. elim yüzüm tırnak izi oldu. kadıncağızada bişey diyemiyom çok zor günler geçiriyo ilaçlarla ayakta. paraya ihtiyacı var ama bende dayanamıyom artık. parasını ben veriyom o torunlarına bakıyo . benim evde de elini bişeye sürmüyo. tamam onları geçtim ama kızı ordan oraya onun peşinde sürüklüyoz ne yapacağımı şaşırdım. yeni birini alsam başlatsam bu sefer ona alışmaya çalışacağız. kreşe versem daha küçük diye düşünüyorum akşama kadar orda usanacak. ücretsiz izin alsam borçlar var. kafayı yemek üzereyim. ayrıca oğlumda var tabi işin içinde. onun yaşı büyük 4 egidiyo ama kahvaltısı vesairesi içinde ona adam lazım. başbakan 3 3 3 diye bağırıyo benim şu bakııc sorununma bi çözüm bulsun 5 tane yapacam an....... sat....... kusuruma bakmayın ama gerçekten çok bunaldım ya .
aşağıya bi anket açtım benim yerimde olsanız siz hangisini tercih ederdiniz. belki fikirlerinizin bana bi yararı dokunur.

Çocuğun kaç yaşında canım ben kreşten yanayım iyi bir kreş araştırabilirsin.

Ücretsiz izin al hem kendi çocuğuna, hem de bakıcının torununa sen bak o sana para versin böylelikle bütün problemler çözülür.

Ücretsiz izin al hem kendi çocuğuna, hem de bakıcının torununa sen bak o sana para versin böylelikle bütün problemler çözülür.

ben yaz stajımı kreşte yapmıştım kızınız 3 yaşından küçükse zor olacaktır hocalarımızda 3 yaşından önce kreşi tavsiye etmiyorlar ancak yaş müsaitse iyi bir kreşte çok verimli olur

Son düzenleme:
Çocuğun kaç yaşında canım ben kreşten yanayım iyi bir kreş araştırabilirsin.
3 ünü nisanda doldurucak canım
kreş evimizin karşısında.
çok iyi fikir ya . bu neden daha önce benim aklıma gelmediki

yukrda yazdım canım. ilgin için teşekkür

Son düzenleme:
Geçen bir arkadaşımız yazmıştı çok hoşuma gitmişti. Çocuk evde bakılır, kreşte eğitim alır. Bence kreşe vermelisin. Bana da 2 yaşına kadar evde bakılmış, sonrası kreş. 3. sınıftan itibaren de evden kendim çıkıyor akşam kendim giriyordum. Tam gündü okulum. Annem sabah kahvaltımı hazırlar da giderdi kalkıp onu yapardım. Akşamüstü anahtarla girerdim evime. Oğlun da nispeten büyümüş, kahvaltısını hazırlayıp çıkarsan bence kendi kendine idare edebilir. Ücretsiz izni hepten geç derim, borçların varmış. Onları halletmeye bak bence.

evimi okula çok yakın. kızı bakıcının kızına bıraktığım günlerde 10 dk eve geçip oğlanın kahvaltısını hazırlayıp geri geliyorum. sonrada msn den görüşüyoz.
sende çalışan anne kızıın. tek korkum çocuklarım ilerde mutsuzluk çekmesin. neden beni kreşlerde büyüttün demesin.

baska bir bakiciyla anlas , sorunlari olmayan,senin isdedigin gibi biri..Inan alisirsin zor olmaz.belki daha iyi olur sen ve yavrularin icin..
is hayati bu , ve hayatin gercekleri diyede bir sey var,,sen uzuluyorsun,paran bosa gidiyor cunku isdedigin verimi alamiyorsun..
duygusal olma..

Çocuğunun yaşı kreş için hiç küçük değil canım. Şimdi 1 yaşındaki çocukları bile gönderiyorlar. Bence çok iyi olur, belli ki kıskanma huyu var onu orada arkadaşları ve öğretmenleriyle çözebilir paylaşmayı öğrenir. Bence en akıllıca seçim kreş. :121:

cevap için tşk

oğlumu da bu yaşlarda göndrermiştim canım. kreş değildi ana okuluydu ve yaş grubu yoktu ve ezildi yavrum maalsef. kızımı iyi bir bakıcı bulup kesinlikle erken yollamayacam demiştim ama kader yine büyük lokmamı tıkadı ağzıma

Bir öğretmen olarak söylüyorum ki çalışmayan anneler de belli bir yaştan sonra kreşe göndermeli çocuğunu.
Bu baştan atmak değil, sosyalleşme eğitimidir.Biz küçükken sokaktaydık.
Belli bir zamandan sonra ne kadar donanımlı olursanız olun ev asla çocuğa yetmez.
Eğitime erken başlanmalı.
Çocuk mutsuz olmaz. Aksine ondaki gelişmeyi görünce siz de şaşıracaksınız.

Ben kreşlerde, anaokullarında büyüdüğüm için çok mutluyum. Çünkü annem her zaman mükemmel bir anneydi. Onun devamlı yanında olmanız sizi iyi bir anne yapmaya yetmez. Önemli olan birlikte zaman geçirmek. Hatırlarsınız belki eskiden minderli koltuklar vardı, biz annemle her akşam minderleri çıkartıp ev yapar içinde oynardık. Sonra baktık annem sığmıyor oyuncak evler yeni çıkmıştı o dönem, onlardan almıştık.(Şimdi bile fiyatları bin, iki bin lirayı aşıyor.) Şimdi farkına varıyorum eğer annem çalışmasaydı bizim evimizde o evlerden bile olmayacaktı çünkü o dönem lüks bir şeydi.
Bu demek değil ki sorunlarla karşılaşmayacaksınız. İlk kreşe gittiğim dönemde, babaannemden ayrılmam sebebiyle kafamı duvarlara vuruyormuşum, sonra olay neden annem evde değil'e dönüşmüş. Hatta kafatasımı çatlatmışım hastanelik olmuşum. Psikologlara gitmişim daha o yaşlardayken. Annem işten ayrılmış, ama yine de beni kreşten almamış. Sadece eve geldiğimde annem evde olsun istiyormuşum. Ha sonra ne oldu, annem fıstık gibi işine dönemedi. Devlet memuruydu. Şimdi hastanede sözleşmeli eleman olarak çalışıyor ve emekliliği dolacaktı şimdiye. Ben de ona diyorum ki "keşke bırakmasaydın o zaman anne" annemin söylediği de "keşke bırakmasaydım ama şartların öyle gerektirdiğini zannettim."
Çok uzun yazmışım toparlayayım bari.
Ben annemle, beni 40'ım çıkmadan babaanneme bırakmasına, 2 yaşındayken kreşe vermesine, okul hayatım boyunca beni evde bekleyen bir anne olmamasına rağmen gerçekten iyi bir anne olması sebebiyle gurur duyuyorum. Çalışan anneler kötü değil ya da çocuklarıyla daha az ilgileniyor değiller.

Ah canım benim ya acaba kadını biraz idare etsen durumu normale döner mi?
Normale dönme durumu yoksa kreş güzel olur tabi eğitim için.
Ama ben şahsen o yaşta göndermek istemezdim.

bu tur konuları okuyoruz devamlı burda.herkes bakıcıya acıyor pekı okadar para verıp ıstedıgını alamayan ne olacak para kazanmak kolay degıl sonucta.krese veremıyosanız cocugunuz paranızla rezıl olmasın.valla yollayın gıtsın yenısını bulun.her anne ıcın cocugu onemlıdır.sızın ıcınde cocugunuz onemlı olsun ne bu ya acı acı nereye kadar.ben kendı cocuguma kıyamazdım sahsen oraya buraya gıtsın bırde eve cocuk gelsın psıkolojısı bozulsun.ben olsam katlanmazdım sız bılırsınız

ben olsam kreşe verirdim bu durumda.nisanda zaten 3 yaşına girecekmiş.kreş için en uygun yaş sayılabilir.hem kızınız kendi akran grubuyla sosyalleşir,her açıdan iyi olur.eğer 3 yaştan küçük olsaydı sadece kızınıza vakit ayıracak ve onunla ilgilenecek bir bakıcı bulun derdim.bakıcınızın durumu benim pek hoşuma gitmedi,çocuk oradan oraya savruluyormuş gibi hissettim.bir eğitimci ve anne olarak şunu gözlemliyorum:kreşe göndermeyi sanki bir faciaymış gibi algılıyor bizim toplumumuz oysa ki uygun yaşta yollanınca çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine en yardımcı kurumlardır oralar.Allah aşkına hem kendi torunlarına hem de sizin kızınıza yetmeye çalışan bir kadından ne derece sevgi ve ilgi görebilir bu yavrucak?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…