fikirlerinize ihtiyacım var

mutluluk06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
323
1
26
Ankara
arkadaşlar dün eşimin arkadaşları yüzünden tartıştık,sürekli onlarla gezmesinden beni ihmal etmesinden yakındım,bir sorunun mu var benimle ,eve gelmek istemiyorsun dedim hayır dedi,ama 1 yıldır bu böyle bir didişiyoruz sonra gelip barışmak için etrafımda dolanıyor,dün yine aynı konu, bitsin artık istemiyorum dedi tamam dedim,sonra ablamı aradı (ablam ve eşim cok samimiler) konusun kendisiyle cok üstüme geliyo falan dedi,neyse ablam aradı böyle yapmayın falan dedi,olayı anlattım biraz salkinleşin sonra oturun konuşun dedi,sabah oldu beni işe bırakıyo normalde,ben otobüsle gidicem sen git dedim,sacmalama dedi seni dışarda bekliyorum dedi bindim arabaya siniri geçmiş işte esprili esprili konuşuyo,hep böyleyiz biz arkadaşları yüzünden ailesi yüzünden sürekli kavga,bende sinirliyim,bir türlü anlaşamıyoruz,ben onun için 3. plandayım 1 ailesi 2 arkadaşları 3 ben yani bu şekilde,bu durumu nasıl kendime cevirebilirim bilmiyorum ,bana fikir verirseniz cok sevinirim

arkadaşları bekarmı? dışarı çıktığında nerelere giderler bu konuda fikrin varmı?
arkadas çevresi bekarlardan oluşuyorsa malesef bu sıkıntı kolay atlatılamaz yani kendisinin istemesi lazım. bekarların hayatını görünce onlarla aynı yaşamı sürdürmeye çalışıyor olabilir. bu yüzden seni ihmal ettiğini düşünebilirsin. evlilerse sende onların eşleriyle görüş yada birlikte dışarı çıkmayı teklif et. ablanada anlat durum bu de o sana hak verecektir ve onun fikirlerini dikkate al ayrıca eğer onun ailesinde sana yakın kimse varsa onunlada konuşabilirsin yani eşin farketmeden bu durumu ona anlatacak ve uyaracak biri olursa belki daha farklı davranmaya başlar.

arkadaşları bekarmı? dışarı çıktığında nerelere giderler bu konuda fikrin varmı?
arkadas çevresi bekarlardan oluşuyorsa malesef bu sıkıntı kolay atlatılamaz yani kendisinin istemesi lazım. bekarların hayatını görünce onlarla aynı yaşamı sürdürmeye çalışıyor olabilir. bu yüzden seni ihmal ettiğini düşünebilirsin. evlilerse sende onların eşleriyle görüş yada birlikte dışarı çıkmayı teklif et. ablanada anlat durum bu de o sana hak verecektir ve onun fikirlerini dikkate al ayrıca eğer onun ailesinde sana yakın kimse varsa onunlada konuşabilirsin yani eşin farketmeden bu durumu ona anlatacak ve uyaracak biri olursa belki daha farklı davranmaya başlar.

arkadaşları bekar kahveye gidiyor,onun ailesiyle aram ii deil konuşamam ,ablam konuşmuş iki tarafta fedakarlık yapmalı demiş,tüm suçu bende bulmuş

yaa bende eşim arkadaşlarıyla takılsın diye gözünün içine bakıyorum :))))

şaka bi yana tatlım ne kadarlık ewlisin ; bazı erkekler ilk yıllarda yapıyor böyle şeyler... heralde bekarlıktaki gibi arkadaşlarıyla rahat rahat buluşup takılmak istiyorlar...

olmaması gerekir belki ama çok fazla üstüne gitme ; bu onu senden daha da soğutacaktır...,
ewe geldiğinde tatlı tatlı ne yaptığını gününü nasıl geçtiğini sor omuzlarına hafiften masaj yap ... bi akşamını da bana ayırırı mısın de ??

sonra iki akşamını iste sonra üç :))))))

Allah yardımcın olsun ..

arkadaşları bekar kahveye gidiyor,onun ailesiyle aram ii deil konuşamam ,ablam konuşmuş iki tarafta fedakarlık yapmalı demiş,tüm suçu bende bulmuş

hıımmm bekar olması iyi değil ama olsun olumsuz bakma ... onları ewlendirmeye çalışın beraber :)))))

yaa bende eşim arkadaşlarıyla takılsın diye gözünün içine bakıyorum :))))

şaka bi yana tatlım ne kadarlık ewlisin ; bazı erkekler ilk yıllarda yapıyor böyle şeyler... heralde bekarlıktaki gibi arkadaşlarıyla rahat rahat buluşup takılmak istiyorlar...

olmaması gerekir belki ama çok fazla üstüne gitme ; bu onu senden daha da soğutacaktır...,
ewe geldiğinde tatlı tatlı ne yaptığını gününü nasıl geçtiğini sor omuzlarına hafiften masaj yap ... bi akşamını da bana ayırırı mısın de ??

sonra iki akşamını iste sonra üç :))))))

Allah yardımcın olsun ..

teşekkür ederim

Ben 4 aylık evliyim ama deneyimlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim şikayet etme. Çünkü; erkekler şikayet duyunca çıldırıyorlar. Haklı bile olsan haksız konuma düşüyorsun. Herkes eşinin anlayacağı dili bilir. Sen de ona göre davran. Bu yıpratıcı mı? Evet. Sürekli kadınlar alttan almak zorunda kalıyor. Bazen sakince yapıyoruz bazen yapamıyoruz ama huzurumuz için yapmak zorundayız.
Mesela her gece arkadaşları ile çıkmayı alışkanlık haline mi getirdi, sen de tam o saatlerde yürüyüş yapalım de, miğdem bulanıyor hastayım de, seni çok özledim de, film izleyelim de . Yani gitmemesi ya da en azından geç gitmesi için bahaneler bul. Ama her gece değil, bir hafta iki gece de, ikinci hafta üç gece de zamanla arttır. Böylece farketmeden seninle vakit geçirme alışkanlığı kazanmış olur.

bekar olmaları iyi değil ama en azından cafe yada bara gitmyolar kahveye gidiyolar. Benim eşimde çıkar bazı akşamlar bekar arkadaslarıyla ama gittiği yeri kaç saat kaldıklarını masada kimlerle oturduklarını hepsini öğrenirim bi şekilde. sende öğrenmeye çalışsan. en azından için rahatlar

Ben 4 aylık evliyim ama deneyimlediğim kadarıyla şunu söyleyebilirim şikayet etme. Çünkü; erkekler şikayet duyunca çıldırıyorlar. Haklı bile olsan haksız konuma düşüyorsun. Herkes eşinin anlayacağı dili bilir. Sen de ona göre davran. Bu yıpratıcı mı? Evet. Sürekli kadınlar alttan almak zorunda kalıyor. Bazen sakince yapıyoruz bazen yapamıyoruz ama huzurumuz için yapmak zorundayız.
Mesela her gece arkadaşları ile çıkmayı alışkanlık haline mi getirdi, sen de tam o saatlerde yürüyüş yapalım de, miğdem bulanıyor hastayım de, seni çok özledim de, film izleyelim de . Yani gitmemesi ya da en azından geç gitmesi için bahaneler bul. Ama her gece değil, bir hafta iki gece de, ikinci hafta üç gece de zamanla arttır. Böylece farketmeden seninle vakit geçirme alışkanlığı kazanmış olur.

çok iyi fikirler başlayayım ben uygulmaya

bekar olmaları iyi değil ama en azından cafe yada bara gitmyolar kahveye gidiyolar. Benim eşimde çıkar bazı akşamlar bekar arkadaslarıyla ama gittiği yeri kaç saat kaldıklarını masada kimlerle oturduklarını hepsini öğrenirim bi şekilde. sende öğrenmeye çalışsan. en azından için rahatlar

yoo kahvede olduğunu biliyorum bağımlılık yaptı bende diyor

hemen başla :D sakin kaldıktan sonra bizlerin başaramayacağı şey yok

keşke sakin kalmayı başarabilmsem ben sakin kalamadığım için olay büyüyor,eşimde aslan burcu sinirlenince içinden canavar cıkıyor 5 dakika sonra tüm siniri geciyo o sinirlendiğinde ben sakin olabilsem sorun kalkacak

keşke sakin kalmayı başarabilmsem ben sakin kalamadığım için olay büyüyor,eşimde aslan burcu sinirlenince içinden canavar cıkıyor 5 dakika sonra tüm siniri geciyo o sinirlendiğinde ben sakin olabilsem sorun kalkacak

canım ben de senin gibiyim benim eşim sakindir ama onu bile delirtmeyi başarıyorum. Benim de kayınvalidem çok müdahaleci ama ben eşime şikayet ettikçe daha kötü oldu bizim huzurumuz da bozuldu. Oyüzden artık şikayet etmiyorum duygu sömürüsü yapıp ağlıyorum üzüldüm diye. Tartışa ortamına izin verme o zaman sinirle daha kötü oluyor. Sinirlenince odadan çık, içinden sayı say ama konuşma daha kötü oluyor. Evlilik biraz tiyatro gibi o yüzden kim iyi oynarsa o kazanıyor. Tabi cilve şart :D

canım ben de senin gibiyim benim eşim sakindir ama onu bile delirtmeyi başarıyorum. Benim de kayınvalidem çok müdahaleci ama ben eşime şikayet ettikçe daha kötü oldu bizim huzurumuz da bozuldu. Oyüzden artık şikayet etmiyorum duygu sömürüsü yapıp ağlıyorum üzüldüm diye. Tartışa ortamına izin verme o zaman sinirle daha kötü oluyor. Sinirlenince odadan çık, içinden sayı say ama konuşma daha kötü oluyor. Evlilik biraz tiyatro gibi o yüzden kim iyi oynarsa o kazanıyor. Tabi cilve şart :D

eşim çokda cilveden anlıyan tip değil ama

eşim çokda cilveden anlıyan tip değil ama

o zaman güleryüz göster, sevdiği yemekleri yap. Sinirle davranma ama. Bırak o suçluluk duysun. Sen sadece çaktırmadan yalnız kaldığın, onunla bir şeyler yapmak istediğin, çok özlediğin, işte birlikte ffilm özlemeye özendiğin gibi konularda duygu sömürüsü yap:D

Dün ben de benzer bir konu açtım.Sorun arkadaşarı değil ama ilgisizliği.
Arkadaşlar sağolsunlar anlattılar deneyimlerini.Ve şöle bir karar aldım;
BEn artık ev içinde kendime keyifle vakit geçireceğim aktiviteler bulacağım.
Maske yap.Manikür yap.Spor yap.Ama ona bağımlıymış gibi o olmadan çok sıkılıyormuş gibi yaşama.Yeni felsefem bu.
Evin içinde neşeli olucam.Evin içinde de en az dışardaki kadar özenli olucam.
Aklımı kocama taktığım sürece çok mutsuz oluyorum.Kendinle ilgilen,bakım yap.Film izle.Kendine bir dünya yarat.Öyle bir dünya yarat ki aklı evde kalsın.Gitmek istemesin.Ben bu yolu deneyeceğim.

Yapılacak şey basit aslında.
Sürekli şikayet etmek yerine,
eşinizi karşınıza alıp konuşun.
Öneriler sunun.

Mesela kahve bagımlılık diyorsa her gece degil de haftada 2 gün kahveye,
diğer kalan günler ise beraber şunları vs vs yapalım gibisinden yaklaşın olaya...

Çünkü belli adam kahveye gitmeyi bırakmayacak...

O nedenle en aza indirme yollarını arayın mümkünse...

Maske yap.Manikür yap.Spor yap.Ama ona bağımlıymış gibi o olmadan çok sıkılıyormuş gibi yaşama.Yeni felsefem bu.
Aklımı kocama taktığım sürece çok mutsuz oluyorum.Kendinle ilgilen,bakım yap.Film izle.Kendine bir dünya yarat.Öyle bir dünya yarat ki aklı evde kalsın.Gitmek istemesin.Ben bu yolu deneyeceğim.

bende öyle yapmak istiyorum ama yapamıyorum

İnan bana kolay değil.Ben yapabiliyorum demedim zaten yapmaya çalışacağım.Çalışıyorum akşam eve yorgun argın gidiyorum.Üzerimde bir miskinlik.Kocam kendi havasında.Sonra depresyona giriyorum.
Farkında olmadan sürekli gergin,aksi ,kavga çıkarmaya yer arayan biri oldum.
Paylaşımlarımız günden güne azalıyor.Ne kadar kırıldığımın farkında bile değil.
Ama bundan sonra daha güçlü olucam.Kendi kendime yeticem.Benimle vakit geçirmek isteyecek.
Bunu önce kendim için yapıcamm.Daha mutlu olmak için.Diyorum ya;neşeli ,kıpır kıpır ,bakımlı olucam .

Back
X