• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacım var!

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
merhaba kızlar;sizden fikir almak istiyorum,aklınıza ufakta olsa birşey gelirse iki kelime yazmayı benden esirgemezseniz inanın mutlu olurum.sizin için basit gibi görünen bir düşünce belki benim için güzel bir fikrin doğuşu olabilir.neyse gelelim konuma;

eşimle turizm bölgesinde hediyelik ve şal işi yapıyoruz.hem küçük bir dükkanımız var hemde pazarlarda yerimiz var.ben değişik birşeyler yapmak denemek istiyorum pazarda.hiçbir pazarcıda olmayan değişik ilginç fikirlere ihtiyacım var.benim aklıma birşey gelmiyor yada çok basit şeyler işte;mesela müşterinin tezgah içerisine girdiği yere yeşil yada kırmızı halı sermek,sattığım paşminalara minik iğneli nazar boncuğu takmak yada tezgahın bir köşesine yuvarlak cam akvaryum içine o minik nazar boncuklarından koyup müşterinin almasını sağlamak böylece müşteri çekmek,veya tezgah arkasına böyle süslü bir fon yapmak(ama nasıl?)vs...

bunun gibi aklınıza değişik fikirler gelirse lütfen yazın arkadaşlar,fikirlerinize ihtiyacım var.

Tezgahta 1-2 yarım manken bulundurup,değişik bağlama modelleriyle sergileyebilirsiniz.
3 tanesi indirimli olarak fiyat verebilirsiniz.Tanesi 10 lira,3 tanesi 25 lira gibi...
Sıcak günlerde,küçük bardaklarda soğuk su veya limonata ikram edebilirsiniz.

Ünlülerin paşminalı resimlerini bastırıp,aralara çerçeve ile koyabilirsiniz.
Veya fon için internetten kopyalayıp,kolaj olarak özalitçide afiş bastırabilirsiniz.

$Pink-Silk-Shawl-Jennifer-Aniston.webp$286448_1.webp

Mesela ben Kate Middleton'un lacivert-mor uyumuna bayılmıştım.Bu renk paşmina aradım:)

Son düzenleme:
meleknazcım çok teşekküredrim canım önemseyip cevap yazdığın için.benim zaten tam 30 tane yarım mankenim var,değişik değişik sergiliyorum ama şu limonata su fikrine bayıldım,kesinlikle süper fikir,resim fikride iyi ama onu koyacak yer bulmam zor,tezgahın sağı solu içi dışı,üstü altı paşminayla dolu.diyorumki hani tezgahların en arka kısmı varya,oraya enteresan birşey yapayım,hani evlerde pencerenin sağında solunda bulunan tül perde gibi yada bunun gibi birşey yapsam,ama onu tezgaha hergün nasıl kolay takıp çıkarırım bilmiyorum.

yada tezgahın önünde bana ait olan kısımın yerine sticker uçuşan kelebekler yapıştırsam,ama oda dayanmaz yırtılır,yerinden kalkar,yokmu arkadaşlar başka fikirleri olan.

Musteri kaliteden cok indirime gelir. Her daim indirimde olan kucuk seylerin olsun. Bir gelen, baska seyler de alsin gitsin.

haklısın canım,bende ucuzda var pahalıda,her bütçeye göre var,müşteri tezgaha girince zaten genelde alıyor,bunda sıkıntı yok,önemli olan o müşteriyi tezgaha nasıl çekebilirim,diğer paşmina tezgahlarından farklı olmak istiyorum.

haklısın canım,bende ucuzda var pahalıda,her bütçeye göre var,müşteri tezgaha girince zaten genelde alıyor,bunda sıkıntı yok,önemli olan o müşteriyi tezgaha nasıl çekebilirim,diğer paşmina tezgahlarından farklı olmak istiyorum.

Guleryuz, indirim, promosyon(bilmem kac tarihine kadar gecerli olan kuponlar), dogru yerde reklam (internet+yerel gazete), musteri memnuniyeti, kulaktan kulaga tavsiye. Her musteri onemli. Tezgah bence cok onemli degil. Bu benim fikrim.

en önemlisi bakıp bir şey almayan müşteriye bile güler yüzlü olmanız bence.mesela bebeğiyle gezen bir bayana bebeği için arada küçük bi nazarlık takın.arada böyle şeyler yapın.bir şey almayana bile çerez ikram edin.

Guleryuz, indirim, promosyon(bilmem kac tarihine kadar gecerli olan kuponlar), dogru yerde reklam (internet+yerel gazete), musteri memnuniyeti, kulaktan kulaga tavsiye. Her musteri onemli. Tezgah bence cok onemli degil. Bu benim fikrim.

canım bunlar güzel fikirler ama ben turizm bölgesindeyim,müşterilerimin %95 i turist,güleryüz okey ,indirim okey,ama reklam veremem çünkü müşterilerim hep yabancı,zaten gelen müşterilerim birdaha gelince siparişle geliyorlar,benim demek istediğim işte müşteriyi o tezgaha çekecek ilginç fikirler.tezgah önemli demişsin,işte burada bunu yapmaya çalışıyorum,derdim o,ne yapabilirim tezgah için,varmı canım bir fikrin?

en önemlisi bakıp bir şey almayan müşteriye bile güler yüzlü olmanız bence.mesela bebeğiyle gezen bir bayana bebeği için arada küçük bi nazarlık takın.arada böyle şeyler yapın.bir şey almayana bile çerez ikram edin.

evet o nazarlık işini düşündüm yapıcam,almayanı zaten belki pazarı dolaşır gelir alır diye güzelce uğurluyorum,yazın çerez olmazda belki minik şeker ikram edebilirim,ben istiyorumki müşteri yoldan geçerken benim tezgahıma takılacak değişik birşey bulsun,görsün,ona enteresan gelsinki tezgahıma girsin.,ama inanıyorum çıkacak buradan değişik yaratıcı fikirler,şeker,nazarboncuğu,limonata cepte:))

Son düzenleme:
Bende bayılıyorum paşminalara yaz kış tercihimdir :)
Beni tezgahta ne çeker, ilgim ne olursa o tarafa kayar dersen
Mankenlerin üzerine çok ilginç bağlama şekilleri yapılıyorlar, hoşuma giden bir model olduğunda dahi alasım geliyor
Sadece boynuna, saçına asmak değil de, broşlarla süsleyebilirsin, çekici modeller yapabilirsin mankenlerine.
Onun dışında nazar boncuğu, halı ( mesela yeşil güven verir) gibi düşüncelerin çok hoş...

ticaret zekası lazım öneri için o da bende yok
geçenlerde de bi arkadaş zeka sorusu sormuştu bdv de ona da sayısal zeka lazımdı çözemedim
gidip yüksek bi yerlerden kendimi atayım ben :ssz:

Bende bayılıyorum paşminalara yaz kış tercihimdir :)
Beni tezgahta ne çeker, ilgim ne olursa o tarafa kayar dersen
Mankenlerin üzerine çok ilginç bağlama şekilleri yapılıyorlar, hoşuma giden bir model olduğunda dahi alasım geliyor
Sadece boynuna, saçına asmak değil de, broşlarla süsleyebilirsin, çekici modeller yapabilirsin mankenlerine.
Onun dışında nazar boncuğu, halı ( mesela yeşil güven verir) gibi düşüncelerin çok hoş...

broş fikri çok güzel,benimde bir ara aklıma gelmişti,iyi hatırlattın canım çok teşekkürler.nazar boncuğunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum aslında,paşminalara birer tane iğneleyip satayım diyorum,yada arkaya bir fon yapayım üstü komple nazar boncuklu,evet halıyı ciddi ciddi düşünüyorum tam ortaya ama arkayada illa birşey bulmam lazım ama ne?

aslında anlatmak istediğim şu$imagesCAFP8ARO.webpböyle sağlı sollu bir tül taksam,tülünde üstü komple nazar boncuklu falan,eminim dikkat çekerdi ama bunu nasıl yapabilirimki tezgaha,acaba hayal gücüm çokmu yüksek:1:

neyse yarın akşam tezgahımın normal halinin fotoğrafını çekip ekliyeyim buraya,belki o zaman yeni fikirler gelir.teşekkürederim desteğin için.

Müzik olabilir mi ? Ben müzikli tezgahlara ilgi duymuşumdur hep

pazarda müzik çok zor olur,zaten belediye izin vermez,versede elektrik nereden bulucam,elektrik bulsam ne çalcam:37:

Son düzenleme:
Arka fona bu paşminalardan kelebek, kurdela gibi şekiller yapıp asabilirsin canım. Üzerlerine yine nazar boncuğu takar süslersin..

Bir urunu satmak için urunun avantajlarini on plana çikarmak lazim
Amacimiz tezgaha musteriyi çekmek ve satmak
Bu durumda musteriyi urununun avantajlari sayesinde çekersen daha fazla satis yapman kaçirilmaz

Bunun için urunlerinizi on plana çikaran vitrinin olmali, pazar alani oldugu için soyle bisey dusunebilirsin : kolay toplanan bir paravan uzerine gore seçtigin resimlerden afis yaptirip alip uzerine pismanalarin her mevsime uygun, kullanisli ve sIk bir aksesuar oldugu mesajini verebilirsin.. resimler dikkat çeker ve geçen bakar, bakan ya tarzina uyacagini dusunur ya da resimlerdeki gibi kullanabilecegini dusunur..

Eklentiler

• $paravan-oda-bolme.webp
    $paravan-oda-bolme.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 53
  • $ige.webp
    $ige.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 54
  • $shr.webp
    $shr.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 60
  • $mgs.webp
    $mgs.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 106
  • $ma.webp
    $ma.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 70
  • $image.webp
    $image.webp
    5,6 KB · Görüntüleme: 76
çok karışık tezgahlar beni hiç çekmez , bakmadan ruhum daralır , düzenli tane tane olan yerlerde ürün de ön plana çıkıyor kendini gösteriyor,

BENCE TEZGAHLARINIZ YADA ETRAFINDA NE VARSA FONLARININ HEPSİNİ TEK RENK YAPIP ÜZERLERİNE ÜRÜNLERİNİZİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE DÜZENLİ ŞEKİLDE SUNUN , MESALA SARI RENK DÜNYADA EN ÇOK KULLANILAN RENKTİR ÇÜNKİ MÜŞTERİYE SATIŞ HEYECANI VERİR, BUNUN GİBİ DETAYLAR

NETTE YADA KİTAPLARDA SATIŞ PAZARLAMA TEKNİKLERİNDE BULABİLİRSİN BUNLARI,ÇOK GÜZEL DETAYLI FİKİRLER VERİYORLAR ÖZELLİKLE KİTAPLARDA,

şuan için aklıma gelen bu oldu .sende mutlaka bakımlı olup üzerinde kullanırsan şallarını dikkat çeker ve alırlar, ben satıcıya çok dikkat ederim hoşuma giden olunca sırf heves edip ihtiyacım olmasada alıyorum :)

işte bizim paşmina tezgahımız
$304.webp

normalde gördüğünüz tezgahın sağ ve sol taraflarındada dizili mankenlerimiz var,gördüğünüz gibi arka taraftaki tezgahtan dolayı çok karışık bir görüntü var,arka fonda çirkin bir görüntü var,bunu nasıl halledebilirim,ve yere orta boşluğa yeşil bir halı atsam ne dersiniz,başka fikirler bekliyorum kızlar.

Son düzenleme:
işte bizim paşmina tezgahımız
Eki Görüntüle 671323

normalde gördüğünüz tezgahın sağ ve sol taraflarındada dizili mankenlerimiz var,gördüğünüz gibi arka taraftaki tezgahtan dolayı çok karışık bir görüntü var,arka fonda çirkin bir görüntü var,bunu nasıl halledebilirim,ve yere orta boşluğa yeşil bir halı atsam ne dersiniz,başka fikirler bekliyorum kızlar.

Urunlerin hiç on planda degil, goz kalabaligi, aradigini bulamama, aksesuardan çok ihtiyaç gibi gorunen.. bu kadar mankene ne gerek var her kosede bir tane olsa ve uzerilerinde sala uyan bir t'shirt olsa yeter
ben senin yerinde olsam en basta sallari renklere gore dizerim ve tezgahlarin uzerine de sallara uyan renkte kumas sererim, mesela tezgahin uztune gri bir kumas uzerinde guzelce katlanmis pembler, morlar.. beyaz bir kumas uzerine koyu renkler
arka fon için ise sag ve sol tarafta uzerinde sal olan, guzel ve sIk bayan afisleri koyardim ortaya da ayna
Urunlerin duzenli olursa, onlari renk uyumlariyla, afislerle falan on plana çikarirsan ve dekorunla farklilik yaratirsan musteriyi çekersin.
Bunun yaninda kis aylari sicak yaz aylari soguç içecek ikram edebilirsin

Evet cok kalabalik gorunuyor. Her rengi manken uzerinde gostermek zorunda degilsin bence. Mankenler sadece kenarlarda olabilir,ters U seklinde olabilir. Duz renkler onde olsa daha iyi bence. Aksesuar da satiyorum demistin , bedava verebilirim demistin, ben hic goremedim. Bir de tezgah ortusunu sevmedim. Duz bir renk olmali, kareli degil, yeterince desen var cunku.

Aslinda ben olsam o mankenleri iptal ederdim. Yerine butun bir - iki tane vitrin mankeni koyardim. Onlara degisik kombinler yapardim. Tabi bu demektir ki onlara da kiyafet bulman gerek.

Urunlerin hiç on planda degil, goz kalabaligi, aradigini bulamama, aksesuardan çok ihtiyaç gibi gorunen.. bu kadar mankene ne gerek var her kosede bir tane olsa ve uzerilerinde sala uyan bir t'shirt olsa yeter
ben senin yerinde olsam en basta sallari renklere gore dizerim ve tezgahlarin uzerine de sallara uyan renkte kumas sererim, mesela tezgahin uztune gri bir kumas uzerinde guzelce katlanmis pembler, morlar.. beyaz bir kumas uzerine koyu renkler
arka fon için ise sag ve sol tarafta uzerinde sal olan, guzel ve sIk bayan afisleri koyardim ortaya da ayna
Urunlerin duzenli olursa, onlari renk uyumlariyla, afislerle falan on plana çikarirsan ve dekorunla farklilik yaratirsan musteriyi çekersin.
Bunun yaninda kis aylari sicak yaz aylari soguç içecek ikram edebilirsin

bu mankenleri kullanmak zorundayım çünkü;müşteri yoldan geçerken manken üzerinden şalı beğenip alıyor,yoksa içeriye girmez,özellikle turistler bu konuda çok çekingen.mankenlere tişört işini bende düşünmüştüm hatta denedim ama bu seferde tişörtte renkli olunca bu sefer şallar belli olmuyor,yani tişörtün üstünde kayboluyor.

şalları renklerine göre dizemem,yani beyazlar bir yana,pembeler bir yana vs...onunda sebebi mesela bir modelim var diyelim,o modelinde birsürü rengi var,biz aynı modelin renklerini altalta diziyoruz,maalesef buda renk cümbüşü yapıyor.tezgah üzerine kesilmiş kumaş fikri güzel bunu değerlendireceğim,teşekkürler.afişi de bir araştırayım sağol.

Evet cok kalabalik gorunuyor. Her rengi manken uzerinde gostermek zorunda degilsin bence. Mankenler sadece kenarlarda olabilir,ters U seklinde olabilir. Duz renkler onde olsa daha iyi bence. Aksesuar da satiyorum demistin , bedava verebilirim demistin, ben hic goremedim. Bir de tezgah ortusunu sevmedim. Duz bir renk olmali, kareli degil, yeterince desen var cunku.

Aslinda ben olsam o mankenleri iptal ederdim. Yerine butun bir - iki tane vitrin mankeni koyardim. Onlara degisik kombinler yapardim. Tabi bu demektir ki onlara da kiyafet bulman gerek.

aksesuar satıyorum demedimki ben,nazar boncuğu hediye edebilirim yada broş kullanabilirim dedim,bu resimde gördüğünüz tezgahı eşim açıyor sabahları,bende o haliyle çektim,gerçi hala broş kullanmıyorum ama aklımda.evet örtü konusunda haklısın,düz renk seçicem.
mankenleri iptal edemem canım,çünkü eskiden mankesizken satışımla mankenli satışım arasında %200 artış var,mankenler benim satışımda çok etkili,turistler yoldan geçerken mankene takılıp alıyorlar,yoksa içeriye girip bakmıyorlar ne var ne yok diye,mağazanın vitrini gibi düşünün,vitrinden birşeyi beğenir girersiniz mağazaya,vitrin olmasa öyle yürür gidersiniz oradan.ama değerli fikirleriniz için teşekkürederim.
iyi kötü tüm fikirlere hala açığım.

Back
X