• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacım var!

Tezgahın resmini yeni gördüm.Baktım baktım baktım...:) Aklıma gelenleri yazıyorum.

Pazara çok giden bir Türk müşteri olarak görüşüm : Bu tezgah,fazlasıyla vitrin görünümünde...
Yani "bakmalık" bir teşhiri var.Şöyle ürünlere dokunacak,üzerine tutup deneyecek bir havası yok.
Sanki tezgah sahibi gelip "lütfen dokunmayın" deyiverecekmiş gibi.
O yüzden,mankenleri biraz azaltıp geriye alıp,katlı veya karışık ürünleri öne almakta fayda var.

Yabancı gözüyle bakarsam : Fiyat yazılsa iyi olur diye düşünüyorum.
Malum turist fiyatı diye birşey var ve artık hepsi bunu biliyorlar,çekiniyorlar.
Tezgah böyle düzenli olunca,pahalı sanıyor da olabilirler.

Artı düz renk tezgah örtüsü fikrine katılıyorum.Yol halısı kırmızı olsa sanki daha iyi olmaz mı ?

Tezgahın resmini yeni gördüm.Baktım baktım baktım...:) Aklıma gelenleri yazıyorum.

Pazara çok giden bir Türk müşteri olarak görüşüm : Bu tezgah,fazlasıyla vitrin görünümünde...
Yani "bakmalık" bir teşhiri var.Şöyle ürünlere dokunacak,üzerine tutup deneyecek bir havası yok.
Sanki tezgah sahibi gelip "lütfen dokunmayın" deyiverecekmiş gibi.
O yüzden,mankenleri biraz azaltıp geriye alıp,katlı veya karışık ürünleri öne almakta fayda var.

Yabancı gözüyle bakarsam : Fiyat yazılsa iyi olur diye düşünüyorum.
Malum turist fiyatı diye birşey var ve artık hepsi bunu biliyorlar,çekiniyorlar.
Tezgah böyle düzenli olunca,pahalı sanıyor da olabilirler.

Artı düz renk tezgah örtüsü fikrine katılıyorum.Yol halısı kırmızı olsa sanki daha iyi olmaz mı ?

resimden sanırım belli olmuyor,tezgahın ortasından girince sağlı sollu tüm mallarım tezgahın üstünde model model katlı dürülü,siz sadece ön tarafını görüyorsunuz haklı olarak.mankenleri asla azaltamam yukarıdada nedenini açıkladım.

fiyat burada yasak,etiket koyduğumuz an ceza kesiliyor,evet yol halısı bende düşündüm kırmızı.

cnm bence öncelikle mankenlere beyaz tişört giydirmelisin, bu halleri hoş görünmüyor.
beyaz zemin hem karışıklığı ortadan kaldırır hem de ürünü daha güzel gösterir,
onun dışında maddi olarak külfet olmayacaksa sebil ve su harika olacaktır.
bir kavanoza naneli şekerler de koyabilirsin sıcakta ferahlatır.
eşimin yıllar önce ölüdenizde dükkanı vardı ve mallardan çok köpeği müşteri çekiyordu
:34:

cidden çok karışık duruyor...bencede mankenler çok fazla veya dizilimi kötü bilemedim..
rahatça katlı modellere bakılabiliyomu aralarda?
arkası için mümkünmü bilmiyorum ama o astıklarınızın arka kısmına beyaz branda veya kumaş assanız..
duvar gibi kapasın arka görüntüyü.
birde katlı askılar var onlardan kullanarak daha toplu hale getirebilirsiniz askıda olanları..
ve o mankenlerin altına tek renk kumaş serin bence..
ama görünen en büyük sorun çok karman çorman duruyo mankenler

resimden sanırım belli olmuyor,tezgahın ortasından girince sağlı sollu tüm mallarım tezgahın üstünde model model katlı dürülü,siz sadece ön tarafını görüyorsunuz haklı olarak.mankenleri asla azaltamam yukarıdada nedenini açıkladım.

fiyat burada yasak,etiket koyduğumuz an ceza kesiliyor,evet yol halısı bende düşündüm kırmızı.

Anladım canım.Öyle olunca dükkan gibi oluyor işte.
Tezgaha geçerken bakmak başka,içeri girmek başka.
Geçerken,almasak da bakarız,karıştırırız.Baktığımıza takılıp aldığımız olur.
İçeri girersem almam gerekir diye pek girmek istemeyiz.

imkanınız varsa şöyle bişeyde olabilir..
arkayı kapatıp o askıları kaldırın..yüksek iki katlı bir tezgaha mankenleri en arkaya dizin..
öndeki tezgahlarada beyaz örtü serip üzerine katlı bişekilde bırakın şalları..
böylece hem göz yormaz..hemde öndeki tezgahlarda nazar boncuğu için filan yer olur...
gelenlerde daha rahat bakar..

Bence arkadaki askıları kaldırıp, mankenleri tek sıra ve tezgahın yanlarına da gelecek şekilde, yarım ay şeklinde dizin.

Tezgahın üzerine otantik amerikan bezi kumaşlardan bir örtü yaptırın, aşağı sarkan uçlarına taş,püskül vs... koyabilirsiniz

Tezgahın üzerine de çok yüksek olmamak kaydıyla, merdiven şeklinde ahşap raflar yaptırın ve ürünleri değişik katlama şekilleriyle oraya dizin. Ama basamaklar alçak olacak, yüksek olursa görüntüyü bozar.

Aklıma bunlar geldi, Allah hayırlı işler versin.

rahatça katlı modellere bakılabiliyomu aralarda?
arkası için mümkünmü bilmiyorum ama o astıklarınızın arka kısmına beyaz branda veya kumaş assanız..
duvar gibi kapasın arka görüntüyü.
birde katlı askılar var onlardan kullanarak daha toplu hale getirebilirsiniz askıda olanları..
ve o mankenlerin altına tek renk kumaş serin bence..
ama görünen en büyük sorun çok karman çorman duruyo mankenler

içeriye girince evet mallar rahatça bakılabiliyor,hepsi model model dizili,evet arka kısım çok çirkin görünüyor biliyorum,beyaz kumaş gerekli bencede ama şık birşey olsun istiyorum,ne olabilir?
şu katlı askı fikri süper,çok teşekkürederim,araştırıcam.

cnm bence öncelikle mankenlere beyaz tişört giydirmelisin, bu halleri hoş görünmüyor.
beyaz zemin hem karışıklığı ortadan kaldırır hem de ürünü daha güzel gösterir,
onun dışında maddi olarak külfet olmayacaksa sebil ve su harika olacaktır.
bir kavanoza naneli şekerler de koyabilirsin sıcakta ferahlatır.
eşimin yıllar önce ölüdenizde dükkanı vardı ve mallardan çok köpeği müşteri çekiyordu
:34:

hepsine beyaz straplez alsam iyi olur o zaman,buda çok güzel fikir,teşekkürler.evet hayvanlar ilgi çeker ama eşim bana kedi köpek besletmiyor maalesef,oysa çok seviyorum.

imkanınız varsa şöyle bişeyde olabilir..
arkayı kapatıp o askıları kaldırın..yüksek iki katlı bir tezgaha mankenleri en arkaya dizin..
öndeki tezgahlarada beyaz örtü serip üzerine katlı bişekilde bırakın şalları..
böylece hem göz yormaz..hemde öndeki tezgahlarda nazar boncuğu için filan yer olur...
gelenlerde daha rahat bakar..
süpersiiinnn,evet kesinlikle arkaya 2.katı çıkmalıyım,çok şık görüneceğine eminim,harikasın tatlım.alt tezgahada beyaz örtü kestireyim,sarkan yerlerinin heryerinide minik çengelli nazar boncuğu takıp süsleyeyim,yok en iyisi takmayayım yoksa beyaz örtünün anlamı kalmayacak yine göz karmaşası olacak,bozdum kafayı nazarboncuğuyla,illa bir yere tıkıştırıcam.

burda halhal veriyor bir pazarcı.çok sevimli bence
bir hikaye vardı tam hatrlamıyorum da bir kasiyer hergün alışveriş poşetlerine günlük fal atıyordu ve herkes onun kasasında sıra oluyordu vs. aklıma o geldi bir an

Canım teşhir alanın pazarcı tezgahı gibi duruyor. Ne varsa dışarı çıkarmızsınız gibi.

Mankenlerin kaldıramazsınız tamam ama dizim şeklini değiştirebilirsiniz ve hepsinde tek renk kıyafet kullanırsanız göz karmaşası olmayacaktır.

Mankenlere beyaz body giydirin her iki tarafı da ters L şeklinde olacak şekilde mankenleri dizin teşhir tezgahını yine tek renk beyaz kullanın ve tezgahı basamaklı yapın. Ters L şeklinde dizdiğiniz mankenlerin ( girişi doğru değil tam tersi dışta kalacak şekilde diyorum) yanlarına o manken üzerine teşhir ettiğiniz şal ve ürünlerden paketli halde sıralı şekilde dizin renk sırasını ve model sırasını ayarlayın tek tip olacak şekilde ve ne varsa çıkaralım diyerek değil sade olması abartılmaması daha iyi olur. Askılıklar kaldırın rahat bakılabilsin onlara farklı bir alan bulabilirsiniz ki yok ise o kadar ürünü asmanız da çirkin olmuş yapmış olduğunuz katlı tezgahın arka kısmına düz bir tahta monteleseniz duvar misali belli göze çarpan modelleri üzerine asarak sergilerseniz daha hoş olur. iki tarafa da bu şekilde üç üründe olsa asabilirseniz yeterli gelir.

Nazar boncuğu illa kullanacaksanız mankenler üzerinde ki ürünlere belirtiğim asılı ürünlere takın ilgi çekebilir siz isterseniz içeri de bir kase içerisinde almak isteyenlere de hediye olarak sunabilirsiniz. Farklı dikkat çeken içeri de sunduğunuz ürün var ise onu da alın dışarı bir iki adet fiyat asmak yasak olmasaydı keşke en uygunları dışarı da sunarken içeriye de çekebilirdiniz.

Buda benim fikrim işte.

Son düzenleme:
Back
X