fikirlerinize ihtiyacım var!

Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çok şükür gazetede okuyoruz haber de izliyoruz, sizin gibi 3. sayfa haberleri yada Müge Anlı programlarına takılı kalıp paranoyakça düşünceler geliştirmiyoruz. Ne olmuş öyle haberler varsa, herkes sapık katil mi? Kardeşlerimize eşlerimize potansiyel sapık gözü ile bakmamak cahillik oluyorsa, cahil kalmayı tercih ederim.

Son düzenleme:
ne hakla hızmet sızın eve yerleşiyor anlmış değilim hadı ınsan en fazla bır hafta idare ederde daha fazlası çekilmez heleki bu tip rahat bırıne annesı oğlunun huyunu suyunu bılmıyormuda yollamış yanınıza sen neden kaynının üstünübaşını topluyorsunkı yerınde olsam hiç ellemem butun gun kayınla oturmak çok rahatsız edıcı kapıyı rahatça açıp girmeside çok saygısızca ben burdan sınır oldum ama ne kayınvalıdede suç nede kayında bu durumun sorumlusu eşin ne olursa olsun böyle yatılı kabul etmemesi lazımdı

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun.Okurken benim içim şişti ki sizi düşünemiyorum.Bu ne genişlik eşinizin ailesinde ki maşAllah.Acaba siz 2 ay kızkardeşinizi getirseniz eve yine kayınvalideniz bir eve sığarlar der mi ki?
Ben size hak veriyorum bende yapamazdım ayıp,namahrem diye bişey var yahu..Ya siz banyodan çıkarken pat diye kaynınız gelse yada ne bileyim insanız bin türlü halimiz var.En kısa yoldan tatlılıkla halldilmesi gereken bir sorun bu.

hiç bir mesajı okumadan cevap yazıyorum.
Dini açıdan olayı değerlendireceğim. Önceki mesajlarda değinildi mi bilemiyorum.
Sana nikah düşen biri ile (Dinen eşinden boşanmış olsan kardeşine nikah düşer) kimsenin bulunmadığı bir ortamda yalnız kalmak zina yapmak gibi günahtır.
buna Halvet denir.

İnançlı insanlarsa eşine ve ailesine bu konuyu araştırdıktan sonra açıklayabilirsin.

googleden Halvet şeklinde aratırsan yeterli bilgiye ulaşabilirsin.

örnek bir link HALVET | Sorularla İslamiyet
bu siteden bu konu ile ilgili yazılanları okuyabilirsin..

cevap veren arkadaşlara tesekkürlerr yalnız bazı arkadaşlar nedense konuyu ben açtığıma göre bana cvp vermek içinmi girmişler yoksa baslarının msjlarınamı anlamadım ben zaten o arkadaşın cvbına hiç bişey yazmnadım başkaları niye gocunuyor onu anlamıyorum isteyen kaynının kalmasını kabullenir istemeyen kabullenmez bizim yasam biçimimiz bu bize göre uygun deği dinende uygun degill ki benim ailemin haberi olsa ortalık cok karışır ben idare etmeye çalışıyorum huzurumu kaçıramam ki bu eşimin kardeşi bile olsa.

canım sen sonuna kadar haklısın ne öyle ya evli insanın evinde bekar insan kalır mı yaw ayıp çok mu zor ev tutmak yatmadan yatmaya gidiyomuş eve zaten. Evli bi bayan mecbur değil ki onun arkasını toplayacak. Kadın bırakında kocasıyla mahremini yaşasın rahat rahat evinde dolaşsın alla allaa. bi oğlanı idare edemiyolarmışmış ne alaka tiyze koskocaman oğlan başının çaresine bakamaz mı yarın bir gün kimsesiz kaldığında napcak olmazz bylee...

herkes menfaatine bu devirde para kazanıyorsaa gidip evinide tutsun mecbur değilim ki demi bu zmana kadar idare erttim o para kazancak diye herseye göz yumcak değilim bana ne fazydası var hiççç gecenin bi yarısı eve giriyor öğlenin ortasında işe gidiyor cok sşinrilerim bozuluyorr

oh valla adamdaki keyfe bak sanki onunla evlisin istediği saate gelmeler istediği gitmeler bence gitmez bu sizden yattığı bi yaak var önüne yemek de geliyo ee kaldığı ev abisinin bence bu işi eşin halletmeli sen pe bişey yapamazsın sen gelinsin ya seni pek iplemezler sanki sen o evin adamı değilisin.

valla gitmesi gerekiyor yapıcak birsey yokk güzellikle anlattı agbisi artık anlaması gerekiyor.... ee anlmassada benim ailem devreye giricek...

inşallah güzellikle hal olur canım senin mutluluğunu bozmasınlar da
çirkin bir durum zaten ya olmaz ki öyle niye anlamıyo kaynanan bunu
bu arada kayınbaba yok sanırım??

inşallah güzellikle hal olur canım senin mutluluğunu bozmasınlar da
çirkin bir durum zaten ya olmaz ki öyle niye anlamıyo kaynanan bunu
bu arada kayınbaba yok sanırım??

inşallah canım kayınbaba olmaz olurmu oda cıbanınbasıya ya oğluna agbin seni istemiyor demiş evde, güzellikle anlatırsın demi cirlkinlik yapmaya kalksam ben yaprım ona noluyor eşim babasına güzellikle anlatın uygun olmucanı demiş tutmus babasıda bunu demiş iyimi çirkinlik yapmaya kalksam bi srüü sebep var sadece annem bilio kaldını onlarda suan yazlıktalar aman anne arama halledicez diyorum yoksa hersey sarpasarıcak inş biran önce hersey yoluna konulur...

Son düzenleme:
ya bunlar nasıl insan böyle asıl onların şöyle demesi lazım oğlum bir kaç gün kaldın artık olmaz ya otele git yada ev ayarlayalım onlar evli barklı sonuçta el kızı var ayıp olur dicekte nerde ya deli oluyorum böyle insanlara gene gelsin gitsin ama sınırı aşmadan kalmak geç gelip geç gitmek ters bunlar ; bana göre olmaz yani bizde böyle bişey ksinlikle olamaz yani herkez nerde nasıl duracağını bilir .

bak canım ben sana cevap yazmadım.sen istemiyorsun haklısındır.ama bana göre kayınlarım kardeşimdir.bu nedenle bizimle yaşamaları sorun değildir,vaktinde de yaşadık zaten.ayrıca kız kardeşimde gelip sürekli bizimle kalır.biz birbirimize bağlı bir aileyiz.

ben o yorumu abes buldum onun için ona yorum yaptım.sen neden gocundun ben de bunu anlamadım

çok iyi okuyup anladığınız belli sizinle polemiğe giremiycem işim olmaz kim ne derse desin iki kere iki dörttür kimse bunu değiştiremez bir kadınla bir erkek yalnız kalamazlar bu haramdır dinimiz bunu uygun görmez çünkü orda üçüncü bir kişi vardır o da şeytandır nefsini zorlar

konuyu açan canım arkadaşım kim ne derse desin ister seni eleştirsinler ister kınasınlar onların ne dediği önemli değil umursama bile (sadece burda yazanlar için demiyorum) senin ne yaşadığın önemli konunda %100 haklısın hakkınıda savunmalısın insanlar bencil olduğu için kendi çocuğunu önemsiyor öyle kaynanaya ben ne desem azdır sözde sende onun kızısın ama icraatda değil bir de kötü gelin ilan ediliyor insan boşver bitanem sen bildiğinden şaşma :13:

hak hukuk bir tanedir
sana göresi bana göresi yok
sen haklısın arkadasım
o adam senle yasıt bu isin ev hali var dusunu alamazsın sortunla dolasamazsın sürekli kilitli kapılar ardında yasanırmı evinde anne dediğin azcık anlayıslı olucak sen simdi sus kimseye tepkini verme ama pohpohlayıpta durma anlasın bazı seyleri herkes babasının yaptüığı ayrıca ayıp ! esininde görmesi lazım bazı seyleri bence esinde çok rahat

yani olay su 1kac kişi yazmış eşleri kardeslrden uzak tutalım ozman diye tamam kardeşler gelir gider ama herseyin bi ölçüsü var bende asla gelmez demiyorumki biz bu durumu uygun olmadığını düşünüyorsak bağlı aile olmuyormuyuz ozman siz beraber yasayabilrisniz sizin için sorun değil ama işte herkese normal olamayabiliyor fikir istiyorum dertleşmek güzellikle halletmek istedimi yok illa bi kac kişi gelip gerio ortalığı acaba sizin kızınız varmı varsa evli olsa eşide gece işteyken kardeşi pat anahtarıyla eve girsee odada oturuken pat girse ne hos bi durum demi pardon siz birbirinize bağlı bi ailediniz sizin için normal...

evet benim için normaldir.çünkü biz birlikte yaşadık.elimde kayınlarımın çamaşırını da yıkadım.önlerine yemekte koydum.yataklarını da topladım.eşim yokken aynı evde de kaldım.kayınlarım sapık değil ki rahatsız olayım.herkes sınırını bilir.üstelik kaynımın biri benle yaşıt,diğeri de 3 yaş büyüktür.

bu benim için normaldir.sizin için değildir.o nedenle ben size yorum yapmadım zaten

ayrıca kayınları sapık gözüyle görenler,kız kardeşlerini de eve almasın.maazallah eşlerinizi falan ayartabilir ya da eşlerimiz kız kardeşlerimize yanlış yapabilir değil mi.

Son düzenleme:

ozman siz doğrularınızla yasayın bizde doğrularımızla acaba kayınlarınız evinizdeyken evde bi büyük varmıydı varsa hiç yormayın ağzınızı yoksa siz bastan falanmı böle kaynınızla ve eşinizle kaldınız walla bi ablam var oda evli eşiyle gelir eşiyle gidrr gelip kalmaz bekar bi kızkardesim olsa basta ailem yollamas ölee yasam yasayıs tarzımzı cok farklı sizinle....

ben zaten sana yorum yapmamıştım.kaynın illa sizinle yaşamalı da demiyorum.üzerine alınan sen oldun

İyi de biz size haksızsınız demedik ki, o arkadaşa yorum yaptık, siz niye gocunuyorsunuz?

Siz zorluk çekiyorsunuz diye sizi pohpohlamak için o kişi gibi eşinizin kardeşine potansiyel sapık gözüyle mi yorum yapsaydık bunu mu isterdiniz? çok çirkin yakıştırmalar bunlar.

Evet aynı evde kayınla yaşamak zordur. Bende istemezdim sanırım mecburi durumlar dışında bu kadar uzun süre istemezdim, rahat hissetmezdim kendimi, bende sizin gibi çare arardım, ama bana hak verilsin diye eşimin kardeşine potansiyel sapık yakıştırması yapılmasını da istemezdim. Hayat bu belli olmaz ki mecburi durumlar olabilir, tam tersi belki sizin kardeşiniz zor durumda kalabilir, o zaman olmaz eşim sana namahrem deyip kapıyı yüzüne mi kapatacaksınız.

Ne zaman eşin ailesi ile ilgili konu açılsa haklı yönleri savunmak uğruna öyle yanlış yaklaşımlar sunuluyor ki, bu konuda öyle...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…