• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirlerinize ihtiyacım var

merce46

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
397
89
318
Hatay
arkadaşlar merhaba benim derdim eşim
ben öğretmenim mesela okulda ki öğretmen arkadaşlar hep anlatıyorlar eşleri kendilerine yardım ediyor muş hatta birisinin eşi mantı bile açıyormuş ... ama benim eşim içtiği suyun bardağını bile kaldırmaktan aciz.. çok sinir oluyorum bazen ... ince ince laf dokunduruyorum o an da yapıor ama sonra yine aynı

Aslinda olmasi gereken kadin calisiyorsa her iste erkeginde yardim etmesidir bence. Benim esim elinden geldigince yapar ama ona bunu yapmasini soyleyen ben degilim daha kucuk yasindan beri annesi ona erkeklerin eslerine yardim etmesini hayatin herseyiyle ortak oldugu fikrini asilamis. Sende esine soyle elini az vicdanina koysun

Ahh canım ahh ! Aynı dertten muzdaribiz
Benim eşiminde hiç yardımı dokunmaz
9 da işten gelip bi de yemekle uğraşıyorum
Arkadaşlarım anlattıkça bende sen gibi üzülüyorum
Sonuçta bizim de canımızı Allah verdi
Hizmetçi olalım diye evlenmedik ya :50:

Yha kızlar bana kızmayın ama inanın tek derdiniz bu olsun
Hayat müşterek ama bardagını kendi almıyo diyede sinir olunmaz biz kadınız calışsakta calışmasakta kadınız eşine hizmet etmek hizmetçilik se annene babana yaptıgın hizmette hizmetçilik o zaman lütfen böle konularla kafanızı yormayın yha inanın
Allah baslarınızdan eksik etmesin hiçbirmizin kini
Eşini sewiyosan azcık fedakar ol noolmuş yemek yapsan su wersen hazırlasan
Yha seni aldatsa zamanını ewde degıl başka iyerde geçirse sayfısız olsa sana ne bilim yha inanın daha kötü durumda olanlar war
Bende calıştım şimdi ewdeyim ama yine calışıyorum ewde cocuk bakıyorum üstelikte 1 yasında kızım var cok yoruluyorum ama bunu ben istedim kalkıpta eşime yoruldum sen al yap diyemem
Biz kadnız
Tamam eşşek degiliz hizmetçide degiliz ki bnce esine hizmet etmek hizmetçilik degil
Ama bu yüzden kafanızı yorup o güzel canımızı sıkmayalımm
İnanın daha buyuk sorunlar war we eşiinizi kimseyle kıyaslamayın o anlatanalrın yüzde seksenide atıyo onu soylımm ne o oyle mantı acan erkekte istemem ben arkadass
Eşinizin sizi baska kadınla kıyasladıgını düsünsenize hiç hoş olmaz dı simi

ben öğretmenim mesela okulda ki öğretmen arkadaşlar hep anlatıyorlar eşleri kendilerine yardım ediyor muş hatta birisinin eşi mantı bile açıyormuş ... ama benim eşim içtiği suyun bardağını bile kaldırmaktan aciz.. çok sinir oluyorum bazen ... ince ince laf dokunduruyorum o an da yapıor ama sonra yine aynı

eee siz de toplamayın.
ben eşim yardım etmeden parmağımı oynatmıyorum.
her şeyi önüme getirip önümden alan biri varsa ben de yardım etmem keyfime bakarım valla.

ben çamaşırları makineye atarım mesela.
eşime veririm sepeti o çıkarıp çamaşırlığa asar.
ben toplar katlarım.

ben salatayı yapıp sofrayı kurarım genelde, eşim yemeği yapar. (benim yemeklerim pek iyi olmaz)
bulaşık makinesine ben yerleştiririm bulaşıkları, onunla beraber çıkarır kaldırırız.
ben odayı süpürüyorsam, o balkonu yıkar.
nevresimleri o geçirir çarşafları ben. vs. vs.

bunu da onsuz hiç bir iş yapmayarak öğrettim eşime.

o yardım etmezse mutfakta tek bir temiz çatal bile kalmasa yıkamazdım mesela.
ya da çamaşırlarda yardımcı olmazsa telden alıp ütüsüz giymek zorunda kalırdı.

işte biz iki tembel işleri böylece beraber yapmaya başladık.

ben calısırken esimle mantıda actık çiğbörekte yaptık bulasıklarıda yıkadı evide temizledi ama ilk senenın verdiği bişeymiydi artık yada simdi calısmıorum diyemı yapmıo bılmıorum benım esimde artık yapmıo calısmadıgım ıcın beklemıorumda ama calıssam bende sınır olurdum

Walla kızlar bna eski kafalımı dersiniz bilmiyorum ama
Bnm eşim yardım edilcek selere yardımını esirgemez yeri gelir suyumuda getirir ama ben eşimi mutfaga sokmam ama hastaysam da o yapar elinden ne gelirse kurar sofrayı kaldırır ama normalde bn yaparım ve buyuk zewk duyarım
Bazen kızm bnle yatmak ister gider kendîne yatagını hazırlar ama newresın ben degiştirtmem zaten
Biz gerektikçe yeterli oldugu kadar paylaşım yaparız ve abartnayız hersey dozundaadır
Yapmadı diyede kızmamm

Calisip calismamak ile alakali degil bence bu durum, biraz esinin ozverisi ile alakali.
Bir arkadasimizin dedigi gibi `hazir onume gelecekse, ne ala, bende yapmam birsey`...
Kadin evinin isini gorur, fakat evin hizmetcisi degildir... Esler de bunu anlamali ve ona gore davranmali...

Ben esimden bu anlamda cok memnunum. Yeri geldi mi temizlikte yardim eder, yeri geldi mi nevresim degistirirken, bazen kahvalti hazirlar, bazen de astigim camasirlari toplar... Bu neden abes olsun ki, 4 duvar arasinda yasanan her ne varsa esinle senin arandadir. Fakat evimize bir misafir geldigi zaman asla birseye el surmez. Surdurtmem de, gerek yok zaten. O bizim ozelimizde kalir...

Esimin bu hallerini cevremizde kimse bilmez, anlatmamayi tercih ediyorum. Ne gerek var, o bizim aramizda kalacak birsey. Kayinvalidem esim evlenene kadar herseyi onlerine getirmis, esim annesinin evinde bir bardak dahi kaldirmamis. Fakat universite doneminde bekar evi oldugundan herseyi yapmasini da cok iyi biliyor. Sadece isine geldigi zamanlarda yapiyor o kadar...

Bence esin sana yardim etmeli tabii ki de. Ama oturup manti acmasi abarti olur.
Sofrayi kaldirmana yardim etse mesela, haftasonlari temizlikte yardimci olsa, vs. gibi ufak seyler bile seni cok mutlu edecektir. Ama bunu esin ile konusman gerek, imalar ile olmaz... :34:

bişey sorcam hanımlar..
özellikle konu sahibine bu sorum:
nerden biliyorsunuz gerçekten yardımcı olduklarını onların? belki o bayanlar evliliklerinin ne kadar harika olduğunu göstermek için böyle diyorlar..

siz niye kendinizi üzüyorsunuzki?

Calisip calismamak ile alakali degil bence bu durum, biraz esinin ozverisi ile alakali.
Bir arkadasimizin dedigi gibi `hazir onume gelecekse, ne ala, bende yapmam birsey`...
Kadin evinin isini gorur, fakat evin hizmetcisi degildir... Esler de bunu anlamali ve ona gore davranmali...

Ben esimden bu anlamda cok memnunum. Yeri geldi mi temizlikte yardim eder, yeri geldi mi nevresim degistirirken, bazen kahvalti hazirlar, bazen de astigim camasirlari toplar... Bu neden abes olsun ki, 4 duvar arasinda yasanan her ne varsa esinle senin arandadir. Fakat evimize bir misafir geldigi zaman asla birseye el surmez. Surdurtmem de, gerek yok zaten. O bizim ozelimizde kalir...

Esimin bu hallerini cevremizde kimse bilmez, anlatmamayi tercih ediyorum. Ne gerek var, o bizim aramizda kalacak birsey. Kayinvalidem esim evlenene kadar herseyi onlerine getirmis, esim annesinin evinde bir bardak dahi kaldirmamis. Fakat universite doneminde bekar evi oldugundan herseyi yapmasini da cok iyi biliyor. Sadece isine geldigi zamanlarda yapiyor o kadar...

Bence esin sana yardim etmeli tabii ki de. Ama oturup manti acmasi abarti olur.
Sofrayi kaldirmana yardim etse mesela, haftasonlari temizlikte yardimci olsa, vs. gibi ufak seyler bile seni cok mutlu edecektir. Ama bunu esin ile konusman gerek, imalar ile olmaz... :34:

İşte bnm kafadan bi üyeeee
Anltmk istediğimin aynısı

her erkek aynı değil işte...
benim eşimde temizlik yapar hertürlü yardımı eder...
böyle alışmış çünkü...
annesini babasını erken yaşta kaybedince yalnız kalmış alışmış yapmaya..
senin eşin yapmıyosa eğer sen söyleye söyleye alıştıracaksın çok rahatsızsan bu durumdan...
ama öyle mantı açmalar fln bence gereksiz ve çok fazla..

Ben çalışmıyorum suanda ona rağmen eşim ev işi bile yapar evde,aksam gelince sofra hazrlar benimle sofrayı toplar meyve soyar getirir vs vs..Yani insanın kişiliğiyle alakalı yada çalıştığı iş yorucudur belki çok yoruluyodur hem vucudu hem kafası..:26:

aslında bir bakıma ev işlerine karışmaması daha iyi. böylelikle kendi düzeninizi oturtabilrsiniz. benim eşim temizlikte çoğu şeyi kendisi yapar. evi süpürür siler, wc 'leri temizler ama herşeyi de eleştirme hakkını bulur. beni beğenmez.ben ona göre daha dağınığım. bazen yapmak içimden gelmiyor. hadi kalkalım evi temizleyelim diyor bana. baskı yapıyor. yapmasa ben kendim sırayla yaparım aslında. ama yemeğe asla yardım etmez yemek işi tamamen bana aittir. yapamıyor çünkü.

en baştan alıştırmak gerekli. Ben ilk günden alıştırdım. En basitinden yemek yendiği zaman herkes kendi tabağını çatalını çalkalar makinaya atar, mutfak tezgahı herzaman temizdir. Temizlik yaparken ben süpürürüm o arkamdan silerek gelir, mutfak mı banyo mu temizlersin diye seçerek sunarım :1: çamaşırları ben toplarım o katlar. Ben de baştan herşeyi üstlensem yapmazdı, tembel zaten , ama bu şekilde bir düzene oturdu ilk günden

bu birazda vicdan meselesi yaa, ben çalışıyorum ama doğumdan sonra Allah kısmet ederse 2 sene ücretsiz izin alıcam dışarda çalışıyo olmıcam ama bebekle uğraşıyo olucam eşim eminim ki o zamanda destekçim olacaktır çünkü merhametli bi insan, bende ona karşı öyleyim, bulaşık makinasını ben dolduruyosam o boşaltır mesela ya da çamaşırı ben astıysam o katlar yerleştirir gömlekleri ben ütülüyosam pantolonları o ütüler böylece atıyorum bi kişinin 2 saatte yapıp yorgunluktan öleceği işleri 1'er saat paylaşıyoruz, böylece yorgunlukta olmuyo işlerde bitmiş oluyo kalan zamanda ister seviş ister fingirde ister aç film izle, e böyle olunca evlilikten güzeli mi var, 15 aylık evliyim hala evli gibi hissetmiyorum inanın, Allah hepinizi benden kat kat iyi etsin yerinize yakıştırsın

benimde eşim yardım eder etmesine de mutfak işinden hiç anlamaz o mantı açanlar herhalde aşçıdır üzme kendini hiç bunun için, akşam rahatsızdım biraz eşim sen yat bende sana çay demleyeyim dedi iyi deme gafletinde bulundum hem çay yerine kuşburnu çayı demlemiş hemde mutfak darmadağın hiç de bakmamış kutuya bu çay mı yoksa ne diye :33:

Son düzenleme:
eşin ne kadar da bencil.:19: ev işleri dinde bile kadına ait değildir. istersen yaparsın. istemezsen yardımcı alma hakkın var.
bazı adamlar evliliği sultanlık falan zannediyorlar. kendileri televiziyonun karşısında uzanacak. bir el kumandada bir el çerezde ooooohhh gel keyfim gel:47:
yok böyle bir dünya. yapacak, yapmıyorsa yaptırılacak.
kendi anlamıyorsa sen söyle, her defasında yardım iste. öyle öyle alıştır.:40:

Alıştırmaktan çok kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum.

İçinden gelmezse ne yaparsan yap fayda etmez.

Çok şükür benim eşimde her işime yardım eder.

kafasına vura vura öğret her seferinde söyle açık açık yoksa anlamazlar...ayrıca alma haftalarca orada kalsın..bizim türk anaları böyle yetiştiryor aman oğluma bişry olmasın bilmem ne sonrada böyle oluyorlar sorumluluk bilincinden uzak..

Back
X