• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fıkırlerınıze ıhtıyacım var

sedaaa27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
225
4
26
Bolu
kısaca anlatmak ıstıyorum edı aylık evlıyım kayınpedrım olmus oldugu ıcın kaynanamla altlı ustlu otrumayı kabul etmıstım fakat bu eve geldıgım gunden berı bana yaptıgı kıskanclıklara dayanamadım yemekelrımızı ayırmak ıstedıgımı esıme soyledım once kabul etmedı sonra esımın tarafından bazı kısıler kavgalarımıza sahırt oldu ve yemegımzıı ayırdık fakat yıne de cok mutsuzum kızlar balayımda bıle agladım esım cok anneci bu kadar oldugunu bılmıyordum o kadın sureklı benı kotuluyor ben ona inmiyormusum temızlıgını yapmıyormusum onunla gezmıyormusum ve yedı ay ıcınde kac kere bosanmamın esıgınden dondum bu evden cıkmak ıstıyorum esım olumlu bakmıyor bır de ben burada coluk cocuga karısırsam kadın benım evımden asla cıkmaz artık tek care bosanmak gorunuyor esım de sureklı evde aterı oynuyor allah kımseye yasatmasın bunları

canım aslında tecrübeli bayanların yorumları daha iyi olurdu ama okuyunca dayanamadım..bence bu konuda çok fazla üsteleme sen tartıştıkça eşin annesini daha çok mağdur haklı görücek seni daha çok haksız görücektir..kayınbaban olmadığı için ordan taşınmanız bence mümkün görünmüyo..elinden geldiğince sakin olmaya çalış eminim zamanla sana yaptığı haksızlığı görücektir..yaşadığın sorunları hissettiklerini suçlayıcı bi ifadeyle anlatmamanda fayda var derim güzel bir dille sakin bir şekilde anlatmaya çalış...kaynanalar genelde evlatlarını paylaşmak istemezler içten içe kıskançlık oluyo aslında :( madem temizlediğin halde temizlemiyo diyosa gerçekten temizleme sana laf söylerse de dersin anneyaptığım halde görmezden geliyosun o yüzden söylediklerinin gerçekleşmesini istedim dersin :) en azından canın daha çok yanmaz

kadın benı resmen cekemıyor cnm oglu yedı yırmı dort onunla olsun ıstıyor ayrı bır evımız duzenmız oldugunu kabuullenemıyor dayanamayorum artık bu gıdısata bır yıl dolmadan anlasmalı da bosanamıyorum

kadın benı resmen cekemıyor cnm oglu yedı yırmı dort onunla olsun ıstıyor ayrı bır evımız duzenmız oldugunu kabuullenemıyor dayanamayorum artık bu gıdısata bır yıl dolmadan anlasmalı da bosanamıyorum

Canm bence sen bıraz politik davranmaya bak, insan öyle olmayınca yapamıyor ama yine de dene.. Ben de sırf bu yüzden altlı üstlü oturmayı kabul etmedm. Nişanlandıktan sonra eşimn anneci oldugu ortaya cıktı. Şimdi yavas yavaş eşimde öğrenıyor annesine gerektiği yerde dur demeyi. İlk zaman kayınvalidem laf sokardı belkı de ben öyle anlardm eşimi ayırdgım için onlardan , şimdiki evim küçük orada olsaydım 4 4 lük evım olucaktı. Çok kötü insanlar değiller, ama anneler kendi eşinden ilgi görmeyince oğlundan beklıyorlar bu yüzden kıskanılıyoruz. Gnelde de zaten ya eşiyle anlaşamayan ya da tek olan annelerin cocukları bböyle oluyor. Ayrı eve cıkma konusu için biraz bekle olaylar yatışsın bir de annesinden kaçmak için ayrı ev istediğini açık acık söyleme. İler de cocugum olursa daha güvenli bir yerde istiyorum site içi filan diyerek gir olaya. Biraz sessiz kal. Eşinle ateri oynama konusuna gelince oturup sen de oyna ya da başka sevdiği birşeyi birlikte yapmaya özen gösterin. Bir de evliliğin ilk aylları oluyor böyle şeyler ben 16 aylık evlıyım daha eşim beni yeni anmalaya başladı..

cilve ile cozmeyi denesen olayi... kocana ne biliim aksam eve geldiginde onu direk yurakiya cikarticak bi sekilde mesaj atsan falan? Hic bence kayinvalideni kafana takma. Bilgidini oku, sevdiginden oyle hemen vazgecme tabikide seviyorsan. Yemek konusunda gelincede mesela cok ozle yemekler hazirla esinede ben ikimiz olalim istiyorum diyip kandirabilirsin. Hosuna giderse, o zaten annesini kendisi rededer.. boyleliklede zafer gulucuklerini sen atarsin.

kısaca anlatmak ıstıyorum edı aylık evlıyım kayınpedrım olmus oldugu ıcın kaynanamla altlı ustlu otrumayı kabul etmıstım fakat bu eve geldıgım gunden berı bana yaptıgı kıskanclıklara dayanamadım yemekelrımızı ayırmak ıstedıgımı esıme soyledım once kabul etmedı sonra esımın tarafından bazı kısıler kavgalarımıza sahırt oldu ve yemegımzıı ayırdık fakat yıne de cok mutsuzum kızlar balayımda bıle agladım esım cok anneci bu kadar oldugunu bılmıyordum o kadın sureklı benı kotuluyor ben ona inmiyormusum temızlıgını yapmıyormusum onunla gezmıyormusum ve yedı ay ıcınde kac kere bosanmamın esıgınden dondum bu evden cıkmak ıstıyorum esım olumlu bakmıyor bır de ben burada coluk cocuga karısırsam kadın benım evımden asla cıkmaz artık tek care bosanmak gorunuyor esım de sureklı evde aterı oynuyor allah kımseye yasatmasın bunları

Allah yardımcın olsun..
Yapılabilecek hiç bir şey yok.
Ya alışacaksın ya boşanacaksın.

Tabi alışmaya karar verirsin ömründen ömür gidecek..

bence de ya alısacagım ya da bosanacagım cunku bu kadın ölene kadar rahat bırakmaz oglunu bız cok severek evlendık ama yedı ay ıcınde yuzde elli bıttı sevgım dıyebılırım maalesef..sevgı aynı durmuyor yerınde ınsan agladıkca sevgı de eksılıyor

kapılarınız ayrı değil mi?
yani gelisin diye seni çağdaş köle almadı ya.. tamam temizliğine az bir şey yardım edersin insaniyet namına ama gidersin gitmezsin senin paşa keyfine kalmış bir şey. seni satın almadı ya..
sen ikisine de bakma... ama aranı bozma. hasta ol, işin olsun müsait olma.. sen onun kurallarına uymak zorunda değilsin. eşin de alışacak bu duruma. ama sen başından yelkenleri onlara doğru çevirirsen bunlar senin görevin haline dönüşür.

off çok zor bir durum ben yakın oturduğum halde huzurum yok bide altlı üstlü birde dul bir anne Allah yardımcınız olsun.insan evlenmeden önce hiç düşünemiyo bazı şeyleri iyi niyetli olduğumuzdan birşey olmaz diyoruz sorun etmiyoruz ama sorun etmediğimiz kabul ettiğimiz şeyler sonrasında bütün hayatımızı alt üst ediyor...eşler bu konuda her zaman pasif rolü oynayıp kolay yolu seçerler..
ortada davranırlar zaten eşiniz annesini kendisine emanet gibi düşünüyor asla ayıramazsınız onu annesinden...K.valide ye gelince onun yaptıkları zaten tam kaynana denilen sıfata yakışır cinsten..Ya oğlun gelinin yanıbaşında daha ne istiyorsun ihtiyacın olduğu zaman yardım iste arada kahve içmeye git yada çağır yani nedir bu huzursuzluk çıkarma telaşı anlamıyorum ya..insanları bunaltırlar bıktırırlar sonrada gelde tahammül et!!! eğer arkanızda aileniz varsa yada maddi özgürlüğünüz varsa ve durumlar düzelmiycek sizde dayanamıycak durumdaysanız eşinizle ciddi bir konuşma yapın derim...yada eşimi seviyorum onun için katlanırım diyorsanız mutsuzluk huzursuzluk hayatınızda öne çıkan kavramlar olur ne yazıkki

Kilit cümle "anneci"

Genelde kv ile sorunlar olur ama erkek karısının yanında olup onu ezdirmediği takdirde bir nebze sorunlar aşılır.
Fakat sizde eşiniz tam tersi.Annesi sizden önce geliyor gelmeye de devam eder inanın.

Allah yardımcınız olsun.

off çok zor bir durum ben yakın oturduğum halde huzurum yok bide altlı üstlü birde dul bir anne Allah yardımcınız olsun.insan evlenmeden önce hiç düşünemiyo bazı şeyleri iyi niyetli olduğumuzdan birşey olmaz diyoruz sorun etmiyoruz ama sorun etmediğimiz kabul ettiğimiz şeyler sonrasında bütün hayatımızı alt üst ediyor...eşler bu konuda her zaman pasif rolü oynayıp kolay yolu seçerler..
ortada davranırlar zaten eşiniz annesini kendisine emanet gibi düşünüyor asla ayıramazsınız onu annesinden...K.valide ye gelince onun yaptıkları zaten tam kaynana denilen sıfata yakışır cinsten..Ya oğlun gelinin yanıbaşında daha ne istiyorsun ihtiyacın olduğu zaman yardım iste arada kahve içmeye git yada çağır yani nedir bu huzursuzluk çıkarma telaşı anlamıyorum ya..insanları bunaltırlar bıktırırlar sonrada gelde tahammül et!!! eğer arkanızda aileniz varsa yada maddi özgürlüğünüz varsa ve durumlar düzelmiycek sizde dayanamıycak durumdaysanız eşinizle ciddi bir konuşma yapın derim...yada eşimi seviyorum onun için katlanırım diyorsanız mutsuzluk huzursuzluk hayatınızda öne çıkan kavramlar olur ne yazıkki

ogretmenımm cnm ısım var elımde cok sukur ve aılem de uzuntumu gordugu ıcın bana hak verıyor kac defa bosanmanın esıgınden dondum ben bu eve gelın geldıgımde o kadın dolabıma yıyecek bıle aldırtmadı ben oraya ınıp yıyecekmısım esım bunlara goz yumdu ben en sonunda bavulumu toplayınca bıraz yola geldı esım ama hala da tam olarak anlamıyor evet kapım ayrı yemegıom ayrı ama alt katımda olması bıle cok huzursuz edıyor benı su an dusunme aşamasındayım bes ay yanı ylımız dolana kadar dusunme suresı verdım kendıme hazıranda ya bosanacagım ya da ne olacak bılmıyorum

arkadaşım iş eşinde bitiyor. eşine karşına alıp herşeyi enine boyuna konuşmalısın.

canım kac kere konustum annesıne ınanıyor annesı anneme apacık ıftıra attı halama ıftıra attı demedıklerı seylerı soylemıs gıbı cıkardı ortaya..ben neler cektım yedı ayda evlılıgımden sogudum..Allah kımseye yasatmasın kadın oyle bir şirret ki ben evdeyken apartmanın kapısını cıracak gıbı cekıyor tv yı gumbur gumbur acıyor ses yapmak ıcın hangısını anlatayım size ben...buradan tum kardeslerıme ablalarma ibret olsun kaynanaya yakın olmak mı kızlar kabul etmeeyin...nısanlılıkken kv bana aman yavrum canım derdi sonra seytana döndü sakın aldanmayın

Eşi öldüğü için oğluna sarılmış bi anne var sanırım
Oğlu da bu duruma alışmış ve memnun
Kısacası tek kayınvaliden kaynaklı bi durum yok
Ancak aynı binayı kabul ettiysen dönüşü pek olmuyo diye biliyorum

Kayınvaliden çok mu yaşlı
Temizliği şimdiye kadar kim yapıyomuş
Ben en çok bu kısımlara takıldım

canım kac kere konustum annesıne ınanıyor annesı anneme apacık ıftıra attı halama ıftıra attı demedıklerı seylerı soylemıs gıbı cıkardı ortaya..ben neler cektım yedı ayda evlılıgımden sogudum..Allah kımseye yasatmasın kadın oyle bir şirret ki ben evdeyken apartmanın kapısını cıracak gıbı cekıyor tv yı gumbur gumbur acıyor ses yapmak ıcın hangısını anlatayım size ben...buradan tum kardeslerıme ablalarma ibret olsun kaynanaya yakın olmak mı kızlar kabul etmeeyin...nısanlılıkken kv bana aman yavrum canım derdi sonra seytana döndü sakın aldanmayın

Canım benim bu durum bütün k.valideler için geçerli değildir, yeni evlenecek arkadaşları da korkutmayalım, senin canın çok yanmış o yüzden böyle yazıyosun; ama daha önce yazdığım gibi eşinde de büyük suç var. İki taraf arasında dengeyi kurması, haklıyı haksızı ayırması ve her şeyden önemlisi sizin bir aile olduğunuzu kavraması lazım. Birde daha çok yeni evlisin zaman geçtikçe her şey yoluna girebilir, birbirinize alışma, evliliğe adapte olma dönemindesiniz.

canım kayınvalıdem 66 yasında ama tas gıbı kadın yapılı ve onceden her ısı kendısı yapıyordu zaten ıstese kadın da tutabılır maddı durumu oldukca ıyı cunku ıkı tane maası ve kira gelırlerı var nereden baksan bes mılyar aylık gelır..elı ayagı saglam tutuyor onun derdi ben orada oturcakmısım beraber yıyıp ıcelımmiş ben yatmaya cıkmalıymısım hem evım de kırlenmezmıs ona neyse sankı benım evımı o mu temızlıyor ben de bunlara karsı cıkınca ayılıp bayılmalara benı sıkayetlere basladı ıcımdekı nefretı sıze anlatamam ama işin kotu tarafı ıcımdekı esıme olan buyuk ask da nefrete donusmeye baslıyor ve ben aylatrdır sararıp soldum kendı evımdeyım ama huzurum yok kızlar kv ıstıyor kı onun yaslı arkadaslarına ben de oturmaya gıdeyım onu da yaptım ama yaranamadım yaptıkca fazlasını ıstıyordu ben de artık hıcbırsey yapmıyorum

ogretmenımm cnm ısım var elımde cok sukur ve aılem de uzuntumu gordugu ıcın bana hak verıyor kac defa bosanmanın esıgınden dondum ben bu eve gelın geldıgımde o kadın dolabıma yıyecek bıle aldırtmadı ben oraya ınıp yıyecekmısım esım bunlara goz yumdu ben en sonunda bavulumu toplayınca bıraz yola geldı esım ama hala da tam olarak anlamıyor evet kapım ayrı yemegıom ayrı ama alt katımda olması bıle cok huzursuz edıyor benı su an dusunme aşamasındayım bes ay yanı ylımız dolana kadar dusunme suresı verdım kendıme hazıranda ya bosanacagım ya da ne olacak bılmıyorum

Allah hakkında hayırlısı ne ise onu yazsın sana inşallah seni çok iyi anlıyorum ama çok iyi..bende yakın oturuyorum ve benimde k.valide hiç rahat vermez sürekli çağırır bi iki gün arama hemen surat yapar,laf sokar Allah aşkına ben her allahın günü onu görmek konuşmak zorundamıyım..oğlu ile evlendim diye onunladamı nikah kıydım benim maddi özgürlüğüm yok ailemde çok destek olmaz birde hamileyim işim zor.ama senin elinde mesleğin var ailenden anlıyor seni biraz daha zaman ver düzeltmeye çalış elinden geldiğince kvalidenle güzellikle konuş birbirimizi kırmayalım,bi sıkıntın olunca benimle paylaş ben başkalrından duymıyım de bilmiyorum inşallah herşey iyi olur senin için..

canım kayınvalıdem 66 yasında ama tas gıbı kadın yapılı ve onceden her ısı kendısı yapıyordu zaten ıstese kadın da tutabılır maddı durumu oldukca ıyı cunku ıkı tane maası ve kira gelırlerı var nereden baksan bes mılyar aylık gelır..elı ayagı saglam tutuyor onun derdi ben orada oturcakmısım beraber yıyıp ıcelımmiş ben yatmaya cıkmalıymısım hem evım de kırlenmezmıs ona neyse sankı benım evımı o mu temızlıyor ben de bunlara karsı cıkınca ayılıp bayılmalara benı sıkayetlere basladı ıcımdekı nefretı sıze anlatamam ama işin kotu tarafı ıcımdekı esıme olan buyuk ask da nefrete donusmeye baslıyor ve ben aylatrdır sararıp soldum kendı evımdeyım ama huzurum yok kızlar kv ıstıyor kı onun yaslı arkadaslarına ben de oturmaya gıdeyım onu da yaptım ama yaranamadım yaptıkca fazlasını ıstıyordu ben de artık hıcbırsey yapmıyorum

Ben önce üzülmüştüm eşi ölmüş istem dışı oğluna bu kadar bağımlı diye
Ama yok bu kadarı art niyet
Yardımcı tutabilecek durumdayken sana yaptırmak istemesi, ben daha üstünüm diye ego tatmininden geçiyor
Üzgünüm ama eşin de kör değil, haklıyı haksızı ayırt edebilecek çağda
Buraya yazdığın şekliyle açık net konuş, yardımcı tutalım bu çok saçma de ben gelmeden siz nasıl yaşıyodunuz de

Allah hakkında hayırlısı ne ise onu yazsın sana inşallah seni çok iyi anlıyorum ama çok iyi..bende yakın oturuyorum ve benimde k.valide hiç rahat vermez sürekli çağırır bi iki gün arama hemen surat yapar,laf sokar Allah aşkına ben her allahın günü onu görmek konuşmak zorundamıyım..oğlu ile evlendim diye onunladamı nikah kıydım benim maddi özgürlüğüm yok ailemde çok destek olmaz birde hamileyim işim zor.ama senin elinde mesleğin var ailenden anlıyor seni biraz daha zaman ver düzeltmeye çalış elinden geldiğince kvalidenle güzellikle konuş birbirimizi kırmayalım,bi sıkıntın olunca benimle paylaş ben başkalrından duymıyım de bilmiyorum inşallah herşey iyi olur senin için..

ah canım en basta oyle ıyıdım kı oglundan cok ben ılgıluydım onunla ama benı kendıısne dusman ettı kıskanclıklarıyla benım evıme alınan esyayı bıle kıskandı o derece yani..tabı bunlar evlenıne cıktı ortaya meger ne ıkı yuzluymus..ben cocuk ıstıyordum evlenırken ama bu duurmlardan sonra korunmaya basladım artık ıstemıyorum cok sukur ılk ay kazayla hamıle kalmadım..ınsan kotu olduktan sonra evı ayrı da olsa karısıyorlar demek kı

Ben önce üzülmüştüm eşi ölmüş istem dışı oğluna bu kadar bağımlı diye
Ama yok bu kadarı art niyet
Yardımcı tutabilecek durumdayken sana yaptırmak istemesi, ben daha üstünüm diye ego tatmininden geçiyor
Üzgünüm ama eşin de kör değil, haklıyı haksızı ayırt edebilecek çağda
Buraya yazdığın şekliyle açık net konuş, yardımcı tutalım bu çok saçma de ben gelmeden siz nasıl yaşıyodunuz de

yok zaten temızlıge falan ınmıyorum artık yardımcı mı tutacak kendı mı yapacak naparsa yapsın ben kendı evımle bıle zor bas edıyorum cok kotu nıyetlı tatlım ya benım evde oldugumu anladıgı zaman kapıları hızla carpıyor sesını duyurmak ıcın farketmezse yavasca kapatıyor gunaha gırmek ıstemıyorum ama bır de dinine cok duskun gorunur ama ıftıra atmaktan da gerı kalmaz bosanmayı bosuna goze almadım yani

Back
X