- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
orada geçiminizi temin edebilecekm isiniz ?
Bırakıyoruz mecburen ben de bıraktım hasta anamı mecburen bıraktım, kendime hayat kurmak zorundaydım annem başlarda olmaz dedi ki hala seni geri almak istiyorum gibi saçma cümleler kurar ama yine de şimdi alıştı,
Anneni bırakamadıkça bırakmazsın, o da senden kopmadıkça kopmaz... Ama mutluluğun için karar verir ve uygularsan annen de zamanla alışacaktır.. Sonuçta terkedip bir daha görüşmemek üzere bırakmıyorsun, artık uçak var, internet var telefon var...
çok teşekkürederim çok düşündüm en mantıklı yol bu önce kızım için istiyorum bulunduğum semteki okulları hiç beğenmiyorum
orda daha iyi şartlarda yaşarız gibi geliyor dediğiniz gibi annemide tamamen bırakmıcam ama duyacağımı lafları şimdiden az çok biliyorum
4 odali ev nerde 700 tl hemen tasinalim biz yahu
ben eşimin işi gereği akrabamız olmayan, şehre 2 saat uzaklıkta olan bir ilçede yaşıyorum. buradaki arkadaş ortamımız komşularımız çok sıcaklar, akşam oturmalarımız, sabah kahvaltılarımız, yemek davetleri, piknikler..... inanın ramazanda 3-4 kez eşimle sadece yemek yedik , ya birileri davetliydi bize, yada biz davetliydik. zaman o kadar hızlı geçiyor ki bu şekilde.
bazı arkadaşlarımız şikayetçi ilcede oldukları için, zamanının dolmasını bekliyorlar tayin istemek için, kimi marmaris istiyor, kimi antalya. ben ne kadar güzel bir şehirde yaşarsam yaşayayım orada çevre ilişkisi edinemezsem, il ne kadar büyük olursa olsun, kaç tane sineması olursa olsun, yanlız olacağımı düşünüyorum.
geçen bir komşum memleketlerinde bir hasta ziyaretine gitmişler, hasta kadın yatalak makinelerle yaşıyor evde, ve kadına 3 aylık evli yeni gelinleri bakıyor, komşum soruyor birden evlilik hayatı ve hasta bakımı zor geldi mi diye. gelin çok anlamlı çevap veriyor. hayır ben çok üzülüyorum kaynanam hasta acılar çekiyor diye ama bir yandan da şükrediyorum allaha beni böyle bi şeyle sınıyor sevap kazanmama vesile oluyor diye.
Burada dertli bayanların çoğu sıkıntısı kaynananın evine sık gelmesi, gelinin yanına her zaman gelmesini istemesi, birlikte oturmak istememeleri vs. ama olaya bir de bu yönden bakmak gerekli bence.
eşiniz babanız için size fedakarlık yapmış bence, şimdi de siz ona yapın, ki ilçe de hayat şartlarınız çok daha iyi olacak. belki alışverişle ilgili sıkıntılar yaşarsınız, onu da istanbula geldikçe halledebilirsiniz.
çok güzel yazmışsınız teşekkürederim bigada çanakkaleye 2 saat uzaklıkta bir ilçe ama çok küçük değil alışveriş merkezi açılıcak kadar büyümüş ama insanlar dediğiniz gibi insanları sıcak komşuluk ilişkileri fazla olan biryer benim burda hiç arkadaşım komşum yok mesela ama 3 yıl önce bir arkadaşımız taşındı şimdiden bir sürü çevresi var
benimde yaşadığım yer memleketime 3 saat uzaklıkta. Ama hayatım burada o kadar dolu ki, sıkılıp memleketimize gittiğimizi hatırlamıyorum. özlediğimiz için yada düğün bayramlar gidiyoruz. 2 saat uzaklık bile değil bence annenizin sorun edeceği kadar. çünkü istanbulda bir ilçeden diğerine bile daha fazla sürdüğü oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?