Fikirlerinize ihtiyacım var🙏

öncelikle sakinleşin, olan olmuş siz sakin kalın ki haklıyken haksız duruma düşmeyin.

öğretmeniyle görüşün durumu anlatın, aile ile de görüşmek istediğinizi göstermek istediğinizi söyleyin.

belki bu kötü olay sizin o sıkıntılı sınıftan da başka bir sınıfa geçmenize vesile olur, her işte bi hayır vardır.

Oğlum okuldan dershaneye geçti. Eve gelmedi henüz. Anne hiç beklemezdim o arkadaştan diyor. Çok ağlamış sınıfta. Hatta Öğretmen yapan çocukla konuşmuş oda ağlamış
Çok üzüldüm acaba leke çıkmaz mı iyi bir kuru temizleme firmasına verseniz

Kuru temizlemeye bi sorun, eğer cikaramiyolarsa çocuğun ailesiyle görüşüp durumu anlatıp isteyin ücretini. Bu da o çocuğa bi ders olsun. Onun simarikligini siz çekmek zorunda değilsiniz.
Oğlum okuldan dershaneye gitti eve gelmedi henüz. İnşallah leke çıkar. Ama sadece boyamamis kapşonunda iplerin olduğu yerdeki demirleri de sökmüş.

Eklentiler

• IMG-20220303-WA0008.webp
    IMG-20220303-WA0008.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 175
  • IMG-20220303-WA0007.webp
    IMG-20220303-WA0007.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 175
Merhaba arkadaşlar,
Buda dertmi Allah başka dert vermesin diyecekler yazmasın lütfen çok sinirliyim şu an.
Malum hayat pahalılığı hepimizin başında..13 yaşındaki oğluma 500 liraya mont aldık. Küçük oğlum abisinden kalan montu giyiyor. Ben yıllardır aynı montla idare ediyorum.
Sorun şu ki oğlumun sınıf arkadaşı (8.sinif lgs ye hazırlanan bir çocuk) şaka yaptım diyerek keçeli kalemle montu boyamış. Öyle böyle değil kullanılmaz hale getirmiş. Neymiş şaka.. benim oğlum kimseye zarar vermez kendi halinde derslerinde başarılı bir çocuktur. O yüzden bunu kabullenemiyorum. Benim yeni mont alacak gücüm yok. Seneyede giyer diye büyük aldık. Hadi hatayla olsa, çocuk küçük olsa, eski mont olsa, benim çocuğum da böyle şeyler yapıyor olsa susup oturacağım. Daha sınıf öğretmeniyle konuşmadım. onlar olur böyle şeyler mantığındalar. Onları da anlıyorum nelerle karşılaşıyorlar. Cana geleceğine mala gelsin derler. Ama inanın bu zamanda yeni bir mont almak zorluyor. Daha taksidi bitmedi.
Siz olsanız napardiniz. Çocuğun ailesinden montun parasını istermiydiniz?
13 yaş küçük değil bu yaptığı çok ayıp ve şımarıkca bi haraket olmuş demirlerinide sökmüş demişsiniz bence kesinlikle ailesiyle konuşup parasını isteyin çekinmeyin ki çekinecek bir durumda yok durumunuz olsun ya da olmasın istemelisiniz ben olsam arar isterdim çok vakit geçmeden arayın derim umarım halledebilirsiniz

Bilerek yapılan bir şey.. şaka gibi değil. İlk önce öğretmen ile konuşun o sizi yönlendirir veya ne yapacağınıza karar verir. Eğer “olur öyle şeyler” minvalinde cevaplarla karşı karşıya kalırsanız çocuğun ailesine bir şekilde ulaşıp durumu izah edin.

Şaka değil bence. Kalemle kullanılmayacak hale getirilmiş, bunun için bayağı caba harcamış olsa gerek. Ayrıca demiri ipi filan da sökmüş. O esnada sizin oğlunuz nerdeymis yani mont üzerinde iken mi olmuş. Neden müdahale etmemiş.
Her ne olursa olsun, ücretini talep edin. Markasını gösterin İnternet fiyatını gösterin. Bu vandalligi yapan öğrenciye de ders olsun

Nasıl sinirlendim ya! Ailesine durumu söylemelisin bence, insanlarsa zararını karşılarlar diye düşünüyorum, insan değillerse de montu boyayan çocuğun bir kabahati yok, yetiştirenlerde kabahat demekten başka çaren yok maalesef. Bu arada iyi bir kuru temizlemeciye göster belki lekeyi çıkarabilirler.

Whatsapp grubu varsa özelden size yazmasını isteyin velinin. O size ulaşınca da montun fotoğraflarını atıp zararınızı karşılamasını talep edin. Öğretmeni de bilgilendirip okul açısından resmi bir uyarı yapılması gerekiyorsa, yapılması için önünü açmış olursunuz . Siz mutlaka zararınızın karşılanmasını talep edin. 13 yaş iyiyle kötünün ayırt edilebileceği bir yaş ve yaptığının bir bedeli olacağını da bilmeli.

Ne yapacağımı ne konuşacağımı bilmiyorum. Kimseyi kırmak yüzgöz olmak istemiyorum.

ya ne demek kırmak istemiyorum? çatır çatır parasını vermek zorundalar, böyle pıspıs naiflik yaparsanız daha çok kırılırsınız.o halde 500 liranın üstüne bir bardak soğuk su için.

Öğretmeni biliyormuş konuyu. Henüz konuşmadık. Sinirim geçsin arayacağım. Oğlum ağlamış baya. Kızlar lekeyi çıkarmaya çalışmışlar falan. Şimdi dershanede oğlum gelmedi eve. Ne yapsam ne konuşsam doğru olur bilmiyorum. Kimseyi kırmak incitmek yüzgöz olmak istemem.
Bazen insanları kırmak ,incitmek lazım.. yoksa işiniz hallolmaz

13 yaş küçük bir yaş değil. Doğruyu yanlışı ayırt edebilir. Tamamen kıskançlık krizine girmiş yada sorunlu bir çocuk. Öğretmeniyle konuşup durumu izah edin ve ben sizin yerinizde olsam öğretmende yanımızda iken karşı tarafın velisi ile görüşür. Montu getirir önüne fişi ile beraber koyardım. Belki çirkeflik diceksiniz ama kimse kolay para kazanmıyor. Kimsenin böyle birşey yapmaya hakkı yok.

Oğlum okuldan dershaneye gitti eve gelmedi henüz. İnşallah leke çıkar. Ama sadece boyamamis kapşonunda iplerin olduğu yerdeki demirleri de sökmüş.
İnanamıyorum ya mont kullanılamaz hale gelmiş. Nasıl üzülmüştür oğlunuz kıyamam🥺

13 yaş küçük bir yaş değil, gayet bilinçli bir şekilde zarar vermiş. Ailesi zararınızı karşılamak zorunda.

Unibaby leke çıkarıcı su var aslında cıkarmadıgı leke yok sıkıp beklesemiz yıkasankz cıkar belki. Napacan bu yasta oluyor Boyle seyler zarar ziyan düşünemiyorlar henüz malesef. Leke yine cıkmqzsa dolap uygulamasında aynı marka veya farklı modellere bakın uygun fiyatlı bulursunuz belki.cocukla konusmanız anlamsız olur zaten ama ailesiyle yada ogretmenle konussanız belki onlar bu konuda uyarır cocugu

öncelikle sakinleşin, olan olmuş siz sakin kalın ki haklıyken haksız duruma düşmeyin.

öğretmeniyle görüşün durumu anlatın, aile ile de görüşmek istediğinizi göstermek istediğinizi söyleyin.

belki bu kötü olay sizin o sıkıntılı sınıftan da başka bir sınıfa geçmenize vesile olur, her işte bi hayır vardır.
Daha önce sınıf değistirmediğime o kadar pişmanım ki..daha ısrarcı davranmaliydik.. Problemli 2 öğrenci alındı sınıftan ama yetmedi. Doğru düzgün ders işlenemiyor. Bizim gibi sınıf değiştirmek isteyen veliler vardı hiçbirimiz degistiremedik. 30 kişilik sınıfta 15 sorunlu çocuk var...

Montu alabilecek durumumda olsa aile ile konuşur zararımın karşılanmasını isterim, çocuğumu üzdükleri için de extra hesap sorarım, uyarırım ki bir daha yeltenmesin. Bunda utanılacak yüz göz olunacak durum yok. Hele ki şuan hayat pahalılığı diye bi gerçek var..

aslında bunu çocuğunuzun halletmesi gerekiyor. yaşı olmuş 13. oğlunuz sert yapıp dişini gösterseydi kendisi de bir şekilde parasını alabilirdi.

insanlar kötü ve gaddar. biz çocuklarımızı merhametli ve şefkatli yetiştirsek de herkes çocuğuna aynı önemi vermiyor. ha çocuktur o da bilememiştir anlarım. ama burada inisiyatifi oğlunuz almalı. geride durmamalı ve yeri gelince aynı dozda ya da daha sert bir şekilde karşılık vermeyi öğrenmeli. kısaca hayatla tanışmalı. artık o mont lekeli. yenisi alınıncaya kadar da öyle kalacak leke çıkmazsa. artık oğlunuz da kime nasıl davranması gerektiğini ve insanlara nasıl bir sınır çizilmesi gerektiğini öğrenmiş olacak. siz müdahale edecek yaşı geçmişsiniz artık.

geçmiş olsun.

Back
X