Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar?

Eş anlamlılar zıt anlamlılar basit renkler sayılar şekiller bence de çok eğitici onlar. Diğer kanalları zaten açmıyorum. Ayrıca onlara bakarak kendim de sert yumuşak sıcak soğuk işte 1 2 3 sayılar şarkılar falan bunları sık sık tekrar ettiriyorum. Başka bişey açmıyorum qrtık. Güzel bir belgesel bulursam ona da izlettiriyorum oradaki hayvanları işte köpek kedi kuş ayı böcek balık falan diye anlatıyorum. Kendim yemek yaparken domates soğan salatalık vs meyve sebzeyi eline verip ona özelliklerini anlatıyorum anlatıyorm. Aslında vakit çok güzel geçiyo sadece farklı fikirler çıkar mı ne bileyim mesela şunu yap şöyle vakit geçir şu gelişimini iyi destekler vs bekliyorum sizlerden. Bu arada eşimin ailesi tarafından kozım konusunda her anlamda yetersiz görülüyorum daha ne yapayım bilmiyorum bu konuda fikir verirseniz çok memnun olurum

Hemen fake? :) dikkatini çekmediğini düşünüyodum ben izlerken babası da onunla oynuyo ama farkettiğim an kapattım.

Yok, bazen yok yahu konu sahibesi bu kadar da aptal değildir eminim feykdir, troldür dediğim/umduğum konular oluyor. Değilse de lütfen çocuk yetiştirmeyle ilgili kitap edinin, okuyun, kendinizi geliştirin.

Siz bi anne misiniz çocuğunuz var mı? Ya da bu sorudan vazgeçiyorum siz çok mu akıllısınız da bana aptal deme hakkını kendinizde görüyorsunuz?? Ben de her konuya endini londra düşesi sanan insanlara yok artık diyorum ama varsınz. Ayrıca bu kadar akıllı kişilik karşısındakine saygı duymayı akıl edemiyor mu?? Sözlerinize dikkar edin hanımefendi. Ben fikir istedim geliştirebilecek fikirler. Siz önce dönüp kendiniz bi insanlık kitabı edinin sonrasında buradaki insanların zeka seviyeleriyle ilgili yorum yapın!!!

ben size hem bir anne hemde bir öğretmen olarak yazayım o zaman. yaptığınızın savunulur tarafı yok onu kabul edin bence. 7 aylık çocuğa televizyon izletmek -çizgi film dahil- çok çok yanlış birşey. yaptığınız hatanın farkındasınız ki buraya konu açma gereği duymuşsunuz. ama olan olmuş bundan sonra önünüze bakın. ah vah ben ne yaptımla konu çözülmez.
oyuncakların üstünde yaş aralığı var genelde. çocuğunuzun yaş grubuna uygun oyuncaklarla oynatın. onunla bol bol vakit geçirin. yemek yaparken, temizlik yaparken tv izleyeceğine sizi izlesin çocuğunuz. mama sandalyesine oturtup sanki yemek programını siz yapıyormuş gibi çocuğunuza anlata anlata yaparsanız hem oyun olur hem birşeyler öğrenir. kendiniz için kitap edinebilir, güvenilir sitelerden bilgiler okuyabilirsiniz. sesli kitaplar onun hem ilgisini çeker hemde faydası var. onun şuan gelişimi için en önemli şey sizin ilginiz ve sevginiz. bunları ona bol bol hissettirin. bol bol sarılıp, öpüp koklayın. bebeklerin en önemli ihtiyacı anne- baba sevgisi ilgisi. şuana kadar yaptığınız şeylerde yanlışlar olmuş hepimiz insanız bundan sonrası için dikkatli olun yeter.

Ne izlediginiz önemli..tamamen hayatimizdan malesef ki cikaramiyoruz ne videolari ne tv yi...egitici programlar belgeseller izleyebilirsiniz...bir psikolog demisti ki kucucuk cocuklara..... (isim vermek istemiyorum)dizisini izletip iki gun sonra bize geliyorlar...

Bana destan yazmayın burda 7 aylık çocuğa TV izletmeyin lütfen beyin gelişimini olumsuz etkiler
Çocuk gelişimi bilmeyebilirsiniz olabilir ama bu kendinizi geliştirmenize engel değil öğrenirsiniz. Her kitapçıda var artık bu konuyla ilgili kitaplar rica ederim alın bir tane. Ben süper zekayım demedim ama bilmediğim konu varsa açar öğrenirim çünkü cahil değilim. Cahil olmayın. Öğrenmeye ihtiyacınız varsa açın okuyun öğrenin.

Arkadaşım dünyaya bir can getiriyorsunuz, savunmasız,masum bir can,peki hiç mi okuyup araştırmıyorsunuz bu can için ne doğru?
Ne yanlış?
İnsan evine aldığı makinenin bile kullanma kılavuzunu okur, kullanmaya başlamadan önce.

7 aylık bebeğe ne çizgi film izletilir, ne belgesel, Müge Anlı şöyle dursun.
Ayrıca bu kadar dramatik ve kavga-dövüşün olduğu programları izlemenin size de bir faydası olacağını zannetmiyorum.

2 yaşından önce çocuklar tv,telefon,tablet vb elektronik aletlere KESİNLİKLE maruz kalmamalı.
2-3 yaş arasında da günlük süre maximum 20 dk olmalı.
Tabii benim bebeğimde konuşma gecikmesi, öğrenme sorunları,otizm tehlikesi olmasın diyorsanız bu işin oluru bu.
Acilen bebek bakımı,çocuk gelişimi ve psikolojisi hakkında okumaya başlayın.
Not:Uzmanlık alanım 0-7 yaş arası çocukların gelişimi ve psikolojik durumları.

Benim kızım bebekliğinden beri bakardı.Ben hiç bir zararını görmedim.Şimdi dizi filan asla izlemez.Zaten çok erken yatıyor.Okul başarısını filanda etkilemedi.Ama Müge anlıyı filan bilemem tabi o belki kötü etkileyebilir.Ben çizgi film açardım.

Bende bazen mecbur kalıp çizgifilm acıyorum yoksa o an işler kalacak trt çocuğu uygun buluyorum 17 aylık oğlum.işim bitince tv yi kapatıp oyun oynuyoruz tv ye çok odaklamasini istemiyorum yanıma alıp kitap okuyorum o da elimden alıp kendince okumaya çalışıyor güzel oluyor öyle :)

Ben o donemler bol bol sarki soylerdim. Tv hic izletmedim cizgi film dahil. Oyalansin diye 5 dk bile izletmeyin derim. 2 yasa kadar tv telefon ekrani hic gormesin. Hicbir faydasi olmayan sadece zarari olan bir sey artik ben bile izlemiyorum. Cok guzel sesli kitaplar var is bankasi yayinlarinin mesela. Onlari tavsiye ederim.

Tam tersi trt cocuk asla izlemesin bence. Baby tv olabilir 2 yas sonrasi icin.

Bir saat bile olmaz.
Bebekken yani 0-2 yaş arasında kesinlikle tv izletilmemeli.
Merhaba sizi bir süredir takip ediyorum. Öncelikle böyle uzman birinden fikir alabilmek çok güzel bu yuzden sizi tebrik ediyorum. İhtiyacı olan herkese koşuyorsunuz.benim de bir sorunum var özellikle size danışmak istediğim. Kızım 8 aylık bebek arabasına binmek istemiyor ağlıyor. Bugun mesela yağmurluydu hava kucağıma da alamadım eve dönüyorduk biraz ağladı ama hiç susmuyo sesi kısılcak ağlamaktan. Yağmur yağıyo acele acele eve gitmeye calısıyoruz. Bir ara yağmur azalınca aldım hemen kucağıma eşim şimdi alırsan bir daha hiç oturtamazsın bak dedi. Ben de ağlamasının psikolojisi için iyi olmadığını söyledim. O da ters bi laf etti psikolojı artık yetti gibilerinden. Ben doğru mu yaptım eşim mi haklı. Bebeğe bu istediğimiz davranısı nasıl kazandırırız.

Uzmanımız dogru cewabı verir ama ben de aynı dertten muzdariptim
14aylık olunca alıştı bebek arabasına
Öncesinde hep aglıyodu
Şuan hoşuna gidiyo etrafı izlemek
19aylık bu arada
Sanırım zamanla alışıyolar

Ana kucağı takılıyken izliyordu etrafı sonra normal arabaya geçtik işler değişti ya rahatsız ya da baska bir sorun var bilmiyorum. Başka arabalar ile gezdirmeyi deneyeyim bakalım bulabilirsem fırsatını. Rahatsız olması değilse sorun çözüm ağlatmak değildir heralde dimi. Yağmurlu havalarda dışarı çıkmamak galiba bu durumda tek secenek kalıyor

Ben anneyim. Size yanıt vermeden edemedim.
Siz buralara konu acıp milletle tartısmayı biliyorsunuz da Google 'a TV nın bebekler uzerındekı olumsuz etkilerı yazamıyor musunuz?
Ciddi ciddi cızgı film oneren de var. Bari baskasının cocugunun gunahına girmeyin.
Sekılleri sayıları gormuyor ogrenmıyor sız de biliyorsunuz aslında da isinize gelmiyor.
Beynı uyusuyor cocugun, psıkolojık rahatsızlıklara yatkın hale geliyor.
TV bir aptal kutusu nedir yani cinayet uzerıne sohbetler izlemek bu kadar mı onemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…