Fikirlerinizi Bekliyorum :)/ Çiftlik Evi

Eşinizin yardım etmesi çok güzel ama mirası kendi düşüncelerine göre bölüştürmesi adil değil. Belki kardeşleri de çiftlik evinde bir payları olsun isteyecekler. Maddi karşılığını değil de bir çiftlik evi olmasını önemseyecekler mesela. O kısmı da düşünmek lazım. Ha eşiniz direkt bu fikrini kardeşlerine açıklayacaksa, evin şu kadarını karşılıyorum, ileride bana kalmasını istiyorum diye, onlar da kabul ederse, ancak o zaman adil olabilir. Diğer türlü parasal eder olarak herkes eşit miras alsa bile, birilerinin içine sinmediyse adil olmaz.
Eşim her halükarda şu an yardım etmek istiyor, artık bu konudan ben de çok daraldım inanin. Diğer kardeşlerinin maddi anlamda ödeme gücü yok, az çok var olanlar da kız kardeşi ve eşleri razı olmuyor böyle bir şeye. Yani şu an tek verebilecek kişi eşim. Ne diyebilirim ki? En nihayetinde babası ve bu konu böyle kapanacak sanırım. Çok razı olmasam dahi.

Babanın ihtiyacı olan miktarı bütün kardeşler paylaşıp verseler daha iyi olmaz mı? hem kimse zorlanmamış olur, hem de ortaklık bozulmamış olur.
Maddi anlamda veremiyorlar malesef. Bir kardeşi bekar ve çalışmıyor. Diğerleri kiz ve evli, eşleri izin vermiyor Vs..

Hiç olası değil.
O ev belki çok değerlenecek. Yada baba vefat ettiğinde sizin bir ev parasını kardeşlere sacacak kadar paranız olmayacak...
Aynı sekilde bizde de var. Dedem nerdeyse tüm çocuklarına ev bırakmış. Ama bir çocuğu hariç.
Şimdi dedem vefat etti. Yani herkesin evinin dörtte biri bu kişinin. Ama biz dahil kimse durduk yere o kadar yüksek bir miktarı çıkartıp veremiyoruz. Çünkü emlak piyasası uçtu ve ev inanılmaz değerlendi.
Haliyle çare olarak herkes evini kentsel dönüşümden satıp , haklarını vereceğiz.
Çünkü kul hakkı denen bir şey var.
Sizin de teoride çok güzel gorunuyor ama pratikte inanın gerçekleşmesi çok mümkün değil
Farzedin ki babası birkc sene içinde,erkenden hakkın rahmetine kavuştu. Evin beşte birini öderken bile ne zorluk çekiyorsunuz, tamamını bir anda millete odeyebileceginizi düşünüyor musunuz??
Ayrıca ev babanızın üstüne de olsa kardeşleri o evi ne yapar eder almaya çalışırlar. Çünkü ev maddi oalrak yüksek bir şey ve herkesin o evde hakkı var. Eşiniz durduk yere kardesleriyle dusman olacak, aralarına para girecek...
Bence çok saçma ve ileride sizin de karnınızı ağrıtacak bir yatirim.
Yatırım bile denmez hatta... Tek çocuk olsa ne diyeceğim ama kaç kardeş...
Millet on dönüm fıstık tarlası için kardeşini öldürüyor, siz ortada dört ayrı kardeşin de olduğu bir miras olayına dalmak istiyorsunuz...
Evet haklısınız yani ev çok degerlenebilir ve paylarını veremeyebiliriz. Dün akşam saatlerce bu konuyu tartıştık eşimle. Yani ben de istemiyorum zaten. Ama eşim yardım etme konusunda ısrarcı. Babası yaşlı diyebileceğimiz yaşta. Bu yaştaki adama yardım etmek ve ev sahibi olmasını istiyorum diyor. ( komik kısım, bizim de evimiz yok kiradayiz :)) neyse.. Sonuc olarak her halükarda yardim edecek sanırım,beklenti duymasa dahi ileriye dair.

Babası için çok mu önemli? Parça parça parası yettiği kadar yaptırsa olmuyor mu?
Bu konuyu anlatmaya başlasam roman olur inan. Kirada yaşamayı sürünmek olarak görüyorlar, kaldı ki biz de kiradayiz ölmedik de sürünmedik de şükür. Hayır bir an önce olsun bitsin yapalım edelim modundalar. Koskoca adam şu yaşında sanayide çalışıyor hala, bir an önce yapalım diye evi 🙄 eşimin yardım etme ısrarı da bu yüzden. Yaşlı bir adam şu halde hala çalışırken neden yardım etmeyelim diyor.

Bu konuyu anlatmaya başlasam roman olur inan. Kirada yaşamayı sürünmek olarak görüyorlar, kaldı ki biz de kiradayiz ölmedik de sürünmedik de şükür. Hayır bir an önce olsun bitsin yapalım edelim modundalar. Koskoca adam şu yaşında sanayide çalışıyor hala, bir an önce yapalım diye evi 🙄 eşimin yardım etme ısrarı da bu yüzden. Yaşlı bir adam şu halde hala çalışırken neden yardım etmeyelim diyor.
Çok saçma. Bu babasının seçimi sonuçta. Ev sahibi olmak isteyen daha ucuza da olur. Ya da olmayıverir. Sanki herkesin evi var da son kiracı babası.

Evet haklısınız yani ev çok degerlenebilir ve paylarını veremeyebiliriz. Dün akşam saatlerce bu konuyu tartıştık eşimle. Yani ben de istemiyorum zaten. Ama eşim yardım etme konusunda ısrarcı. Babası yaşlı diyebileceğimiz yaşta. Bu yaştaki adama yardım etmek ve ev sahibi olmasını istiyorum diyor. ( komik kısım, bizim de evimiz yok kiradayiz :)) neyse.. Sonuc olarak her halükarda yardim edecek sanırım,beklenti duymasa dahi ileriye dair.
Evladı olarak tabii yardım etsin. Uzun vadeli düşününce zaten her halükarda o evin 5te biri sizin. Bence de yardım edilmeli.
Ama uzak zamanlı hesaplar, karlar düşünülmeden.
Çünkü işin içine miras girip de huzursuzluk yasanmayan aile asla yoktur,olamaz. Çünkü ölüm hak, miras helal yani. Kimse parasını kimsede bırakmaz. Sizin bugün yaptığınız yardim- ya da verdiğiniz yüklü miktar paranın onbeş yirmi yıl sonra esamesi bile okunmaz

Back
X