Fikirlerinizi Bekliyorum :)/ Çiftlik Evi

Aynı şeyi benim babam yapsa kabul etmem niye diğer kardeşlerden biri değilde sizin eşinizin üzerine oluyor

Merhaba kızlar :) mutlu sağlıklı günlerimiz olsun..
Size şöyle bir şey sormak istiyorum. Eşimin babası bir ev sahibi olacak yakın zamanda ama bu evi tamamlaması için belli bir nakite ihtiyacı var. Bizden şu an borç istemedi ama eşim babası olduğu için yardım etmek istiyor. 5/1 lik kısmıni vermek istiyor mesela. Bu ev için de düşüncesi şu yönde, ilerde bu evin bize kalabileceğini, diğer erkek ve kız kardeşlerinin mirastan normal paylarını verip o evin bize kalabileceğini söylüyor. (Adil bir şekilde ederini hesaplayıp) Tabi bu parayı verirken kardeşlerini de haberdar edecek ve anlaşacak bu konuda. Ev çiftlik tarzı ve çok katlı. Aynı zamanda bazı sorunlardan ötürü ev eşimin üzerine olacak.
Siz olsanız ne tepki verirsiniz? Mantıklı mı duruyor okuyunca?
Söyle düşünüyorum bu konuda. Ileride kim öle kim kala. Aileme 20000 yardım yapacaksam eşimin ailesine de 20000 yardım yapmalıyım. Sonuçta ikimizde para kazanıyoruz.

Kac kardes var, azsa anlasilir belki ama çoksa illa ki sorun cikar.
Babamlar 5 kardes, surekli bir sorun, ben biktim torun olarak sahsen, illa biri sorun cikarir.
Esiniz odedigi kadar in tapusuna ortak olsa en adili olur saniyorum. Boylece satilmak istendiginde en buyuk pay sahibi olarak soz hakki kendisinde olur. Ama kardeslerin satmak istemedik leri surece de paylasilir.

Miras kavgalari en sevmedigim seyler.

Kimsenin benim olmayan mali üzerime yapmasini da istemem. Isterse melek olsun kardesler bunun lafini yapacak. Hakka girmeseniz bile yapacak. Babam ev yapti x'in üstüne diye. adam hastalansa bile x baksin mali mülkü ona yaptin ya diyecekler. Kardesler demese kardeslerin esleri suyu bulandiracak. Etrafimda hic aksini görmedim.

Eksik parayi ya tüm kardesler bölüsüp tamamlasin. Ya da esiniz borc olarak versin.

Yapacaksınız eğer kayıtlı kuyutlu imzalı yapın. Bu miras işlerinde içi fesat olan varsa çok sıkıntı olur. Babacığım kardeşlerine güvenip öyle bir katakulliye geldi. Kardeşler arasında mırın kırın eden olursa hiç bulaşmayın derim.

Evet ben gerçekten neden yüklendiklerini anlamadım kimsenin :) başkasına satmakla bize satmalarinin ne farkı var acaba.. Bunun neresi haksızlık 🙄

satmayı düşünürlerse haksızlık olmaz.
ama babadan kalma çiftlik evi arada gider kalırız hava alırız değişiklik olur diye düşünürlerse ne olacak?
ben olsam böyle düşünürüm.
böyle olursa eşinizin elinde iki hisse olur anca. ne işe yarar?

Maddi durumumuz öyle mükemmel sayılmaz, kendimize yetiyoruz diyelim.
Ev bize kalır mantığını açıklamaya çalıştım aslında. Bu ev satılıp kardeşleri oranında paylastirilmak yerine, eşim zaten evi alırken de verdiği için, kardeşlerinin paylarını onlara ödeyecek. Satmaktan farki var mı ben mi yanlış düşünüyorum 🙄

Diyelim ki eşiniz böyle bir düşüncesi olduğunu babası ve kardeşleriyle paylaştı. Onlarda okey verdi. Ne malüm ilerde arıza çıkartmayacakları. Biz bu evi sana bu kadar paradan vermek istemiyoruz, biz bu evi kullanmak istiyoruz ya da ileri de buralar daha cok degerlenecek biz payımızdan cekilmekten vaz gectik demeyecekleri. Bu mal mülk işleri kafada tasarlanan gibi olamayabiliyor ne yazık ki. Her ihtimali göz önünde bulundurun bence.

Adamı ölmeden öldürmüşsünüz cok yanlış abim bana boyle birsey dese hem kabul etmem hemde gozumden duser
Adam sizden para bile istememiş.. İstese bile bunu teklif etmeye hakkınız yok

Su an ev babasının üzerine olamıyor çok fazla detaya girmeyeyim.
Neden haksızlık olsun ki zaten eşim de aynı şeyi söylüyor, ederini hesaplayıp geri kalan kısmını kardeşlerine dağıtıp evi satın almış gibi olacak ilerde.
İyi de belki kardeşlerden biri para istemeyecek haklarından da çıkmayacak ne garantisi var ki bu durumun. Bu diğer arkadaşın da dediği gibi açıkgözlülük biraz. Doğmamış çocuğa don biçmek mantıksız

Size şöyle bir şey sormak istiyorum. Eşimin babası bir ev sahibi olacak yakın zamanda ama bu evi tamamlaması için belli bir nakite ihtiyacı var. Bizden şu an borç istemedi ama eşim babası olduğu için yardım etmek istiyor. 5/1 lik kısmıni vermek istiyor mesela. Bu ev için de düşüncesi şu yönde, ilerde bu evin bize kalabileceğini, diğer erkek ve kız kardeşlerinin mirastan normal paylarını verip o evin bize kalabileceğini söylüyor. (Adil bir şekilde ederini hesaplayıp) Tabi bu parayı verirken kardeşlerini de haberdar edecek ve anlaşacak bu konuda. Ev çiftlik tarzı ve çok katlı. Aynı zamanda bazı sorunlardan ötürü ev eşimin üzerine olacak.
Kardeşlerin ilerde evi istemediklerinden haberleri var mı 🤣

Yaw kim öle kim kala.
Ertesi güne çıkcağımız kesin değil.
Bırakın hesap kitap işlerini.
Şu zamanda paranızıda biyere bağlamayın.
Nakite ihtiyaç olabilir heran ülkenin durumu malum.
Bu düşünceleri lütfen virüs olayı kapandıktan sonra planlayın

Hepsinden yazılı bir söz alınırsa haklarının verileceğine dair ve buna razı iseler neden olmasın ki. Bizim de böle bir ciftlik evimiz var babamın. Abim dese ki sana hakkını vericem benim olsun, tamam derim =) yılda gidebileceğim maksimum 15 gün benim sonucta onda da misafir olurum. Bu kardeslerin anlasmasına da baglı. Eve sahip cıkılsın orada durulsun hatta ekilsin, bicilsin para kazanılsın isterim ben. Kim caba sarfediyorsa da desteklenmeli bana göre. Yani demek istediğim kardeslerini az cok tanımıssınızdır. Hersey yasal olduktan sonra onlardan razı olursa ortada sorun kalmaz.
Ben de sizin gibi düşünürüm,boş kalmasin,bakilsin,ise yarasin.
Fakat oyle insanlar da tanidim ki yemin ediyorum diken bassın,orman olsun fakat birine yaramasin diyen.
Bir kuş tohum yese helal etmiyorum diyen😱😱
O yuzden dunya benim ve sizin gibilerden ibaret degil,ben sonradan ogrendim...

Doğmamış çocuğa don biçmek oluyor buradan okuyunca miras kalana kadar ohooo hayat neler getirir bilinmez kim dost olur kim düşmen belli olmaz kardeşleri mirastan payı nakit kabul etmezse ne olacak ? Varsayımlarla bu işlere girilmez girmeyin

Ben böyle bir işe girişmem bugün evet denilen yarın demedik olur. İleride evin değerinden ödemek zorunda kalırsınız bugünkü fiyatından kabul etmezler. Her geçen zaman artıyor fiyatlar. İleride bunu ödeyebilir misiniz? Yani siz karlı çıkmıyorsunuz aslında. Kendinize başka bir ev alın bu evide ileride şartlar uyarsa dediğiniz gibi yaparsınız.

Ev bize kalır mantığını açıklamaya çalıştım aslında. Bu ev satılıp kardeşleri oranında paylastirilmak yerine, eşim zaten evi alırken de verdiği için, kardeşlerinin paylarını onlara ödeyecek. Satmaktan farki var mı ben mi yanlış düşünüyorum 🙄
Belki kardeşler satılmasını istemeyecek, istediklerinde gidip kalmak isteyecekler?

Hiç olası değil.
O ev belki çok değerlenecek. Yada baba vefat ettiğinde sizin bir ev parasını kardeşlere sacacak kadar paranız olmayacak...
Aynı sekilde bizde de var. Dedem nerdeyse tüm çocuklarına ev bırakmış. Ama bir çocuğu hariç.
Şimdi dedem vefat etti. Yani herkesin evinin dörtte biri bu kişinin. Ama biz dahil kimse durduk yere o kadar yüksek bir miktarı çıkartıp veremiyoruz. Çünkü emlak piyasası uçtu ve ev inanılmaz değerlendi.
Haliyle çare olarak herkes evini kentsel dönüşümden satıp , haklarını vereceğiz.
Çünkü kul hakkı denen bir şey var.
Sizin de teoride çok güzel gorunuyor ama pratikte inanın gerçekleşmesi çok mümkün değil
Farzedin ki babası birkc sene içinde,erkenden hakkın rahmetine kavuştu. Evin beşte birini öderken bile ne zorluk çekiyorsunuz, tamamını bir anda millete odeyebileceginizi düşünüyor musunuz??
Ayrıca ev babanızın üstüne de olsa kardeşleri o evi ne yapar eder almaya çalışırlar. Çünkü ev maddi oalrak yüksek bir şey ve herkesin o evde hakkı var. Eşiniz durduk yere kardesleriyle dusman olacak, aralarına para girecek...
Bence çok saçma ve ileride sizin de karnınızı ağrıtacak bir yatirim.
Yatırım bile denmez hatta... Tek çocuk olsa ne diyeceğim ama kaç kardeş...
Millet on dönüm fıstık tarlası için kardeşini öldürüyor, siz ortada dört ayrı kardeşin de olduğu bir miras olayına dalmak istiyorsunuz...

Eşinizin yardım etmesi çok güzel ama mirası kendi düşüncelerine göre bölüştürmesi adil değil. Belki kardeşleri de çiftlik evinde bir payları olsun isteyecekler. Maddi karşılığını değil de bir çiftlik evi olmasını önemseyecekler mesela. O kısmı da düşünmek lazım. Ha eşiniz direkt bu fikrini kardeşlerine açıklayacaksa, evin şu kadarını karşılıyorum, ileride bana kalmasını istiyorum diye, onlar da kabul ederse, ancak o zaman adil olabilir. Diğer türlü parasal eder olarak herkes eşit miras alsa bile, birilerinin içine sinmediyse adil olmaz.

Ben de sizin gibi düşünürüm,boş kalmasin,bakilsin,ise yarasin.
Fakat oyle insanlar da tanidim ki yemin ediyorum diken bassın,orman olsun fakat birine yaramasin diyen.
Bir kuş tohum yese helal etmiyorum diyen😱😱
O yuzden dunya benim ve sizin gibilerden ibaret degil,ben sonradan ogrendim...
Tam tersi canlılar yesin Diyoeum bende sizin gbi kuslar, böcükler, insanlar ne farkeder =)

Babanın ihtiyacı olan miktarı bütün kardeşler paylaşıp verseler daha iyi olmaz mı? hem kimse zorlanmamış olur, hem de ortaklık bozulmamış olur.

Back
X