Fikirlerinizi merak ediyorumm

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
Herkese selam,
Önceki konularımdan hatırlayanlar olur belki, boşanma sürecindeyim. 2 hafta oldu ailemn yanına geleli ama benim psikolojim hiç iyi değil. Anlaşmalı boşanıyoruz ortada kaldıramayacağım kadar büyük bir sorun yok aldatma şiddet vs gibi. Ama ben yinede kendimi toparlayamıyorm. Boşanmayı bende istedm eşimde o konuda pişmanda değilim. Hergün rüya görüyorum rüyamda kendi evimdeym evliymiş gibi ama bi uyanıyorm ailemin evindeym önce algılayamıyorm noluyo dye.
Böyle olunca psikologa gitmeye karar verdm. İnternetten araştrdm baya bi psikolog buldm hatta tv de programlar yapmış biri. İyi geleceğini düşündüm ve gittim. Ama sanırım ben büyük beklentilerle gittim, seansta hep ben anlattım konuştm onun sormadıgı şeyleride anlattım. Ama o pek konuşmadı yani bazı şeyleri hep ben sordum acaba neden öyle ya da neden böyleyim evlilikte neden böylr olmuş olablr gibi şeyleri. Bana sadece depresyonda oldugumu söyledi. Bilmiyorum ben seansın hiç böyle geçeceğini düşünmemiştim. Bana yol gösterir fikirlr verir kendimi daha iyi hissetmem için bişeyler söyler diye düşündm. İki tane daha seans yapmamız gerekiyor dedi birde bi kişilik testi verdi yapmam için. Tam çıkarkende çalışmıyosunuz seanslarınızı kim finanse edecek gibi bişey sordu. Test ücretlydi seans ücretleride baya fazla. Bu sorusuna anlam veremedm. Ben oraya kendimi iyi hissetmeye kendimlr ilgili bi çözüm bulmaya gidiyorum yardımcı olması için ama o işin ücret kısmında ki zaten param olmasa neden randevu alym öyle bi doktordan?
Ben ilk defa bi psikologa gittim ve hiç umdugm gibi geçmedi. Yarın ikinci seansımız var acaba diyorum yarınmı daha ayrıntılı konuscak çünkü benm anlatcak bişeyim kalmadı çünkü herşeyide not aldı. Psikologa gidenler bi fikir vereblrmi yoksa doktorumu değiştirmeliyim? Şimdiden tşk ederim

Para işine kadar vardır adamın bir bildiği diyordum ama para olayı hiç şık olmamış cidden.

Belki ilk seansta tüm öfkenizi kederinizi kusup rahatlamanız için öyle yapmıştır, birkaç seanslık anlaştıysanız terapi sürecini bu şekilde planlamış olabilir.

peh ona neymiş kimin finanse edeceğinden ..
kalkıp gitmişsin cebine güvenip gittin yani sonuçta ..
bende bu psikologların şapkadan kuş çıkaracağına inanmayanlardım..
hani yabancı filmlerde seyrettiğimiz durum yok .. kimse sorsam ben anlattım o dinledi birde o dediğiniz kişilik testini sıkıştırveriyolar ..

Boşanma aşamasında olduğunuz için ve çalışmıyorsanız bunun ücretini verecek gücünüz olup olmadığını düşünerek sormuştur eşinizle ayrı yaşadığınızı söylediyseniz eğer.Ona göre de etkili olması için de seansları uzatacaktır.Durumunuza göre uzatacaktır.Normal bir durum sorması sizi zora sokmamak adına.O yüzden ilk seansta sizi tanımış 2. Seansta yardımcı olacaktır.

İlk başlarken bilgiler aldı ben yada ailem hakkında ozmaan söylemiştim çalışmadıgımı. Sanırım tekrar gitmeyeceğimi düşündü. Ama zaten ihtiyacım var depresyondasınız diyen o bıraksında parayıda ben düşüneyim. Zaten çok doyurucu değildi seans

Psikolog doktor degildir.
Psikoloji lisansı mezunudur psikologlar.

Psikolog yerine isinde uzman bi psikiyatriste gidebilirsiniz,eminim daha faydalı olur sizin için.

Psikolog doktor değil midir ? Esas işini bilen psikolog psikiyatristten daha iyidir çünkü görüşmesinin temeli psikanalize dayanır. Ama artık işini iyi yapan ne psikolog ne de psikiyatr kalmadı.

Umarım dediğiniz gibi olur. Çünkü çok istiyorum uzman birinden yardım almayı.

şey bekliyorsun bak işte böyle rüyalar görmenin nedeni .... deyip sana bilimsel olarak açıklamasını ve içini rahatlatmasını Psikoloğa genellikle yaşadıklarımızın uzun ve bilimsel açıklamasını dinlemek için gidip aradığını bulamıyoruz :) bu çok fazla duydum ...

Bence kabullenememe var . Doktorda tek kelimeyle hemen olayı çözümleyince pek iyi gelmemiş size ... Bende ananemin vefatından sonra hep onu rüyamda görüyordum ve çok zor atlattım o dönemi . Alışma süreci birazda ve sonra anladım ilaç kullanacak kadar kötü olmadıkça insanın en iyi doktoru kendisi artı çevresi . Zaten psikologların ilk ortaya çıkış sebebi bizi derinden etkileyen şeyleri anlatacak birini bulamamız :)

psikologların ilk seanslarda çok fazla yorum yapmadıklarını sadece dinlediklerini daha sonra ki seanslar da karşı tarafa daha çok soru yönelttiklerini biliyorum
ama eğer size iyi gelmediyse devlet hastanesi psikiyatristlerini öneririm

Psikolog doktor değil midir ? Esas işini bilen psikolog psikiyatristten daha iyidir çünkü görüşmesinin temeli psikanalize dayanır. Ama artık işini iyi yapan ne psikolog ne de psikiyatr kalmadı.

hayır canım değil. ilaç vs yazma yetkileri yok . doktor olabilmek için yüksek yapmaları lazım o zaman klinik açabiliyorlar diye biliyorum . onlar daha çok danışman gibi etkinlik konuşma öneri ile sorunu çözmeye çalışıyorlar

İlaç yazma yetkileri olmadığını biliyorum ama bence psikologların tedavi şekli yani bahsettiğiniz danışan olma olayı bana daha cazip geliyor. Belki de annem de psikolog olduğundandır :)

Tıp doktoru degildirler evet.

Ben iyi bir psikiyatristin yerini ,psikologun alamayacagı kanaatindeyim hele hele teşhis konusunda.

Tıp doktoru degildirler evet.

Ben iyi bir psikiyatristin yerini ,psikologun alamayacagı kanaatindeyim hele hele teşhis konusunda.

Dediğim gibi çok iyi psikologlar olduğu gibi beş para etmez psikiyatrister de var. Mesleğe olan saygı ve insan sevgisinden kaynaklı bence.

Aslında internette çokta güzel yorumlar vardı psikolog için, ilaca şu an için gerek olmadıgını söyledi zaten. Ama benim tek sorunum sürekli ben sordum bişeyleri neden böyledir sizce diye. Hatta bi soru sordum siz biliyomusunuz cevabını dedi hayır bilmyrm dedm (ki bilsem nye ona sorcam) ozaman bi cevabı yok dedi. Belki bunlr normal yada ilk seansta sadece benim konusup onun dinleyip not alması fln. Yarınki umarım daha tatmin edici geçer.

İlaç kullanmayı bende istemyrm zaten. Sadece bu süreci kolay atlatmak istiyorum daha fazla yıpranmadan. Uzman birinin evet rüyada görme nedeniniz aslında şu şu şu ya da kendini şu şeklde rahatlatablrsnz vsvs. Bunu bekledm sanırım büyük beklentilerle gitmişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…