Fikirlerinizi merak ediyorumm

Psikolog doktor degildir.
Psikoloji lisansı mezunudur psikologlar.

Psikolog yerine isinde uzman bi psikiyatriste gidebilirsiniz,eminim daha faydalı olur sizin için.

Hekim olmamaları doktorasını yapmış uzman psikanalistler olmayacakları anlamına gelmez.

Konu sahibi halusinasyon mu görüyor? İntihar girişiminde mi? Yani ilacın gerekliligi konusunda net bir şey söyleyebilir misiniz?

Zaten işinde iyi bir psikolog danışanıyla ilgili kritik bir durum oldugunu gördügünde bir psikiyatra yönlendirir.
Ya da bir psikiyatr, dogal bir sürecten gectiginizi söyleyip sizi bir psikologa da yönlendirebilir.

Konu sahibi,
zaten seanslara başlamışsınız. İlk seansta sizi hiç tanımıyorken ne diyebilirdi ki? Ayrıca psikologunuzun size "şunu yap, bunu yap" gibi kesin şeyler söylemesini beklemeyin. Kafanızdaki soruları yanıtlayacak olan sizsiniz fakat onun yönlendirmesi ya da kurdugu bir cumle ışıgın yanmasını saglar.
Eğer işinde iyi olan birine gitmişseniz (isim yapmak her zaman iyi oldugu anlamına gelmez) sadece depresyonu atlatmakla kalmaz hayatınızda şikayetçi oldugunuz her ne varsa bunlarla ilgili engelleri de aşmanızda destegini görürsünüz.
Panik atagı, vajinusmusu, uyku problemlerini vs. bu şekilde atlatan insanlar tanıyorum.

Fakat memnun kalmadıgınız konusunda netseniz başkalarını da deneyebilirsiniz.
Tıbbi herhangi bir uzmanlık alanında dahi saglıgımız için bazen birden fazla doktora basvurmamız gerekebiliyor...

Bundan sonraki seanslar için umarım istediğim tatmini alırım. Yoksa dediğiniz gibi doktor değiştirmek durumunda kalıcam.

Ek:
Sanırım siz psikanaliz degil de kısa vadede cozum arıyorsunuz. Çünkü bu yıllara yayılan birşey de olabilir.

Gittiginiz kişilere ucretten bagımsız olarak size tahmini seans sayısını vermesini ve hangi teknikleri kullanacagını sorabilirsiniz.

Seans sayısını verdi üç kere seans yapmamız gerekiyor şu durumda ilaç kullanmanıza gerek yok dedi. Ama kullanacağı teknikler konusunda bişey demedi. Yani kişiliğimle ilgili sorunlardan bahsettm derinliğine inmedi mesela çocukken noldu ergenlikte noldu vs. Yada ben dizilerde filmlerde gördüklerimdenmi istiyorum acaba bilemedim :)

Zaten ben cevabı konu sahibine değil bu konuyu merak eden arkadaşa verdim . Ne alaka konu sahibi ? Yazdıklarınızı bende biliyorum ..

insan ruh sağlığıyla ilgilenen kişi hekim ise ilaç yazar değilse yazmaz. ikisinin ayrıt edici noktalarında biri ilaç yazıp yazmamaları yani . psikiyatrislerin aksine psikologların hekimlik gibi bir ünvanları yok bunu belirtmek istemiştim yanlış anladınız herhalde ...

Polemik yaratacak şeyler yazmayın lütfen iyi anlayın

Öncelikli gördügü sey depresyonununuz, boşanma sürecini atlatmanız vs demek ki.
Psikanaliz degil, herhangi bir şekilde sizi para icin oyalayan da degil, çözüm odaklı birine gitmişsiniz gibi duruyor.

Eğer devam etmek isterseniz cocuklugunuza dayanan sıkıntılarınız varsa o soruları da sorabilir, hem problemlerinizi bilmiyorum hem de bu konuda uzman degilim birşey diyemem.

Psikiyatristlerde ilkinde dinleyip not alıyorlar.bulunduğum yerde psikolog yoktu o dönem mecburen psikiyatriste bi kere gittim.aynen sizinki gibi oldu dayadı yüksek doz sakinleştiriciyi ilk seansta banada o garip geldi kullanmadım
Alışkanlıklardan kurtulmak zaman alır
Ağır durumlar dışında insanın kendi içinde atlatmak.oda istemekten geçer.
Bilinçaltınız oyun oynuyor.

İlk sizi dinliyorlar, fikir sahibi oluyorlar tabi ki. Ancak size birşey söylenmiyor kişilik testinden önce. Çünkü testte normal görüşmede gözden kaçan durumlar oluyormuş dolayısıyla sizi yanlış bilgilendirmemek için. Son seansta konuşacak o yüzden. Para konusu da belki sizi zorluyor mu diye öğrenmek istediğinden olabilir ben hiç kötü niyet algılamadım.

Testin sonucunuda merak ediyorum zaten. Yarını merakla bekliyorum nasıl geçecek diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…