fikri olan varmı

asyammmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2020
16
16
3
35
selam hanımlar size birşey danışmak istiyorum ilkez başıma geldi belki benimle aynı sorunu yaşamış birileri vardır.
hanımlar yaklaşık 3 aydır yediğim içtiğim herşeyden (su hariç) aynı kötü tadı alıyorum önce dolabımda birşey bozuldu kokusu falan sindi sandım yok günlerce temizlik yaptım yok pas küf karışımı tarifte edemediğim bir tat parfümlerimde bile aynı koku hiç birşeyden zevk alamaz durumdayım. Korona ile ilgili bi sıkıntı da yaşamadım hasta olmadım hiç bi belirtim asla olmadı. Doktora gitmeyi düşündüm ama hangi bölüme gideyim zaten hastahaneler de malum pandemi ne yapacağımı bilemedim. uzun oldu biliyorum kusura bakmayın varmı böyle sıkıntısı olan.

Ben hepsinden aynı kötü tadı alma şeklinde değil de çoğu şeyden aslında ona ait olmayan bir tat alma şeklinde yaşıyorum bu durumu. Covid geçirdim koku tat kaybı yaşadım yaklaşık 3 hafta sonra geri gelmişti aslında ama sonra birden bu şekilde yanlış tatlar almaya başladım. Covid in bir uzantısı mı bilemiyorum. Ben de merak ediyorum bunun için nereye gidilmeli. İnsallah geçici bir durumdur, geçmiş olsun

selam hanımlar size birşey danışmak istiyorum ilkez başıma geldi belki benimle aynı sorunu yaşamış birileri vardır.
hanımlar yaklaşık 3 aydır yediğim içtiğim herşeyden (su hariç) aynı kötü tadı alıyorum önce dolabımda birşey bozuldu kokusu falan sindi sandım yok günlerce temizlik yaptım yok pas küf karışımı tarifte edemediğim bir tat parfümlerimde bile aynı koku hiç birşeyden zevk alamaz durumdayım. Korona ile ilgili bi sıkıntı da yaşamadım hasta olmadım hiç bi belirtim asla olmadı. Doktora gitmeyi düşündüm ama hangi bölüme gideyim zaten hastahaneler de malum pandemi ne yapacağımı bilemedim. uzun oldu biliyorum kusura bakmayın varmı böyle sıkıntısı olan.
Antikor testi yaptırabilirsiniz

Aynı şeyi corona olduğum dönemde yaşamıştım. Belki belirtisiz corona geçirmiş olabilirsiniz.

bazı covid hastaları hiçbir belirti yaşamadan sadece tat ve koku bozulmasıyla yaşıyor bu durumu. bana covid olup geçirmişsiniz gibi geldi.

Merhaba gecmis olsun
Allah korusun ama bazi beyin tumorleri bu tarz etkilere neden olur
Ya da burunda polip gelisimi vs gibi sorunlar olabilir
Once bir kbb, sonra da onkologa gorunseniz iyi olur

Merhaba gecmis olsun
Allah korusun ama bazi beyin tumorleri bu tarz etkilere neden olur
Ya da burunda polip gelisimi vs gibi sorunlar olabilir
Once bir kbb, sonra da onkologa gorunseniz iyi olur
hiç aklıma gelmedi böyle bi ihtimal bi görünsem iyi olacak çok teşekkür ederim

Ben hepsinden aynı kötü tadı alma şeklinde değil de çoğu şeyden aslında ona ait olmayan bir tat alma şeklinde yaşıyorum bu durumu. Covid geçirdim koku tat kaybı yaşadım yaklaşık 3 hafta sonra geri gelmişti aslında ama sonra birden bu şekilde yanlış tatlar almaya başladım. Covid in bir uzantısı mı bilemiyorum. Ben de merak ediyorum bunun için nereye gidilmeli. İnsallah geçici bir durumdur, geçmiş olsun
evet yanlış tat da diyebiliriz hele şu mevsimde olmayan sebzelere hiç tahamülüm kalmadı yeşil biber gibi o kadar değişik ve kötü kokuyor ki

Benim de aklıma ağız bakımı ile ilgili bir sorun olabileceği geldi.gargara yaptınız mi?

İlk önce KBB ye gidiniz
Agzınızda amalgam (gümüş dolgu denilen) var mı varsa bu ihtimali de aklınızda bulundurun
Nörolojiye de görünün. Bazı beyin tümörleri de de koku alma duyusında değişim olabiliyormuş

evet yanlış tat da diyebiliriz hele şu mevsimde olmayan sebzelere hiç tahamülüm kalmadı yeşil biber gibi o kadar değişik ve kötü kokuyor ki
Aynen, bende kahve, limon, muz, çikolata bunlar mesela çok bariz o kadar alakasız bir tat geliyorki bunlardan ve de nahoş tabi yani🥺

Buna benzer olmustu bır donem. Ama ben aşırı kahve ıcıyordum. Yanı gunde 6 7 kere sade nescafe sıgara arada da turk kahvesi 1 2 kere de. Camur gıbı hissederdim ağzımın ıcıni..yedıgım hıcbısey tad vermezdi. Sonra hamılelık girince kahve sigara bıttı yeme ıcme duzene girdi zamanla gectı. Ama ben birde asırı kansızdım vıtamınsızdım belkı bunlarında etkisi vardı. Hamilelikte kullandığım vitaminler degerlerımı duzelttı. Bunlar bı nevi etken olabılır tabi.

Sebebini de öğrenince etiketleyin beni de bu muazzam bir kilo verme sebebi olabilir sebebi neyse biz de yapalım

Bende de oluyor bazen. Koku ve tatta. Diş dolgusundan kaynaklandığını düşünüyorum. Ama gitmedim.
Öğrenirsen bende gideyim bari.
Kokuyor mu diyorum yok diyorlar. Ya da tadında bişiy var mı diyorum yine yok.
Değerlerim normalmiş. Emzirdiğimden vitamin de kullanıyorum. Diş gibi geliyor bana.

Buna benzer olmustu bır donem. Ama ben aşırı kahve ıcıyordum. Yanı gunde 6 7 kere sade nescafe sıgara arada da turk kahvesi 1 2 kere de. Camur gıbı hissederdim ağzımın ıcıni..yedıgım hıcbısey tad vermezdi. Sonra hamılelık girince kahve sigara bıttı yeme ıcme duzene girdi zamanla gectı. Ama ben birde asırı kansızdım vıtamınsızdım belkı bunlarında etkisi vardı. Hamilelikte kullandığım vitaminler degerlerımı duzelttı. Bunlar bı nevi etken olabılır tabi.
evet kansızlık problemim hep vardır sigara kahve tüketimim yom çok teşekkürler

Bende de oluyor bazen. Koku ve tatta. Diş dolgusundan kaynaklandığını düşünüyorum. Ama gitmedim.
Öğrenirsen bende gideyim bari.
Kokuyor mu diyorum yok diyorlar. Ya da tadında bişiy var mı diyorum yine yok.
Değerlerim normalmiş. Emzirdiğimden vitamin de kullanıyorum. Diş gibi geliyor bana.
evet ilk zamanlar kocamın kafasına buz dolabına sokup koku arattım ☺☺

Benim bir yakınım buna benzer sikayetlerle midesi alındı. Dahiliye başvurun isterseniz. Mide kanseri olabilir Allah korusun tabi de.

Back
X