Merhaba arkadaslar öncelikle bu güzel cuma gününde insallah hepimizin duaları kabul olur...
Sizin düsüncelerinize fikirlerinize şu an çok ihtiyacım var cünkü kendimi yalnız caresiz ve umutsuz hissediyorum güçlü biri olmama rağmen yasadıklarım beni üzdü ve baska biri yaptı...
Arkadaslar benim şu an 7 aydır süren bir iliskim var ve benim akrabam, anne tarafından, daha önceden de bana karsı biseyler hissettiğini söylemisti 2007 yılında fakat o dönemde böyle birsey olması mümkün değildi.
Hem ben akrabam oldugu icin hem de o zaman 19 yasımda oldugum icin korkmus ve bilmezden gelmistim bana olan hislerini ve kendiliğinden gecmisti. Ve onun bir iliskisi baslamıstı 5 yıl sürmüstü hatta ben duyunca mutlu bile olmustum. Hatta evlencekler yada nisanlancaklar diye beklerken ikisi de olmadı. Ocak ayında benim yasadıgım sehre eskisehire geldiğinde bir aile grubunun icinde sohpet etmeye basladık ve ayrıldıklarını söyledi ben de üzüldüm insallah düzelir dedim. Ama beni gördüğünde tuhaf oldugunu hissettim o aksam bir kalabalıkta sohpet ederken size bir itrafta buluncam diyip 2007 yılında bana asık oldugunu söyledi kuzenlere bi kısmı biliyoduk dedi bir kısmı sasırdı... Sonra yasadıgı sehre gitti ve beni her gün aramaya mesaj atmaya basladı bu böyle sürdü 2 ay ve her hafta sonu eskisehire beni görmeye geldi ben de her defasında onunla görüstüm konustum uzun bir iliskisi olduğunu yeni bittiğini onla tekrar olabilceğini söyledim ve bana her defasında bitti zaten biz son zamanlarda anlasamadık cok kavgalar ettik artık olmaz dedi ve ilgisi hisleri temiz kalbi bana karsı yaklasımı sonrası bende ondan hoslanmaya basladım ve bizim iliskimiz basladı.
Hayatımda hic aklıma gelmeyecek hic düsünmediğim sey basıma geldi ve ben ona asık oldum her hafta yanıma geldi sürprizler yaptı sarkılar siirler bir sürü güzel sey... Fakat ailelerimizin haberi olmadı bu iliskiden ve 4 ay sonra söylemek istediğini artık herkese anlatmak istediğini söyledi bana evlenme teklifi etti ailesine söyledi ailesi ilk basta sasırdı cünkü baska birini bekliyolardı beni duydular fakat saygı duyuyoruz senin kararın arkadandayız dediler, sonra aile icinde laflar sözler dedikodular cıktı teyzesi dayısı eski kız arkadası halası benim aile tarafımdan birileri bunları duyanlar konusmalara ve olaylara basladılar. kız arkadası beni arayıp o hala beni seviyo gibi laflar söyledi, teyzesi ve dayısı iliskisinin yeni bittiğini boslukta oldugundan benle oldugunu söylediler. Halası eski kız arkadasına dönmesi icin kızı sürekli arattırdı ve bunun gibi birsürü olay bu arada benim annem babam duymadılar cünkü anneannemin hastalagını öğrendik annem o dönemde sarsılmıstı hep anneanneyle ilgilendi. Kısaca onun tarafında kimse buna cok sevinmedi herkes boslukta oldugunu bizim akraba oldugumuzu ve istemediklerini belirten davranıslar ve konusmalar yaptılar annesi ve babası haric... 1 ay önce ailesiyle konustu herkesin bizimle ilgili aramızı bozmak icin ugrastıgını ve bizim icin artık ne yapılması gerekiyosa yapılmasını istediğini söyledi onlarda ne gerekirse yapıcaz dediler. Babası karsı cıktı babamla arasında olan bir münakaşa yüzünden babamdan kız istemeyeceğini benimle ilgili bir sorununun olmadıgını benim kuzenime söyledi ve ben bunu duydum cok üzüldüm bizim aramızda sorunlar basladı ve her gecen gün büyümeye basladı bana dediki benim ailemin seni istemesi önemli değil önemli olan benim istemem babam istemezse ben seni isteyecek birini bulurum nolur ayrılmayalım ben sensiz yasayamam ve ben hep yanında durdum hala yanındayım babası en son buraya geldiğinde dayımla konustu ekimde istemeye gelceklerini fakat babasından değil ben istersem senden isterim dediğini söylemis bilmiyorum benim icim rahat değil... ben burda herseyimi bırakıp sırf ona olan sevgim icin kalkıp baska bir sehire gittiğimde mutlu olcakmıyım? Bu yasadıklarımız evliliğim boyunca benim önüme gelicek mi sıkıntıdan ve düsünmekten zona oldum... Ne yapmalıyım kimseyle konusamıyorum cünkü akrabayız kime ne söylesem duyuluyo...
valla arkadaşım okadar uzun yazmışsın ki hiç üşenmeden okudum:) eğer eski kız arkadaşına karşı bi kıskandırmak durumu olmadığına eminsen hiç düşünme herşey yolunu bulur.sonuçta dayılar halalar boşluktan böyle yapıyo diyosada sinek küçüktür ama mide bulandırır biliyosun. biraz daha mantıklı düşün hemen duygularına yenilme. eğer bunlar sadece söylentiyse ailelerin arası zamanla düzelir sonuçta akrabalar.ama anne ve babanın rızasınıda mutlaka al. sonra üzülmenide istemem.hakkında hayırlısı olsun inşallah herşey yoluna girer.
arkadasım tesekkür ederim üsenmeden okumussun, kıskandırmadıgına eminim bir de söyle düsünüyorum öyle bi amacı olsa akrabası yerine dısardan birini tercih ederdi.. ben ondan eminim ama ailesinin tutumu beni cok üzüyo düsünmekten isimi yapamıyorum kafamda hep bisiler dolanıp duruyo
bence hiç düşünme inan herşey olacağına varıyo.sonra kendinde saplantı haline getirirsin. sen elinen geleni yapmışsın tevekkül et Allaha bırak hayırlısı neyse o olur zaten. biliyorum böyle söylemek kolay iyebilirsin ama hepimizin başına buna benzer şeyler geldi inan hatta ben kısa bi süre önce buna benzer bişey yaşadım. dediğim gibi bzen ne yaparsan yap bazı engeller önünü kapatır. bakarsın hiç ummadığın anda bi ümit ışığı yanar yada hakkında hayırlı olmayacağı için bu iş olmaz çok daha iyisi olur zamanla. kafana takma saplantıda yapma herşey güzel olurr merak etme
Evlenin tabi de..
Ama gelip babası babanızdan istesin sizi..
Koşulunuz mutlaka bu olsun.
hem ailenizi ezdirmemiş olursunuz.
hem de bu dengesiz insanlar sonrasında aileniz ve sizinle ilgili laf edemesinler..
evet sonucta benim bir ailem var yıllardır bana emek verip herseyden esirgeyen koruyan bir ailem ve babam bunu hak edicek birsey yapmıs olamaz arkadasım cok dogru soyluyosun ilerde bunun önüme getirilip sürekli konusulmasını istemem ama bunu bir kosulmus gibi söyleyince benimle evleniceksin ailemle degil dedi bana ama yine de ben herseyi istedigin gibi yapıcam dedi fakat babası biraz taktımı takan birisi ve inatcı nasıl olucak bilmiyorum arkadasım yakalasımın icin tesekkür ederim
Nişanlınız ailesini takmayan kendi kararlarını veren biri olabilir.
Ama çok ağır..
Babanız ne kadan incinir düşünsenize.
Ne emekle, sevgiyle büyüttüğü gözünün içine bakıp eridiği kızını kendinden değil bir başkasından isteyecekler.
Yok yaşatmayın bunu babanıza..
Ne pahasına olursa olsun..
haklısın hem de cok haklısın su an bana görmediğim bi gercegi gösterdiniz tesekkür ederim.
fakat ben bu olayların duyulmasından babamın bunu duydugunda tepki vermesinden ve ilişkimizin bizim yüzümüzden değil babalarımız yüzünden bitmesinden cok korkuyorum cünkü canımdan cok seviyorum sıkıntıdan ve bunları düsünmekten zona oldum
mesela diyorum biz ayrılsak o benim akrabam ömrümün sonuna kadar onu görücem o da beni görücek bunu nasıl kaldırıcaz bunları düsününce cok kötü oluyorum bugün beni annesi aradı biz sizin tercihlerinize saygı duyuyoruz dedi esimde bazı yanlıs seyler konustu evet ama akrabayız biz bunların hepsi bi sekilde düzelir siz bunları düsünmeyin ilişkinize sahip cıkın dedi fakat bu olaylardan dolayı sürekli kavga ederek ilişkşye shaip cıkamıyorum cünkü susturamıyorum kendimi yediremiyorum
İlla ki bitirmek zorunda değilsiniz.
Babanızın bu durumda ne hale düşeceğini anlatmanız yeterli.
Onun tarafında sorun yok ki.
Baba gförevini yapıyor. Kızı istiyor.
Sizin tarafınızdan bakın olaya.
Babadan kız istenmiyor.
Bu durumda kim fedakarlık yapıyor.
Bunları anlatın nişanlınıza. Anlayacaktır.
Eğer anlamıyorsa da ilişkinizi gözden geçirin.
Şimdi size yüzde yüz haklı olduğunuz konuda destek vermeyen bir adam evlendikten sonra ne yapacak.
Bir de daha önceden dediğim gibi elinde de kozu olacak. Kazanan oymuş gibi. Babanızı ezip geçtiğiniz gibi..
Babası da inadını kırıversin.
Nasıl çirkin bir inattır bu..
İlla ki bitirmek zorunda değilsiniz.
Babanızın bu durumda ne hale düşeceğini anlatmanız yeterli.
Onun tarafında sorun yok ki.
Baba gförevini yapıyor. Kızı istiyor.
Sizin tarafınızdan bakın olaya.
Babadan kız istenmiyor.
Bu durumda kim fedakarlık yapıyor.
Bunları anlatın nişanlınıza. Anlayacaktır.
Eğer anlamıyorsa da ilişkinizi gözden geçirin.
Şimdi size yüzde yüz haklı olduğunuz konuda destek vermeyen bir adam evlendikten sonra ne yapacak.
Bir de daha önceden dediğim gibi elinde de kozu olacak. Kazanan oymuş gibi. Babanızı ezip geçtiğiniz gibi..
Babası da inadını kırıversin.
Nasıl çirkin bir inattır bu..
arkadaşım aslına bakarsan bi sorunda yokki aranızda ben anlamadım.birbirinizi seviyosunuz insanlar çocuğun anne babası seni kabullenmiş zaten, senin anne babanın haberi bile yok tek sorun insanların araya gidip laflar söylemesimi ben anlmadım aslına bakarsan sorun olan şey ne
Senin yerinde olsam babası dışında herhangi birinin seni istemeye gelmesine izin vermezdim. Çok küçük düşürücü. Hem baban hem de senin açından. Ha babayı ikna edebilirse ve siz evlenirseniz bu evlilik yürür mü orasını ancak Allah bilir ama yaşananlar çok yıpratıcı ve ailesinin sana olan tepkisi de ortada. Onlar sana alışsa sen onları affedip yoluna devam edemezsin bu saatten sonra ve sürekli sorun olur. Hayırlısı olsun senin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?