Fikrinize ihtiyacım var

Calışmak mı, yeni eğitim almak mi

• Bir iş bul çalış, egitimi boşver

OY: 4 15,4%
  • Seneye eğitim almaya başla

OY: 0 0,0%
  • Dil öğren, sonra eğitime başla

OY: 22 84,6%

• Ankete Katılan
    26

laylaylom20

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
581
401
648
İstanbul
Merhaba herkese.
Ben birkaç ay önce evlendim ve yurt dışına taşındım. Türkiyede çalışıyordum ama aynı mesleği burada yapma şansım yok dil problemi yüzünden. Bu nedenle burada ingilizce olarak yeni bir eğitim almak istiyorum. Bu arada yaşım 30. En iyi ihtimalle önümüzdeki yıl başlayabilirim okula ve eğitim 3 yıllık.
Size danışmak istediklerim:
1. 30 yaşından sonra yeni bir eğitim almak ve o işi yapmak mi yoksa zaman kaybetmeden bulabildiğim herhangi sıradan eğitim gerektirmeyen bir işe baslamak mi daha mantıklı?
2. Ben eğitim almaya daha yakın hissediyorum kendimi. Ama bir yandan da buranin yerel dilini öğrenmek için kursa gitmem gerek. 1 yılı ona ayırıp sonra eğitime başlasam (32 yasinda baslayip 35te mezun olmus olucam) iyice mi geç olur?
Fikirlerinizi bekliyorum.bir anket de ekledim. Tesekkurler simdiden.

hangi ülkedesiniz? ben olsam bir dil kursuna yazılır bir yandan da part time iş bulup çalışırdım hem sosyalleşir hem iş hayatını ucundan da olsa görmüş ve dilinizi pekiştirme şansınız olur..
gerekirse seneyede dil işini çözünce eğitime başlarsınız ama iş hayatından da kopmayın derim.

Dil yüzünden yapamıyorum mesleğimi demişsiniz ama o ülkenin dili ile bir eğitim alayım mı da demişsiniz ben anlamadım ya da? Eğer kendi mesleğinizi dilden dolayı yapamıyorsanız dil eğitimi alıp kendi alanınızda gelişmeniz daha mantıklı olur bence, ama her şeyin başında çalışmasanız da orada yaşayacağınız için dil eğitimi önceliğiniz olsun.

Valla bende arkadaşlara katılıyorum hemen kursa başlayın dil için ayrıca çalışmaya başlamak da sizin için çok büyük bir artı olucak dil öğrenmek acısından
Ne insanlar tanıyorum kurstan ziyade konuşarak dil öğrenenler bence en etkili yol bu !

Şimdiden başarılar size :) inşallah istediğiniz gibi ilerler

Back
X