Fıkrınıze ıhtıyacım var

beyzat2014

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
1.172
788
323
35
esımın abısı ayrılmıs , bekar yasayan bırı. İş adamı ve yogun calısır ve sureklı dısarıda yer. Benım eaımın aılesı ıle ıkı krıtık donemımdekı hal ve tavırlarından dolayı aram acık. Samımı degıller ve bana saygıları ( esıme gore asla oyle degıl) yok. Sımdı esım yenı bır adet edındı. Bebegımı sevmesını bahane edıp sureklı abısını bıze cagırıyor. Ustelık yemege. Hatta oylekı kendı erken gelır eve, abısının ısten gelmesını beklıyor yemek yemek ıcın. Bugun basım cok agrıyordu ve anneme geldım. Aradıgında bu gece annemde kalacagımı soyledım. Bana “ abımı arayıp soyleyeyım o zaman, yemege gel demıstım “ dıyor. Sınırlerom hopladı ama tartısırsam saglıgım ıcın hıc ıyı olmayacaktı kapadım telefonu bozuk halde. Bu durum sınırlerımı bozmaya basladı. Ayrıva gecen konumdan da bılırsınız. Bu adam yanı kocam olacak adam , ablası kızının isteme günü “ortam bıraz gergın olacak söz merasımıne sen ve abım gelın” dedıgı ıcın benı ve cocugumu almadan söze gıden adam. Ne demem lazım. Nasıl konusmam lazım kı cok uzatmadan anlatayım da, o kalın kafası mesajımı alsın. Oyle cok tartısmalarımız oldu ama deli mi ne , ya da kısılık sorunumı var nedır adam asla anlamıuor. Aıle olarak kımsede bır agırlıgımız yok, vasfımız yok.

Size sormadan yemege abisini degil kimi cagirirsa cagirsin otursun evde yemegini yapip kendi agirlasin bir zahmet. Ayrica da esinizin aile anlayisi nedir onu merak ettim hani sizi almadan soze gidiyor ya evlenme amaci neymis? Kusura bakmayin ama esinize ne deseniz bos gibi kendinizi uzdugunuzle kalirsiniz adam dusunemiyor!

Hizmetçi gibi görmüş seni resmen .. sıkıntılı bir aile yapısı var anlattığın kadarıyla ama bunu kabul etmeyen eşle ne kadar konuşursan konuş yine istediğini anlayacak

esiniz sanirim cook iyi dusunen disariya karsi cok iyi niyetli biri. boyle herkese kol kanat acan gibi.

Bende o noktadayım. Artık ne desem boş. Hıc umudum kalmadı. Berbat bır aıle yapıları var. Gelin , damat ... farketmez. Hep el görüp onu da eslere hıssettırıyorlar . Mesela cagırılmama konusunda, resmen öteledıler benı ve bu o kadar normal ki eşim için de, adam sadece “ tamam” dedi ve gitti . Sonra ben kv me acıkca soyleyınce ve sizin ayıbınız dıyop bıraz daha konusunca kafasına dank ettı eşimin . Off gercekten artık ne dusunecegımı de sasırdım. Ne dıyeyım eşime? Rvde yemek oluyor zaten, ne car bır tabak fazla koysak der cıkar kenara

İyi de yemeği siz hazırlıyorsunuz , evde yemek var demesi için kendisinin hazırlaması lazım .. valla verilecek çok cevap var da sizin ki anlamaz laftan

Son düzenleme:
esiniz sanirim cook iyi dusunen disariya karsi cok iyi niyetli biri. boyle herkese kol kanat acan gibi.
Ezik biri. Sırf ailesıne , özellıkle abısıne yaranmak ıcın kuvexdem cıkmıs 13 gunluk bebegınuykusundan uyandırıp abısıne goturen bır ınsan. Kac kere korıdorda kolundan alıp yatagına goturdum dıye gunlerce surat yapmıstır o zamanlar. Artık befret edıyorum aklıma feldıkce. Benı saymıyor. Onemsemıyor

Evde yemek olmasin o zaman. Adam bekar bosanmis diye siz mi evlatlik aldiniz? Bosanirken size mi sormus bosanmasaymis arkadas o zaman. Ben yeni evlendigimde esim bir kere benden habersiz eve birilerini davet etti diye ortaligi ayaga kaldirmistim ne munasebet hic sevmem emrivakileri.
Ailesine gelince gitsin gelsin tek basina hic ugrasmayin daha iyi yuz goz olmazsiniz en azindan. Aile sizi el goruyormus ya abisi de sizin icin el! gelmesin bir zahmet. Hayir esiniz hatali tamam peki ya surekli gelen abiye ne demeli?

İyi de yemeği siz hazırlıyorsunuz , evde yemek var demesi için kendisinin hazırlaması lazım .. valla verilecek çok cevap var da sizin ki anlamak laftan
4 yılda anca anladım , bu adama bısey ogretemeyecegımı. Sızler 2dakıkada. Baskanbuyuk sorunumuz yuzunden de artık bu evlılıgı yurutmek ıstemıyorum ama bu gece aıle çıtlattım ... offf ne tepkı ne tepkı. Pısman oluraun , soyle boyle bır suru sey soylendı. Ama cıddeneşim dedıgım adam buyumemıs ve hala aılesıne yaranmak adına benım ve cocugumun zamanından çalıyor

ooowww bu anlattiginiz gercekten cok korkunc.
esinizi kimse ciddiye almaz ailesi bile olsa kafasina vur elinden ekmegini al muamelesi yaparlar ve bu kisilige sahip birinin karisinin ka kiymet kiyecegini sanmiyorum.
annem 30 senedir babama soyler ailen bize ne yaparsa yapsin sonrasinda hep giden sen oldun gulumseyen sen oldun simdide kimse seni karini cocuklarini ciddiye almio die.
yani demem o ki degismez bu boyle gider

Evet kimse ailesini atmasın satmasın ama evlendikten sonra da öncelik kendi küçük ailesi olmalı insanın .. ya evde küçük bebek var , anne olarak eş olarak ne kadar yetebiliyorsun ki bir de “gelin” görevini üstlenmeni istiyorlar ..

Büyümemiş adamlar evlenmesinler , anasının abisinin kanatları altından çıkmasınlar

Onlar ıcın hava hoş. Cunku zaten benım yapmam gereken o. Ikıdefa ayrılmıs ve evde baska bekar cok. Aıle kavraamı yok kafalarında. Ben ugrasarak hafıfte olsa bıseye benzetmeye calısıyorum yuvamızı ama yok. En ufak bır aralıktan sızıp hayatıma dolusuyorlar destursuz. Ya ben mıaafırı severım, amcasıdır dıyıp zaten davetımı ederım belkı ama bu baska bısey. Ya resmen adama gore evı programlamaya basladı. Yemek saatlerını bıle degıstırmeye calısıyor esım. Ayrıca dedıgınız konu hakkında da sormak ıstıyorum. Ablasının yaptıgı tum aıleyı kapsar mı sızce? O konuda nasıl davranmalıyım

Allah'ım sen affet, konu sahibi kardeşim kusura bakma ama ben böyle silik tiplere tahammül edemiyorum. Bir dahaki çağırdığında yemek yapmayın. Eşiniz gelmeden siz kendinizi doyurun. Misafir ağırlayacaksan mutfak orada deyin.

Ya da laftan anlar derseniz önce güzellikle anlatın. Rahatsızım bu durumdan, sürekli hizmet edemem diye.

Ne guzel ozetledın. Kımse cıddıye almıyor. Me yapayım ben pelı. O bu sekılde mutlu olabılır ama ben kendımı ezdırmek istemıyorum. Sımdıye kadar hep polıtık gıtmıslerdı ve ben asla esıme anlatamıyordum tepkımı de net koyamoylrdum. Fakat bu son söz olayından sonra gedı adım atmadan tepkımı koymak ıstıyorum. Benım bır de yumusak karnım cocuk. Kv , dıger kardeslele aynı sehırde ve oraya gıtmezsem torununu gorememıs olacak. Fakat godersem de , gorumcelerle sureklı bır aradalar. Nasıl bır tavır koymalıyım . Gercekten sasırdım artık

Eşiniz abisini çağırdığını söylediğinde o gelmeden kendiniz yiyip kalkın sofradan. Gidin odanıza odadan çıkmayın, ayıp olur falan demeyin. Esiniz kendi masa kursun yedirsin içirsin anlar o zaman belki bir şeyleri. Abisi de siz odadan ortaya çıkmayınca azıcık beyni basıyorsa surat yaptığınızı anlar gelmek istemez. He yüzsüzse de siz bunu uc bes gun bir hafta ısrarla yapın, odanızdan çıkınca da surat beş karış dolaşınca elbet anlar.

Misafir önemlidir, aile önemlidir ama tüm bunlar hak edene , laftan anlayana yapılır. Eve her gün gelen biri artık misafir sayılmaz ve siz ona da hizmet etmek zorunda değilsiniz.

İlk şıkkı yapamam. Onu yapabılecek kudretım olsaydı, bugun benı bu kadar kullanamazdı. Konusmayı deneyecegım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…