Fikrinize ihtiyacım var.

civcivsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2021
1.362
1.232
83
27
Kızlar merhaba ben hamileyim ve düşük riskim var kaynanam eşi ile birlikte yatılı gelmek bana bakmak istiyor 4 gün dedi ama bilirsiniz ki ben kendi annem ile rahat ederim eşim izin alacak bir hafta gönlü olsun isterim ailesi gelsin ama istiyorum ki en azından o tatilde iken gelsinler tüm gün Kayınbabam kaynana ile nasıl rahat ederim ki canım bir şey çekse anneme der gibi nasıl isterim bir de gittikten sonra yastık yüzü yıkamak felan var tabi sizce ne yapayım eşime ne demeliyim? Veya geleceklerinde annemde gelmeli mi veya ben aileme mi gitmeliyim riskim var diye ortada kaldım stres oluyor nasıl uzanırım her işi yapar söylenirse diye hiç kalkmasam dert kalksam dert bu arada başka ildeler ama yakın ve diğer kızı da burada onda kalmak yerine bizi istiyor davet etmedim bile ne yapayım sizce 🙄

E söyleyin eşinize?? Ona da söyleyemeyecekseniz kime söyleyeceksiniz ki?

Durumum riskli, annemle daha rahat edeceğimi hissediyorum. Anneler 4 değil de 2 gün kalsalar falan mı deyip orta yolu bulmaya çalışın. Yastık yüzü yıkamak falan ne alaka anlamadım? Kendi anneniz gelip kaldığında gittikten sonra yıkamayacak mısınız sanki? Çok alakasız olmuş.

Ben uygun bir dille rahat edemeyeceğimi söylerdim eşime.
Benimde hamileliğim kanamalı geçiyor bu süreçte kayınvalideyle aynı evde yapamadım inanın.
Anneye naz geçiyor ama kayınvalide öyle olmuyor.

Eşinize ailesinin iyi niyeti için çok teşekkür edin ama onlar varken rahat edemeyeceğinizi söyleyin
Bence annenize de gitmeyin
Evinizde hiç iş yapmadan oturun
Eşiniz gelince ne yapılacaksa yapar
Sonuçta ortak çocuğunuz
Annenize gitmek yerine eşiniz sorumluluk alabilir
Çok karmaşık şeylere de gerek yok
Evi üstün körü ara ara süpürsün işte silmeyi filan iyileşincr yaparsınız
Yemeği de kolay şeylerden yapar eşiniz veya siz bi makarna filan haşlayabilirsiniz

Ben de 3 aydır hiç kendimi yormuyorum
Yeri geliyor haftads bi süpürüyorum veya siliyorum
Yemek de nasıl kolayıma gelirse veya eşim yapıyor yapamadığım yerde

Öncelikle geçmiş olsun. Düşük riskim olduğunda iki gün hastanede yattım. Sırf şu yardıma geleyim olayları olmasın diye kendi aileme dahi söylemedim

Evime geçince eşim ilgilendi benimle, yemektir , iştir 3-4 ay yapmadım. Evimin düzeni biraz bozuldu ama yine de evimde gezinen bir üçüncü kişiye tahammül etmek kadar stresli olmadı.

İlla bir seçenek seçmek zorundaysanız, annenize gidin. Hem eviniz dağılmaz, hem kv kp karşılama stresinden kurtulursunuz

Kızlar merhaba ben hamileyim ve düşük riskim var kaynanam eşi ile birlikte yatılı gelmek bana bakmak istiyor 4 gün dedi ama bilirsiniz ki ben kendi annem ile rahat ederim eşim izin alacak bir hafta gönlü olsun isterim ailesi gelsin ama istiyorum ki en azından o tatilde iken gelsinler tüm gün Kayınbabam kaynana ile nasıl rahat ederim ki canım bir şey çekse anneme der gibi nasıl isterim bir de gittikten sonra yastık yüzü yıkamak felan var tabi sizce ne yapayım eşime ne demeliyim? Veya geleceklerinde annemde gelmeli mi veya ben aileme mi gitmeliyim riskim var diye ortada kaldım stres oluyor nasıl uzanırım her işi yapar söylenirse diye hiç kalkmasam dert kalksam dert bu arada başka ildeler ama yakın ve diğer kızı da burada onda kalmak yerine bizi istiyor davet etmedim bile ne yapayım sizce 🙄
Kimse gelmesin yat gitsin tek basıba
Kv ye kibarca inanın böyle daha ii dinlendirin Allah razı olsun ihtiyacım olunca söz isterim dersin olur biter

Bişey eklemek istiuorum
Bu ilk çocuksa yani evde iki yetişkin yansıyorsa evde ne kadar iş olabilir ki. Full yatsan bile eşin evi çekip cevirebilir. Hani bakılacak Baska cocuk vardır anne kv gelir anlarım da sen yatarken kv sana ne bakacak sonucta kalca kırıgı değil düşük tehdidi.
Üç cocugum var sonuncuda düşük riski vardı (üstelik çalışıyordum iki küçük çocugum vardı) kimse de gelip bakmasını istemedim o beni daha cok gerer.
Bir de doğacak cocuk doğar saglıklı gebelik değilse de zaten sonlanır
Drun dediğini yapın eşiniz de evi idare etsin.

aranız kötü değilse birkaç günün ne zararı olacak ki ? ayrıca size bakmak için gelmek istediğini söylemiş. iyi niyetli bir yaklaşım var.
ama eşinize 2 gün kalsalar onlar daha az yorulur diyebilirsiniz. iki tarafında gönlü olur.
kalkıp iş yapmanızı zaten beklediklerini de düşünmüyorum. isteseler bile diyelim, durumunuz belli, kimse sizi yataktan kaldıramamalı.

Eşinize söyleyin o konuşsun anne ve babasıyla, sadece kv gelse hadi neyse de kp in yanında ben de rahat edemezdim kendi annemle bile rahat edemiyorken, açıkça güzel bir dille söyleyin, hayır demekten çekinmeyin eşiniz işi yokuşa sürerse siz güzel bir dille konuşun.
Ben de şu an hamileyim birkaç hafta öncesine kadar düşük tehdidi yaşadım, 1 buçuk ay yattım sadece ve birileri gelme girişiminde bulunmasın diye anneme bile söylememiştim, rahat edememekte çok haklısınız

4 gün uzun bir süre değil. Sorunlu bir tip değilse problem etmeyin. Ben de evimden tiksindiğim için kayınvalidemlerde gidip kaldım ama yattım yapacak bir şey yok. Normal bir zaman değil ki. Yastık yüzü vs dert etmeyin gelen yıkar yada eşiniz yardımcı olur. Kalkmayın, canınız bir şey isterse de 4 gün istenir hiç bir şey olmaz. Onlarda eşinizin ailesi.

Misafirlige mi gelecekler, size bakmaya mi?

Bakmaya gelecekse gelsin. Neden caninin istedigini soylemeyeceksin, ne yapmaya geldi o zaman?

Misafirlige gelecekse acik acik riskim var yatiyorum, baska zaman daha iyi agirlarim diyip kesin atin.

Kalsınlar canım ne olacak..
Eşiniz olmasın çalışsın ne olacak, alt tarafı 1 hafta belki en azından sizin işinizi görür yemeğinizi yapar falan.. ayrıca yastık yüzü ne mana🤔 annenizde gelse yastık yüzü yıkanacak.. benim kv ile kp 10 gündür bende idi bebegm olacak dolapları falan hazırladı kıyafetleri bilmem ne.. dun gittiler giderken çamaşır makinesne hepsni attı yıkandı bir zahmet kurutmayida ben yapayim yani 😃😃 takılmayın bu kadar yahu

size gerçekten inanamıyorum düşük riskin var insanlar yardımcı olmak istiyorlar ve böyle düşünüyorsunuz. Pes doğrusu..
ilk haftalarda benim de düşük riskim vardı ne eşim izin aldı ne de bakmaya gelen oldu bazı insanlar şansının kaderinin kıymetini bilmiyor gerçekten.

İnsanlar size yardıma geliyorlar, illa ki ne yapmaları gerektiğini biliyorlardır. Gelip de sizden iş bekleyecek halleri yok. Hem de sadece 4 gün ve tek mesele yastık yüzü yıkamak... anneniz gelince de yıkanacak yastık yüzü, ve hatta kendi yastık yüzlerinizi de her halde yıkıyorsunuzdur. O yüzden gözünüzde çok büyütmeyin.

E söyleyin eşinize?? Ona da söyleyemeyecekseniz kime söyleyeceksiniz ki?

Durumum riskli, annemle daha rahat edeceğimi hissediyorum. Anneler 4 değil de 2 gün kalsalar falan mı deyip orta yolu bulmaya çalışın. Yastık yüzü yıkamak falan ne alaka anlamadım? Kendi anneniz gelip kaldığında gittikten sonra yıkamayacak mısınız sanki? Çok alakasız olmuş.
Kendi annem geldiğinde evi temizleyip yıkayıp gidiyor kaynanam o kadar düşünmüyor ne yazık kı yoksa sorun olmaz ama kananam olduğu için korkuyorum birazda temizlik takıntım var 😔

Ben uygun bir dille rahat edemeyeceğimi söylerdim eşime.
Benimde hamileliğim kanamalı geçiyor bu süreçte kayınvalideyle aynı evde yapamadım inanın.
Anneye naz geçiyor ama kayınvalide öyle olmuyor.
Benimde kanamam oldu inanın bende öyle düşünüyorum anneme her istediğimi diyorum ama tek kaynana olsa neyse hadi eşide geliyor bakalım

Kimse gelmesin yat gitsin tek basıba
Kv ye kibarca inanın böyle daha ii dinlendirin Allah razı olsun ihtiyacım olunca söz isterim dersin olur biter

Bişey eklemek istiuorum
Bu ilk çocuksa yani evde iki yetişkin yansıyorsa evde ne kadar iş olabilir ki. Full yatsan bile eşin evi çekip cevirebilir. Hani bakılacak Baska cocuk vardır anne kv gelir anlarım da sen yatarken kv sana ne bakacak sonucta kalca kırıgı değil düşük tehdidi.
Üç cocugum var sonuncuda düşük riski vardı (üstelik çalışıyordum iki küçük çocugum vardı) kimse de gelip bakmasını istemedim o beni daha cok gerer.
Bir de doğacak cocuk doğar saglıklı gebelik değilse de zaten sonlanır
Drun dediğini yapın eşiniz de evi idare etsin.
Ah kuzum ah davet bile etmedim kendi kendilerine böyle bir karar almışlar eşimle akşam konuşacağım umarım anlar ben de az çok işimi yine yapıyorum annemde arada temizliyor ama kayınvalide illa gelip kalırım dedi bide bazen laf sokuyor

size gerçekten inanamıyorum düşük riskin var insanlar yardımcı olmak istiyorlar ve böyle düşünüyorsunuz. Pes doğrusu..
ilk haftalarda benim de düşük riskim vardı ne eşim izin aldı ne de bakmaya gelen oldu bazı insanlar şansının kaderinin kıymetini bilmiyor gerçekten.
Benim kaynanam çok iş yapmayı sevmiyor canım bilmeden yazmışsınız evini bile ben süpürdüm arada sırada şimdi yapacağına inanmıyorum ve bazen laf sokuyor stres üzüntü yasak korkuyorum o sebeple eşimde evde olmayacak

Kalsınlar canım ne olacak..
Eşiniz olmasın çalışsın ne olacak, alt tarafı 1 hafta belki en azından sizin işinizi görür yemeğinizi yapar falan.. ayrıca yastık yüzü ne mana🤔 annenizde gelse yastık yüzü yıkanacak.. benim kv ile kp 10 gündür bende idi bebegm olacak dolapları falan hazırladı kıyafetleri bilmem ne.. dun gittiler giderken çamaşır makinesne hepsni attı yıkandı bir zahmet kurutmayida ben yapayim yani 😃😃 takılmayın bu kadar yahu
Senin kayınvalide yapmış benimki benden iş bekliyor sorun burada dün de geldi 2 aydır risk var hep annem geldi dün kusura bakma ayıp oldu sana 4 gün gelecez babanla zaten işlerimiz var orada dedi 😁

Bu kadar ince düşünürsen ömürden gider

Back
X