Fikrinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pdere pdere

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2021
203
156
53
31
Kızlar merhaba. Bu yüzyılda böyle bir konu açmak canımı sıksa da maalesef bazı toplum gerçeklerini değiştiremiyoruz. Bir sevgilim var. Ben aleviyim o süni. Benim ailem sorun etmiyor ama onun ailesi Alevilik ın ne olduğunu bilmiyor. Çok uzak yerlerde oturuyoruz. İlk başta seni ailemle tanıştırıp sonrasında alevi olduğunu söyleyeceğim diyor. Ben de ilk başta alevi olduğumu söylemesini eğer kabul ediyorlarsa öyle geleceğimi söyledim. O da ailemi tanıyorum en yumuşak haliyle bu söylediği yolun doğru olduğunu söylüyor. Sevgilimle aramızds bir sorun yok. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? doğru olan ne olur sizce?

Taniyip tanimamakla alakasi yok bu durumun
Ailesini iyi biliyor ki bu konularda sorun cikacagi icin once tanisinlar sonra iyi kiz bakin alevi ama bla bla diye zirvalayacak
Ailesi "mezhep onemli degil oglum iyi insan olsun" diyen tipler olsaydi boyle bir yola basvurmazdi
Bu sekil onlar bizler diye ayrimcilik yapan insanlarsa ilerde sorun yasarsin

Ailenin önceden bilmesi gerekiyor tabii ki .

Kabul görmeme durumunda daha çok kırılırsınız.

şartınızı sunun ve yolunuza öyle devam edin.

Ancak her ne kadar yanlış olsa da ilerleyen zamanlarda hep önünüze çıkabilir böyle katı düşünceleri varsa eğer

Hayırlısı diyelim ya nasip

bence önce her sey söylenmeli. sonradan söylenmesi daha da sinir ederdi. etrafımda bildiğim bu şekilde olan tek bir evlilik var. yanyana köyden olamalarına rağmen kabullenemediler kızı. üstüne oğullarını da reddettiler. kız yazık onu sevsinler diye her seyi yaptı ama olmadı. bazıları böyle valla. bir sey de diyemiyorsun. ne öğrendilerse o, kendi fikirleri yok

Önce söylesin yalan dolanla başlayan işten hayır gelmez. Bu sefer de iş çevirdiniz gizlediniz diye ters teper.
Dürüst olun ikinizde. Olacaksa olur olmazsa da kendinizi ona göre ayarlarsınız

Ailesini ondan iyi tanıyamazsınız bence,bırakın kendi doğru gördüğü yoldan ilerlesin.
Mutluluklar

ben şimdiye kadar bu tarz bir evliliğe şahit olmamıştım çevremde. fakat şimdi şahidim. aynı sizin gibi oglan Sünni kiz alevi ve yaklaşık 13 yıldır evliler. gayet iyi anlaşıyorlar kiz eşine kalkıp sahur ve iftar hazırlıyor esi oruç tutuyor herkes birbirine saygılı. tabi tanışma vs nasıldı bilemem ben sonuç odaklı konuştum

Ben de bu kanıdayım açıkçası

Evet ben de öyle düşünüyorum. Yine de onu dinleyeceğim bir orta yolu bulmaya çalışacağım

Aslında sorun sizin evlendiğinizden başlamıyor da daha çok çocuk olduğunda başlıyoruz. Sen kendince Alevi inancına sahip büyütmek isteyeceksin eşin ve ailesi Sünni. Bence çok zor bu iş benden demesi
İkimiz de din konusunda ortayız. Ne o Sünniliğin gereklerini yerine getiriyor ne de ben aleviğin. Arada olduğumuz için sorun olmaz gibi geliyor bana sadece ailesinin fikirleri başlangiç için önemli

İkimiz de din konusunda ortayız. Ne o Sünniliğin gereklerini yerine getiriyor ne de ben aleviğin. Arada olduğumuz için sorun olmaz gibi geliyor bana sadece ailesinin fikirleri başlangiç için önemli
Şu an öyle konuşanlar çocuklar olduktan sonra çok değişiyor. Bi çok örnek gördüm maalesef

evliliğimin bitme sebeplerinden biri de buydu. Tanışma nişanlılık hatta evliliğin ilk yıllarında sorun yoktu ama sonradan bu mezhep ayrılığı karı tarafın aklına geldi. Umarım sizde öyle olmaz.

Aynısını yazmaya gelmiştim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…