- 26 Mart 2024
- 1.011
- 2.745
- 48
- Konu Sahibi Pdere pdere
-
Ben sünniyim, eşim alevi. Anneme tanışmadan önce söyledim. Annem karşı çıktı asla olmaz dedi, evlatlıktan reddederim dedi. Ağla bağır ikna ettim tanıştırdım. Şimdi damadını çok seviyor. Eşimin ailesi sözde problem etmediklerini söylemişler ama öyle değil. Beni istemedi annesi. Her fırsatta "Biz kendi içimizden kız alırız", "Biz başka adet bilmeyiz", "Biz de bizden olmayanlara yabancı gelin-damat denir" diyerek beni dışladı. Evlenirken maddi manevi hiçbir destekte bulunmadı. Komşu çocuğu evlenirmiş gibi misafir gibi katıldı düğünüme. Ben dini olarak çok nasıl desem dinin gerekliliklerini çok yerine getiren biri değilimdir. Eşim benden daha dindar mesela. Bizim dini anlayışımız farklı değil ben nasıl düşünüyorsam o da aynı şekilde düşünüyor. Biz mezhepten dolayı kendi aramızda hiç sıkıntı çekmiyoruz. Hatta şöyle ki arada lafı geçmese ben eşimin alevi olduğunu hatırlamıyorum bile. Ama ailesi istemedi beni çok bariz yani.İkimiz de din konusunda ortayız. Ne o Sünniliğin gereklerini yerine getiriyor ne de ben aleviğin. Arada olduğumuz için sorun olmaz gibi geliyor bana sadece ailesinin fikirleri başlangiç için önemli
Maalesef toplum olarak kıramıyoruz bazı şeyleri. Oysaki aleviler için kızları gitmediği müddetçe sorun yoktur böyle olmasına üzüldümBen sünniyim, eşim alevi. Anneme tanışmadan önce söyledim. Annem karşı çıktı asla olmaz dedi, evlatlıktan reddederim dedi. Ağla bağır ikna ettim tanıştırdım. Şimdi damadını çok seviyor. Eşimin ailesi sözde problem etmediklerini söylemişler ama öyle değil. Beni istemedi annesi. Her fırsatta "Biz kendi içimizden kız alırız", "Biz başka adet bilmeyiz", "Biz de bizden olmayanlara yabancı gelin-damat denir" diyerek beni dışladı. Evlenirken maddi manevi hiçbir destekte bulunmadı. Komşu çocuğu evlenirmiş gibi misafir gibi katıldı düğünüme. Ben dini olarak çok nasıl desem dinin gerekliliklerini çok yerine getiren biri değilimdir. Eşim benden daha dindar mesela. Bizim dini anlayışımız farklı değil ben nasıl düşünüyorsam o da aynı şekilde düşünüyor. Biz mezhepten dolayı kendi aramızda hiç sıkıntı çekmiyoruz. Hatta şöyle ki arada lafı geçmese ben eşimin alevi olduğunu hatırlamıyorum bile. Ama ailesi istemedi beni çok bariz yani.
Ağustos ayında ailesine açacak konuyu beklemedeyim şimdilikne yaptınız?
Henüz o da tanışmadı :)Kabul etme/kabul etmeme lafları daha şimdiden geçtiyse en baştan itibaren dürüst olunması lazım bence. Hem belki siz onların kişiliğini, hâlini, tavrını beğenmeyeceksiniz ne malum? Bu arada beni yanlış anlamayın ama erkek arkadaşınız sizin ailenizle tanıştı mı?
Ağustos ayında ailesine açacak konuyu beklemedeyim şimdilik
Teşekkürler :)En iyisi yapmışsınız, sıkıntı çıkaracaklarsa böyle saçma bir sebepten hiç muhatap olmamış olursunuz
Ay söylemeyin nereden bilecekler sanki söylemeseniz? Onların bilmesini gerektiren bir şey değil ki bu.Kızlar merhaba. Bu yüzyılda böyle bir konu açmak canımı sıksa da maalesef bazı toplum gerçeklerini değiştiremiyoruz. Bir sevgilim var. Ben aleviyim o süni. Benim ailem sorun etmiyor ama onun ailesi Alevilik ın ne olduğunu bilmiyor. Çok uzak yerlerde oturuyoruz. İlk başta seni ailemle tanıştırıp sonrasında alevi olduğunu söyleyeceğim diyor. Ben de ilk başta alevi olduğumu söylemesini eğer kabul ediyorlarsa öyle geleceğimi söyledim. O da ailemi tanıyorum en yumuşak haliyle bu söylediği yolun doğru olduğunu söylüyor. Sevgilimle aramızds bir sorun yok. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? doğru olan ne olur sizce?
Kendi kuzenimden örnek vereyim. İlk tanıştığı kız Alevi idi olmaz deyip kızdan yengemin ısrarıyla ayrıldı. Yeni bir kızla tanıştı oda Alevi imiş yani kısmetinde ne varsa ne kadar engellesen de onu yaşıyorsun. Şimdi evlenicekler tanışmaya gittik aileler de anlaştı ön yargılı olmamak gerekiyor.Kızlar merhaba. Bu yüzyılda böyle bir konu açmak canımı sıksa da maalesef bazı toplum gerçeklerini değiştiremiyoruz. Bir sevgilim var. Ben aleviyim o süni. Benim ailem sorun etmiyor ama onun ailesi Alevilik ın ne olduğunu bilmiyor. Çok uzak yerlerde oturuyoruz. İlk başta seni ailemle tanıştırıp sonrasında alevi olduğunu söyleyeceğim diyor. Ben de ilk başta alevi olduğumu söylemesini eğer kabul ediyorlarsa öyle geleceğimi söyledim. O da ailemi tanıyorum en yumuşak haliyle bu söylediği yolun doğru olduğunu söylüyor. Sevgilimle aramızds bir sorun yok. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? doğru olan ne olur sizce?
Bebeğinizi nasıl büyütüyorsunuz peki? Ben de bu konuda biraz tedirginim aslında benim eşim de ben de dinini sonuna kadar yaşayan insanlar değiliz ama bebek doğunca mezhebi ne olacak mesela onların adetlerini çok bilmiyorum uygulayacaklar mı vs kafama takılıyor bazen. Hiç oturup konuşmadık böyle bi konuyuBenim eşim de alevi. Bir bebeğimiz var. Zor oldu sorun çıkaran benim ailemdi ama evlendik. Anlatsam roman olacak bir konu benim içinama her şeyi göze aldıysan arkasında dur aşkının
Kızlar merhaba. Bu yüzyılda böyle bir konu açmak canımı sıksa da maalesef bazı toplum gerçeklerini değiştiremiyoruz. Bir sevgilim var. Ben aleviyim o süni. Benim ailem sorun etmiyor ama onun ailesi Alevilik ın ne olduğunu bilmiyor. Çok uzak yerlerde oturuyoruz. İlk başta seni ailemle tanıştırıp sonrasında alevi olduğunu söyleyeceğim diyor. Ben de ilk başta alevi olduğumu söylemesini eğer kabul ediyorlarsa öyle geleceğimi söyledim. O da ailemi tanıyorum en yumuşak haliyle bu söylediği yolun doğru olduğunu söylüyor. Sevgilimle aramızds bir sorun yok. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? doğru olan ne olur sizce?
Ben bu işlerden hiç anlamıyorum valla.sunni olsan ne alevi olsan ne.sanki ibadetlerinizi eksiksiz yerine getiriyorsunuz da.adı var işte.şuyum buyum.sanki genetikten mi geliyor bomboş etiketler.bence tam bir saçmalık.Kızlar merhaba. Bu yüzyılda böyle bir konu açmak canımı sıksa da maalesef bazı toplum gerçeklerini değiştiremiyoruz. Bir sevgilim var. Ben aleviyim o süni. Benim ailem sorun etmiyor ama onun ailesi Alevilik ın ne olduğunu bilmiyor. Çok uzak yerlerde oturuyoruz. İlk başta seni ailemle tanıştırıp sonrasında alevi olduğunu söyleyeceğim diyor. Ben de ilk başta alevi olduğumu söylemesini eğer kabul ediyorlarsa öyle geleceğimi söyledim. O da ailemi tanıyorum en yumuşak haliyle bu söylediği yolun doğru olduğunu söylüyor. Sevgilimle aramızds bir sorun yok. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? doğru olan ne olur sizce?
Bebeğimiz henüz çok küçük. Ama ben bunun aileden aileye değiştiğini düşünüyorum. Şöyle ki biz de inancımızı tam dört dörtlük yerine getirmiyoruz. Eşim de aynı şekilde. Aleviyim vs diye çok takılmaz kendini ayırmaz yani. Ya da işte dini günler falan çok üstünde Durmaz. Çocuğuma da küçücükken mezhep ayrımı yaptırmam. Önce Allahı bilsin dinin temellerini öğrensin. İyice büyüyene kadar yani epey ilerisi için diyorum bunu. Anlatılanlardan yazılanlardan kendisi neyi nasıl yaşamak isterse öyle yaşasın kendini nereye koymak istiyorsa diye düşünüyorum. Belki kimine göre yanlış gelebilir ama ben bu şekilde düşünüyorum. Diğer türlü çok küçük yaştan ayrım yapmak/yapılmak zorunda kalınsın istemem. Eşimin ailesi bu konuda çok baskıcı değiller. Oldukları yerde de müdahale ediyorum. Bu hakka sahip olduğumu düşünüyorum çünkü ben onlara bu konuda hep saygı duyuyorum. Camiye de gidiyorum cemevine de. Onların kutsal saydıkları şeylere hassas davranıyorum. Çünkü eşimle bu konuda fikir ayrılığımız yok. Bu gibi ufak tefek bi çocuk için kafa karıştırmayacak temelleri öğretmenin yeterli olduğunu düşünüyorum. En azından şimdilik.Bebeğinizi nasıl büyütüyorsunuz peki? Ben de bu konuda biraz tedirginim aslında benim eşim de ben de dinini sonuna kadar yaşayan insanlar değiliz ama bebek doğunca mezhebi ne olacak mesela onların adetlerini çok bilmiyorum uygulayacaklar mı vs kafama takılıyor bazen. Hiç oturup konuşmadık böyle bi konuyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?