fikrinize ihtiyacım var

tugceZMR

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
116
36
298
İzmir
kızlar benim eskiden beri tanıdığım ve 1 yıldır birlikte olduğum biri vAR. Ciddi bir ilişkimiz var ve 2-3 yıl sonrasında evliliği düşünüyoruz haliyle planlar yapıyoruz. sevgilimin annesi ve babası ayrı annesiyle birlikte yaşıyor. bugün evlenince annemle birlikte yaşarız nasıl yanlız kalıcak ki dedi. Annesini çok seviyorum o da beni çok seviyo çok iyi anlaşıyoruz arkadaş gibiyiz ama ileride aynı evde yaşamak beni korkuttu açıkcası hem ben kendi düzenim olsun isterim hem de ailem bu fikre pek sıcak bakmaz. Bilmiyorum belki de bunları düşünmek için erken ama hayatımızı planlarımız şekillendirebilir. Sizce nasıl davranmalıyım bu konuda kimseyi kırmadan nasıl bir çözüm bulabilirim :44:

Ayrı ama yakın evler olsa?
Böylece hem kendinize ait düzeniniz olur hem de yalnız bırakmamış olursunuz.
Sık sık göruşmek zorunda kalabilirsiniz ama annesi açısından düşününce yalnız kalmak da zor.

Kac yasinda ki annesi canim? aslinda yalniz yasayabilir siz hep ziyarete gidersiniz ama kabul eder mi gonul koyar mi kirilir mi iste..

boyle bir durum olsaydi ben de istemezdim. hem insan rahat olamaz kendi evinde

bende tam onu teklif edicektim ki erkek arkadaşım hem masraf olmaz daha rahat para biriktiririz dedi ağzımı açamadımmm

Bence annesi eli ayağı tutan muhtaç birisi değilse ve de durumlar müsait olursa ayrı evlerde oturun..

Ne kadar iyi olursa olsun, özel hayatınız evle değil sadece yatak odasıyla sınırlı olacak..

Başbaşa birşey paylaşamıycaksınız..

Bu sana şimdi önemsiz gibi gelse de zamanı gelince herşeyi birlikte yapmaktan sıkılacaksın bence..

Bana kalırsa yani bu fikirdeysen şimdiden bu konuyu gündeme getir, o da annesi de ona göre planlama yapsınlar..

tabii sen bilirsin yine.

Kac yasinda ki annesi canim? aslinda yalniz yasayabilir siz hep ziyarete gidersiniz ama kabul eder mi gonul koyar mi kirilir mi iste..

boyle bir durum olsaydi ben de istemezdim. hem insan rahat olamaz kendi evinde

45 yaşında falan canım.. işte yanlız kalamıyo evde fobisi var o yüzden diyo biraz da..

canım kayınvalidesiyle yaşayan tanıdıklarım vvar.bu durumdan hiç memnun değiller.iki taraf da ne kadar iyi olursa olsun ister istemez sorun cıkıyor.gelin oldugun için de alttan alıyorsun içinde birikir iice.ailemizle bile yeri geldiğinde tartısıyoruz sonucta.ve su da önemli sen yeni evli olacaksın.kocanla cilveleşemeyeceksin bile açık söylüyorum k.bakma.:) misal film izliceksiniz başbaşa olamıcaksınız.ya da hareketlerin kısıtlı olacak.daha acık anlatamıyorum acıkcası zor olur.ben derim ki birbirine yakın evler bulun masrafı da bahane etmesin evlenceksiniz olcak o kadar.ama annesinin sağlık durumundan rahatsızlıgı varsa sizle kalması gerekiyorsa bu yüzden ona bşy diyemicem sonucta kendi işlerini yapıp kendine bakabiliosa annesinin ben kalmam demesi gerek.cocugunu iki arada bırakmamalı...

tabiki herkes kendi evi olsun ister hem de bu devirde birlikte yaşama mı kaldı bende isterim ayrı olsun evimiz. ama nasıl anlatıcam bilemiyorum yanlış anlayabilir :/

yok canım sağlık açısından bir problemi çok şükür sadece evde tek kalma fobisi var. bende istemiyorum zaten rahat hareket edemem ki nasıl anlatsam kırmadan bilemedim ne desem kapattım hemen konuyu konuştuğumuzda

tabiki herkes kendi evi olsun ister hem de bu devirde birlikte yaşama mı kaldı bende isterim ayrı olsun evimiz. ama nasıl anlatıcam bilemiyorum yanlış anlayabilir :/

aynı evde yaşamayı düşünmüyorum diyceksin güzel bir dille.bastan tavrını koymalısın istemiyorsan.maddi durumumuz elveriyo annenin bize ihtiyacı yok diyeceksin.sonucta senin hayatın.bence annesinin öyle bir fobisi varsa psikologa gitmesini söyleyin tabii bunu siz degil sevgiliniz söylesin:)...belki işe yarar.

1 yıl evlilik düşünmek için çok kısa bir süre bence yani tam anlamıyla tanımak için yanlış anlama sakın
aynı evde oturan çift kalmadı artık denebilecek kadar az sevgiliniz bunu bence annesinin yanlızlık korkusundan değilde yumruğu tek masaya vuralım mantığı ile yaklaşıyor olabilir masraf olmasın vs... annesi bahane gibi... istemiyorsan baştan sözünü söyle hayırlısıysa bu evlilik senin için her şekilde olur zaten biraz kaderci olmak lazım evlilik konusunda
sonradan sevdiğin için evlilik hayatını özelliklede yaşam alanını kısıtlama biz kendi annelerimize su vermeye üşeniyoruz yahu yalanmı..?? oflayıp pofladığımız zamanlar olmuyormu oluyor birde eşinizin annesine bakmak ve birlikte yaşamak... oturup 20 defa düşünmek bile az bence.. aslında kayın valide adayının başta buna hayır demesi lazım sen istemediğin şeyi lütfen baştan söyle bunu biriktirip sonradan patlama kötü olur birlikteliğiniz için... hakkında hayırlısı

kendim söyleyemem zaten :) ya da ona koca bulayım daha kesin çözüm

beni 4 yıl bekleyince tereddütüm kalmadı evlilik konusunda :) işte annesinin ne düşündüğünü bilmiyom tam olarak bu konuda ya hayır demezse diye korkuyorum :44:

koptum koca olayına

walla biz birbirimizi 7 sene bekledik ama sonuç ortada hayırlısı değilse olmuyor hani 4 sene beklemekte birşey değil.. anı yaşamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…