• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinize ihtiyacım var

akkk görümcek ahhhhh.
eger anlattığın gibiyse abin paracı, arada soğukluk sezdıgınız anda devreye anne baba girmelıydı. böyle kaynana bızı bulmuyor yaaaaaa. bak şimdi daha cok uzuldum :(

yapacak bırsey yok gelın ıstemyor abınde laf dınletemıyorsa gorusemezsınız. ama hakkınız olanı alın derım. yok oyle hem saygısızlık yapacak hem borcu bana bırakacak hem karısının etegınden ayrılmayacak. o abiyi sap gibi bırakırım.

gelin hanım cok aılesıne guvenıyorsada bırazda aılesınden geçinsin.

kredıyı bıtır evi üzerine al. annen baban hatta ölmeden (allah kousun) butun malı uzerıne yapsın. bence hakettıklerınden cok fazlasını almışlar. sız böyle yapıp bunlarda duyulunca gelın hanım tıpış tıpış gelır merak etmeyın.:ssz:

canım abim paracının ta kendisi, eşi de asalak gibi kimin sırtından geçiniyim derdinde, Benden çok geçindi ama ben maymun gözünü açınca kötü oldum.... kötü olduk.
Hepiniz sorup nerede hata yaptığımızı anlamak istedim.... Dedikodularını duyunca , evin sırrını dışarı taşıdığınız duyunca tabii bizde cephe aldık ama çirkinleşmedik, yüzüne söyledik.. Görüşme derdin de değiliz, sadece annemler torun sevseydi diyorum içimden onlarda yanıyor ama yapacak bir şey yok

Son düzenleme:
bak canım anlattıkça açılıyorsun en önce böyle yataklara kadar yemek geldı dedin sonra yüzüne soyledık dıyorsun.

evın ıcınde tartışma abıne esını kötüleme yada gelınızın abine baskı yapacak kadar koz verdiniz mi?

Barısmak istiyormusunuz?

Gelınle kavga ettınız mı?
Gelın sıze daha öncesınde kızdı mı? evime gelmeyin , toplamayın, sık sık gelmeyin falan diye
Gelının hamileliğinde konuştunuz mu?
Çocuk ıcın bıseyler yapıldımı?
Aile içinde para konusu konusuldumu ? kardesın oduyor sen ode zaten evde kalıyorsunuz daha ne kadar ödeyeceğiz biz sizin evinizi v.s

Kusura bakmayın ama abiniz evlenirken size mi güvenmiş ? ne demek evi alırsak annemle babamın yakasına yapışır ? bu nasıl evlattır. bunu yapabilecek potansiyeldeyse zaten hiç gözünün yaşına bakmayın koyun kapının önüne. yinede anneme babama zarar gelmesini istemem derseniz vasiyetle anneniz babanız sizin üzerine yapabilir zaten evin biri resmi anlamda olmasada sizin zaten allah korusun ailenize bi şey olduğunda mezardan çıkarıpta yakalarına yapışak hali yok ya. 2-3 kuruş para verdiysede onlarıda geri ödersiniz. bu devirde babana bile güvenmiceksin demişler onlara para yedirmek zorunda değilsiniz. allah ailenize ve size sabır versin...

canım aynı dertten ben de muzdaribim ama bunları anlatmayım sana..

sen kimin için bu kadar fedakarlık yapıyorsun ki kusura bakma abin abi olsaydı hadi sana demiyor anne babasını da bilseydi 6 yıldır sizinle küs olmazdı. Ne demek bu.. Hani deyin ki karımın namusuma göz diktiler veya iftira attılar,beni ayırmak istediler.. bazı sorunlar vardır tamam sık sık arayıp sormazlar ama böyle yıllardır konuşmamazlık yapılmaz.. küs durulmaz..

abim de evlenmemişti bir arkadaşım bana dedi ki sakın öyle fazla birşey alma işte düğününde vs ama ben unuttum istedim ki abla kardeş olalım onlar rahat etsin bir tek abim diye ben de bekardım ama ne oldu işe yaramadı.. sözünü dinlemedim. keşke dinleseydim.

bak canım anlattıkça açılıyorsun en önce böyle yataklara kadar yemek geldı dedin sonra yüzüne soyledık dıyorsun.

evın ıcınde tartışma abıne esını kötüleme yada gelınızın abine baskı yapacak kadar koz verdiniz mi?

Barısmak istiyormusunuz?

Gelınle kavga ettınız mı?
Gelın sıze daha öncesınde kızdı mı? evime gelmeyin , toplamayın, sık sık gelmeyin falan diye
Gelının hamileliğinde konuştunuz mu?
Çocuk ıcın bıseyler yapıldımı?
Aile içinde para konusu konusuldumu ? kardesın oduyor sen ode zaten evde kalıyorsunuz daha ne kadar ödeyeceğiz biz sizin evinizi v.s

cancım , en başta sorun yoktu diyorum..... Baktık hareketleri değişti noluyor anlamadım, sonra akabinde dışardan başkalarından sözler duyduk, evin içinde olan biten ailesel sorunları dışardan duyduk ve onun söylediğini dedikodu yaptığını duyduk önce inanmadık kendisine sorduk, direk yüzyüze arkadan iş çevirmedik kendisine sorduk , neden yaptın dedik, yanıt veremedi kaçtı bizden. Abimlede konuştuk, oda başta eşine kızdı. Baktı abimde bizden yana bir anda kendine çekmeye başladı, cephe aldırdı bize... Torunla tehdit ediyor...içimi dökesim geldi, ama rabbim büyük oo çok büyük , onun öyle bir ilahi adaleti varki bu bize yeter. Biz onunla konuşmak mı asla, allah korusun. gelinle barışmak mı? allah korusun? Benim tek derdim anamla babam torun yüzü görmüyor, buda abimin ve eşinin boynunun borcu olsun

görümceyim diye konuya girince irkildim birden :27:

böyle abim olsa o rahat yaşasın diye kredisini falan ödemem karısıyla birlikte ödesinler bi zahmet kendimi hiç yoramam.

canım aynı dertten ben de muzdaribim ama bunları anlatmayım sana..

sen kimin için bu kadar fedakarlık yapıyorsun ki kusura bakma abin abi olsaydı hadi sana demiyor anne babasını da bilseydi 6 yıldır sizinle küs olmazdı. Ne demek bu.. Hani deyin ki karımın namusuma göz diktiler veya iftira attılar,beni ayırmak istediler.. bazı sorunlar vardır tamam sık sık arayıp sormazlar ama böyle yıllardır konuşmamazlık yapılmaz.. küs durulmaz..

abim de evlenmemişti bir arkadaşım bana dedi ki sakın öyle fazla birşey alma işte düğününde vs ama ben unuttum istedim ki abla kardeş olalım onlar rahat etsin bir tek abim diye ben de bekardım ama ne oldu işe yaramadı.. sözünü dinlemedim. keşke dinleseydim.

Ya zaten çok sonradan anladık, bize gelip sizi seviyorum, bekarken bu kadar mutlu değilim, rahat değildim, ne istersem oluyor diyordu. Kendi ailesinde sıkıntılar yaşadığını söylüyordu, aile çevresi dedikokuducu doluymuş bizim ailede yokmuş öyle diyordu...Aslında söylemediğim çok önemli bir nokta var annemler abime baskı yaptı krediye yardım et , bak sen oturuyorsun kardeşinin üstüne atma borcu dediler. Oda eşiyle konuşmuş, sende işe başla krediye yardım edelim diye (bekarken çalışıyordu gelin)... ondan sonra zaten peşpeşe dedikodular başladı, aile sırlarını dışardan duyduk, bize tavır aldı v.s

görümceyim diye konuya girince irkildim birden :27:

böyle abim olsa o rahat yaşasın diye kredisini falan ödemem karısıyla birlikte ödesinler bi zahmet kendimi hiç yoramam.

abim rahat yaşasın diye değil.. Annem ve babam 2 kardeş ikinizinde birer evi olsun dedi. 1 evimiz var zaten annem babamla ben yaşıyoruz... bir tane krediyle alalım biz dediler işte abim oturacak ama iki kardeş ortak ödeyin dediler ve öyle anlaşmıştık , biz ölünce birer daire sahibi olun dedi annem babam...

sorun burada zaten, görümce deyince 2 kilometre öte git, kaynana deyince 5 km öte git.

Şunu diyorum, gelin - kaynana- görümce olmak sorun değil....... sorun insan olabilmekte, karakterli olabilmekte, emek bilmekte, insan olabilmekten geçiyor ne yazık ki...Ben hep anlam veremezdim, gelin kaynana, görümce muhabbetini anlayamazdım. Bize derlerdei ki hele ele karşın o zaman görürsünüz derlerdi ve de oldu

Son düzenleme:
Hayatının hatasını yapmışsın.. Bir hata daha yapma diye söylüyorum; O kredi annen ile babanın üzerineyse ev de onların üzerinedir. Kredi bitmeden olurmu bilemem ama bittikten sonra evi tamamiyle senin üzerine versinler ki abin mirastan avcunu yalasın..

Kusura bakma ama böyle nankör birine ancak bu yakışır

Son düzenleme:
şuan borçlu olan banka kredili olan bir evi üstüme değiştiremem ki, anca borç biter o zaman... O zamana kim öle kim kala

Ozaman annenlerin oturduğu evi sizin üzerinize yapacaklar.
Bence abiniz güzel bir dersi haketmiş.

Bir avukatla görüşün,annenler evi sizin üzerinize yaparken miras değilde galiba sattı olarak göstermesi gerekiyor.
Yerinizde olsam hiç vakit kaybetmeden avukatlarla görüşürdüm.

Kaç yıldır borç ödeyen sizsiniz,abiniz sizi ve ailesini düşünmüyorsa sizde onu düşünmeyin.

Son düzenleme:
abim rahat yaşasın diye değil.. Annem ve babam 2 kardeş ikinizinde birer evi olsun dedi. 1 evimiz var zaten annem babamla ben yaşıyoruz... bir tane krediyle alalım biz dediler işte abim oturacak ama iki kardeş ortak ödeyin dediler ve öyle anlaşmıştık , biz ölünce birer daire sahibi olun dedi annem babam...

sorun burada zaten, görümce deyince 2 kilometre öte git, kaynana deyince 5 km öte git.

Şunu diyorum, gelin - kaynana- görümce olmak sorun değil....... sorun insan olabilmekte, karakterli olabilmekte, emek bilmekte, insan olabilmekten geçiyor ne yazık ki...Ben hep anlam veremezdim, gelin kaynana, görümce muhabbetini anlayamazdım. Bize derlerdei ki hele ele karşın o zaman görürsünüz derlerdi ve de oldu

yakında bende görümce olucam ama buradan okuduğum bazı konulardan sonra kendimden bile korkmaya başladım :)

ben anlamadım ev kimin üstüne şimdi?

çok samimi söylüyorum ben olsam evi satarım.. alan kişi de krediyi tamamlar ben de kendime yeni ev alırdım.. siz "gelin beni kullanıyordu" demişsiniz ama hala sizi kullanıyorlar.. neden 4 sene daha erteleyesiniz ki mutluluğunuzu sizi hiç takmayan abiniz ve eşi yüzünden..

Bu fikri yukarıda bir arkadaş daha söylemiş, şimdi farkettim.. bence düşünün :)

Son düzenleme:
yakında bende görümce olucam ama buradan okuduğum bazı konulardan sonra kendimden bile korkmaya başladım :)

ben anlamadım ev kimin üstüne şimdi?

kuzum, insanlarda çok çok fazla değer verme. Yani değerini ver say sev ama fazlasını verme, ne kşmseyi ez nede kendini ezdir hepsi bu, öperim

çok samimi söylüyorum ben olsam evi satarım.. alan kişi de krediyi tamamlar ben de kendime yeni ev alırdım.. siz "gelin beni kullanıyordu" demişsiniz ama hala sizi kullanıyorlar.. neden 4 sene daha erteleyesiniz ki mutluluğunuzu sizi hiç takmayan abiniz ve eşi yüzünden..

Bu fikri yukarıda bir arkadaş daha söylemiş, şimdi farkettim.. bence düşünün :)

İşte orada tıkanıyorum , annem yüksek tansiyon hastası defalarca hastaneye düştü, doktor dikkat edin ya felç ya ölüm dedi.
İşte bu vicdan azabını ben yaşayamam ondan susuyorum.. Annem krediyi ödemiyoruz çık evden abime dediğinde olaylar patlak verecek ,adım gibi biliyorum.... Tek tesellim 2 kardeşiz zaten, şuan annem-babam ve benim kaldığımız ev var. Kredi borcu bitince abimin oturduğu evde bizim olacak. Allah gecinden versin anneme babama birşey olursa, kanunen 2 ev birer birer benle abime kalmıyor mu? yanlış mı biliyorum? söyler misiniz canlar...

bu konuyu buraya yazmamın sebebide şu; aranızda evli olanlar var gelin olanlar, görümce olanlar, kayınvalide olanlar var. tecrübelerinize dayanarak, biz nerede hata ettik onu anlamaya çalıştım...hepsi bu.. Tüm yakınlarımız bize en başında dedi ki ; neredeyse ayaklarını yıkıycaksınız gelinin bu kadar yüz vermeyin dediler.. Bizde onlara dedik ki istiyorsunuz ki gelinle kötü olalım sizlere de eğlence lazım dedik, milleti tersledik. Tam da onların zamanında bizi uyardıkları noktaya geldik, şimdi daha iyi anlıyorum..

Ya ben görümceyim o kadar kötüyüm ki, annem kaynana o kadar kötü ki; gelin annemle beni yolda gördü biz hiç ses etmedik.. Bize ne dese beğenirsiniz.. yerden bitmeler sizi... sustuk... bunu babam abime söyledi, biz yalan söylüyormuşuz eşi bizi görmemiş bile... rabbim sorsun o çoook yüce, onun adaleti yüce ve çok büyük

İşte orada tıkanıyorum , annem yüksek tansiyon hastası defalarca hastaneye düştü, doktor dikkat edin ya felç ya ölüm dedi.
İşte bu vicdan azabını ben yaşayamam ondan susuyorum.. Annem krediyi ödemiyoruz çık evden abime dediğinde olaylar patlak verecek ,adım gibi biliyorum.... Tek tesellim 2 kardeşiz zaten, şuan annem-babam ve benim kaldığımız ev var. Kredi borcu bitince abimin oturduğu evde bizim olacak. Allah gecinden versin anneme babama birşey olursa, kanunen 2 ev birer birer benle abime kalmıyor mu? yanlış mı biliyorum? söyler misiniz canlar...

bu konuyu buraya yazmamın sebebide şu; aranızda evli olanlar var gelin olanlar, görümce olanlar, kayınvalide olanlar var. tecrübelerinize dayanarak, biz nerede hata ettik onu anlamaya çalıştım...hepsi bu.. Tüm yakınlarımız bize en başında dedi ki ; neredeyse ayaklarını yıkıycaksınız gelinin bu kadar yüz vermeyin dediler.. Bizde onlara dedik ki istiyorsunuz ki gelinle kötü olalım sizlere de eğlence lazım dedik, milleti tersledik. Tam da onların zamanında bizi uyardıkları noktaya geldik, şimdi daha iyi anlıyorum..

Ya ben görümceyim o kadar kötüyüm ki, annem kaynana o kadar kötü ki; gelin annemle beni yolda gördü biz hiç ses etmedik.. Bize ne dese beğenirsiniz.. yerden bitmeler sizi... sustuk... bunu babam abime söyledi, biz yalan söylüyormuşuz eşi bizi görmemiş bile... rabbim sorsun o çoook yüce, onun adaleti yüce ve çok büyük

sızın yaptıgınız bı hata yok gelınınız gıbı allahtan korkmayan ile abınız gıbı uydum akıllı bırıne denk gelmıssınız. ben hep bız ıyı olursak karsımızdakıde ıyı olur derdım durum boyleolmuyormus.

Hayat ne tuhaf. Bu arkadas da gorumce, az once benim actigim konudaki sahis da gorumce. Sizin gelin cok akilliymis arkadasim. Ilk basta herkesin basta abinin ailenin gozunu boyamis. Yani tabiri caizse guven saglamis. Sonra bu durum uzerinden prim yaparak abini yavas yavas koparmis. Abin de esini iyilik melegi biliyor yaa. Belki gercekten de icinden gelerek yapti sonra isler degisti bilemem. Ama anlattiklarina gore biraz rol yapmis gibi duruyor.krediyi niye oduyosun deli misin. Ne gorumceler var adamin canina okuyor. Satin evi gitsin. Annene babana da soyle biraz tas kalpli davransinlar. Iyilik hakedene deger bilene yapilir.

sızın yaptıgınız bı hata yok gelınınız gıbı allahtan korkmayan ile abınız gıbı uydum akıllı bırıne denk gelmıssınız. ben hep bız ıyı olursak karsımızdakıde ıyı olur derdım durum boyleolmuyormus.

aynı bende öyle düşünürdüm ama değil.... Mesela ben bu konuyu açınca bazı arkadaşlar (onlara kesinlikle sözüm yok), belki onlarda karşılaştıklarından dolayı görümcemi deyip bi durdular, haklı olabilirlerde...
Nedense görümce kaka, gelin mazlum, kaynana cadı :-).. Değil öyle canlarım değil, her gelin kötü değil, her görümce kötü değil, her kaynana kötü değil.... Dedim ya önemli olan insan olabilmekte...Önemli olan adının geçtiği yerde insanların saygı duyması gerekmekte, kinle nefretle söylenmemekte..
Kötülük tohumu eken kötülük biçer

Ey Allahim, herkesin imtihani ayri. Ben calisiyorum, tatile gidicegimiz zaman, kayinvalidemlere, yegenlere, gorumceme filan hediye aliriz. hatta cogunu ben dusunurum, ben alirim. Gittigimiz zaman bana tesekkur edilmez, oglluuuummmmm cebine bereket denir. Hadi onlar oyle diyor da, ya yegenlere amcana tesekkur et demelerine cok guceniyorum.

Iste sizde tam tersi olmussunuz karsinizdaki hic kiymet bilmemis. Ya, canim Allah annene babana uzun omur versin insallah. Ama insallah evin kredisi bitince, ikna et o evi al ustune. Abin cikmasin varsin evden, illa cikarmana gerek yok, ama annenlere hadi olmadi vasiyet yazdir, odedigin evi senin uzerine versinler. Bu hakkaniyet olur. Gerisi de abinle geline kalmis bir durum,annenler kotu bile olsa cocugu gostermemek buyuk bir vicdansizlik. Sonucta evlat malin deyil o sadece sana emanet.

Son düzenleme:
Hayat ne tuhaf. Bu arkadas da gorumce, az once benim actigim konudaki sahis da gorumce. Sizin gelin cok akilliymis arkadasim. Ilk basta herkesin basta abinin ailenin gozunu boyamis. Yani tabiri caizse guven saglamis. Sonra bu durum uzerinden prim yaparak abini yavas yavas koparmis. Abin de esini iyilik melegi biliyor yaa. Belki gercekten de icinden gelerek yapti sonra isler degisti bilemem. Ama anlattiklarina gore biraz rol yapmis gibi duruyor.krediyi niye oduyosun deli misin. Ne gorumceler var adamin canina okuyor. Satin evi gitsin. Annene babana da soyle biraz tas kalpli davransinlar. Iyilik hakedene deger bilene yapilir.

kuzum sana bişey diycem, azcık insan evladı olan görümce yada kızkardeş her ne tabir edersen et, asla ve asla ailesinin kötülüğünü istemez.... İsterse ona insan denmez....
Bana gelince , ben hep ailem mutlu olsun istedim.. Derli toplu temiz bir aile olalım istedim , Parmakla gösterilelim istedim ama olmadı, ben başaramadım..

Benim annem torun yüzü görmüyor biliyormusun? Bu konuda ben tutup tek başına el kızı deyip gelini suçlayamam, abim de de var suç. Dedim ben ona zamanında kafana çok vuracaksın ama annem babam olmayacak, bende olmayacağım bunu unutma dedim, cevap verememişti.. Biz eşini at bizi tut demedik asla...Hataları var , kendisine söyledik kaçıyor , geçiştiriyor. Konuş , düzeltsin kendini aile sırrı dışarı çıkmaz , bizim dedikodumuzu niye yapıyor biz ona ne yaptık dedik.. Buda gitmiş sormuş.. lanet olsun demez olaydık, olmayan ne varsa , söylenmemiş yaşanmamış ne varsa dizdirmiş... Biz evden bile kovmuşuz onu , way anam way dedim...Dedim ya daha sustuk pes ettik

Hayatta ödemem, 6 yıl boyunca karısının ağzı ile benimle, anamla babamla konuşmayan, çocuğunu bile göstermeyen kardeş için yıllarca kredi ödeyeceğim. :19:

Aynen Ofisin dediği gibi satın o evi hakkınızı çatır çatır alın.

Ama sizde de çok hata var yanlış anlamayın ama şu hayatta eşek olursanız sırtınıza semer vuran çok olur, en yakınlarınız olsa bile haketmediklerinden fazlasını vermeyeceksiniz.

Back
X