• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinize ihtiyacım var

aynı bende öyle düşünürdüm ama değil.... Mesela ben bu konuyu açınca bazı arkadaşlar (onlara kesinlikle sözüm yok), belki onlarda karşılaştıklarından dolayı görümcemi deyip bi durdular, haklı olabilirlerde...
Nedense görümce kaka, gelin mazlum, kaynana cadı :-).. Değil öyle canlarım değil, her gelin kötü değil, her görümce kötü değil, her kaynana kötü değil.... Dedim ya önemli olan insan olabilmekte...Önemli olan adının geçtiği yerde insanların saygı duyması gerekmekte, kinle nefretle söylenmemekte..
Kötülük tohumu eken kötülük biçer

ewet kaynana gorumce adımız cıkmıs hep bı on yargıdır gıdıyor. gece yatarken nasıl rahat uyuyolar anlamıyorum yanı hıcmı allah korkusu yok yada ne bıleyım ben anneyı oglundan ayırırsam allahtan benı ımtıhan eder dıye hıcmı dusunmezler. bızde benzer seyler yasadıksuan gorusuyoruz ama benım ıcın travmatık oldu. karsıma cıkan hıcbı erkekle konusamıyorum. abım bıle boyle olduysa kıme guvencem ben dıye. bence bız bundan kaybedıyoruz. aılelerımız ıyı aman oglumun evı huzursuz olmasın ben hasret kalayım. bak kredılerını oduyosun senın emegınle ev sahıbı oluyolar.

ewet kaynana gorumce adımız cıkmıs hep bı on yargıdır gıdıyor. gece yatarken nasıl rahat uyuyolar anlamıyorum yanı hıcmı allah korkusu yok yada ne bıleyım ben anneyı oglundan ayırırsam allahtan benı ımtıhan eder dıye hıcmı dusunmezler. bızde benzer seyler yasadıksuan gorusuyoruz ama benım ıcın travmatık oldu. karsıma cıkan hıcbı erkekle konusamıyorum. abım bıle boyle olduysa kıme guvencem ben dıye. bence bız bundan kaybedıyoruz. aılelerımız ıyı aman oglumun evı huzursuz olmasın ben hasret kalayım. bak kredılerını oduyosun senın emegınle ev sahıbı oluyolar.

sadece gelin kötü demem asla, demedimde... Evet nedense kaynana cadı, görümce kötü... Nolur ön yargılı olmayın, hiç bir aklı başında insan kardeşinin, abisinin yada oğlunun kötülüğünü istemez ama AKLI BAŞINDAYSA....gelin içinde aynı şey geçerli...
sadece kaynana cadı demeyin, görümce fena boğucam demeyin. Bizim gelin var ya deyip aklınıza gelen en kötü sözleri söylemeyin.. Gerçekten insanoğlu çok garip... karşısındaki insanın verdiği , emeği, değeri görmüyormuş. Ben kimse bu kadar emeğe hıyanet etmez demiştim ama aldım ağzımın payını... Demişsin ya güvenemiyorum diye, ben şuan evlenmekten çok korkuyorum biliyormusun..
yüreğim yangın yeri, kimse su dökemez. Annemin babamın soluk alışı bana yetiyor, sadece bi nebze olsun acılarımı onlar soğutuyor...
Ben ölürüm insanlar unutur ama bana yapılanları ruhum asla unutmaz

Valla canim beni bir cok konuda susturan, mumkun mertebe kalp kirdirmayan, Allah korkusu zaten. O olmasa zaten, bazi yapilan yanlislara yada surdurulen tutumlara karsi arkama donmeden cekip gitmem icten bile deyil.

Keske insanlar karsilarindaki insanlarinda bir insan evladi oldugunu, onlarinda ailesinin esinin dostunun kiymetli oldugunu dusunseler ve ona gore davransalar.

Son düzenleme:
Madem size oyle yapiyorlar , sizde odemeyin ...

Yerinizde olsam bir kurus vermem , yada cikartirdim evden..
ne demek canim hem ben odemeyi yapacam , hemde
benle ailemle konusmaycaklar...

Suc gelinde degil abinde canim , abin size deger verse gelinde verirdi....

Madem size oyle yapiyorlar , sizde odemeyin ...

Yerinizde olsam bir kurus vermem , yada cikartirdim evden..
ne demek canim hem ben odemeyi yapacam , hemde
benle ailemle konusmaycaklar...

Suc gelinde degil abinde canim , abin size deger verse gelinde verirdi....

aynen öyle abim değer verseydi böyle olmazdı .... Bende şimdi babamla konuştum, köydeki arazileri satıp borcu kapatalım dedim, yetmiyor ama kalan 4 senelik borcunu 2,5 senesini kapatır, ya kısmet... öldüğüm rabbimin huzuruna kul hakkı ile çıkmıycam ya o bana yeter...

Son düzenleme:
kuzum sana bişey diycem, azcık insan evladı olan görümce yada kızkardeş her ne tabir edersen et, asla ve asla ailesinin kötülüğünü istemez.... İsterse ona insan denmez....
Bana gelince , ben hep ailem mutlu olsun istedim.. Derli toplu temiz bir aile olalım istedim , Parmakla gösterilelim istedim ama olmadı, ben başaramadım..

Benim annem torun yüzü görmüyor biliyormusun? Bu konuda ben tutup tek başına el kızı deyip gelini suçlayamam, abim de de var suç. Dedim ben ona zamanında kafana çok vuracaksın ama annem babam olmayacak, bende olmayacağım bunu unutma dedim, cevap verememişti.. Biz eşini at bizi tut demedik asla...Hataları var , kendisine söyledik kaçıyor , geçiştiriyor. Konuş , düzeltsin kendini aile sırrı dışarı çıkmaz , bizim dedikodumuzu niye yapıyor biz ona ne yaptık dedik.. Buda gitmiş sormuş.. lanet olsun demez olaydık, olmayan ne varsa , söylenmemiş yaşanmamış ne varsa dizdirmiş... Biz evden bile kovmuşuz onu , way anam way dedim...Dedim ya daha sustuk pes ettik

görümce kim kaynana kim gelin kim biz kadınlar deilmiyiz yazık ya çok üzüldümm allah sabır versinn bu dvranışı hakeden öyle çok gelin varki ama yok bu kötü geline denkk gelio iyi kaynana görümce boşa dememişler kadınlar şeytandır die bende kadınsam yani çok dogru

Düşündürücü bir mevzu kendimi sizin yerinize koydum ben asla ödemezdim en başta kabul etmezdim böyle bişeyi. Aslında anne babanızın bu nankörlük karşısında kızım gel bu evi satalım ödeyip durma bu çocuğun adam olacağı yok demesi lazım siz 31 yaşındayım demişsiniz abinizde en 32 - 33 olmalı yeni yetme çocuk değil yani anne babaya kız kardeşe bağımlı olmadan hayatını devam ettirebilmeli. Bazı arkadaşlar evi satın abinde gelinde torunda gelir demiş aynen katılıyorum ama mademki satamıyorsunuz arada anne ve babanız var satıyormuş gibi yapın yalandan evi göstermeye birilerini falan götürün bakalım ne yapacaklar.

sadece gelin kötü demem asla, demedimde... Evet nedense kaynana cadı, görümce kötü... Nolur ön yargılı olmayın, hiç bir aklı başında insan kardeşinin, abisinin yada oğlunun kötülüğünü istemez ama AKLI BAŞINDAYSA....gelin içinde aynı şey geçerli...
sadece kaynana cadı demeyin, görümce fena boğucam demeyin. Bizim gelin var ya deyip aklınıza gelen en kötü sözleri söylemeyin.. Gerçekten insanoğlu çok garip... karşısındaki insanın verdiği , emeği, değeri görmüyormuş. Ben kimse bu kadar emeğe hıyanet etmez demiştim ama aldım ağzımın payını... Demişsin ya güvenemiyorum diye, ben şuan evlenmekten çok korkuyorum biliyormusun..
yüreğim yangın yeri, kimse su dökemez. Annemin babamın soluk alışı bana yetiyor, sadece bi nebze olsun acılarımı onlar soğutuyor...
Ben ölürüm insanlar unutur ama bana yapılanları ruhum asla unutmaz

sen nankörüne denk gelmişin bacım senin gibi görümces kaynanası olsun isteyen çok varrrr emiinim bende içinde

hepinize çok teşekkür ederim, inanın bir parça olsun içimi döktüm...
Hep bakarım bu başlığa kaynana, görümce v.s hep dert yanmalar v.s inanın kendimi çok sorguladım, herkes kaynanadan görümceden yakınıyor . Bizmi yanlış yaptık, bizmi kötü insanlarız diye... Biz kötü birşey yapmadık ki.. 5-6 yıl öncesine gittim bir an , etrafımdaki herkes beni uyarmıştı aslında, gelininiz için çok paranı çarçur etme oynuyor bu , yakında maskesi düşer demişlerdi.....Düştüde, inanamadım..
İnsanlar için ne kadar fesatlar biz kötü olalım istiyorlar, ailemin içinde huzursuzluk olsun istiyorlar diye düşünmüştüm..Ben iyiysem , annem iyiyse, abimin eşide iyi olur demiştim AMAAAA kesinlikle değil, değil değil.... Dedim ya yüreğim yangın yeri.. Annemin bana bakışını unutamıyorum, annemle bana yolun ortasında yerden bitmeler dedi, sustuk cevap vermedi... yürüdük gittik, annemin gözleri doldu, yaşlarını içine akıttı...Cevap verseydik kimbilir neler olacaktı, neler uyduracaktı.

En iyisi allaha havale...

Ben krediyi ödeyemem diyemem, dersem banka elimizden alır. İlk evlendiğinde annemle babam dediki ağabeyme; kira ödeyene kadar yarısını sen yarısını kızkardeşin ödesin ev sahibi ol.
İkimizde kabul ettik, şimdi ben ödemem dersem o ev giderse annem – babam bana bir şey demez ama kahrolur, Gelin zaten abimi üstümüze salmaya bahane arıyor , derkli bak evimizden olduk.
Zaten olayların ilk olduğu yıl abime gidelim buradan demiş, aynı muhitteyiz. Avrupa yakasındayız Anadolu yakasına gidip ev tutalım burayı kiraya verelim , onunla kiramızı öderiz demiş, abimin işi Anadolu yakasında ev yakın olur demiş.
Annem evden çıkarsan kiraya veririm ama kira parasıyla krediyi öderim deyince abim evden çıkmadı ve para için her şeyi yapacak biri olduğunu evlendikten sonra anladım.Bu konuşma olunca annemle babama demiş ki; çok biliyorsanız siz çıkın evden ben oturayım, siz gidin kiraya. Kızınızıda kocaya verin ev bana kalsın demiş…
Babamın bu olaylar yüzünden tansiyonuı sürekli tavanda , annem hergün ağlıyor …evden çıkartırsa boşanırla yuvası dağılmasın , bizi sebep göstermesin diyorlar…

Çok objektif bir cevap vermek istiyorum sorun gelinde değil ağabeyinizde.

Yok canım duraksama evet ben bir görümceyim . Sırf abimin evinin kredisini ödeyeyim onlar zorda kalmasın , eşiyle huzursuz olmasın, suçlu anma babam olmasın üzülmesin diye çırpınıyorum ve ben 31 yaşındayım ve hala yuva kuramadım biliyor musun. Dahası da kredi bitmeden 4 yıl daha yuva kuramam, işte ben böyle görümceyim kuzum...
Başlarda sorun yokken gelin hanımın tüm ihtiyaçlarını ben karşılardım , baktım sırtıma biniyor , bunu alışkanlık yaptı artık yapmamaya başladım ona da zıtlandı ya zaten, onun ihtiyaçlarını da karşılarken yani her istediğini alıyordum..Kredi kartı aylık ödemem yarı yarıya indi..

anlasılan ıyı nıyetını suistimal etmiş canım kredıyı ode zaten az kalmıs ama evi onların ustune verme senın adına dursun yuva kurmak ıcın de kredının bıtmesını bekleme dort sene uzun bı zaman sonucta bayan ıcın yaş onemlı..

Kredisini ödediğin ev anne ve babanın malı ise ;Allah gecinden versin vafatları sonrası abin hiç hakkı olmadığı halde evlerden birini alacak.Oysa kredisinin ödediğin mülk senin adına olsaydı bu durumda sadece bir evi paylaşacaktınız.
Açıkcası kredi borcu ödeyeceğim diye hayatımı ertelemezdim.
bir 4 sene daha evlenemem diyorsun.Bunu kendine yapma.
Herşey olacağına varır.Kaderlerinde ne varsa onu yaşar annen ve baban da.
Sen sebep olmak istemiyorsun anlıyorum ama şu anda da mutsuzlar zaten abin sayesinde.
Senin yaptığın fedakarlığın ise kimsenin gözünde bi değeri yok gibi.
Abin ana-babasını üzererek girdiği vebali kendi taşıyacak.
Bence bi yolunu bul bu saçma işten sıyrıl.
Ev kredisi ödeyeceğim diye hayat mı ertelenir Allah aşkına.
Annen baban da olgunlukla karşılayacaklardır.Zannetmiyorum senin hayatının böyle
anlamsız bi fedakarlık için heba olmasına gönülleri razı değildir,biraz daha yıllar geçtikçe de
senin adına daha çok üzülmeye başlayacaklardır.
Abiyse abiliğini bilsin.
Ben böyle bir yükü taşımazdım ,sen de biraz daha mantıklı ve gerçekçi bak olaylara canım.
Evlenmeyi düşündüğün bi insan varsa hele hiç durma evlen,kendi hayatını kur.
Satın evi bişey olmaz,daha ne evler alırsınız.
Kendi hayatına bak sen,ömür ellerinin arasından kayıp gitmesin.
Abinle ,yengeni de bırak kendi hallerine.
Gün gelir en büyük pişmanlıkları tadarlar,Allaha havale et geç...

Arkadaslar bişe anlamıyorum sız cevabını lütfen verin sevdiğimle biz kuzenız zaten aılemızde akraba evliliğinden yanadır sevdiğimin eskı sevgilisinden ayırmak ıcın hersey derlerdi ama gönlü bna düşüncce herkez o kızı istedi hatta sevdiğimin babası baslarda bılseydı memleketlerıne gıdeceklerdı babası benı kızı gıbı sever ama babamla anlasamazlar bırbırlerıne laf atarlar ama kusmezler halam sevdiğimi kaynarca yollamaz bnl konusturmaz oldu bianda herkez beni dışladı sevdiğim bna sahıp cıkmadı bnı o eskı kız varken bile sevdini soledi bn acık sozlum amcama onu sevdimi onunda bni sevdini söledim kendi babam beni tebrik etti cunku sevdiğimi babamda cok seviyor ailesi bu kadar cok karsıyken bna bızı duyunca bnden cay bıle ıcmezdı babası ama sımıd cok acayıp bıse var babası annesı bnı cok sevmeye basladı sevdiğim askerde her hafta ıkı gun bnı evlerine cagrıolar altınlarımı bıle aldılar babası benı gelınım bakacak dıo bnım ıcın annesı bna bıseler yaptırıo ablasıda bna karsıydı ama oda bna bıseler ettırmeye basladı yanı size sorum su herkez sırtını bna dönmüstü babam hariç hakaretler hersey babanem bıle baslarda onu sevmemı solerdı ama bu ıs olunce bnı evden kovacak bıle oldu bu arada kızlar yanlıs anlamayın bn aılemı uzecek bişe yapmadım oda yapmaz allah korkusu var bn sadece cok cesaretlım dobrayım sevdim söledim cunku o bna sahıp cıkmıyordu hep utanıyorum dıodu bı sene gecmıstı tık yok bn yapamıorum sn yap degınce bole yaptım ama cıdden anlamadım sey aılesı aılem nasıl bu kadar cabuk değişio babanem bna senı hıc kımse sevmıyor deyıp duruodu sımdı hersey cok baska cok sıcaklar hatta düğün günümüz bile kararlandı gıbı 10 agustos babası evını yenıleme basladı hayret ıcıneyım bn sadece bu farklılıga anlam veremıyorum sız anlıyabılıonuzmu

konu sahibi benim görümcem olurmusun :27::27:
şaka bir yana
ben görümce olsam karşımda böyle gelin olsa
saçını başını yolarım valla:ssz:
terbiyesiz o kim yahu senin borcunu ödedigin eve çöreklenmiş:47:

bence evı sat ne kadar borcu kaldıysa onu kapat geri kalanıyla hayatına devam et boşver onlarda ne haltları varsa görsünler.

ya herkesin kendi hayatı var.birde mal mülk için ayrılacak olan eş bastan ayrılsın.ben sizin yerinizde olsam asla böle bişi yapmazdım ve gelininiz yerinde olsam asla görümcemden kayınvalidemden ev istemezdim.evleniyosan cahil değilsin.asalak gibi yasayacagına ayaklarının üstüne sağlam bas.bence her kötü olay iyi niyetten doğuyor.ne olursa olsun basıma geldiği için söylüyorum ne kadar severseniz sevin ne kendi anne babanız kadar cok seversiniz nede oğlunuz kızınız gibi cok seversiniz.oyüzden bence arada birazda olsa mesafe olmalı.

ya herkesin kendi hayatı var.birde mal mülk için ayrılacak olan eş bastan ayrılsın.ben sizin yerinizde olsam asla böle bişi yapmazdım ve gelininiz yerinde olsam asla görümcemden kayınvalidemden ev istemezdim.evleniyosan cahil değilsin.asalak gibi yasayacagına ayaklarının üstüne sağlam bas.bence her kötü olay iyi niyetten doğuyor.ne olursa olsun basıma geldiği için söylüyorum ne kadar severseniz sevin ne kendi anne babanız kadar cok seversiniz nede oğlunuz kızınız gibi cok seversiniz.oyüzden bence arada birazda olsa mesafe olmalı.

Haklısın, benim hayat felsefemde bu , kendi ayakları üzerinde durmak kimseye bağlı kalmamak.
Sorunumu çözdüm.. Yani borç sorununu, az biraz birikmişim vardı, krediyi yapılandırdım taksiti azalttım 1 ay önce.... son 16 ay ve özgürüm.
Abimde varsın eşiyle mutlu olsun, mal mülk neymiş anamla babam yanımda bana yeter... Evet her şey iyi niyetten oluyor, insanlara iyi niyetli yaklaşınca suistimal ediliyorsun, uzak durunca soğuk olmakla suçlanıyorsun ve kötü olarak adlandırılıyorsun..
Herkesin ailesi tabii ki kendinedir... Ama sevgi olmasa bile saygı olmalıdır..

Son düzenleme:
Haklısın, benim hayat felsefemde bu , kendi ayakları üzerinde durmak kimseye bağlı kalmamak.
Sorunumu çözdüm.. Yani borç sorununu, az biraz birikmişim vardı, krediyi yapılandırdım taksiti azalttım 1 ay önce.... son 16 ay ve özgürüm.
Abimde varsın eşiyle mutlu olsun, mal mülk neymiş anamla babam yanımda bana yeter... Evet her şey iyi niyetten oluyor, insanlara iyi niyetli yaklaşınca suistimal ediliyorsun, uzak durunca soğuk olmakla suçlanıyorsun ve kötü olarak adlandırılıyorsun..
Herkesin ailesi tabii ki kendinedir... Ama sevgi olmasa bile saygı olmalıdır..

Benim anlamadığım bir şey var. Abiniz sizi silmiş gibi görünüyor. Yani torun gösterilmiyor falan, anneniz babanız hala nedne onu düşünüyor. Evi sizin üzerinize yapsınlar. Onları evden çıkartmak için falan değil, ilerde hak iddia etmesin bari. Ay yok abim babamın üzerine yürür falan bunlar hikaye. Kimse kimseyi bu kadar şımartmamalı. Evlat da dahil. Evlat 3 yaşında neyse 30 yaşında da o. Gerektiği yerde ufak cezalarla eğitilmeli. Ev kesinlikle sizin üzerinize yapılmalı ki biraz haktan hukuktan anlayan insan da böyle yapar. Ki siz çok iyi niyetli birisiniz sanmam ki evden çıkarasınız onları. Zaten ilerde anne babanızın şu an oturduğu evin yarısında hakları var evlat olarak. Ama kredilerini sizin ödediğniz bir evde ne gibi bir hakları olabilir ki. Aileler erkek çocuklarını bu kadar şımartmamalı. Bazı kesin ve kararlı adımlar atabilmeli.

Son düzenleme:
Back
X