• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinize ihtiyacım varrr, nasıl muhabbet kurabilirim

maricinmaricin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2021
88
90
3
22
ablalarım merhabalarrr. biraz saçma ama bir şey danışmak istedim size. benim dershanede sınıftan hoşlandığım bir çocuk var. ama çocuk hiç kimseyle tek kelime bir şey konuşmadı şimdiye kadar, en arkada oturuyo falan sessiz bi çocuk. benimle de tek kelime bile bi muhabbeti yok. o duvar kenarında en arkada oturuyo ben cam kenarı en önde. teneffüslerde kitap okuyor. sınıf whatsapp grubundan çocuğun numarasını aldım, sizce whatsapptan herhangi bir bahaneyle mi yazsam? ya da nasıl bi bahaneyle? yoksa teneffüslerde kitap okurken yanına gidip ne okuyorsun falan diye mi sorayım. çok sessiz ve içine kapanık olduğu için tersler diye korkuyorum biraz. ya da whatsapptan yazınca muhabbet devam etmezse de sıkıntı. gerçekten acayip vuruldum çocuğa nedense ya hiç aklımdan çıkmıyor. ne yapmalıyım sizce? düşüncelerinizi bekliyorummm :)

Öncelikle yaşın henüz çok genç de olsa içine kapalı, gizemli diye bir insana aşık olduğunu, senin değiminle "vurulduğunu" sanma düşüncesinden vazgeçmelisin. Çocuk sadece ilgini çekiyor şu an ve sen de denemek istiyorsun. Hoşlanıp hoşlanmayacağın tanımaya başladıkça ortaya çıkacak..

Yanına git ve arkadaşça bir merhaba de. Sanırım benim gibi sen de kitapları seviyorsun. Ne okuyorsun öğrene bilir miyim de. Terslemiyor ve düzgün cevap veriyorsa hangi tür kitaplardan hoşlandığından, en son okuduğun kitaptan filan bahset, arada ona da sen okudun mu? Okumanı isterim. Sen filanca içerikli kitaplardan hoşlanıyor musun? Vs gibi onun da konuşmasını sağla. Tersliyor, kalkıp gidiyorsa bir daha yaklaşma. Tek tük de olsa konuşuyor, söylediklerini dinliyorsa devam

Sonraki günlerde selamlaşmalar, hatır sormalar, naber'ler, hangi okuldasın, seninle arkadaş olmamız güzel oldu, herkesle muhabbetin tadı olmuyor'lar, üniversite için planın var mı, müzik tercihi vsvs lerle devam edersin..

Tek kelime konuşmadığınız insana nasıl vuruluyorsunuz ya? O kadar mı yokluktasınız?

Mesaj atmayın ya da aramayın tabi ki, rahatsız edici bişey bu. Sınıf içinde muhabbet kurmaya çalışın.
Lisedeler belli ki, dershaneye gittiğine göre. O yaşta hangimiz okulda yada dışarda birini görüp, hiç konuşmadan , hoşlanmadık, beğenmedik, çok aşıkmış gübü sürekli onu düşünmedik. Sizi bilmiyorum ama benim o yaşlarda hatta üniversitede de o şekilde hoşlandığım kişi çok oldu vallahi :)

Valla çocuk benim kardeşim gibi bir tipse konuşma açtıkça sizi itecektir. Sevmediğinden ya da hoşlanmadığından değil. Kız tribi çekmek istemediğinden 😂 umarım sadece içine kapanıktır da geri tepmez.

Lisedeler belli ki, dershaneye gittiğine göre. O yaşta hangimiz okulda yada dışarda birini görüp, hiç konuşmadan , hoşlanmadık, beğenmedik, çok aşıkmış gübü sürekli onu düşünmedik. Sizi bilmiyorum ama benim o yaşlarda hatta üniversitede de o şekilde hoşlandığım kişi çok oldu vallahi :)
Bilmem bir sürü şeyin dershanesi var, dershane deyince lise gelmiyor benim aklıma sadece.

Yine bilmem, ben hiç öyle uzaktan birine vurulmadım, o yüzden anlayamıyorum.

ablalarım merhabalarrr. biraz saçma ama bir şey danışmak istedim size. benim dershanede sınıftan hoşlandığım bir çocuk var. ama çocuk hiç kimseyle tek kelime bir şey konuşmadı şimdiye kadar, en arkada oturuyo falan sessiz bi çocuk. benimle de tek kelime bile bi muhabbeti yok. o duvar kenarında en arkada oturuyo ben cam kenarı en önde. teneffüslerde kitap okuyor. sınıf whatsapp grubundan çocuğun numarasını aldım, sizce whatsapptan herhangi bir bahaneyle mi yazsam? ya da nasıl bi bahaneyle? yoksa teneffüslerde kitap okurken yanına gidip ne okuyorsun falan diye mi sorayım. çok sessiz ve içine kapanık olduğu için tersler diye korkuyorum biraz. ya da whatsapptan yazınca muhabbet devam etmezse de sıkıntı. gerçekten acayip vuruldum çocuğa nedense ya hiç aklımdan çıkmıyor. ne yapmalıyım sizce? düşüncelerinizi bekliyorummm :)
Mesaj atma bence önce kitap için konuşmalar yap sonrasında çok güzel kahve yapan bir yer var gelmek istermisinden konular aç eğer ilk önce ayak üstü bile olsa beraber çıkarsanız mesaj olayını gözün kapalı çözersin ..
Yani kahve içelim mi sever misin de olsun bitsin.
Ben eşimi kahve içelim diye götürmüştüm sonrası malum 🙃

Tek kelime konuşmadığınız insana nasıl vuruluyorsunuz ya? O kadar mı yokluktasınız?

Mesaj atmayın ya da aramayın tabi ki, rahatsız edici bişey bu. Sınıf içinde muhabbet kurmaya çalışın.
Miye öyle diyorsunuz ilk görüşte hoşlantı olamaz mı belli ki muhtemelen lise öğrencisi.

Bir ara yakışıklının kalktıgı bir anı veya koridorda yürüyen bir anını yakalayın. Telaşlı olun saçınızı başınızı dağıtın telaşlı olduğunuz belli olsun elinizde kitaplıklar ve telefon olsun koşarken telefona baka baka koşmuş gibi yapın yakışıklıya çarpın. Özür dileyin, bir şey oldu mu afedersiniz görmedim diyerek dilinizi otomatiğe bağlayın mimiklerini inceleyin ne tepki verecek.

Lisede hoşlandığım çocuğa aynısını yapayım derken merdivenlerden düstüğümü bilirim. Değdi mi? Değdi tam dibinde düstüm kaldırdı falan beni. Bana dokunurken yanaklarım domates gibi oldu. Nefes alışverişimin otomatiğini yitirmiştim. Bide gülüş atmıştı iyice bütün hücrelerim kımıl kımıl olmuştu. Anlatırken bile heyecanlandım.

Hiç mesaj atmayın derim.

Hayatının belkide en önemli sınavına hazırlanan lise öğrencilerinin, kafalarının böyle aşk, hoşlantı vs gibi konularla karışmasına (en azından son iki yıl) izin vermemesi lazım.

Bence o çocuk yerine derslerine odaklanman daha doğru olacaktır. Benim naçizane fikrim bu.

Tabi üniversite hazırlık dershanesiyse bahsettiğiniz yer.

lise bitti ikimiz de mezunuz ama dershaneye gidip sınava hazırlanıyoruz, liseli sayılırız hala :)

Konu sahibi belli ki yaşı küçük biri.O zamanlar çoğumuz yaşadık bu durumları biraz aklımız havada oluyor o dönem.Ağır buldum bu yorumu.

Konu sahibi sana gelince asla mesaj atma sınıf içerisinfe okuduğu kitap ile ilgili birşey sorarak başla muhabbete zaten ondam sonra gelişir.Ama muhabbetinize kısa cevaplarda verebilir bakalım görücez 😉

Back
X