- 30 Kasım 2019
- 6.938
- 13.741
- 198
- Konu Sahibi Herseyguzelolsundh
-
Hadi fikrimi esnetmeye calısıyorum.. Hadi diyorum hadi hamile midesi bulansa sureklı istgfr etse yataktan kalkamasa diyorum dıyorumda gene olmuyo ısteBi siz hamilesiniz zaten allahım yakadınlar karnı burnunda işe gidiyor tarlaya çıkıyor temizlik yapıyor ama siz bi kap yemek yapmamak için ama hamileyim ben diye arkasına sığınıyorsunuz şaka gibisiniz
Ben 1-4 ay arası hamile sandim. O zamanlar da mide bulantısı oluyor yarısında hamilelerin. Ama 6 aylikmis. Allah korusun yatmasını gerektirecek bir rahatsızlığı yoksa 6. Ay en güzel zamanlardan..tam ağırlasmamis mide bulantısı geçmiş uykulu zamanlar azalmış zamanlar. Tabii herkesin farklıdır belki konu sahibi farklıdır ben geneli söyledim.Arkadaşım merakımdan soruyorum herkese aynı şeyi söylemişsiniz hamile olduğum için şeklinde.. Hamileyken yemek yapmıyor musunuz evinizde? Hamile oldunuz Allah korusun felçli yatalak hasta olmadınız abartmayın bence.. Yani yapmak istemedim deseniz anlarım da hamilelikle çok bağdaştıramıyorum
Tüh mutlu edemedik konu sahibiniKendisini çok haklı gördüğü için sanırım. Kayınvalideye biraz çekiştirecekti sadece olayın özü oydu onun için çünkü. Yanlış anlamayın ama burda da kendi kayinvalidesinden dolayı kayınvalidelere genel gıcıkligi olan insanlar var. 2 sohbet edecekti işte:)
Hamilelikle alakası yok bunun ..zaten konunun başında kendimize kadar yapıyoruz demiş yani bir tabak fazladan koymak zor gelmiş...zaten insanlar bir haftalığına yardım istemiş zorda kalmışlar o yüzden ...birde kayınvalide lafmi soktu acaba diyor..laf sokulmayacak gibi degilki..Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesinHadi fikrimi esnetmeye calısıyorum.. Hadi diyorum hadi hamile midesi bulansa sureklı istgfr etse yataktan kalkamasa diyorum dıyorumda gene olmuyo ısteneyse hadı diyelim oyle bu sekılde mi soylenmeli? Yada dısarı dan sıparıs ısteyecek guclerı var sanırım. Cok yanlıs ve cok gunah tuylerım urperdi.ınsan hamileyken vicdanı yonden daha hassas olmalı dıye dusunuyorum. Ama bazı insanlarda yok malesef.
Katılıyorum size benim anneannem ve babaannem de öyle. Ben zaten sizin haklı olduğunuzu savunuyorum. Sadece o adamcağızın ihmalinin faturası tek bir kişiye kesilmesin diyorum herkes sorunlu bu olayda. Umarım anlaşılırımBence dede kendisi evinden çıkmak ıstemiyor.. benim dedem, babaannem, büyükbabam, ananem hepsi 90 yaş üstü ve asla evlerinden bit yere gitmek istemezler. Çocuklarına gitseler 1 hafta oldu mu hadi gidelim demeye başlarlar. Evlerinde rahat ediyorlar çünkü. Normalde onlarla yaşasa neyse zaten kendi evinde kalıyormuş hep. Bavul mu bu adam yanlarında götürsünler istemese de.
Yanı yok tabi. Hadi diyorum neyse onunla alakalı bile olsa diyorum esnetsek dıyorumda herseyın bir yakışığı uslubu var. Ben cok korkarım 90 yasındaki muhtac bir ınsan ıcın o tarz cumleler kullanmaya. Helede bu mubarek ayda helede adamcağız korona olmus ne olcagıda bıle belli degıl.Hamilelikle alakası yok bunun ..zaten konunun başında kendimize kadar yapıyoruz demiş yani bir tabak fazladan koymak zor gelmiş...zaten insanlar bir haftalığına yardım istemiş zorda kalmışlar o yüzden ...birde kayınvalide lafmi soktu acaba diyor..laf sokulmayacak gibi degilki..Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin
Verdiğiniz örnekte eğer bir bulaş durumu yoksa sırf kafa dinlemek iki koca insanın 90 yaşında insanı evde bırakmasında bir sorun yok, ama hanfendinin kaynanasının oğluna kızmak yerine kendisinde laf sokmasını dert edinmesinde sorun var öyle mi? Ki konu sahibinin eşinin halası da covid pozitif olmadan önce sürekli adamın yanında kalmıyormuş her şekilde o adam evde tek vakit geçiriyor. Her neyse ben burda kimseyi savunmuyorum aksine herkes sorumlu o adamın evde tek bırakılmasında bir kap yemeğe muhtaç olmasında kimin payı varsa herkes suçlu.Şimdi mantık kullancaz. Tamam mı? Kayınvalide zaten bakıyor kafa dinlemek için ve pandemi nedeniyle yazlığa gitmişler haklarıdır. Belkı bulaş riskleri vardı gittiler dede de gitmek istemedi. Eee kızı zaten bakıyormuş. Yanı tek bırakmamışlar dimi? Kızıda korona olmuş. Şimdi ne olacak dedeye bakan aile yakını olarak kendi oğlunu arar dimiOğlu vicdansız diye konu sahibininde vicdansız olmasına gerek yok herkes kendi vicdanının ekmeğini yer. Konu sahibi kv laf soktumu sokmadı mı diye kafa patlatacağına normal insanlar gibi kocasının kendımize kadar yemek yapıyoruz lafına kafa patlatırdı Burada demagoji yapmaya gerek yok
İyiyde kayınvalidemlere eşim ben yaparım (ki benim midemin kötü olduğu zamanlar yapmışlığı vardır dedesine) dese asla kayınvalidem yaptırmaz ki amaç bana yaptırmakKonunun sizinle alakasi yok,esiniz inanilmaz vicdansiz bir adammis. Esi hamile diye yormak istememis olsaydi kendisi yapardi,ev yemekleri yapan bir yerle anlasirdi yine hallederdi diye dusunuyorum. Allahim evladin,torunun da hayirlisini ver yarabbim
Nereden bilecekler yemegi kimin yaptigini? Canli yayinda mi yapacaksiniz? Amac uzum yemek bagciyi dovmek degildir herhalde. Dedenin karni doysun yeter. Esiniz bosbogaz mi,yaptigi yemegi ictigi suyu haber mi veriyor? Gercekten hic hoslanmadigim bir tipmis esiniz,Allah vicdan versin kendisine su mubarek gunde. Cani istese cozebilirdi bu durumu kimsenin de ruhu duymazdiİyiyde kayınvalidemlere eşim ben yaparım (ki benim midemin kötü olduğu zamanlar yapmışlığı vardır dedesine) dese asla kayınvalidem yaptırmaz ki amaç bana yaptırmak
Dede korona değil valla a harfini b değil z nasıl yapabildiniz pesYanı yok tabi. Hadi diyorum neyse onunla alakalı bile olsa diyorum esnetsek dıyorumda herseyın bir yakışığı uslubu var. Ben cok korkarım 90 yasındaki muhtac bir ınsan ıcın o tarz cumleler kullanmaya. Helede bu mubarek ayda helede adamcağız korona olmus ne olcagıda bıle belli degıl.
çevir kazı yanmasınİyiyde kayınvalidemlere eşim ben yaparım (ki benim midemin kötü olduğu zamanlar yapmışlığı vardır dedesine) dese asla kayınvalidem yaptırmaz ki amaç bana yaptırmak
Ohoo siz ben ne desem çevir kazı yanmasın kılıf bişeyler diyorsunuz ben terbiyeli eleştiri kabul ederim ama siz yorum beğenmiyorsunuz şaşkın şaşkın okuyorum sadeceçevir kazı yanmasın
İnanın dede korona yazarken Bı gidip geldim yanlısmı okudum diye. Ama geriye donup bakmadım bile. Cunku 90 yasındaki adama o kadar cok kılıf gıydırdınızkı aha beyinlerimiz beyle olduDede korona değil valla a harfini b değil z nasıl yapabildiniz pes
Çok haklısınız ama dede korona değilmiş ..kayınvalidesi 40 senedir bakiyomus bi müddet tatile gitmişler onlar yokken halalarin kızları yemek goturuyomus onlar korona olmuş mecbur karantinaya oldukları için konu sahibinden rica etmişler bı iki hafta siz gotururmusunuz diye..dede korona değil yani..aslında kabahat eşinde ama sizinde dediğiniz gibi insan hamileyken daha hassas olur ..eşine yanlış yapıyoruz diyebilirdi ..günah hakikatenHadi fikrimi esnetmeye calısıyorum.. Hadi diyorum hadi hamile midesi bulansa sureklı istgfr etse yataktan kalkamasa diyorum dıyorumda gene olmuyo ısteneyse hadı diyelim oyle bu sekılde mi soylenmeli? Yada dısarı dan sıparıs ısteyecek guclerı var sanırım. Cok yanlıs ve cok gunah tuylerım urperdi.ınsan hamileyken vicdanı yonden daha hassas olmalı dıye dusunuyorum. Ama bazı insanlarda yok malesef.
Aaah ah kaynana görmemişler kaynanaaaaa şimdi benimkinden burda bir bahsedecem neyseeeçevir kazı yanmasın
Once ben benimkinden bahsedeyim benceAaah ah kaynana görmemişler kaynanaaaaa şimdi benimkinden burda bir bahsedecem neyseee
Ben de size katılıyorum varsa Bi eksiğim terbiyeli Bi şekilde yanlışınız var desinler başım üstüne ama tüm sülale dahil kimse de suç yok bu halimle tek suçlu ben oluyorum hemde terbiyesizce ve iğrenç Bi şekilde. Bana vicdan diyorlar ama altını çiziyorum iğrenç yorum yapanlarda efsanesi bile okunmuyor vicdan kelimesinin. Pes diyebiliyorum artık.Verdiğiniz örnekte eğer bir bulaş durumu yoksa sırf kafa dinlemek iki koca insanın 90 yaşında insanı evde bırakmasında bir sorun yok, ama hanfendinin kaynanasının oğluna kızmak yerine kendisinde laf sokmasını dert edinmesinde sorun var öyle mi? Ki konu sahibinin eşinin halası da covid pozitif olmadan önce sürekli adamın yanında kalmıyormuş her şekilde o adam evde tek vakit geçiriyor. Her neyse ben burda kimseyi savunmuyorum aksine herkes sorumlu o adamın evde tek bırakılmasında bir kap yemeğe muhtaç olmasında kimin payı varsa herkes suçlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?