- 13 Eylül 2015
- 6.990
- 32.275
- 548
- Konu Sahibi Herseyguzelolsundh
-
Çiçek benim kafamda açacağına bazılarının gönlünde açsa dünya daha güzel bir yer olurToprak dolu belliki onun ağırlığı sadece keşke biraz çiçekte açsaymış
Aynen arkadaşım bunlar zorluk görmemis ...yemek vermeye halı yok..laf yaristirmaya gelince hali var..Nıye desin canım laf yarıstıracak...ya bu insanların dertsızlıgı valla beni oldurecek... Yarabbim sen bizdeki kv leri al konu sahibesi gıbı arkadaslara nasip et Bı görsünler dunya kac bucak.
Kv 74 kp 84 yasında hamileyken bile yalvardım gelin yanım da kalın babamın elinden tutar ben gezdiririm die.. Kv yede senı burda ıyı Dr lara goturrum dedım hamile halimle.. Yahu daha neler neler. Ama kadın bana dusman gercı o kadın herkese dusman bitek kendi cocukları kıymetli. Bak cok sinirlendim. Allahım su mubarek gunde sen ferahlık ver.
Ya ben kimseye laf yetiştirmiyorum anlayın artık yorum yapıyorum anlamaya çalışmak yerine vicdansız yaftası yapıştırıyorsunuz direkt. Her şeyin suçlusu benim asın beni desem bu mu mutlu edecek sizi anlamadımNıye desin canım laf yarıstıracak...ya bu insanların dertsızlıgı valla beni oldurecek... Yarabbim sen bizdeki kv leri al konu sahibesi gıbı arkadaslara nasip et Bı görsünler dunya kac bucak.
Kv 74 kp 84 yasında hamileyken bile yalvardım gelin yanım da kalın babamın elinden tutar ben gezdiririm die.. Kv yede senı burda ıyı Dr lara goturrum dedım hamile halimle.. Yahu daha neler neler. Ama kadın bana dusman gercı o kadın herkese dusman bitek kendi cocukları kıymetli. Bak cok sinirlendim. Allahım su mubarek gunde sen ferahlık ver.
Sizde olmayan kalpten. Böyle bişey in varlığından haberdar olmanıza sevindimÇiçek benim kafamda açacağına bazılarının gönlünde açsa dünya daha güzel bir yer olur
Yooo sizinde bir cok mesjınızda bu durumdan hoşlanmadığınızı kv nızın ozellıkle yaptırmak ve ailede en cok sızı suclamaya calıstıklarından felan bahsedılmıs..Ben zaten diyorum tekrar diyeyim ben yemek yapmaktan gocunmuyorum eşim bana bişey demeden söyledi söyleyeceğini ben yine yapayım dedim sana kadar başkaları sorumluluk almayı öğrensinler onlar hiç bir işin ucundan tutmuyor dedi bende haklı buldum ısrar etmedim benim tek hatam ısrar etmemek olabilir bu konuda. Bana burda miras falan diyorlar ya şaşırıyorum emin olun o mirası benden önce yiyecek ve hatta yiyen insan çok gözümde yok evim barkım bana yeter.
Yuh! 1 tabak yemek yapmak cokmu zor? Sende o yaslara geleceksin!!Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Ayy nolur Tamam yurek özek kalmadı bende. Tamam vicdanlısınız tamam. Anladım ben. Hadi iyiaksamlar.Ya ben kimseye laf yetiştirmiyorum anlayın artık yorum yapıyorum anlamaya çalışmak yerine vicdansız yaftası yapıştırıyorsunuz direkt. Her şeyin suçlusu benim asın beni desem bu mu mutlu edecek sizi anlamadım
Ben bunun bana zorunluluğummuş gibi hissettirilmesinden rahatsızım dedim eminim sizin başınıza gelse sizde rahatsız olursunuz tam tersi yaptığım zamanlarda kimse görmüyordu Bi kere yapmadım ben mi tek kötüyüm şimdiYooo sizinde bir cok mesjınızda bu durumdan hoşlanmadığınızı kv nızın ozellıkle yaptırmak ve ailede en cok sızı suclamaya calıstıklarından felan bahsedılmıs..
Evet kötüsünüzBen bunun bana zorunluluğummuş gibi hissettirilmesinden rahatsızım dedim eminim sizin başınıza gelse sizde rahatsız olursunuz tam tersi yaptığım zamanlarda kimse görmüyordu Bi kere yapmadım ben mi tek kötüyüm şimdi
Size laf yetiştiremiyorum inanın yazdıklarınızın çoğunu okuyamıyorum bile. Hepiniz okadar günah keçisi bellemişsin ki beni ne desem boş.Aynen arkadaşım bunlar zorluk görmemis ...yemek vermeye halı yok..laf yaristirmaya gelince hali var..
Arkadasim ben 2 evlılık gecırmıs 35 yasında bir kadınım. Senin bu anlattığın sey benim 2 evlılıgımde de yasadıklarımın yanında vız gelir tırıs gider. Boşa laf yetiştirmiyorum sana burda.tecrube konusuyo tecrube.Ben bunun bana zorunluluğummuş gibi hissettirilmesinden rahatsızım dedim eminim sizin başınıza gelse sizde rahatsız olursunuz tam tersi yaptığım zamanlarda kimse görmüyordu Bi kere yapmadım ben mi tek kötüyüm şimdi
Tek suçlu ben miyim peki bunu da merak ettimEvet kötüsünüz
Tabii ki değilsiniz kimse suçlu da aramıyor. Öncelik eşinizde diyoruz zaten. Ama siz de eşinizi dinlemeyebilirdiniz. Hee söylenene yeni bir şey ortaya atmayabilirdiniz. Merak ediyorum eşinizin her dediğini yapıyor musunuz? Yoksa mantıklı gelenleri mı yapıyorsunuz sadeceTek suçlu ben miyim peki bunu da merak ettim
Hala anlamıyorsunuz.Olay suçlu suçsuz değil.Ortada ne olursa olsun yalnız ve yaşlı bir adam var.İstediği kadar huysuz olsun,tüm sülale sorumsuz olsun,kv niz çok art niyetli biri olsun,derdi size yaptırmak olsun.Bunlar o adamın muhtaç olduğu gerçeğini ve bir tabak yemek vermenin insanlık için gerekli olduğunu anlamanızı engellemez.Hele eşinize daha çok sinir oldum.Güya sizi düşünüyor.Hadi siz eşim beni düşünüyor diye mutlu oldunuz ama eşinizin kendi dedesi bir de.Sülale sorumsuz diye başta eşiniz olmak üzere karı koca bu kadar vicdansız olmayın.Tek suçlu ben miyim peki bunu da merak ettim
Canım sizi günah keçisi bellemiyor kimse sizi tekrar söylüyorum..halen eşinize diyebilirsiniz bu akşam sofranizda ne varsa bir tabak dedeye götür sevabına diyebilirsiniz ..bilmem anlatabildimmiSize laf yetiştiremiyorum inanın yazdıklarınızın çoğunu okuyamıyorum bile. Hepiniz okadar günah keçisi bellemişsin ki beni ne desem boş.
Bacım sen haklısın..Konuya bakmak istedikleri çerçeveden bakıyorlar.Elini verince kolunu kaptırdığın aileye denk gelmemişler de konuşuyorlar işte. Sanki adam açlıktan ölsün demişçesine tepkiler vermeyin karşınızdaki kadın hamileTek suçlu ben miyim peki bunu da merak ettim
Konuya bakmak istediğiniz çerçeveden bakan tam olarak sizsiniz yalnız. Kendi kayinailenizden yola çıkarak yorum yapıyorsunuz. Tüm değişenler aynıymış gibi. Yani verdikleri tepki açlıktan ölürse ölsün bize ne demek gibi bir şey. Bir zahmet kimse bakmasa ve haberleri olsa(!) yemek götürürlerdi sanırım tabii ki açlığa bırakmazlardı diye umuyorum emin olamasam da.Bacım sen haklısın..Konuya bakmak istedikleri çerçeveden bakıyorlar.Elini verince kolunu kaptırdığın aileye denk gelmemişler de konuşuyorlar işte. Sanki adam açlıktan ölsün demişçesine tepkiler vermeyin karşınızdaki kadın hamile
Bi de bu var.Karşınızdaki hamile.E o zaman bu kadar haklı görüyorsa kendini yazmayacak.Hadi onu geçtim,kadın kocasının tesirinde kalmış.Elini verip kolunu kaptırmak ne demek?Adam bir yemek verecek ya!!Bütün şartlar kötü bile olsa bunda ne olabilir?Bir tas yemek!Hatta sırf ona yapsa 3 gün adam yer.Bacım sen haklısın..Konuya bakmak istedikleri çerçeveden bakıyorlar.Elini verince kolunu kaptırdığın aileye denk gelmemişler de konuşuyorlar işte. Sanki adam açlıktan ölsün demişçesine tepkiler vermeyin karşınızdaki kadın hamile
O aile öyle bir aile olmasa bu hanım bunları düşünmezdi o da var.Kadın hamile çeşit çeşit yemek yapamayabilir bir makarna bir çorba yaşlı insanlar her şeyi yiyemez alıştığı düzeni ister.. kaç aylık hamile bilmiyorum ama son zamanlarındaysa yerinden kıpırdamaya dermanı olmayabilir o haldeyken bir de çeşit mi düşünsün ? ne kadar kasmam evde ne varsa götürürüm dese yalan illa ki ayrı bir özen ister.Bu akşam kahvalyı edelim halim yok yemek yapamadım dese dedeye de zeytin peynir mi götürmeli ?Konuya bakmak istediğiniz çerçeveden bakan tam olarak sizsiniz yalnız. Kendi kayinailenizden yola çıkarak yorum yapıyorsunuz. Tüm değişenler aynıymış gibi. Yani verdikleri tepki açlıktan ölürse ölsün bize ne demek gibi bir şey. Bir zahmet kimse bakmasa ve haberleri olsa(!) yemek götürürlerdi sanırım tabii ki açlığa bırakmazlardı diye umuyorum emin olamasam da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?