Fikrinizi almak istiyorum hanımlar.

sülalede bekar birtek ben kaldım diye evlenilirmi ya ,ne acelesi var anlamadım.baban şaun erken dese haklı bence

Hiç.Ya ben ailelerin işe girmesinden dolayı çok geriliyorum aslında.Hiç o süreçlere girmemek için bana kalsaydı mezun olduktan sonra söz nişan kına düğün hepsini bir sürece sığdırıp kimseyle uğraşmadan evlenip gitmekti.Taa ki erkek arkadaşım artık yetinmeyene kadar.Aslında gerçekten evlenmek istiyorum kendisiyle, bundan yana hiç şüphem yok.Sadece kimseyi çok dahil etmeden sıyrılmanın yolunu bulmuştum kendimce,ama adını koyalım mezun olunca evlenicez zaten diye başlanan hiç bir cümlenin sonu gelmemeye başlayınca böyle bir karar verdik işte.Kulağa anormal geliyor mu?

Bu anlamda tek eksiği olan benim aslında.Kendisinin kendisine ait bir işi düzenli bir geliri düzenli bir hayatı var.Tek eksiği evlilik desem yeridir.Sadece durum benim için zamansız gibi hissettim.Ama daha fazla onuda üzmek istemedim.Tek derdimin ''ama zamansız yaa'' olması onu çileden çıkarıyodu çünkü baska bir eksiklik gereklilik yok.Oda bu yüzden adını koyucaz okulun bitince evleniriz zaten hemen evlenelim demiyorum diye gerildikçe gerildi resmen.Bi yandan haklı tabi ama, ben kendi adıma hissettiğim zamansızlık duygusunu içimden atamıyorum.Halbuki mezun olduktan sonra dahi olsa benim evlilğim için gerekli olan harcamaları ailem karşılayacak çünkü ben zaten mezuniyetten sonra çalışmak istediğim alan için sınavlara hazırlanıcam.Bundan ailemin haberi var.Yani bir eksik yok, benim üniversite okurkende sözlenmemi olur demem dışında.Bunu söylemekiçinde bir sebebim yok galiba.İçimden atamıyorum bu duyguyu yahu.
Yani çok da sıkıntılı değilmiş sizin durum.
Bizde direten de şartları uygun olmayan da (askerlik) eşimdi.
O da hemen evlenicez diye bi şey yok, söz takalım dedi durdu.
Ama ben arayı uzun tutmaktan yana olmadım.

Şartları uygun olmayan ben olsaydım yine de beklerdim.
Siz aileler tanıştıktan sonrasını güzel idare ederim dedikten sonra adım da atabilirsiniz artık.

Bence babanız en mantıklı şeyleri söyleyecektir.

çok melankolik, biraz arabesk kusura bakma.
Bu seni deli divane sevdiğini göstermez ki.
İstikrarlı, aklı başında, olgun biri bir halkanın size ne katacağını mantılı bir şekilde açıkmalası lazım.
Sor ve bize de yaz olur mu? Son derece merak ettim.
Senle mi yaşıt, bence olgunlaşmamış henüz.

Benden 1 yaş büyük. 25 yaşında.Bilemiyorum haklı olabilirsiniz.Çıkamadım zaten işin içinden.

Ben sözlenmezdim, öyle de yaptım.
Ne zaman okulum bitti, işimi buldum ve çalışmaya başladım, o zaman bu işlere giriştim.
Eşime kalsa ben daha 2.sınıftayken evleniyorduk biz.
Ama ben eşimin ailesinin karşısına daima çalışan, kararlarını kendi alan, kimseye üstünlük vermeyen bir kadın olarak çıkmak istedim.
Okul bittikten sonra gireceğim işe, kariyerimi belirlerken hedeflerime kimsenin karışma hakkı olsun, laf söz etsinler istemedim.
Sonuçta sözlenir ya da nişanlanırsanız, hayatınızdaki insanı her hareketinizde düşünmek durumundasınız.
Hele bir de okurken tek olan sorumluluğunu kayın aile ve gönlü hoş tutma muhabbetleriyle çoğaltmanın bir anlamı yok.
1 yıl beklemekten kimseye bir şey olmaz, acele etmeyin.

Yani çok da sıkıntılı değilmiş sizin durum.
Bizde direten de şartları uygun olmayan da (askerlik) eşimdi.
O da hemen evlenicez diye bi şey yok, söz takalım dedi durdu.
Ama ben arayı uzun tutmaktan yana olmadım.

Şartları uygun olmayan ben olsaydım yine de beklerdim.
Ama dediğim gibi aileler tanıştıktan sonrasını güzel idare ederim dedikten sonra adım da atabilirsiniz artık.

Bence babanız en mantıklı şeyleri söyleyecektir.

Ailelerin de artık tanışmış olması bize ne getirir bizden ne götürür sadece bundan çok korkuyorum belkide.Gerçi benim ailemle onun ailesi aynı şehirde yaşamıyor zaten.Ama mesela çok beklenti artar mı, nasıl şekillenir bunları bilmemek tedirgin edici.Ben ailesini tanıyorum.Hatta çoğu akrabasınıda.Hepsi düzgün kendi halinde güzel insanlar.Daha çok sülaleye giren diğer gelinlerin yaşamlarına bakıyorum ne kadar etkilenmişler diye.Pek bişeyden anlamıyorsam şayet bilemem ama baktığımız zaman onlardanda hiç duymadım şöyle oldu böyle oldu diyeni.Ne bileyim.Aile işi hep çok korkunç geliyor bana.Özellikle BDV'den sonra:)))))

Ailelerin de artık tanışmış olması bize ne getirir bizden ne götürür sadece bundan çok korkuyorum belkide.Gerçi benim ailemle onun ailesi aynı şehirde yaşamıyor zaten.Ama mesela çok beklenti artar mı, nasıl şekillenir bunları bilmemek tedirgin edici.Ben ailesini tanıyorum.Hatta çoğu akrabasınıda.Hepsi düzgün kendi halinde güzel insanlar.Daha çok sülaleye giren diğer gelinlerin yaşamlarına bakıyorum ne kadar etkilenmişler diye.Pek bişeyden anlamıyorsam şayet bilemem ama baktığımız zaman onlardanda hiç duymadım şöyle oldu böyle oldu diyeni.Ne bileyim.Aile işi hep çok korkunç geliyor bana.Özellikle BDV'den sonra:)))))

Aileler tanışmadan ne yaşayacağınızı bilemezsiniz.
Sürecin uzamaması mutlaka yararınıza olacak ama.

İşte tüm sorun o adı koymakta zaten

Vallahi evlenin daha iyi şaka şaka

Zira her iki taraf da beklentiye girecek görüşelim gidelim gelelim bayramı seyranı düğünü Mevlüt'ü bitmeyecek

Biraz sözlü konusu okuyun burada anlarsınız ne demek istediğimi

En temizi aileler ile olan bölümü kısa tutmak

atıyorum 2017 Ağustos'ta evleneceksen Mayıs sonu söz nişan sonra düğün böylelikle ara süreç az laf söz ile atlatılır yıpranılmaz

Yoksa hem o taraf hem sizinkiler beklentiye girer tüm hala teyze komşu vs söz söyleme hakkı görür ilişkiye dair

Aileler tanışmadan ne yaşayacağınızı bilemezsiniz.
Sürecin uzamaması mutlaka yararınıza olacak ama.

Bencede yaa :( Vallahi yandık.Bide benim pis bi huyum var normalde hiç sorun çıkaran bir insan değilim fakat damarıma basıldığı zaman aslında önemsemiceğim durumları bile büyütürüm.Madem öyle işte böyle der gibi yani.Ben kim bu tahammülsüzlükle ailelerin arasına girmek kim ayol.Vallahi hayat enerjim söndü şuan.Babam ne dicek acaba.Sevgilimide kırmak istemiyorum daha fazla.Adam bana 1 ay içinde gelip seni isteriz derken lafını kesip ben okula devam edicem demiş insanım.Oda bıktı bu halimden hissediyorum.Tükenmişlik sendromu şuan ne giyicem diye delirmem gerekiyordu halbuki.

Zira her iki taraf da beklentiye girecek görüşelim gidelim gelelim bayramı seyranı düğünü Mevlüt'ü bitmeyecek

atıyorum 2017 Ağustos'ta evleneceksen Mayıs sonu söz nişan sonra düğün böylelikle ara süreç az laf söz ile atlatılır yıpranılmaz

Yoksa hem o taraf hem sizinkiler beklentiye girer tüm hala teyze komşu vs söz söyleme hakkı görür ilişkiye dair

Heh işte, çekilir çile mi ya hu.

4 ayda söz-nişan-düğün yaptık.
Biraz daha uzasaydı evlenemeyebilirdik.

Duygularıma tercüman olmuşsunuz.Mutlaka herkesin kendine göre örfü adeti var zaten ama bide biz doğuluyuz yani iki tarafta.Dediğiniz gibi bizde bayramı ayrı seyranı ayrı beklentiler her zaman daha yüksektir.Az önce bende onu düşünüyodum sözlenince bayramlarda gitmem gerekcekmi acaba kim uğraşcak şimdi diye.''Ben ne gidicem yaa ailemin yanında olmak varken'' diye bile düşündüm daha 15 dk önce.Hiçte gelemem böyle şeylere.En güzel heyecanların ne giyicem telaşına düşmem gereken zamanların böyle şeyleri düşünmekle tükendiğine inanamıyorum şuan.Ama belliydi öteki türlüde gerçekten aramız çok kötü olucaktı belki ayrılıcaktık bile.Bunuda istemiyorum hiç.Te Allahım.Eskiden erkekler evlilikten korkarmış nerde o günler. :(

Duygularıma tercüman olmuşsunuz.Mutlaka herkesin kendine göre örfü adeti var zaten ama bide biz doğuluyuz yani iki tarafta.Dediğiniz gibi bizde bayramı ayrı seyranı ayrı beklentiler her zaman daha yüksektir.Az önce bende onu düşünüyodum sözlenince bayramlarda gitmem gerekcekmi acaba kim uğraşcak şimdi diye.''Ben ne gidicem yaa ailemin yanında olmak varken'' diye bile düşündüm daha 15 dk önce.Hiçte gelemem böyle şeylere.En güzel heyecanların ne giyicem telaşına düşmem gereken zamanların böyle şeyleri düşünmekle tükendiğine inanamıyorum şuan.Ama belliydi öteki türlüde gerçekten aramız çok kötü olucaktı belki ayrılıcaktık bile.Bunuda istemiyorum hiç.Te Allahım.Eskiden erkekler evlilikten korkarmış nerde o günler. :KK43:

Heyecanın tükenmiyor esasen şartların uygun değil

Erkekten çalışıp para kazanması beklenir en fazla hadi araba varsa acil durumda bir yere götürmesi

Ama sözlü kızdan beklenti tavan yapar

Farklı şehir daha rahat belki ama yine de cuma tebriği atmadı bile olay çıkar ya daanneler gününü sabah değil akşam kutladı diye

Baban okul bitmeden olmaz desin oldu bitti

Deme be.... Eveeettttt derdime dert eklendi vallahi şuan.
: )
Senin de öyle olacak diye bir şey yok.

Ama ben 1 sene nişanlı kaldım, 2 sene nişanlı kaldım diyenlere kocaman gözlerle baktım hep.

Tam da dediğin gibi, ne giyeyim derdine değil de ne zaman aramalıyım derdine düşmek hem de uzun süre için...
Gereksiz.

Heyecanın tükenmiyor esasen şartların uygun değil

Erkekten çalışıp para kazanması beklenir en fazla hadi araba varsa acil durumda bir yere götürmesi

Ama sözlü kızdan beklenti tavan yapar

Farklı şehir daha rahat belki ama yine de cuma tebriği atmadı bile olay çıkar ya daanneler gününü sabah değil akşam kutladı diye

Baban okul bitmeden olmaz desin oldu bitti

Valla en başından söyledim kimsenin peşinde koşamam diye.Bu bi gerçek.Cuma tebriği nedir anneler günü saati nedir herkes benden ne bekliceğini bilmeli yahu.Aileside adını koyalım dedi durdu ikiside genç insanlar anne 39 yaşında baba 41 baya erken evlenip çocuk sahibi olmuşlar.Ama modern çağa ayak durmuşlar Allahtan ikiside çok modern insanlar, işin rengi adı konduktan sonra değişmesse mesele yokta, değişirsede gerçekten onlar üzülür ben hayatım boyunca bbu kadar ince fikirli bi insan olmadım çünkü.O neymiş ya.

Annesi benden 3 yaş büyük benim oğlum 5,5 yaşında

Daha da yorum yok senin sevgilin çokkkk bile beklemiş o zamannnnnn

Valla en başından söyledim kimsenin peşinde koşamam diye.Bu bi gerçek.Cuma tebriği nedir anneler günü saati nedir herkes benden ne bekliceğini bilmeli yahu.Aileside adını koyalım dedi durdu ikiside genç insanlar anne 39 yaşında baba 41 baya erken evlenip çocuk sahibi olmuşlar.Ama modern çağa ayak durmuşlar Allahtan ikiside çok modern insanlar, işin rengi adı konduktan sonra değişmesse mesele yokta, değişirsede gerçekten onlar üzülür ben hayatım boyunca bbu kadar ince fikirli bi insan olmadım çünkü.O neymiş ya.

Ben de buradan öğrendim

10 yıllık evliyim daha hiç Kv yi aramadım herhangi bir sebeple

çok normal bi istek gibi geldi bana. zaten hemen evlenelim de demiyormuş. ama işe girene kadar veya atıyorum bir sene çalışıp para biriktirene kadar evlenmem gibi bi şart koyman lazım. bu sefer de bu kadar uzun sözlü kalan bi tek benim triplerine girmesin.

çok normal bi istek gibi geldi bana. zaten hemen evlenelim de demiyormuş. ama işe girene kadar veya atıyorum bir sene çalışıp para biriktirene kadar evlenmem gibi bi şart koyman lazım. bu sefer de bu kadar uzun sözlü kalan bi tek benim triplerine girmesin.

Benim işe girip para biriktirmem gibi bir durum mümkün değil mezun olup evlenince ailem karşılayacak düğün harcamalarını.Çünkü mezun olduktan sonra mali müşavirlik sınavlarına giricem ve kazandıktan sonra 3 yıllık bir staj dönemim var.Bu staj dönemindede asgari ücret belkide daha altına bile çalıştırılabiliyoruz.Bu şartlar altında benim para biriktirebilmem söz konusu değildi ailemin bu konuda bilgisi var kendileride biliyorlar.Bu yüzden böyle bi şartı erkek arkadaşıma sunamam aksi halde mezuniyet sonrası +3 yıl daha beklemem gerekicek gibi :))) Ya biz zaten mezun olduğum zaman söz nişan kına düğün dedik ama, bu ailelerin dahil olma konusu çok itici yahu.Tek derdim bu. :(

Back
X