Fikrinizi almak istiyorum

Sizin bu konularda fikrinizi almak istiyorum.3 4hafta önce eşimin ailesi ve annemleri bize oturmaya çagırdım.Geceye kadar oturduk, gayet güzeldi.Biz bayramda burada yokuz. Eşimin de işi yogun geçiyor.Dün annemlere, bugünde kvlere ugradık.Önceden bayramlaşalım, bidaha gidemeyiz dedik.
Kv laf sokuyor.Pazar günü sizi bekledik, yemek yemedik.Ben dedim gelmez onlar. Gelmediniz diyor.Eşimin bir pazarı var. Ki yeni görüşmüşüz zaten.Biz kesinlikle geleceğiz falan demedik. Kendi kendine bekliyor. Sonra gitmeyince laf ediyor.
Cumartesi günü, kursumun son günüydü.Sınav vardı.Çalışıyorum bu arada.Kv eşimi aramış.Mevlüt yapacakmış, beni de çagırmış.Bugünde kv ve kp, gelmen lazımdı, insanlar gelinin nerde diyor, laf söylüyor.Senin hizmet etmen lazımdı diyor. Benim hizmet için, izin alıp gitmem ne kadar dogru?
Son olarak, biliyorsunuz benzin fiyatları çok pahalı.Kvler geçen gün arabayı aldı.Ancak hiç benzin falan atmamışlar.Biz bayramda tatile gidecegiz.Bayram sonrası da kpler köye gidecek.Arabayı alacak.Eşimde depoyu, gidiş gelişte fulleyelim diyorum. Ancak kp en son hiç gaz benzin atmadığı için, bu sefer çok gaz bırakmak istiyorum. Eşimde buna laf yapıyor.Sizce ne kadar dogru. Onların maddi durumu kat kat iyi.
Bu konularda aşırı sinir oldum. Eşime kalsa,herkese biz verelim, herkes rahat yaşasın. Ama bize gelince olur mu öyle şey diyor. Ama bizde kiradayız, bizide düşünsün istiyorum.Son olarak bu akşam kv lerde ortamda bir sogukluk vardı.Eskisi gibi degildi.
Birincisi siz çalışan bir insansınız tatil gününüzde evinizde dinlenmek öncelikli hakkınız, kimseye hizmet etmek için de evlenmediniz ki bunun için zaten izin alınmaz madem iş yapmak zor geliyor yapmasın mevlüt falan yada bir yardımcı tutsun kendine kv deniz, araba konusunda ben olsam bu pahalılıkta bende fulleyip vermezdim aracı ki bizde bayramda görümcemlerle birlikte diğer görümceme gideceğiz eşim dün benzin muhabbeti açtı dedim giderken biz alırız, dönüşte onlar herkesin endine göre gideri var Alman hesabı çünkü biliyorum ki o ağzını açmaz ben baştan ayarı çektim hayat müşterek kendi araçları var iken tasarruf için birlikte gitmek onların kararı idi o zaman masraflarda ortak olmalı...
Kv delerin tavırlarına da takılmayın hiç sallayın gitsin.

Eşimin dogum günüydü. Kv, dogum gününde pasta alır, gelırsınız sürpriz yaparsınız dıye bekledim dıyor. Eşime göre annesı melek. Ama şuan aşırı sogudum. Çok bekler aramam bıdaha onu.Şeytan dıyor ınstagramdan falan engelle.
böyle bir şey yapıp dikkat çekmeyin tabi ki...

Sinirlendim, telefonda kvnin ismi yanında anne yazıyordu. Bende anne kısmını sildim. Soyadını yazdım.
Yok yansıtmayacagım. Ancak sakin zamanda, benden kimse temizlik hizmet konusunda beklentıye girmesin. Annenı uyar istersen, her geldıgımızde gelmedınız dıye laf sokmasın, iyice uzaklaşıyorum dıyecegım. Bunları demezsem içimde kalacak.
bende de kayınvalidenin adı soyadı yazar görümcemin de kocamın da...:))

Çok klasik değil midir ya büyüklerin gelirsiniz sandık, bekledik demesi.
Laf olsun diye bana kalırsa.
Ciddiye alıp büyütmeye, neden öyle dedi.
Niye bekledi falan çok gerek yok uzatmaya.

Ayy neden bekledin, kim geleceğiz dedi ki ..
İlahi anne , der gülüp geçersiniz.
Size değil ona dert olsun 🙈

Basit yaşamak lazım.
Konuşan konuşsun, sizin için mesele olmasın.

Evlendiğim ilk yıllar hamarat gelin bendim,yakama takılan madalyaları koyacak yer bulamamaya başlayınca bıraktım.

Laf sokuldugunu fark edersem açık açık soruyorum bana mı birşey ima ediyorsunuz diye,genelde kuzucuklara birşey diyemedikleri durumlarda gelinleri günah keçisi olarak atamayı tercih ediyorlar,ama açık açık ortaya sorunca da söyledikleri lafın arkasında duramıyorlar,biz yanlış anlamış oluyoruz.
Haftanın 6 günü çalışan bir insana müsaitlik durumunu ve yardım edip edemeyeceğini açık açık sormadan onun adına plan yapmak sonrada o plan bozulunca tribe girmek en kibar tanımıyla şımarıklıktır.
6 gün çalışan bir kadın olarak kimsenin gereksiz kaprısını,şımarıklığını çekemem.
İzin günümde hiç bir şahsi işim yoksa bile belki gidip evimde tavana bakmak istiyorum bunun için kimseye izahatte vermem.

Evde kalan oğluyla alakalı yorum yapma hakkını kendimde görmem ,tıpkı benim hayatım hakkında yorum yapmak hakkını kimseye vermediğim gibi..Kendi tasarruflarıdır ,oğlundan yardım ister istemez.
Son emrivaki yaptıgında ben müsait değilim ama oğlunuza söyleyin boştaysa o gelir yardımcı olur size demiştim,tabii ki bunun olması ihtimalini aklından bile geçirmediği için çok olmuştu.

Yok eşim direk savunmaya geçti. Kursu vardı nasıl gelsin dedi.Kv,o gün çalışmıyordun falan diyor. Ama kurs vardı.Antipatiyi çoktan kazandı.
Kvye evime karıştığı için mesafeliyim.Ne arıyorum ne soruyorum.
Şu da var. Ben şimdi samimi degilim, mesafelıyım. Kp bugün birinden bahsederken, soguk o öküz dedi. Şimdi onlara göre bende mi öküz oluyorum. Yanı soguk olmak öküz olmak mı?
Gelinim diye hızmet beklıyor. İşsiz, 31 yaşında oglu var. Ona yaptırsın.
Neden her saniye işsiz olduğunu vurguluyorsunuz ? Diğer konularda haklısınız söyleyin pazar günü gelmiyoruz biz diye yakıtı da doldurmayın

Kusura bakmayın ben hem çalışıp hem temizlik yapamam durumunuz var hizmetçi tutun benim eve de yollayın . Ben mevlüt falan sevmem deyin . Mesafeyi de iyice uzatın bence
Eşimde bende kadın ortamı sevmedigim söyledik. Hatta kadınların tek muabbeti yemek, çocuk, aşırı sıkıcılar dedim.Az gidiyorum ya bozuluyorlar.Öyle şey olur mu, kv yapamıyor senın hızmet etmen gerekıyor, herkes gelin nerde diyor dediler. Bende o insanlar işsiz güçsüz, insanlara sarıyor, gelinim soguk deyin dedim. Ben mesafeli oldukça kv laf sokmaya başladı.Ama görür o. Neden gelmiyorsun dedigin de, gelince laf sokuyorsun niye geleyim diyecegim
Salaklık bende ama. 3 4 hafta önce bize çagırdım. Gelsinler ogullarının evi, gelemiyoruz demesinler dedim.3 4 hafta bana göre yeni. Ona ragmen pazar günü, kv yemek yapmış ama sofrayı kurmamış, gelir bunlar diye beklemiş. Benim anlamadığım biz geliriz demeden, kafasına göre nasıl böyle beklentiye gırıyor.Bundan sonra arasın açmayacagım.Ben zaten aramıyorum.

KV hayatinizin merkezi olmak istiyor..
Bir kez yörüngesine girerseniz ; çıkmanız zor olur.
Ayrıca Esinde ; yardım istemekten utanan,dışardaki kişilere ise maddi manevi anlamda yardim etmeyi görev bilen bir hava sezdim..
Gerek yok..Durumunuz olmadiginda yahut bir ihtiyacı olduğunda o da bir başkasından yardım talep edebilir..
Gururlu mağrur evlat hallerine ,hicbir şeye ihtiyaci olmayan koca triplerine gerek yok
Sonuç itibariyle kendisi de ev gecindiren,maaşlı olarak çalışan bir insan.
Ayrıca kv'nin durumu da çok iyi diyorsunuz..
Ben çalışıyorum. Hayatımda sadece kv yok. Hatta kv hayatımda yok gibi.Samimi olunca, herşeye burnunu soktu. Bende mesafeliyim.Aramıyorum,o arıyor.
Her hafta sosyal medyada gezip tozdugumuzu görüyor. Ona gitmedigimizde deliriyor.
Eşimin elinden maaş tüm kartlarını aldım. Sadece elinde 2bin TL limiti olan kredi kartı var.Neden böyle yaptım.Eşimin kardeşi, arkadaş çevresi, 40 yaşına gelip hayatta dikiş tutturamamış, düzgün iş hayatı olmayan insanlar.Eşimden şu kadar göndersene diye para istiyorlar. Birkaç kez gördüm. Bize para atıp, tekrar adama atıyor, birşeyler yapıyorlar. Ve bana kızarım diye para gönderdiğini söylemiyor.Kartını elinden aldım, mesajda gördüm, adama para atmış. Bu arada bu paralar geri gelmiyor. Eşim hayatta istemez. Çocuk sıkıntıda ne olacak der.Bende eşimin maaşın hepsini çekip, kendi hesabıma atıyorum. İnternet bankacılıgından millete lara aramasın diye.
Kvlerin evi var.2 maaşlar.Halaa yetmiyor diye aglanıyorlar.Bizde iki maaşız ama kiradayız.

Eşinizin çok anneci olmayıp sizi de savunmasını sevdim. Kayınvalide hep konuşur hep eleştirir. Ortada bir şey olmasa bile kendilerince sebep bulabilirler. Zaten yeterince mesafeliymişsiniz. Ayda 1 kere gittiğinizde de sokmaya çalıştığı lafları duymamazlıktan gelin iyice yesin kendi kendini. Mevlüt konusunda gidip hizmet etmek zorunda değilsiniz. Eğer sizin gelmenizi çok içten istiyor olsaydı '' Kızım mevlüt yapmayı düşüyorum, boş zamanın ne zaman o güne ayarlayalım'' diye danışırdı. Arabaya yakıt koyma konusunda da kesinlikle kendi kullanacağınız kadar koyun belki bir tık fazla olabilir.
Aslında eşim anneci.Ama savunmaya başladı.Ailesi yüzünden bir senem kavga ile geçti.Kv hala ayrı ev oldugumuzu idrak edemedi.
Şunu da söyleyecegim. Benim kvnin degişik akrabaları var.En son cenazede denk geldik. Kadın 40 lı yaşlarda.Ben çay dagıttım, oturmadım pek. Oturduğumda kadınlar dik dik bakıp süzüyor, bakmaları rahatsız edici.Bu kadın demişki, ne iş yapcam, gelinler yapsın. Tek gelinde benim.Ben mevkide gitsem, kadın orda benim üzerimden ego kasacak. Bu tarz insanlar.Bana kınamda, bundan sonra bize pogaça kek sen yapıp yedireceksin dedi. Tek hayatları kısır günü. Bu insanlarla aynı ortama girmek istemiyorum. Bu yadırganıyor.
Ayda bir gitmemi çok bekler artık. Uzun süre gitmem ona.
Kafasına göre gün ayarlıyor.Eşime söylemiş mevlüdüBirde ben mevlit günü kursa gittim. 2 3gibi evdeydim. O gün ne yapıyorsun diye aradı.Sanırım kontrol etmek içim

Size sormadan, geliriz sözü almadan neyi bekliyor, neden aç kalıyor mesela?
Ayrıca, yine sana sormadan kendi kendine misafir plani yapip, gelip hizmet etmeni beklemesi nasil bi kafa? Sordu mu, gelebilir misin müsait misin dedi mi, hangi gün yapsak diye fikir aldi mi, yok, ee neyin alinmasi bu?
Ay herkes haddini bilsin cidden ya.
Eşin umarım arkanda duruyodur.
Mesafeyle devam bence.
Benimde kafam basmıyor bu beklentiye. Sürekli bu şekilde. Eşimin dogum günüydü. Dogum gününü evde kutladık.Bayramda insanların içinde, biz dogum gününde pasta alır gelir, sürpriz yaparsınız diye bekledik.Ben 1 senedir ne kahvaltıya ne akşam yemegine gitmiyorum.Akşamları 8 9 gibi gidip maksimum 2 saat otururuz.Aniden sürpriz olsun diye gitmediğim halde neyin beklentisi bu. Bunu kv ile konuşmam lazım.
Kv gelir onlar diye bana yemek yedirmedi dedi KP. Sonra kp, gelmez onlar dedim diyor. Yav 3 4hafta önce bize gelip 3 4 saat oturdular, ben sana gelip ne konuşayım sürekli.
Tabiki almadı, son dk haberim oldu.
Eşime de söyleyecegim. Bu şekilde laf soktuğu insandan hizmet beklemesin. Hizmetçi tutsun, yaşlanınca gidip evini falan temizlemem.
Eşim laf yapmıyor.Bu arada eşimde havalar sıcak, zor geliyor deyip kvye 1 aydan önce gitmiyor.Sanırım bu yüzden deliriyorlar.

Kusura bakmayın ben hem çalışıp hem temizlik yapamam durumunuz var hizmetçi tutun benim eve de yollayın . Ben mevlüt falan sevmem deyin . Mesafeyi de iyice uzatın bence
Papatya, kp, başka bir damat için, soguk öküz insan o dedi. Akşam beni görsen, sıcak olamıyorum. Normalde şen şakrak insandım.Şunu düşündüm. Bende sogugum. Bunlar bana da öküz der. Soguk derken mesafeliyim.

Birincisi siz çalışan bir insansınız tatil gününüzde evinizde dinlenmek öncelikli hakkınız, kimseye hizmet etmek için de evlenmediniz ki bunun için zaten izin alınmaz madem iş yapmak zor geliyor yapmasın mevlüt falan yada bir yardımcı tutsun kendine kv deniz, araba konusunda ben olsam bu pahalılıkta bende fulleyip vermezdim aracı ki bizde bayramda görümcemlerle birlikte diğer görümceme gideceğiz eşim dün benzin muhabbeti açtı dedim giderken biz alırız, dönüşte onlar herkesin endine göre gideri var Alman hesabı çünkü biliyorum ki o ağzını açmaz ben baştan ayarı çektim hayat müşterek kendi araçları var iken tasarruf için birlikte gitmek onların kararı idi o zaman masraflarda ortak olmalı...
Kv delerin tavırlarına da takılmayın hiç sallayın gitsin.
Mevlüt dedigim, 5 kişi falan varmış sanırım.Kv hizmet edemiyor, senin yapman gerek diyorlar.
Bende bu km hesaplamalarını dinleyip ona göre atacagım.En iyisini yapıyorsunuz. Bu pahalılıkta neden fulleyeyeyim

Çok klasik değil midir ya büyüklerin gelirsiniz sandık, bekledik demesi.
Laf olsun diye bana kalırsa.
Ciddiye alıp büyütmeye, neden öyle dedi.
Niye bekledi falan çok gerek yok uzatmaya.

Ayy neden bekledin, kim geleceğiz dedi ki ..
İlahi anne , der gülüp geçersiniz.
Size değil ona dert olsun 🙈

Basit yaşamak lazım.
Konuşan konuşsun, sizin için mesele olmasın.
Akşam biraz üzerime geldi ikisi. Senin gelmen lazımdı, hizmet etmen lazımdı. Bilmem kim geldi dolap sildi. Ah ne iyi insan o. Çok seviyorum ben onu falan. Hep şunu demek istediler. Sen temizlik yapmıyorsun, bak milletin kızı yapıyor.

Evlendiğim ilk yıllar hamarat gelin bendim,yakama takılan madalyaları koyacak yer bulamamaya başlayınca bıraktım.

Laf sokuldugunu fark edersem açık açık soruyorum bana mı birşey ima ediyorsunuz diye,genelde kuzucuklara birşey diyemedikleri durumlarda gelinleri günah keçisi olarak atamayı tercih ediyorlar,ama açık açık ortaya sorunca da söyledikleri lafın arkasında duramıyorlar,biz yanlış anlamış oluyoruz.
Haftanın 6 günü çalışan bir insana müsaitlik durumunu ve yardım edip edemeyeceğini açık açık sormadan onun adına plan yapmak sonrada o plan bozulunca tribe girmek en kibar tanımıyla şımarıklıktır.
6 gün çalışan bir kadın olarak kimsenin gereksiz kaprısını,şımarıklığını çekemem.
İzin günümde hiç bir şahsi işim yoksa bile belki gidip evimde tavana bakmak istiyorum bunun için kimseye izahatte vermem.

Evde kalan oğluyla alakalı yorum yapma hakkını kendimde görmem ,tıpkı benim hayatım hakkında yorum yapmak hakkını kimseye vermediğim gibi..Kendi tasarruflarıdır ,oğlundan yardım ister istemez.
Son emrivaki yaptıgında ben müsait değilim ama oğlunuza söyleyin boştaysa o gelir yardımcı olur size demiştim,tabii ki bunun olması ihtimalini aklından bile geçirmediği için çok olmuştu.
En basiti bayram geliyor. Tatile giderken evi tertemiz bırakmak istiyorum. Ancak temizlik tamamen bitmedi.
Haklısınız, direk laf mı sokuyorsun demek gerekiyor.

Neden her saniye işsiz olduğunu vurguluyorsunuz ? Diğer konularda haklısınız söyleyin pazar günü gelmiyoruz biz diye yakıtı da doldurmayın
Çünkü kv, sürekli benim kuzucuklarım bir tane. Evde sürekli iş yaparlar. Ben öyle alıştırdım diyor. Ancak dün, artık temizlik yapamıyorum. Elektrik süpürgesi 2 haftada bir yapıyorum diyor.Ee oglu evdeyken süpürge tutsun.Nedense oglundan böyle şeyler beklemiyor.
Birde kaynım sanırım sürekli evde ya bana battı.Kvler köydeydi. Kv lerin maaş, kredi kartları kaynımda durur. 4 5yıldır çalışmıyor, iş arama gayreti yok.Ailesi de asla bişey demiyor. Allah kuzuma iş nasip etsin der kv sadece.Kaynım dogalgaz parasını yatıramamış. Emekli maaşları bitmiş, harcamış.Kredi kartları dolu, abi halletsene dedi.O mesajı gördüm. Eşimde bana bak yaptırıyorum, yatırdım demez.O günden sonra evde olması bana batmaya başladı. İstedigi kadar evde olsun ama 31 yaşındaki adama her istediginde ben para gönderemem.

Kayınpederde az değil. Mevlüt yapacak enerjileri yoksa yapmayacaklar. Yapıyorlarsa mizmizlanmayacaklar.
Yapmak gerekirmiş.Eşimde hep diyor yapmayın, yormayın kendinizi.Birde kv ayda 5kg şeker, yag bitiriyor. Sürekli hamur işi yapıyor. Sürekli yatılı yatısız misafirleri geliyor. Eşimde, anne evde yokuz de diyor. Olmaz öyle şey diyor. Ama misafir gidince, ah yoruldum öldüm bittim, ahh parada yetmedi, sıvı sabun bile alamadık, çay alacaktık para yoktu diyor.İki maaşlar.Nasıl yetmiyor aklım almıyor.

Yapmak gerekirmiş.Eşimde hep diyor yapmayın, yormayın kendinizi.Birde kv ayda 5kg şeker, yag bitiriyor. Sürekli hamur işi yapıyor. Sürekli yatılı yatısız misafirleri geliyor. Eşimde, anne evde yokuz de diyor. Olmaz öyle şey diyor. Ama misafir gidince, ah yoruldum öldüm bittim, ahh parada yetmedi, sıvı sabun bile alamadık, çay alacaktık para yoktu diyor.İki maaşlar.Nasıl yetmiyor aklım almıyor.
Hem yapan hem sızlanan tipten demek ki. Hiç oralı olmayın.

Mevlüt dedigim, 5 kişi falan varmış sanırım.Kv hizmet edemiyor, senin yapman gerek diyorlar.
Bende bu km hesaplamalarını dinleyip ona göre atacagım.En iyisini yapıyorsunuz. Bu pahalılıkta neden fulleyeyeyim
Mevlidine beş (5) kişi mi gelmiş :KK45: Sana öküz gibi soğuk derlerse, veya ima ederlerse "mesafeliyim ama sevenim çoktur şükür, bı mevlit okuttum evde oturacak yer yoktu allah sizi inandirsin" diyip patlat yüzüne

Aslında eşim anneci.Ama savunmaya başladı.Ailesi yüzünden bir senem kavga ile geçti.Kv hala ayrı ev oldugumuzu idrak edemedi.
Şunu da söyleyecegim. Benim kvnin degişik akrabaları var.En son cenazede denk geldik. Kadın 40 lı yaşlarda.Ben çay dagıttım, oturmadım pek. Oturduğumda kadınlar dik dik bakıp süzüyor, bakmaları rahatsız edici.Bu kadın demişki, ne iş yapcam, gelinler yapsın. Tek gelinde benim.Ben mevkide gitsem, kadın orda benim üzerimden ego kasacak. Bu tarz insanlar.Bana kınamda, bundan sonra bize pogaça kek sen yapıp yedireceksin dedi. Tek hayatları kısır günü. Bu insanlarla aynı ortama girmek istemiyorum. Bu yadırganıyor.
Ayda bir gitmemi çok bekler artık. Uzun süre gitmem ona.
Kafasına göre gün ayarlıyor.Eşime söylemiş mevlüdüBirde ben mevlit günü kursa gittim. 2 3gibi evdeydim. O gün ne yapıyorsun diye aradı.Sanırım kontrol etmek içim
Ayyyy bu ne be. Gelin = hizmetçi buna göre. Mesafe mesafe mesafe. Eline oyuncak yapar yoksa bu seni.

Back
X