Fikrinizi merak ettim

Cnnhkn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
94
7
86
31
Merhaba arkadaşlar. Benm 6 yıllık bir ilişkim var. Hemen konuya gireyim. Onun hayatında benim aile hayatıma uymayacak şeyleer oluyor. Mesela amcasının bakkala 3 milyar borcu var. Teyzesinin kızı akraba evliliği yapıyor. Kardeşi lise okumamayı düşünüyor. Bunların hepsi onların ailesince normal karşılanıyor. Bu beni çok rahatsız ediyor bizim ailede böyle şeyler yoktur. Her geçen gün acaba bugün ne olacak diye düşünmekten bıktım

Eğer fikirlerine ve ailene uymuyorsa ve uymadığını düşünüyorsan benim fikrim ayrılmalısın.
İleride bu problemler ailen tarafından da problem edilebilir.
Ben şahsen bunları problem ederdim kendime, düzensiz hayatı sevmem.

Eğer fikirlerine ve ailene uymuyorsa ve uymadığını düşünüyorsan benim fikrim ayrılmalısın.
İleride bu problemler ailen tarafından da problem edilebilir.
Ben şahsen bunları problem ederdim kendime, düzensiz hayatı sevmem.
Ayrılmadan önce yapacağın başka bişey olmaz mıydı çok zor durumdayım bu düşünceleri daha yeni aşmıştım yine başlado herşey engel olamıyorum

Merhaba arkadaşlar. Benm 6 yıllık bir ilişkim var. Hemen konuya gireyim. Onun hayatında benim aile hayatıma uymayacak şeyleer oluyor. Mesela amcasının bakkala 3 milyar borcu var. Teyzesinin kızı akraba evliliği yapıyor. Kardeşi lise okumamayı düşünüyor. Bunların hepsi onların ailesince normal karşılanıyor. Bu beni çok rahatsız ediyor bizim ailede böyle şeyler yoktur. Her geçen gün acaba bugün ne olacak diye düşünmekten bıktım
Günaydın.
Amcanın borcunu nereden biliyorsunuz ve neden sizi ilgilendiriyor anlamadım.
Akraba evliliğini ben olsam umursamam,bana ne insanların gönlüne ben mi kilit vuracam?
Kardeşinin eğitim durumu da beni bağlamaz,anası babası düşünsün.
Siz neden bu kadar önemsediniz ki bunları?
İnsanların niyetleri iyi,kalpleri temiz mi ona bakın.
İş ciddiye bindiğinde tabii ki maddiyat da önemli ama amcasının borcu değil sevgilinizin gelir-gideri ile ilgilenin bence.

Her insanın aile hayatı farklıdır, hiçbir aile birbirine benzemez, bunu farklı insanlar tanıdıkça anlıyor insan. Eğer sevgilinin ailesi sizin kesinlikle kabul edemeyeceğiniz davranışlar içindeyse ayrılmaktan başka çare yoktur çünkü gelecekte seni de çok etkileyecektir ama kabul edilebilir farklılıklarsa ve sevgilin senin beğenmediğin farklılıklar içinde değilse her insanın farklı olduğunu düşünerek kabullenmeyle yola devam edilebilir. Herkes birbirinin aynı değil sonuçta, seviyorsan eğer farklılıkları hoşgörerek yaşamak lazım derim ben. Allah yardımcın olsun...

Her insanın aile hayatı farklıdır, hiçbir aile birbirine benzemez, bunu farklı insanlar tanıdıkça anlıyor insan. Eğer sevgilinin ailesi sizin kesinlikle kabul edemeyeceğiniz davranışlar içindeyse ayrılmaktan başka çare yoktur çünkü gelecekte seni de çok etkileyecektir ama kabul edilebilir farklılıklarsa ve sevgilin senin beğenmediğin farklılıklar içinde değilse her insanın farklı olduğunu düşünerek kabullenmeyle yola devam edilebilir. Herkes birbirinin aynı değil sonuçta, seviyorsan eğer farklılıkları hoşgörerek yaşamak lazım derim ben. Allah yardımcın olsun...
Sevgilim o tarz davranışlar içinde değil ama aile hayatında olan hareketlilikler beni şaşırtıyor. Hiç böyle şeylerle karşılaşmadığım için ben kendi ailemde garipsiyorum ve bunu ona da yansıtıyorum ister istemez.

Ayrılmadan önce yapacağın başka bişey olmaz mıydı çok zor durumdayım bu düşünceleri daha yeni aşmıştım yine başlado herşey engel olamıyorum

Hayır olmazdı.
Var olan bir düzeni değiştiremezsin, bunun üzerinde uğraşmak saçmalık olur.
İlla öyle ya da böyle senin hayatını da etkileyecektir bu olumsuzluklar.

Ama sen "çok seviyorum ben ayrılmayı göze alamam" dersen eğer ailenin tepkilerine de göğüs germek durumundasın.
Hiçbir anne-baba düzensiz bir düzene sahip olan aileye kızını vermek istemez.

Back
X