Bisküvi - Kurabiye Tarifi Findikli kurabiye (Resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.314
1
156
Bu kurabiyenin özelligi hemen bayatlamiyor agzi kapakli bir kaba koyunca bir hafta yiyebilirsiniz elinizin altinda her an misafir geldiginde cayin kahvenin yaninda ikram etmek icin cok ideal benim cok sIk yaptigim bir kurabiye denemenizi tavsiye ederim.

Teryagini oda sicakliginda bekletin.
bir kaba findik tozunu hazirlayin.

2 yumurta
250 gr tereyagi yada margarin oda sicakliginda
6 kasik pudra sekeri
bir paket kabartma tozu
4 su bardagi un
bir su bardagi ceviz veya findik tozu arzuya göre

öncelikle tareyagini ve iki yumurtanin sarisini bir kaba kiriyoruz yumurtanin beyazini ayri bir kaba alin.
biraz karistirip pudrasekerini ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karistiriyoruz.
en son olarak unu ilave ederek kurabiyemizin hamurunu yoguruyoruz.
daha sonra ceviz büyüklügünde yuvarlayip yumurtanin beyazina daha sonra ceviz veya findik tozuna bir güzel bulayip yagli kagit koydugumuz tepsiye siraliyoruz.
180 derecede isittigimiz firinda pembelesinceye kadar pisiriyoruz.
umarim begenirsiniz afiyet bal seker olsun.

mafoldumbenel insaf ya buda benim en sevdigim kurabiyemafoldumben
cokda severek yaptigim ayni zamandada cok basarili yaptigim kurabiye övünmek gibi olmasinda

yengosum pirlantam ellerine emegine saglik harikasin vallahi olsada yesem simdi yaopuyorumnanaktan

tarifi not alıyorum en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum...
çok çok çok harika görünüyo arkadaşım ellerine sağlık...

canim evet dün yaptim kk arkadaslarimla paylasayim dedimyerimseniben
benim maharetli yegenim evet sende cok güzel yaparsin bunu daha var ah burda olsanda yisek beraber:içelim:sagolasin canimopuyorumnanaktan

tarifi not alıyorum en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum...
çok çok çok harika görünüyo arkadaşım ellerine sağlık...
tavsiye ederim canim dedigim gibi cokta yapsan farketmez zaten hemen bayatlamiyo hazir kenarda bulunur ansizin misafirin geldiginde cay kahveyle ikram edersin:içelim:
canim istarsen sadeüstünede yapabilirsin benim ceviz findiga allerjisi olan arkadaslarim var onlara sade yumurta akina batirip yapiyorum ama ama heryerine bol findikli daha güzel oluyor tabi zevk meselesi:sm_confused:
canim ilgin icin cok tesekkür ederimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

gullerdiyari ben suan denedin gercekden cok ama lezzetli gercekden tadina bayildim ellerine saglik herkeze tavsiye ederim

Görüntü çok güzel eminim tadıda kıtır kıtırdır ellerine sağlık..cokacimcoook
İncitanemtuana resimlerini bekliyoruz tatlım hadi kal yap şekerimkaydirigubbakcemile3

İncitanemtuana resimlerini bekliyoruz tatlım hadi kal yap şekerimkaydirigubbakcemile3

:jeyyar:bak bak bak nasilda gaza getirdin beni simdiopuyorumnanaktan
tmm tatlisim yapicam birazdan ama gelip bakicaksin resimleri ekledigim zaman sözmükaydirigubbakcemile3bastan pazarlik yapiimde bakmazsan darilirim

:jeyyar:bak bak bak nasilda gaza getirdin beni simdiopuyorumnanaktan
tmm tatlisim yapicam birazdan ama gelip bakicaksin resimleri ekledigim zaman sözmükaydirigubbakcemile3bastan pazarlik yapiimde bakmazsan darilirim

Söz şekerim bakıcam inşallah a.s.
HAdi kalk kalk şöle nar gibi kızartıver hadi bakalım bekliyoruzz cokacimcoookhihoyyyt
Aman yakmada kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Söz şekerim bakıcam inşallah a.s.
HAdi kalk kalk şöle nar gibi kızartıver hadi bakalım bekliyoruzz cokacimcoookhihoyyyt
Aman yakmada kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

zemuszemusiste geldim burdayim ben bu iste ustayimzemuszemus
cok SIK olmasada severek yaptigim ve yedigim kurabiyedir bucokacimcoook
fenada sayilmam basarabiliyorum cok sükkürkaydirigubbakcemile3

benimkiler hormonlu kisimisi baya kabarip patladi hattakaydirigubbakcemile2zemuszemus

tesekkürler canim yaparsan ekle sevinirim cok basit yapimiyerimseniben bak incimi cok gaza getirmissin yapmis sagolsunopuyorumnanaktan
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…