Tavuk Yemekleri Fırın Poşetinde Tavuk

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...

1 tavuk göğsü
2 orta boy patates
tuz
Marine için:
1 kahve fincanı süt
1 soğan
yarım kahve fincanı sıvıyağ
kişniş
karabiber
pulbiber

Bir kapta sütü,sıvıyağı, kişniş, karabiber, pulbiberi çırpın.
Soğanı rendeleyip suyunu süzüp onu da ekleyin.
Tavuk gögsünü bu karışıma yatırıp üzerini kapatıp 30 dk buzdolabında bekletin (hem tavuk eti hem de süt olduğu için sağlık açısından dışarıda bekletmemelisiniz)
Diğer tarafta 2 patatesi küp küp kesin, üzerine çok az yağ gezdirin pulbiber serpin harmanlayın.
Yanmaz fırın poşetini alın.
Üzerindeki tarife göre içini 1 çay kaşığı un ile unlayıp fazlasını atın.
Poşete patatesleri ve marine ettiğimiz tavuğu yerleştirip ağzını özel bağı ile bağlayın.
Toplu iğne ile bir iki yerinden delip fırına verin.
Max.200 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.
Pilav ile servis edin.
Afiyet olsun…

Fırın-Poşetinde-Tavuk.JPG

Fırın-Poşetinde-Tavuk2.JPG

Fırın-Poşetinde-Tavuk3.JPG

Sık yaptığım enfes bir yemektir. Ben genelde bütün tavuk değil de pirzola veya baget, süt yerine de zeytinyağı kullanıyorum. Ellerine sağlık canım.

Takip ediyorum gerçekten marifetlisin ya. Bende yemek yapmayı çok seviyorum ama vaktim çok kısıtlı. Bazı tariflerini bilgisayarıma kaydettim. Nişanlıyım ben nişanlım yalnız yaşıyo. yemeklerini ben yapıyorum iş çıkışında. Çok fazla vaktim olmadığı için kolay olmasını tercih ediyorum. Ve verdiğin tarifleri yapmaya başladım. Dört gözle yenilerini bekliyorum. ellerin kolların dert görmesin..

ya herzaman tavuktu balıkdı yaparım ama bu tarifi görünce ayrı bi canım çekti vallahi.ellerinize sağlık.

arkadaşlar balık ne alaka demeyin balık tarifi aklımda kalmış çok çekti canım ondan esinlenişim farkında olmadan:))

Takip ediyorum gerçekten marifetlisin ya. Bende yemek yapmayı çok seviyorum ama vaktim çok kısıtlı. Bazı tariflerini bilgisayarıma kaydettim. Nişanlıyım ben nişanlım yalnız yaşıyo. yemeklerini ben yapıyorum iş çıkışında. Çok fazla vaktim olmadığı için kolay olmasını tercih ediyorum. Ve verdiğin tarifleri yapmaya başladım. Dört gözle yenilerini bekliyorum. ellerin kolların dert görmesin..

Bu mesajını okumak beni mutlu etti canım...
Beğenmene çok sevindim :77:

Ben de fırın poşetinde tavuk seviyorum ama fırın poşeti sonuçta plastik ve fırında sıcaklığa maruz kalıyor. Kimyasal maddeler yemeğe geçer diye endişeleniyorum ki geçiyordur.
Fırın poşedinin sağlıksız olduğunu düşünüyorum.

Back
X