Fırında patates kızartan var mı?

bende firinda kizarmis patatesi daha cok severim,
ve her seferinde degisik denemeler yaparim,farkli baharatlarla,ama hepsinin icinde kekikli patatesi tek gecerimcokacimcoook

Ben de hiç yapmadım daha önce..Ama bu kadar kişi güzel oluyor diyorsa bir denemek lazım.Yarın sabaha bende yapacağım inşaallah..:)

aa ilk kez duydum fırıda patates kızartması:1shok: ama oyle bi yazmışsınızki yarın yapcam cokacimcoook inş sizin gibi güzel yapabilirim

maşallah kızlar hepiniz birbirinizden beceriklisiniz bende deneyim bari birde illa yaglı kagıt koymak şart mı?şartsa nerlerde bulunuyorrr? pretty womencim sana bişi sorayım kaşarlı mantar sote nasıl oluyor zor mu kolay mı? yada bilen arkadaşlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirimmm:))))cokacimcoook

Son düzenleme:

yağlı kağıt şart mı değil mi? cevabı ben de bekliyorum :Saruboceq: yağlı kağıdı, hani strech film, alüminyum folyo gibi rulo halinde kutu içinde alıyoruz marketlerden.

arkadaşlar duyun sesimizi hihoyyyt yağlı kağıt şart mı? borcama koysak yapışır mı? bir de tek sıra halinde mi seriyorsunuz tepsiye patatesleri, üst üste gelirse sorun oluyor mu?cokacimcoook

Yağlı kağıt şart değil,kabuğuyla elma dilimleri şeklinde doğranmış patates yağlanıp,baharatlanıp,borcama konulup,hopp fırına...

ince doğrayıp yağını az koyarsanız borcama yapışıyor, ilk yaptığımda kalın doğradım zor pişti. yağlı kağıtla daha rahat pişer sanırım...
gerçekten fırında daha lezzetli oluyor, kızartmadan farkkı yok patetesin o doğal tadı içinde kalıyor, yiyenler çok beğendi
patetesler üst üste gelirse sorun olmuyor eşit pişsin diye arada bir karştırmak gerekiyor

Son düzenleme:
-kibrit kibrit doğradım patatesleri.(ama çoğunu kalın kalın, birazını da ince ince, denemek için yerimseniben)

- tuz, pul biber, kara biber, kekik ve 1-1,5 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı ekleyip karıştırdım.

-yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine yaydım.

-200 dereceye ayarldığımız fırına koyduk. (bizim fırınımız mini ve çok eski, diğer fırınların 180 i bizim 200 gibi oluyor)

25 dakika oldu, fırından mis gibi kokular geliyor cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook

şu anki duruma göre: yağlı kağıt serdiğimiz için belki de yağı daha az koysak olurmuş :çok üzgünüm:

sonuçları paylaşırım delikafadulden

not: patates benim yasaklı gıdalarımdan ama kendimi kaptırdım bu topic'i görünce, halime bakın delikafadulden hipoglisemin var, ne yapacağım :uhm: yanına ayran yapayım o biraz şeker yükselmesini dengeler, oysa ki kola giderdi bunun yanına senağlama

eklemeler: evet arkadaşlar, afiyetle mideye indirdik akşama doğru patateslerimizi cokacimcoook çok lezzetliydi, kekik bu kadar mı yakışır cokacimcoook sadece yağı fazla gelmişti, o yüzden biraz yumuşak gibi oldu sanki. bir dahaki sefere yağ koymadan yapacağız. biz çok beğendik bu yöntemi :lepi:

Son düzenleme:
canım bende ayva dilimi doğruyorum,sıvı yağ,tuz,kara biber,kırmızı toz biber ve bolca tuzot varya çeşni ondan koyuyorum birde ÇAY BARDAĞIN YARISINA KADAR KETÇAP KOYUP SUYLA SULANDIRIYORUM ÜSTÜNE DÖKÜYORUM..ÇOK LEZZETLİ OLUYO TAVSİYE EDERİM..yanlız pişmesine yakın üst ızgara bölümünü açın fırınınızın ÜSTÜ KIZARIK ÇITIR ÇITIR OLUYO..

kaşarlı mantar sote nin tarifini alabilir miyim canım:icecream:a.s.

Susam fikri çok hoş valla denicemcokacimcoookcokacimcoook
Ben hep fırına yapıyorum kızartma tavayı ancak dışarda yemek yersek öyle den gelirse oluyor yiyoruz yanigamyoncuiremsu

Ben üzerine fırçayla zeytinyağı sürüyorum elme dilimi yapıyorum patatelericokacimcoook
Keik,pulbiber ,çok az sarımsa tozu atıyorum tuz oymuyorum ben tuzsuz yiyoruz aha güzel oluyor şim hiç tuz yemiyor ama ben eskiden çok yiyordum ala tuzdan vazçemem diyen ben patatesi tuzsuz yiyorumcokacimcoookGerçek lezzeti muhteşem tuz onu sahteleştiyor diyordu eşim haklıymış....Eskiden yemeğe tuz değil tuzuma yemek koyuyormuşum neredeye:1shok::1shok: Sağlıksız tabii artık azaltımsüprizzzzz

Hayret çok işi yapmış bugün bizede de vardı
Ama atıştırmalık olarak
Yemeği erken dışarda yemişti eve gelince en hızlısından bunu yaptım

bence ince dilimliyorum ve sadece tuz ve yağ ekliyorum genelde sofrada isteyen sos koyuyor baylıyorum ben fırında olunca..

Bende kızartmalık doğrayıp, tuz nane ve kırmızı pul biber ile harmanlayıp fırın poşetine koyup fırına veriyorum. Harika oluyor. cokacimcoook

bende nane yerine kekik kullanıyorum birde bunu deneyiniz. sulanma filan da olmuyor harika bir lezzet. hele yanında birde fırın poşetinde et koyarsanız ayrı ayrı pişecek çok çok daha lezzettli oluyorcokacimcoook

biz de ailecek çok uzun zamandır yağda değil fırında yapıyoruz, yağda kızartılmışı pek aratmıyor. genelde super fresh in hazır patateslerini kullanıyoruz.

bende yaparım bu tarıfı gercekten nefıs oluyo
sıze benden ayrı bı tarıf daha patatesın karısımına az bısey salça ekleyıp karıstırın bıde bu sekılde deneyıncokacimcoook

bende küp küp doğrarım istediğim baharatları atarım içine
yağlarım veririm fırına eşimde bende çok seviyoruz
gerçekten lezzetli oluyor
tavsiye ederim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…